- 11 Ağustos 2018
- 1.257
- 1.617
- 42
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Büyük bir hastanede çalışan bir sağlık çalışanı olarak size son derece hak veriyorum.Ben eczacı olduğum için doğrudan hastalarla değil ama hastane personelleriyle sürekli muhatabım.Ve çalışanlardan dahi zaman zaman tehdide varan sözler,üzerine yürümeler(ki bunu yapanlar arasında kadın sağlık çalışanları da oluyor) ve resmen asılmalar yaşadım.Neden tahlizsiz olsun ki şiddet tabiki hoş değil ben şiddet diye bir şey demedim illa şiddet mi olmalı
Her türlü insan her yerde var bu çalışan yada hasta hasta yakını veya sağlık çalışanı
Işiniz zor her şekilde haklisiniz bir şey demiyorum herkes yaşadığını bilir
Ama yine diyorum sağlık çalışmalarının arasında maalesef gergin sinirli kişilerde oluyor buda gerçek bunun neresi talihsiz
Bunu da kabullenmek gerekir
Gerçekten hasta olsaydilar böyle yapmazlardi. Tıpkı Avrupa'daki gibi önüne gelen acile gitmemeli.Hemşireyim meslekte 5. Senem. Hastadan çok hasta yakınlarından bunaldım bıktım bugün artık son noktaya geldi personel orada olmasa dayak yiyordum önce sözlü tacizle başladı sonra üstüme yürüdü personel abi kurtardı beni. Hastası da küfürlü tacizlerine devam etti ayağının altına alacakmış beni ve daha bir sürü hakaret içerikli sözler bunların hepsine beyaz kod vermem sebebiyle polis memuru da şahit oldu. Ancak hiçbir sonuç çıkmayacak dediler sebebi ne biliyor musunuz? Gerçekten dayak yemiş olmamam. :) yinede kamu davasına dönüşecek çünkü ben şikayetçi oldum onlardan. çok korkuyorum panik atak hastasıyım üstelik sabah yaşanan olayın hala etkisindeyim elim ayağım titriyor. Nasıl tekrar tek başıma nöbet tutacağım ya başka düşmanlık yapmaya kalkarlarsa? İçeriye her türlü aletle girebilirler kapıda ne güvenlik ne xray hiçbişey yok. Sessiz sakin olmayı eziklik zannedip kullanmaya çalışan insanlardan nefret ediyorum keske hic sağlıkcı olmasaydım mesleğimi çok seviyorum ama artık korkuyorum can güvenliğimiz yok…
Büyük bir hastanede çalışan bir sağlık çalışanı olarak size son derece hak veriyorum.Ben eczacı olduğum için doğrudan hastalarla değil ama hastane personelleriyle sürekli muhatabım.Ve çalışanlardan dahi zaman zaman tehdide varan sözler,üzerine yürümeler(ki bunu yapanlar arasında kadın sağlık çalışanları da oluyor) ve resmen asılmalar yaşadım.
Kısaca sağlık çalışanı olmak zor,hastanelerde çalışmak çok daha zor
Hanımefendi yorumunuz iki türlü de değişmedi hakediyorlar demeye getiriyorsunuz o sağlık çalışanlarını o hale kim getirdi diye hiç sorgulamıyorsunuz? Ben ki dünyanın en sabırlı insanıyım ben bile bu hale geldim can güvenliğinizin olmadığı bir ortamda gülücüklerle nasıl çalışırsınız biraz empati yapın anlarsınızNeden tahlizsiz olsun ki şiddet tabiki hoş değil ben şiddet diye bir şey demedim illa şiddet mi olmalı
Her türlü insan her yerde var bu çalışan yada hasta hasta yakını veya sağlık çalışanı
Işiniz zor her şekilde haklisiniz bir şey demiyorum herkes yaşadığını bilir
Ama yine diyorum sağlık çalışmalarının arasında maalesef gergin sinirli kişilerde oluyor buda gerçek bunun neresi talihsiz
Bunu da kabullenmek gerekir
Bende babamı hastaneye götürdüm 20 gün önce hatta profilimde resimleri ekledim paylastimUlkede saglikci olmak anlattiginiz gibi cok zor. Ama ozellikle devlet hastanelerinde hasta olmak da cok zor. Aygin baygin ayagindan ameliyatli saturasyonu 80lerde nefes alamayan annemi ambulansla ozele gidelim demesine ragmen devlete getirip yurursun ya diyerek desteksiz seke seke nefes alamadigi halde muayene olacagi alana kadar hadi hizli diye taciz eden saglikcilari gorunce de insan lanet etmeden duramiyor. Yerinden kalkmadan ayagina cagirip yuzune bile bakmadan bankoda hasta muayene eden doktora canim doktorum diyemiyo insan. Elbette saldiran insanlari hakli gormuyorum. Ama ben de cildirip ciglik kiyamet bagirip annemi kucaklayip hastaneden cikarmak zorunda kalinca sistemin karsilikli ilerledigini dusunmeye baslamadan edemedim.
Biz görür müyüz bilmem ama sonraki nesil bile görecek olsa umarım bizim ülkemizde de birşeyler düzelir durum çok vahim işime o kadar aşık bir insandım ki artk korku hissetmekten tadını çıkaramıyoruzHastaneler d,ngonun ahırına döndü gerçekten, kapıda güvenlik yok, 20 tane hasta yakını birden doluşuyor, isteyen belinde silahla geliyor ... inanılır gibi değil. Göçen (kaçan?) sağlık çalışanları bu yüzden kaçıyor en çok, Almanyadaki hastanede güvenlik falan yoktur, hastalar ya tek gelir ya da yanlarında sadece 1 kişi getirir. Herkes oturur sırasını bekler. Bu kadar. Her şeyden önce öyle 20kişilik güruhlar falan alınmamalı hastaneye, kesinlikle kapılar AVM tazrı turnikeli yapılmalı, max 1 eşlikçi alınmalı.
Güvenlik yokki hiç yok olay yaşandıktan sonra hastanın tedavisi bitene kadar çağırıldı göndermediler müsait güvenlik yokmuş -ki bence tedavi hakkından men edilmeli böyle insanlar kimse buna yetlenemez o zaman cezai yaptırım olmadığı için rahatlar biliyorlar hiçbişey olmayacakBuaralar çok fazla emeklilik hakkı dolar dolmaz emekli olan sağlıkçılar görüyorum, hatta genç sağlıkçılarda meslek değiştirmeye başladı.
Aslında çözümsüz hiç birsey yok ama malesef adalet konusunda sanırım biraz eksik kaldığımız için bu şiddet olaylarının duyuyoruz, daha da duyacağız gibi gözüküyor. Iyiki yanınızda personel varmış sizide haberlerden izlemek zorunda kalmadık.
Ama birsey çıkacağını sanmıyorum malesef eşim artık yaşadığı olayları bana anlatmiyor bile hangi birini anlatayım sürekli birşeyler oluyor diyor. Güvenlikler orada ne için çalışıyor belli değil.
Almayacaklar zaten savcının bu şikayeti görmesi bile üç dört sürer bence fiziksel olarak zarar görmediğim için bir hükmü yokmuş memur kendisi söylediÇünkü doktor dövebilmenin başarı sanılabildiğı bir ülkede yaşıyoruz. Adam at koşturuyor suç işlese cezası yok anca 2 mahkemeye gider gelir. Karşısındakini sindirmeyi güç görüyor. Kibarlık, anlayış ve kurallara uymak da eziklik, salaklık sanılıyor. Umarım gereken cezayı alırlar, size de geçmiş olsun...
Hanımefendi yorumunuz iki türlü de değişmedi hakediyorlar demeye getiriyorsunuz o sağlık çalışanlarını o hale kim getirdi diye hiç sorgulamıyorsunuz? Ben ki dünyanın en sabırlı insanıyım ben bile bu hale geldim can güvenliğinizin olmadığı bir ortamda gülücüklerle nasıl çalışırsınız biraz empati yapın anlarsınız
Bilmiyorum ya bakımsız bıraktıkları terkettikleri yaşlılar hastaneye düşünce bir değerli oluyor 90 yasındaki adam bakımsızlıktan ölüyor ama doktoru dövüyorlarBen üniversite tercihlerini yapacağımız zaten nasıl hukuk yazıyorlar çok tehlikeli, her an oldurulebilirsin tehdit edilebilirsin falan diyordum, sağlıkçılar için böyle birsey aklıma bile gelmezdi. Hayat çok tuhaf ya şu an sağlık çalışanları olum tehditi alıyor, darp ediliyor. Mesela bir hemşire niye ölümle tehdit edilsin çok sacma ama ediliyor
İnanın insanlar çok çok zorlar. Keşke çalışma şartları düzgün bir şekilde sunulsaydı o zaman burda daha farklı birşey konuşuyor olsaydık. Mesleğe başladım günle bugün arasında sadece beş sene var ama fark dağlar kadar. Uça uça sevinçle başladığım yere ayağımı sürüyerek yeri geliyor ağlayarak geliyorum o kadar canım yandı benim. Ama asla hicbir hastaya kötü davranmıyorum bunu demek istemiyorum yani şartlar maalesef ilallah ettiriyor insanlara. Yine diyorum keşke böyle olmasaydı halbuki yardım etmeyi ve iletişimi seven bir toplumduk…Siz neden benim demedigim şeyleri diyorsunuz yorumu farklı yere çekiyorsunuz??
Ben hak ediyorlar demedim haklılar dedim bunu neden demiyorsunuz haklılar yazdığımı
Hakediyor diye tek kelimem yok haklisiniz fakat hastaların da haklı olduğu durumlar oluyor dedim
Bir dünya farklı insanla uğraşıyorsunuz değişik tuhaf kişiler yine diyorum haklisiniz
Ama şu var hastalara çok kötü davranan sağlık çalışanları da var buda gerçek herkeste çok masum değil
Sağlık çalışanları o hale kim getirdiyse onu şikayet edeceksiniz birine kızıpta diğer hastalara kötü davranma olmuyacak çünkü diğer hastaların sucu nedir günahı nedir o gün orda olmak mi
Işte iyi bir psikolojiye sahip olmak lazım insanlarla bire bir uğraşan mesleklerde
Yorumları okudumda konu şiddetten çok hak eden etmeyene evrilmiş şiddetin hiçbir türlüsü kabul edilemez,sağlıkçı,öğretmen yada başka bir meslek grubu farketmez,herkes işini düzgün yapmalı,herkeste işini düzgün yapana saygı duymalı,ülkecenek sağlıkçılara önyargılıyız bununda sebebi geçmişte insanların sabrını çok sınamaları diye düşünüyorum,doktor hemşire eskiden insanları azarlardı,muhattap almazdı vs. sanırım bu da insanları sağlıkçılara karşı baya bir doldurmuş,her meslekte iyisi var kötüsü var genelleştirmemekte fayda var,bir sorun varsa cimerden yazılır,yetkili kurumlara şikayet edilir vs. ama gerçi insanlar şikayetlerin ciddiye alınmamasındanda bıktı usandı,sizde dayak yemedim diye ciddiye almadılar diyorsunuz,neresinden tutsan elinde kalır bir dönemden geçiyoruz,allah herkese sabır versin.Hemşireyim meslekte 5. Senem. Hastadan çok hasta yakınlarından bunaldım bıktım bugün artık son noktaya geldi personel orada olmasa dayak yiyordum önce sözlü tacizle başladı sonra üstüme yürüdü personel abi kurtardı beni. Hastası da küfürlü tacizlerine devam etti ayağının altına alacakmış beni ve daha bir sürü hakaret içerikli sözler bunların hepsine beyaz kod vermem sebebiyle polis memuru da şahit oldu. Ancak hiçbir sonuç çıkmayacak dediler sebebi ne biliyor musunuz? Gerçekten dayak yemiş olmamam. :) yinede kamu davasına dönüşecek çünkü ben şikayetçi oldum onlardan. çok korkuyorum panik atak hastasıyım üstelik sabah yaşanan olayın hala etkisindeyim elim ayağım titriyor. Nasıl tekrar tek başıma nöbet tutacağım ya başka düşmanlık yapmaya kalkarlarsa? İçeriye her türlü aletle girebilirler kapıda ne güvenlik ne xray hiçbişey yok. Sessiz sakin olmayı eziklik zannedip kullanmaya çalışan insanlardan nefret ediyorum keske hic sağlıkcı olmasaydım mesleğimi çok seviyorum ama artık korkuyorum can güvenliğimiz yok…
Niye talihsiz yorum?? Kadın haklı. Dün bi operasyon geçirdim ( kürtaj). İşlem bitti uyandırıldım ve ameliyathane buz gibi.. çatalın üzerinde yarı çiplak vaziyetteyim ve üzerimde sadece şu dandik yeşil ameliyathane bezi var.. on defa üşüyorum bir örtü verin ya da müşahede odasına alın dedim.. gelip gidip oflayip pofladı hemşire. En son dayanamadım oksijen maskesini çıkarıp kıyafetlerimi alıp giyinmeye başladım. Hasta bakıcı gelip kalkamazsiniz dedi, ben de defalarca yardım istedim ilgilenmediniz üşüyorum titriyorum dedim. Bu arada hemşirenin sesi geliyor bağıra bağıra "şu çemkiren karıyı odaya alın" dedi. Orada benden daha öfkeli biri olsa o kadını yere yapıştırırdı.. Ama eşimle başhekimin odasına gidip durumu bildirdik. Sonuç ne mi? Hiçbir şey.. o hemşire aynı edepsizlikle "ay ben saglikciyim" diye kutsanmayı bekleyecek. Saygı bekleniyorsa saygı gösterilecek.. hastalara hayvan sürüsü gibi davranıp karşılık bulunca slogan atmak da işin komedisi...İlla ki istisnalar vardır ancak şiddetin hiçbir türü mazur görülemez çok talihsiz bir yorum
Konu iki taraflıda sıkıntılı,sağlık çalışanlarının hepsi kusursuz gibi bir bakış açısıda yanlış,sağlıkçı dövmeyi hak zanneden bakış açısıda yanlış,konu başlığı bu ülkede sağlık çalışanı olmak yerine bu ülkede hasta olmak olsaydı eminim o zamanda çok dramatik konular okuyacaktık,tek taraflı bakmamak lazım,şiddet tabiki çözüm değil,insanların güvenliğinide,çalışanların güvenliğinide devlet sağlamalı,iki tarafında haklarını korumalı.Niye talihsiz yorum?? Kadın haklı. Dün bi operasyon geçirdim ( kürtaj). İşlem bitti uyandırıldım ve ameliyathane buz gibi.. çatalın üzerinde yarı çiplak vaziyetteyim ve üzerimde sadece şu dandik yeşil ameliyathane bezi var.. on defa üşüyorum bir örtü verin ya da müşahede odasına alın dedim.. gelip gidip oflayip pofladı hemşire. En son dayanamadım oksijen maskesini çıkarıp kıyafetlerimi alıp giyinmeye başladım. Hasta bakıcı gelip kalkamazsiniz dedi, ben de defalarca yardım istedim ilgilenmediniz üşüyorum titriyorum dedim. Bu arada hemşirenin sesi geliyor bağıra bağıra "şu çemkiren karıyı odaya alın" dedi. Orada benden daha öfkeli biri olsa o kadını yere yapıştırırdı.. Ama eşimle başhekimin odasına gidip durumu bildirdik. Sonuç ne mi? Hiçbir şey.. o hemşire aynı edepsizlikle "ay ben saglikciyim" diye kutsanmayı bekleyecek. Saygı bekleniyorsa saygı gösterilecek.. hastalara hayvan sürüsü gibi davranıp karşılık bulunca slogan atmak da işin komedisi...
Niye talihsiz yorum?? Kadın haklı. Dün bi operasyon geçirdim ( kürtaj). İşlem bitti uyandırıldım ve ameliyathane buz gibi.. çatalın üzerinde yarı çiplak vaziyetteyim ve üzerimde sadece şu dandik yeşil ameliyathane bezi var.. on defa üşüyorum bir örtü verin ya da müşahede odasına alın dedim.. gelip gidip oflayip pofladı hemşire. En son dayanamadım oksijen maskesini çıkarıp kıyafetlerimi alıp giyinmeye başladım. Hasta bakıcı gelip kalkamazsiniz dedi, ben de defalarca yardım istedim ilgilenmediniz üşüyorum titriyorum dedim. Bu arada hemşirenin sesi geliyor bağıra bağıra "şu çemkiren karıyı odaya alın" dedi. Orada benden daha öfkeli biri olsa o kadını yere yapıştırırdı.. Ama eşimle başhekimin odasına gidip durumu bildirdik. Sonuç ne mi? Hiçbir şey.. o hemşire aynı edepsizlikle "ay ben saglikciyim" diye kutsanmayı bekleyecek. Saygı bekleniyorsa saygı gösterilecek.. hastalara hayvan sürüsü gibi davranıp karşılık bulunca slogan atmak da işin komedisi...