-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Yani işte genelleme çok yanlış bu durumlarda,dayak yiyip sağır olan öğrencide var,bu kişilerin şahsi tutumu,meslek kayırmak çok yanlış,iyiside kötüsüde var,şiddetin her iki taraf için açıklaması yok zaten,ülke olarak gerideyiz,algıda,saygıda zayıfız,meslek olarak değil şahıs olarak değerlendirmek lazım,şiddet gören sağlıkçıyı ülke olarak darp etmedik tek bir şahıs yaptı bunu,şiddet savunmak tabiki olmaz ama genellemede yanlış.Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Elbette sikayet ettim. Ama annem.evde yalnizdi ve ayagindan ameliyat olmustu. Ben evliyim gorece uzaktayim. Nefes alamayarak ölüyorum diyerek aradi beni evin kapisini gidip acamadi komsudaki anahtarla acip aldilar. Ve ben hep telefondaydim. Telefondaki gorevli bana bi hastane tercihmiz olup olmadigini sordu 2 kez. Ozele gitme imkanimiz varsa hep gittigimiz hastaneye goturun dedm isim verdim. Tamam dediler. Ben o hastaneye gittim annem gelicek diye. Sonra ogrendim ki devletteler. Ben girdim annemi ariyorum annem karsimdan bi ayagini surukleyerek sekerek nefes nefese geliyo. Onunde ambulanstaki saglikci hanim. Israrla 4 kez sandalye istedim geldik az kaldi yurur bisey olmaz 86 saturasyon cok yormaz diye diye acildeki muayene alanina getirdi bizi ama annemi resmen omzumda tasiyorum. Duramiyo ayakta oturtalim artk diye sert cikinca bi yatak gosterdi. Doktorun capraz arlasinda. Bu arada asla bi mudahale yok kmse istifini bozmuyo annem nefes alirken düdük caliyo sanki cigerinde. Gel bakalim... hanim neymis derdin diyip annemi bankoya cagirdi ve one gecemedigimiz icin arkasinda annem omzumda asili doktor soriyo biz cevapliyoruz. Ona da ayaktan yeni ameliyat oldugunu ayakta duramadigini soylememe ragmen orda sira var oraya gecip bekleyin sira gelince isleminiz yapilacak diyen bi doktorla karsilastik. Oturacak yer asla yok annem zayif ama artk ben de tasiyamiyorum biz one gecemez miyiz diye hastalardan rica ettim razi olmadilar. Kucaklayip ciglik ata ata icinizde bi insan yok mu bi sandalye veremiomusunuz die bagira bagira cikardim. Gun sonunda kameralara baksalar cildirmis bi kadin gorurler ama surece kimse bakmaz iste112 ambulanslari sizin istediginiz hastaneye götürmez sonucta devlet araci bir sistem var komuta merkez nereye derse oraya cikis yapmak zorundadir. İstedigi hastaneye gitmek isteyen kendi araciyla kendi imkanlariyla goturmek durumunda yani bu konu epey katı bir kural adim adim izleniyor ambulanslar cikis varis hareketleri güzergahi vs bile. Bunun disinda yaptiklari muayene asla kabul edilemez sikayet etmeliydiniz. Nefes darligi olan hasta asla yurutulemez oksijen desteksiz birakilamaz. Doktor yogunluk nedeniyle siraya bile koysa (hemen muayeneye gelemedigi durumlar) muayene olana kadar 112 personeli hastanizi takip edip gerekli tedaviyi baslatmasi gerekirdi. Bu durumlarda hakkinizi aramaktan cekinmeyin.
Haksız değilsiniz ama şunu da göz ardı etmeyelim, bu saydığımız meslek grubundaki insanlar da başka bir gezegenden gelmedi.. hepimiz toplumun parçasıyız. Sağlıkçı mağdur da olur mağdur da eder, öğretmen şiddet de görür şiddet de uygulayabilir, savcı haksızlık da yapar, saldırıya da uğrar gibi... gasp edilen taksici de var dolandırıcının önde gideni de..Şiddet başladıysa tek yerde kalamaz zaten. Saglikla basladi, ogretmenle artti. Daha da yayilir. Bknz hakem olayi. Mevzu amalarla bunu ortbas etmemek.
Niye bu da bir tür terör. İlla dayak yemek mi lazım?
Bu bir gerçek ya. Biz öğretmenler toplumda en ulaşılabilir meslek grubuyuz.Demekki her meslek gibi değilmiş. Bazıları korunabiliyormus. Öğretmenleri arkadaşı zannediyor çoğu veli. Psikolojik şiddetin boyutu inanilmaz.
İnanın sabah akşam, pazar demeden beni de arıyorlar. Hatta para ödedikleri için bunu daha da çok hak görüyorlar. Ailemle yaşarken gece 12 de aradı adamın biri açmadım, babamı aramıştı bana ulaşamayınca boşanma davasını sormak için. Bunun gibi birçok örnek. Bunları mesleklerin zorlukları olarak görüyorum. Telefonumun çalma sesine dahi katlanamıyorum.Bu bir gerçek ya. Biz öğretmenler toplumda en ulaşılabilir meslek grubuyuz.Sen diye hitaplar, alakasız saatlerde aramalar, tuhaf istekler bizde gırla. Avukat örneği verilmiş, bence bizim kadar değildir. :)
Kişi bazında evet. Ama bu iki sektör yoğun, suregelen baskıda. Sadece bu foruma bakmanız yeterli. Hangi mesleki gruplar için sürekli konu açılmış? Öğretmene mesaj çektim dönmedi, doktor kocamı azarladı başhekime şikayet ettim, ogretmen donemin ortasinda krese cocugu almadi asker kocamla konusturmak isteyince beni mudireye sikayet etti ne yapayim? Ciddi mesleki kötüye kullanım varsa davanı aç. Zannedersin ülkenin kalanı İsveç ve de bu ikisi de adeta" supermen" olmak zorunda.Haksız değilsiniz ama şunu da göz ardı etmeyelim, bu saydığımız meslek grubundaki insanlar da başka bir gezegenden gelmedi.. hepimiz toplumun parçasıyız. Sağlıkçı mağdur da olur mağdur da eder, öğretmen şiddet de görür şiddet de uygulayabilir, savcı haksızlık da yapar, saldırıya da uğrar gibi... gasp edilen taksici de var dolandırıcının önde gideni de..
Yanlış anlamayın ama merakımdan soruyorum,ulaşılmak veliyle muhattap olmak istemiyormusunuz,yoksa bazı veliler çok hadsiz sadece onlarımı kastediyorsunuz,bazı öğretmenlerde veliler çok ilgisiz hiç aramıyorlar vs. diyor,bizim öğretmenimiz arar beni mesela saatlerce konuşuruz ama benim talebim uzerine değil tabi yinede iyi sohbetimiz vardır,yada kızım hastalanınca ararım gelemicek derim,ayda bir kez fln önemli bi konu olunca ararım ama siz böyle diyince kadını rahatsızmı ediyorum acaba diye düşündüm.Bu bir gerçek ya. Biz öğretmenler toplumda en ulaşılabilir meslek grubuyuz.Sen diye hitaplar, alakasız saatlerde aramalar, tuhaf istekler bizde gırla. Avukat örneği verilmiş, bence bizim kadar değildir. :)
Avukat olup da anksiyetesi panik atagi kaygi bozuklugu uclusunden en az biri olmayan insan var midir sanmiyorum.İnanın sabah akşam, pazar demeden beni de arıyorlar. Hatta para ödedikleri için bunu daha da çok hak görüyorlar. Ailemle yaşarken gece 12 de aradı adamın biri açmadım, babamı aramıştı bana ulaşamayınca boşanma davasını sormak için. Bunun gibi birçok örnek. Bunları mesleklerin zorlukları olarak görüyorum. Telefonumun çalma sesine dahi katlanamıyorum.
Zorbalık derseniz en alasını, hakimden savcıdan kalemdeki memuruna kadar herksten görüyoruz. Ama bazı kurnaz meslektaşlarımız yüzünden herkes bu meslek grubundan nefret ediyor ve hiç mağdur olmadığını düşünüyor.
Hah işte tam olarak bu, ülke İsveç olmadığı için hem bu meslek grupları hem de toplumun geri kalanı kafasına göre takılıyor. Konuya ilk dahil oluş cumleniz "vahşiler" ile başlıyordu. Demek ki herkes her zaman sinirlenip agresif cümleler kurabiliyor değil mi:) ayrıca bu saydığımız meslek grupları da toplumun parçası zaten.. Anatomi öğrenince birden bire kutsal beyaz ışıkla aydinlanmıyor insanlar.. erdem, ahlak, saygı gibi kavramlar ailede kazandırılıyor.. doktoru döven, öğretmene bağıran avukatı darlayan da yine bu meslek gruplarının aileleri hatta belki kendileri.. öğretmeni tartaklayan belki doktordur, avukatı sıkıştıran belki öğretmendir..Kişi bazında evet. Ama bu iki sektör yoğun, suregelen baskıda. Sadece bu foruma bakmanız yeterli. Hangi mesleki gruplar için sürekli konu açılmış? Öğretmene mesaj çektim dönmedi, doktor kocamı azarladı başhekime şikayet ettim, ogretmen donemin ortasinda krese cocugu almadi asker kocamla konusturmak isteyince beni mudireye sikayet etti ne yapayim? Ciddi mesleki kötüye kullanım varsa davanı aç. Zannedersin ülkenin kalanı İsveç ve de bu ikisi de adeta" supermen" olmak zorunda.
Yeni yeni avukat konuları da görüyorum mesela. Ama avukatlara bu kadar sıçramaz. Davadan korkarlar.
Hakim savciya birebir ulasmalari cok zor oldugu icin yoksa ulasabilseler onlara da yaparlar. Gucu yeten yeteneyi de gecti artik bu durum. Onlar hep guclu sonsuz guclu.Merak ettim ama diyecek olur mu diye demişsiniz. Pes yahu neyi aklıyorsunuz?
Bazı savcılar bazı hakimler sabır zorlamıyor mu? Onlara niye yapılmıyor? Çünkü gücün yetene değil mi? Bırakın sabrım zorlandı bahanesini !!
Eğer sabır zorlamaksa , onu zorlayan hasta yakınlarına ne yapsınlar birleşip dövsünler mi. Neyi konuşuyoruz inanamıyorum !!!!
Saatlerce telefonda konuşmakta fazla ama öğretmenle diyalogunuza bağlı tabi. Sınıfta 25 öğrenci varsa hepsinin velisiyle o kadar konuşsa baya zaman alır.Yanlış anlamayın ama merakımdan soruyorum,ulaşılmak veliyle muhattap olmak istemiyormusunuz,yoksa bazı veliler çok hadsiz sadece onlarımı kastediyorsunuz,bazı öğretmenlerde veliler çok ilgisiz hiç aramıyorlar vs. diyor,bizim öğretmenimiz arar beni mesela saatlerce konuşuruz ama benim talebim uzerine değil tabi yinede iyi sohbetimiz vardır,yada kızım hastalanınca ararım gelemicek derim,ayda bir kez fln önemli bi konu olunca ararım ama siz böyle diyince kadını rahatsızmı ediyorum acaba diye düşündüm.
Eşim de sağlıkçı triyaj da biri giriş açarken birden bire küfürle eşime saldırmış önündeki bilgisayarı kırmış ya madde bağımlısı oluyor ya psikolojik hasta oluyor eşim neye uğradığını şaşırmış sanırım anlatırken ben bile korkmuştum gerçekten bu ülkede sağlıkçılara karşı şiddet küfür yaygınlaştı ve hastanelere xray gelmesi şarrtHemşireyim meslekte 5. Senem. Hastadan çok hasta yakınlarından bunaldım bıktım bugün artık son noktaya geldi personel orada olmasa dayak yiyordum önce sözlü tacizle başladı sonra üstüme yürüdü personel abi kurtardı beni. Hastası da küfürlü tacizlerine devam etti ayağının altına alacakmış beni ve daha bir sürü hakaret içerikli sözler bunların hepsine beyaz kod vermem sebebiyle polis memuru da şahit oldu. Ancak hiçbir sonuç çıkmayacak dediler sebebi ne biliyor musunuz? Gerçekten dayak yemiş olmamam. :) yinede kamu davasına dönüşecek çünkü ben şikayetçi oldum onlardan. çok korkuyorum panik atak hastasıyım üstelik sabah yaşanan olayın hala etkisindeyim elim ayağım titriyor. Nasıl tekrar tek başıma nöbet tutacağım ya başka düşmanlık yapmaya kalkarlarsa? İçeriye her türlü aletle girebilirler kapıda ne güvenlik ne xray hiçbişey yok. Sessiz sakin olmayı eziklik zannedip kullanmaya çalışan insanlardan nefret ediyorum keske hic sağlıkcı olmasaydım mesleğimi çok seviyorum ama artık korkuyorum can güvenliğimiz yok…
Meslek mensubu olmadiginiz alanlar hakkinda siz de yorum yapmayin nasil sizin magduriyetinizi en iyi siz biliyorsaniz avukatlar da avukatlarin halini anliyor. Siddet nasil sadece fiziksel degilse bu ulkede hic yoktur ki uc gunde bir muvekkilin psikolojik siddetine maruz kalinmasin. Fiziksel siddet olaylarini siz cok duymuyorsunuz basin vs yansidigi kadsr ama bizler meslek gruplarindan biliyoruz goruyoruz. Avukatlarin durumu da hic iyi degil. Bence bu konuda yarismamaliyiz cunku zaten bu yarisin kazanani yok.Kişi bazında evet. Ama bu iki sektör yoğun, suregelen baskıda. Sadece bu foruma bakmanız yeterli. Hangi mesleki gruplar için sürekli konu açılmış? Öğretmene mesaj çektim dönmedi, doktor kocamı azarladı başhekime şikayet ettim, ogretmen donemin ortasinda krese cocugu almadi asker kocamla konusturmak isteyince beni mudireye sikayet etti ne yapayim? Ciddi mesleki kötüye kullanım varsa davanı aç. Zannedersin ülkenin kalanı İsveç ve de bu ikisi de adeta" supermen" olmak zorunda.
Yeni yeni avukat konuları da görüyorum mesela. Ama avukatlara bu kadar sıçramaz. Davadan korkarlar.
Hayır avukatlarıda çok rahatsız eden var mantığıda şu parasını verdim istediğim saatte ararım.en azından öğretmen devletteyse böyle birşey söz konusu olamaz açmazsınız en fazla ama müvekkilin telefonunu açmazsanız sıkıntı olur.özelde bir sürü arkadaşım çalışıyor çok fazla saçma sapan insanın nazını çekiyorlar.ben kamu avukatıyım en azından bu konuda kafam rahat.Bu bir gerçek ya. Biz öğretmenler toplumda en ulaşılabilir meslek grubuyuz.Sen diye hitaplar, alakasız saatlerde aramalar, tuhaf istekler bizde gırla. Avukat örneği verilmiş, bence bizim kadar değildir. :)
Konuyu uzatan kendisi zaten ben arayıpta sohbet edeyim demem açıkçası,ben sadece acil durumlarda gerektiği zaman ararım,ama ilkokul öğrencisi kızım ve doğal olarak hastalanıyor,düşüyor vs. illaki aranıyor,dediğiniz gibi arandığı saat önemli daha çok.Saatlerce telefonda konuşmakta fazla ama öğretmenle diyalogunuza bağlı tabi. Sınıfta 25 öğrenci varsa hepsinin velisiyle o kadar konuşsa baya zaman alır.
Beni sabah 7 de bi veli aramıştı. Daha okul için alarmım bile çalmamisti düşünün. Şaskinlikla actim ve 12. Sinif çocuğu için aramış. Acil bir durum da yok.
Sabah erken saatte aranmak yada geç saatte aranmak Beni rahatsız eder.
Benim çocuğum okula gitmeyecekse sabah mesajla bilgi veririm öğretmenine.
Dilan polat savcıya ulaşmış sonuç malumOrnegin kim gibi? Mesela hakime olduğu kadar mı? Hakime gece gunduz yazabiliyor musunuz WhatsApp grubundan? Bizim dava ne olacak diye.
Sandalye aramak bile o kadar manasiz olmus ki sedyede tutmaliydilar oksijen ile birlikte umarim suan iyidir anneniz.Elbette sikayet ettim. Ama annem.evde yalnizdi ve ayagindan ameliyat olmustu. Ben evliyim gorece uzaktayim. Nefes alamayarak ölüyorum diyerek aradi beni evin kapisini gidip acamadi komsudaki anahtarla acip aldilar. Ve ben hep telefondaydim. Telefondaki gorevli bana bi hastane tercihmiz olup olmadigini sordu 2 kez. Ozele gitme imkanimiz varsa hep gittigimiz hastaneye goturun dedm isim verdim. Tamam dediler. Ben o hastaneye gittim annem gelicek diye. Sonra ogrendim ki devletteler. Ben girdim annemi ariyorum annem karsimdan bi ayagini surukleyerek sekerek nefes nefese geliyo. Onunde ambulanstaki saglikci hanim. Israrla 4 kez sandalye istedim geldik az kaldi yurur bisey olmaz 86 saturasyon cok yormaz diye diye acildeki muayene alanina getirdi bizi ama annemi resmen omzumda tasiyorum. Duramiyo ayakta oturtalim artk diye sert cikinca bi yatak gosterdi. Doktorun capraz arlasinda. Bu arada asla bi mudahale yok kmse istifini bozmuyo annem nefes alirken düdük caliyo sanki cigerinde. Gel bakalim... hanim neymis derdin diyip annemi bankoya cagirdi ve one gecemedigimiz icin arkasinda annem omzumda asili doktor soriyo biz cevapliyoruz. Ona da ayaktan yeni ameliyat oldugunu ayakta duramadigini soylememe ragmen orda sira var oraya gecip bekleyin sira gelince isleminiz yapilacak diyen bi doktorla karsilastik. Oturacak yer asla yok annem zayif ama artk ben de tasiyamiyorum biz one gecemez miyiz diye hastalardan rica ettim razi olmadilar. Kucaklayip ciglik ata ata icinizde bi insan yok mu bi sandalye veremiomusunuz die bagira bagira cikardim. Gun sonunda kameralara baksalar cildirmis bi kadin gorurler ama surece kimse bakmaz iste
Ay kimse hak ediyor etmiyor kısmına girmeyeceğim. Kimse şiddeti tabii ki hak etmiyor, şiddet bi şeyi de çözmüyor ama sabır zorlandığı, insanların hassas olduğu dönemde psikolojinin p'sinden anlamayan sağlık çalışanları tarafından artık en dibe çökertildiği de bir gerçek. Bunu reddeden ya hastanelerde zaman geçirmemiştir ya da bahsettiğim türden bi sağlık çalışanına denk gelmemiştir. Birkaç kere daha verdim örneğini, son evre kanser hastası annemin önüne dosyayı sıpıtıp atıp sen kansersin biliyosun dimi, bu ne böyle her organ karışmış birbirine girmiş diyen doktor var bu ülkede. Elimde hala sonuçlar var, hiçbiri referans dışı olmamasına rağmen babama "böyle giderse diyalize girersin haa" diyen bir doktor var. Kapıya çıktığımızda babam bayıldı korku ve panikten, oradan yoğun bakım, 2 gün sonra da zaten hastaneden mezarlığa gittik. Şimdi bu ikisi de doktor, kusura bakmasın kimse.
Neyse, bunlar size değil tabii üstte konuşulmuş derttir içimde 1-2 bi şey de ben söyleyeyim dedim. Kemoterapi ünitesindeymişsiniz sanırım, annem neredeyse her ay hemşirelere koca bi kutu kahve götürür orada içtiklerini görmüş. Her seferinde çok iyi olduklarını söyler. Muhtemelen tüm hastane birimleri içinde en iyisidir bence de. Bu durumda bile böyle bi şey yaşadıysanız çok üzüldüm adınıza, ucuz kurtulmuşsunuz demek istemiyorum kaba olacak ama öyle gibi de bi yandan. Çok geçmiş olsun