• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu söz ne demek?

Bir şeylerin değeri, önüne engel çıkarsa anlaşılır demek bence.

Kendimi Türkçe sınavında gibi hissettim.:KK48:Kısaca erkeklere yaranılmaz demektir.Erkeğe gezen ,tozan,fazla para harcayan daha değerlidir demektir,bana göre.

"Deveye diken, erkegin ocagina cam agaci eken yarasir"

Yardimci olabilen varmi? Bu söz ne anlama geliyor?

Çam ağacı her zaman yeşildir onu mu demeye çalışıyo. Cam ağacının anlamini anlamadim ama erkeğe çocuk veren ailesinin devamini sürdüren anlaminda olabilir mi ki bilemedim. Internete de yazınca deveye diken insana... cikiyo:KK22:

Bu kelimeyi çok farklı biliyorum ama neyse :-) Bir insana , kim daha çok zarar verirse o kişi daha çok kıymetlidir manasını taşıyor.

"Deveye diken, erkegin ocagina cam agaci eken yarasir"

Yardimci olabilen varmi? Bu söz ne anlama geliyor?

Kim demiş?
Kime demiş?
Kim için denmiş?

Bunlara cevap verirsen daha fazla yardımcı olunur.

Ama o söz karşısındakine hoyrat davranan insanların daha kıymetli olundugunu ve hak etmediği bir saygı gördüğünde söylenir

Ocagina incir agaci dikemk deyiminden yola cikarsak bence erkegin parasini harcayan anlaminda olabilir

Hangi atamız budu acaba bu sözü,dolaylı yoldan anlatacağına ,direk söylese olmaz mıymış.

Çam ağacı her zaman yeşildir onu mu demeye çalışıyo. Cam ağacının anlamini anlamadim ama erkeğe çocuk veren ailesinin devamini sürdüren anlaminda olabilir mi ki bilemedim. Internete de yazınca deveye diken insana... cikiyo:KK22:

Heheheh, ne degisik bir baglanti kurmussunuz :d
Cam agaci, yesil kalmasi derken taa soy agacina gecmissiniz.
Valla tebrikler kalpkalpkalp

Bu sözü bir kitapta okudum ama bir türlü anlayamadim...google'de bana yardimci olamadi

Erkeğü Süslü masraflı hatun batırır gibi bi anlam çıkmış sanki ama öyle de olsa ocağa incir ağacı dikmek tabiri kullanılmaz mı batırmak anlamında ?

KK sayesinde öğrendik :KK70:

Faydasından çok belası olan tipler el üstünde tutuluyor gibi bişey, konu sahibi.

Ben burda öğrenmedim :D
Arkadasım bir gün boşuna dememişler deveye diken insana, anladın işteee deyince ben,
anlamadım deme gafletinde bulundum :KK53:

Back