• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Sene Dikiş Kursuna Başlayanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
Bu sene özel yada halk eğitim yada belediyelerin (ismek, komek, busmek vs) dikiş, kadın giyim bölümlerine başlayanlar var mı ? Burada aşamalarımızı, öğrendiklerimizi, yaptıklarımızı vs paylaşalım mı?

slm.yaz.döneminde.komekin.kadın.giyim.bölümune.gittim.bu.dönemdegidiyorum.ınş.ilk.dikiş.tekniklerini.öğreniyoruz.sonra.minyatür.kalıp.çalışıyoruz.sonra.dikıme.geçiyoruz.

Ben bu sene halk eğitimin kursuna başlıyorum evet paylaşmamız süper olur belki aklımıza takılanları sorarız:3:

İlk haftamız bitti bizim (haftada 3 gün) Örnek bezi çalışıyoruz biz arkadaşlar, siz neler yapıyorsunuz?

bende yarın ismek te başlayacağım. aslında bugün başladılar ama ben gidemedim eşim hastaydı :( yarın sabah başlıyorum burdan yazışırız :)

bende bugün gittim ilk olarak bizde yarım mt patiskadan etekk dikicez,bugün etek için ölçü almayı ve kalıp çıkarmayı öğrendik,inşallah bayrama bir eteğimiz olur:)))

bende bugün gittim ilk olarak bizde yarım mt patiskadan etekk dikicez,bugün etek için ölçü almayı ve kalıp çıkarmayı öğrendik,inşallah bayrama bir eteğimiz olur:)))

İlk günden etekle mi başladınız cnm? :) Valla biz ilk gün sadece tanıştık sonraki 2 gün örnek bezi çalıştık 1 gün daha çalışacakmışız patiskadan :)

Ben bu sene halk eğitimin kursuna başlıyorum evet paylaşmamız süper olur belki aklımıza takılanları sorarız:3:
canım öncelikle iyi dikişler diliyorum :)
keyifli bir kurs dönemi diliyorum..
bende gitmek istiyorum ama ismekte başka bir bölüme kyt yaptırdım..
öyle olunca ayrıca dikiş bölümünü seçemiyorsun..
merak ediyorum halk eğitim ücretlimi..
ve şimdi başvursam alıyorlar mı..
bilgin olur ve beni bildirirsen çok mutlu olurum..

slm arkadaşlar perembe ve cuma günü kurstaydım patiskadan 25*50 cmlik beze çeşitli dikiş örnekleri uyguladık.
tunayekta canm ilk günden etek mi çalıştınız? bize hocamız sadece her çeşit dikişten birer sıra örenke yaptırdı. 2 yada 3 haftaya kadar etek çalışmasına başlayacağız. kenar dikişi , teğel , düz dikiş, makina dikişi , ankara yolu dikişi diye ve adını hatırlamdığım bi kaç örnek yaptık. hocamız ödev bile verdi :18::18: herkes öğrendiği dikiş türlerini kullanarak kendi tercihine göre nakış işlesin dedi. ne yapacağımı bilmiyorum etamin olsa onu işlerdim ama bu patiskaya öğrendiklerimizi kullanarak nasıl yapıcam bilmiyorum. sizce ne yapabiirim?

slm arkadaşlar perembe ve cuma günü kurstaydım patiskadan 25*50 cmlik beze çeşitli dikiş örnekleri uyguladık.
tunayekta canm ilk günden etek mi çalıştınız? bize hocamız sadece her çeşit dikişten birer sıra örenke yaptırdı. 2 yada 3 haftaya kadar etek çalışmasına başlayacağız. kenar dikişi , teğel , düz dikiş, makina dikişi , ankara yolu dikişi diye ve adını hatırlamdığım bi kaç örnek yaptık. hocamız ödev bile verdi :18::18: herkes öğrendiği dikiş türlerini kullanarak kendi tercihine göre nakış işlesin dedi. ne yapacağımı bilmiyorum etamin olsa onu işlerdim ama bu patiskaya öğrendiklerimizi kullanarak nasıl yapıcam bilmiyorum. sizce ne yapabiirim?

canım ankara yolu dikişi neymş ilk defa duyuyorum!!!
bizimde perşembe cuma,biz perşembe günü kedi ölçümüze göre etek kalıbı çıkarttık,cuma günüde örnek bezden(patiska) minik etek arkası yaptık,yırtmaç yapmayı öğrendik,fermuar dikmeyi öğrendik,etek ucu bastık,sürfle yaptık,aftayada kemerini yapıp artık giyilecek etek dikmeye başlıcaz bakalım:)
Lilruba aslında kayıtlar bitti ama bazı öğretmenler yer varsa kayıt alabiliyor bizim burda senelik 50 TL ücret alıyorlar,en yakın halk eğitime gidip sor bence...

Merhabalar Arkadaşlar;
İstanbul Çengelköy İsmek'te dikiş kursuna başladım.(Giyim diye geçiyor) Becerebilecek miyim bilmiyorum tabii. Şimdilik iyi gidiyor. Hocamız Zeynep Hanım çok iyi. Yalnız kurs çok kalabalık 25 kişiyiz. Ayrıca makinaların başında sıra oluyor resmen. Benim de makinam yok almayı düşünüyorum. Şöyle basit birşey. Dikiş tekniklerini ve ilik açmayı öğrendik. Bakalım daha neler yapacağız. Buradan yazışalım.

Merhabalar Arkadaşlar;
İstanbul Çengelköy İsmek'te dikiş kursuna başladım.(Giyim diye geçiyor) Becerebilecek miyim bilmiyorum tabii. Şimdilik iyi gidiyor. Hocamız Zeynep Hanım çok iyi. Yalnız kurs çok kalabalık 25 kişiyiz. Ayrıca makinaların başında sıra oluyor resmen. Benim de makinam yok almayı düşünüyorum. Şöyle basit birşey. Dikiş tekniklerini ve ilik açmayı öğrendik. Bakalım daha neler yapacağız. Buradan yazışalım.

Hoşgeldin cnm :)

Busmekteyim bende. Dikiş tekniklerini yaptığımız örnek patiskaların fotolarını paylaşalım mı :)

Geçen hafta gece gündüz makine araştırdım, Janome 1008 i alma niyetiyle gittik bayiiye,3022 yi alıp döndük :) Sağolsun annem verdi parasını yoksa bizim bütçemiz şuan müsait değildi, annem benden hediye olsun dedi. Janomede ve Berninada uygun modeller görmüştüm cnm. Makine lazım cidden ya, kursta tamamlanamayan şeyleri evde yaparız.

Yarın ikinci haftamızın ilk günü bakalım nasıl geçecekk neler yapacağız :)

bugün hoca ölçülerimizi aldı etek kalıbına başladık.

arkadaşlar dikiş uygulamalını öğrendik ve hocamız ödev vermişti öğrendiğimiz teknikleri kullanarak nakış işleyecektik bugün işledim sizce olmuş mu elimden bu kadarı geldi :) $101020123884.jpg $101020123886.jpg

twetty eline sağlık :) bu dikiş tekniğinin adı ne bu arada?

Bende fotoğraflayacağım inşallah öğrendiğimiz teknikleri bi ara..

Selam kızlar:)Bugün giyebileceğimiz eteği dikmeye başladık inşallah yüzümün akıyla giyip havamı atarım;) bende fotoğraflasam iyi olur hrm aşamalarıda unutmamış olurum

Back