- 22 Eylül 2012
- 1.305
- 1.613
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Merak ettim ama diyecek olur mu diye demişsiniz. Pes yahu neyi aklıyorsunuz?Evet sağlık çalışanı zor değişik değişik insanlara uğraşıyorlar sabir gerektiriyor Allah kolaylık versin
Fakat söyle de bir durum var bazı sağlık çalışmaları da hastaların sabrını hasta yakınlarının sabrını zorluyor buda bir gerek
Maalesef
Mizacınızı buradaki yorumlarınızdan az çok biliyorum. Şiddeti övecek biri değilsiniz biliyorum. Mağdurken herkes adalet istiyor ama karşısındaki mağdur olunca kimsenin aklına gelmiyor maalesef. Arkadaşımız mağdur olmuş anlattığına göre. Ama bu bütün sağlık çalışanları şam şekeri de hastalar manyak ve dövmeye yer arıyor algısı yaratmamalı. Size sonuna kadar katılıyorum ve babanıza da çok geçmiş olsun..Bende yazdım babamin başına gelenleri en yakın tarih olduğu için
Size de geçmiş olsun
Ben sanki kötü bir şey demisim gibi begenmedimler atılıyor
Hakli oldukları durumlar var defalarca yazdım.ama şunu kabul etmiyorlar nasıl hastalar içinde kibar anlayışlı sabırlı olanlar varsa yada kötü kavgacı sert olanlar varsa çalışanlar içinde böyle birileride var
Tersleyen aşaliyan hakaret edenlerde var yanlış mi yani nesini beğenmiyorlarsa
Egitimci de öyle çok iyi eğiticiler oldugu gibi farklı kişilikte olanlar da var yada diğer meslekte olanlar içinde aynı polis gibi mesela
Kimse masum değil ama herkes haklı
Evet maalesef bizim meslekte agresif hastayla nasıl konuşulur bilmeyenler de var denmiyor
Bunu yazınca şiddeti kavgayı savunuyor bunu hak görüyorsunuz diyorlar
Asla böyle bir şey demiyorum asla
Böyle biri de değilim zaten
Sanki dediğim gibi hepsi pamuk çalışan yada hasta herkes çok kibarda yanlış giden ne o zaman
Herkes hatasını görecek bunu konu sahibi için demiyorum konu sahibi haklıdır bilemem ama haksız olan çok sağlık çalışanı var aynen hasta yada yakınları gibi
Polisler 24 saat silah taşımak zorundalar hanımefendi 24 saat görevde sayılıyorşar onun için.Sivil hayatta taşımaları sivil halka zarar verme amaçlı kullanımı değil aksine müdahale amaçlıdır.Kötüye kullanan kişiler şikayetle haksızsa silahına el konma meslekten uzaklaştırmaya kadar cezası neyse veriliyor.şöyleki meslekle alakası yok bu üşkede herkes silahla zaten gezebiliyor özellikle mesleklere şaf etmenizi anlayamadım sadece.Hiç bir şekilde şiddet olmaması gerekir tabi ama suç gerçekleşmediği için adamlar bir şey yapamıyor sözlü tacizden ceza alırlarsa ancak bu polisle değil adalet sistemiyle alakalı bir durum hırsızlığı bile sadece suç üstü yaparlarsa tutuklayabiliyorlar yoksa salınıyor adamlar.Oncelikle gecmis olsun maalesef ki is x ray ile bitmiyor konuldu ama basinda bekleme guvenlik hicbirsey yok silahla bile giriyorlar hastaneye adam polis yada guvenlik memuru olabilir ama mesai saatindw olmamasina ragmen belinde silahla hastaneye giriyor
Ben dövüşsünler dedim mi illa sabır taşınca dövmek mi gerekiyorMerak ettim ama diyecek olur mu diye demişsiniz. Pes yahu neyi aklıyorsunuz?
Bazı savcılar bazı hakimler sabır zorlamıyor mu? Onlara niye yapılmıyor? Çünkü gücün yetene değil mi? Bırakın sabrım zorlandı bahanesini !!
Eğer sabır zorlamaksa , onu zorlayan hasta yakınlarına ne yapsınlar birleşip dövsünler mi. Neyi konuşuyoruz inanamıyorum !!!!
Ben size anlatayım niye en çok bu durumda sabrın zorlanınca çıldırıyorsun . Dedem bundan on yıl önce kalp krizi geçirdi ve yoğun bakımda yatıyordu . Resmen hasta yakını olan bize it gibi davrandı oradaki hemsiler . İnsan gibi birşey soruyorsun resmen kapıyor. Oradan çıktı odaya alındı ağrım var diyor ya da serum değiştirelecek sesleniyorsun tamam diyor bir saat geçiyor aradan . O sırada zaten kaybetme korkusu ne olacak telaşı . Hele hastan bizimki gibi altı ay kaldıysa durumu bir iyi bir kötü olduysa dedem 60 yaşındaydi bu arada çok yaşlı sanmayın . O sırada olan o tavırları hiç unutamıyorum. Şimdi olsa şikayet etmek için her yerle uğraşırdim o an can telaşı aklına gelmiyor. İyisi de vardı tabi ki . Ama bu işi sevmeyen insan lütfen yapmasın arkadaşım . Kimseye şiddeti mesrulastirmiyorum . Ama bir insanın canı burnunda olan bir an varsa o da sevdiği insanın hayati tehlikesinin olduğu anlardır.Merak ettim ama diyecek olur mu diye demişsiniz. Pes yahu neyi aklıyorsunuz?
Bazı savcılar bazı hakimler sabır zorlamıyor mu? Onlara niye yapılmıyor? Çünkü gücün yetene değil mi? Bırakın sabrım zorlandı bahanesini !!
Eğer sabır zorlamaksa , onu zorlayan hasta yakınlarına ne yapsınlar birleşip dövsünler mi. Neyi konuşuyoruz inanamıyorum !!!!
Teşekkür ederim, kesinlikle böyle bir eğitim şart. Birinci sınıfta ilk ders olarak bu eğitim verilmeli. "Yakınımı niye yaşatamadın doktor" deyip doktora saldıran da, hastayken sağlıkçı eziyeti çeken hasta da mağdur. Sanırım bizim toplumumuzda cezai müeyyidesi olmadığı için herkes hayvani güdülerle işini halletmeye çalışır hale geldi..Cok uzucu, yurtdisina gideni vatan hainligiyle itham edip gunah kecisi ilan eden guruh varken daha cok basiniza isler acilir. Ustelik bu guruhun en buyuk kismini da "saglikci dovebildigi icin" ulkenin gelistigini, zenginlestigini iddia edenler olusturuyor.
Cok gecmis olsun.
arjennn gecmis olsun size de. Her iki tarafinda dogrusunu egrisini gormek gerekiyor artik. Saglikcilara da en buyugunden en küçüğüne "dogru iletisim nasil olur?" egitimi vermek gerekiyor.
Kesinlikle ve kesinlikle sağlık alanında çalışan insanlar nasıl öğretmenler formasyon alıyorsa sağlık çalışanları da psikoloji eğitimi almalı . Hastaneye hele ki yoğun bakım kısmında hasta yakını olan insanlar sizi gayet iyi anlıyor . Bu şiddeti aklamak değil. Ama ortada mağdur olan taraf tek taraf değilAy kimse hak ediyor etmiyor kısmına girmeyeceğim. Kimse şiddeti tabii ki hak etmiyor, şiddet bi şeyi de çözmüyor ama sabır zorlandığı, insanların hassas olduğu dönemde psikolojinin p'sinden anlamayan sağlık çalışanları tarafından artık en dibe çökertildiği de bir gerçek. Bunu reddeden ya hastanelerde zaman geçirmemiştir ya da bahsettiğim türden bi sağlık çalışanına denk gelmemiştir. Birkaç kere daha verdim örneğini, son evre kanser hastası annemin önüne dosyayı sıpıtıp atıp sen kansersin biliyosun dimi, bu ne böyle her organ karışmış birbirine girmiş diyen doktor var bu ülkede. Elimde hala sonuçlar var, hiçbiri referans dışı olmamasına rağmen babama "böyle giderse diyalize girersin haa" diyen bir doktor var. Kapıya çıktığımızda babam bayıldı korku ve panikten, oradan yoğun bakım, 2 gün sonra da zaten hastaneden mezarlığa gittik. Şimdi bu ikisi de doktor, kusura bakmasın kimse.
Neyse, bunlar size değil tabii üstte konuşulmuş derttir içimde 1-2 bi şey de ben söyleyeyim dedim. Kemoterapi ünitesindeymişsiniz sanırım, annem neredeyse her ay hemşirelere koca bi kutu kahve götürür orada içtiklerini görmüş. Her seferinde çok iyi olduklarını söyler. Muhtemelen tüm hastane birimleri içinde en iyisidir bence de. Bu durumda bile böyle bi şey yaşadıysanız çok üzüldüm adınıza, ucuz kurtulmuşsunuz demek istemiyorum kaba olacak ama öyle gibi de bi yandan. Çok geçmiş olsun
Bu arada konu ile alakalı yada konu sahibiyle alakalı bir yorum değildi benimki konu bambaşkayken silahla polisler sivil hayatta hastaneye girebiliyor cümlesineydi sadece.Başka bir mesleğe laf etmenize gerek yok herkesin can dersi var bu memlekette.Ailemde bir çok polis asker ve bekçi var hepsinin her gün karşılaştığı şiddeti çok çok iyi biliyorum en zor mesleklerden biri her yerde bu tarz laf söyleyen insanlar beni üzüyorOncelikle gecmis olsun maalesef ki is x ray ile bitmiyor konuldu ama basinda bekleme guvenlik hicbirsey yok silahla bile giriyorlar hastaneye adam polis yada guvenlik memuru olabilir ama mesai saatindw olmamasina ragmen belinde silahla hastaneye giriyor
Mizacınızı buradaki yorumlarınızdan az çok biliyorum. Şiddeti övecek biri değilsiniz biliyorum. Mağdurken herkes adalet istiyor ama karşısındaki mağdur olunca kimsenin aklına gelmiyor maalesef. Arkadaşımız mağdur olmuş anlattığına göre. Ama bu bütün sağlık çalışanları şam şekeri de hastalar manyak ve dövmeye yer arıyor algısı yaratmamalı. Size sonuna kadar katılıyorum ve babanıza da çok geçmiş olsun..
sağlık lisesi bi bakmışın hemşire daha ergen konuşmayı bilmiyor aynen aynenBen MssPARE 'nin ne demek istediğini gayet anladım. Şiddeti övmüyor kimse. Ama hani sağlık çalışanları hayat kurtardıkları için ekstra kutsal ya, söz konusu olan o hayatlar bizim yakınlarımızın hayatları olduğu için bizim de ekstra hassas
olmamız ve anlayış, empati, saygı beklememiz gayet normal.
Doktorların iyisi de var kötüsü de her meslek gibi, ama benim asıl şu yeni nesil yetişen sanırım liselerden falan mezun oluyorlar, hastabakıcı mı ne oluyorsa artık, insanların videosunu falan çekiyorlar ya yoğun bakımda işte onlara hiç saygım yok. Allah ellerine düşürmesin.
Hayır işin üzücü yanı zaten lisans eğitimleri süresince alıyorlar. Mesela şeyi anlayabiliyorum, yüzüme bakmıyorlar falan diyor giden hastalar. Yüze bakmaya vakit yok çünkü devlet diyor ki 5 dakikada 1 hasta alacaksın içeri. Doktor semptomları mı sorgulasın, o sırada sisteme mi girsin yüzüne mi baksın? Bazı şeyleri anlıyorum, bu tarz şeylere laf da etmem ama verdiğim örnek ya da sizin verdiğiniz örnek tamamen o doktorun kişiliği, karakteriyle alakalı. Doktor diye de her yapılana alkış tutamayızKesinlikle ve kesinlikle sağlık alanında çalışan insanlar nasıl öğretmenler formasyon alıyorsa sağlık çalışanları da psikoloji eğitimi almalı . Hastaneye hele ki yoğun bakım kısmında hasta yakını olan insanlar sizi gayet iyi anlıyor . Bu şiddeti aklamak değil. Ama ortada mağdur olan taraf tek taraf değil
Ya o konuda inanılmaz haklılar zaten . Sürekli bin tane adama laf anlatıyorsun her çeşidi geliyordur .ben bu mesleği yapan insanlara da inanılmaz saygı duyuyorum . Ama gerçekten sizin de anlattığınız gibi bu kritik süreçlerde bazıları insanı resmen delirtiyor.Hayır işin üzücü yanı zaten lisans eğitimleri süresince alıyorlar. Mesela şeyi anlayabiliyorum, yüzüme bakmıyorlar falan diyor giden hastalar. Yüze bakmaya vakit yok çünkü devlet diyor ki 5 dakikada 1 hasta alacaksın içeri. Doktor semptomları mı sorgulasın, o sırada sisteme mi girsin yüzüne mi baksın? Bazı şeyleri anlıyorum, bu tarz şeylere laf da etmem ama verdiğim örnek ya da sizin verdiğiniz örnek tamamen o doktorun kişiliği, karakteriyle alakalı. Doktor diye de her yapılana alkış tutamayız
bu arada hemşire hanım geçtiğimiz yıl intörn arkadaşım tek şahitle küfüre beyaz kod verdi bu yıl kazandı davayı. büyük/küçük demeden şikayet edin yanınızdaki personeli vs tanıklık için ikna edin. geçmiş olsun cok maalesef yeni virüs gibi kabadayılık.Konuyu açarken aklıma gelmişti zaten bu ülkede sağlıkçı hep yalnız yorumlardan da belli. Pandemi de kime sığındız hepiniz sıcacık evinizde sıkılırken kan ter içinde biz vardık o zaman niye güvendiniz herkes anasını babasına yaklaşmaktan korkarken biz perişan olduk. Ama neydi görevin değil mi yapacaksın..sanıyorsunuz ki dövülen sağlıkçı haketmiştir.. ama asla size öyle davranana bunu yapamaz gücünüz yettiğine yaparsınız. e peki ne diyelim eyvallahMune konumu kapatabilir misin?
Ya işte buna hiç gerek yok. Hepimiz işimiz neyse onu yapıyoruz. İlahî olmayan hiçbir şey kutsal değildir. Karşılığında para kazanılan işler insanîdir. Şimdi temizlik görevlileri de kalkıp " biz olmasak pisliginizde bogulursunuz" deyip secde edilmeyi mi beklesin? Pandemide çalıştığınız için teşekkür ederiz ama bunu başa kakma şeklinde dile getirmeniz hiç hoş olmadı..Konuyu açarken aklıma gelmişti zaten bu ülkede sağlıkçı hep yalnız yorumlardan da belli. Pandemi de kime sığındız hepiniz sıcacık evinizde sıkılırken kan ter içinde biz vardık o zaman niye güvendiniz herkes anasını babasına yaklaşmaktan korkarken biz perişan olduk. Ama neydi görevin değil mi yapacaksın..sanıyorsunuz ki dövülen sağlıkçı haketmiştir.. ama asla size öyle davranana bunu yapamaz gücünüz yettiğine yaparsınız. e peki ne diyelim eyvallahMune konumu kapatabilir misin?
Kusura bakmayında sağlık çalışanları tamrı oldu bu ülkede pandemide birtek senmi çalıştın bide yüzüne vuruyorsun insanların herkes için nezaket gerekir söylenip söylenip insanların başına gelmiş kötü şeyleri anlatıp sağlıkçılardan bunu gördük demesi neden zorunuza gittiki.zaten herkes geçmiş olsun şiddet olmamalı demiş.Arkadaş kuryesinden polisine gardiyanına herkes çalıştı babam 3 ay açık cezaevinde yattı evine göndermediler pandemide hiçte şikayet etmedik çünkü görevi ama ne ek para ne bi teşekkür hiç bir şey almadılar.Eşim sabaha kadar pisliklerle uğraşırken hastaneye götürdüğü tutukladığı ğislik yüzünden korona oldu 10gün ben baktım hasta halimle.Başka bi gün başka bi pislikle silahını almak için boğuşurken ayağını incitti başka bi gece uyuşturucu bağımlısı pisliğin teki iğnesini batırdı uyuşturucumu bulaştı yoksa kanındaki hastalıkmı bulaştı diye 6 ay peşinde hastanelere koştuk.aman ne zor değil mi yaşamak. Çalışırken bizde karşılaştık şiddet heryerde sonuna kadar karşıyız ama sizde bi üslup bi düşünce yok.Bu insanlar napsın kardeşim asker senede 10gün evinde anca durabiliyor mesela bu sene savaş çıkan her yere gönderdiler napabiliriz yani.Sağlıkçılarla benimde hiç hoş anılarım yok saygımı korurum ama sevdiğim söylenemez insanlar için iki taraflı da düşünüyorum o yüzdenKonuyu açarken aklıma gelmişti zaten bu ülkede sağlıkçı hep yalnız yorumlardan da belli. Pandemi de kime sığındız hepiniz sıcacık evinizde sıkılırken kan ter içinde biz vardık o zaman niye güvendiniz herkes anasını babasına yaklaşmaktan korkarken biz perişan olduk. Ama neydi görevin değil mi yapacaksın..sanıyorsunuz ki dövülen sağlıkçı haketmiştir.. ama asla size öyle davranana bunu yapamaz gücünüz yettiğine yaparsınız. e peki ne diyelim eyvallahMune konumu kapatabilir misin?