Bu sefer kesin bir ayrı eve çıkma meselesi

doğagazla beraber 500 ise süper.

Fatura hesabini kişi sayisina gore yapmak baya yaniltir. Faturalar sehirden sehre hatta ayni sehrin icinde semtten semte gore bile baya fark ediyor.
Hanimefendi 4 kisilik ailenin faturasini 500 demiş. Biz 2 kişiyiz doğalgaz dahil 500den biraz daha fazla geliyor suan. Camasir bulasik makinasi oyle devamli calismaz haftada 1-2 anca kurutma makinasi da yok, firini bile kullanmiyorum, evde tv filan da yok düşünün yani...

Fatura hesabini kişi sayisina gore yapmak baya yaniltir. Faturalar sehirden sehre hatta ayni sehrin icinde semtten semte gore bile baya fark ediyor.
Hanimefendi 4 kisilik ailenin faturasini 500 demiş. Biz 2 kişiyiz doğalgaz dahil 500den biraz daha fazla geliyor suan. Camasir bulasik makinasi oyle devamli calismaz haftada 1-2 anca kurutma makinasi da yok, firini bile kullanmiyorum, evde tv filan da yok düşünün yani...

Bir de faturalardan kasıt sadece elektrik su ve doğalgaz sanırım. Telefon, internet, aidat, belki tv paketi (konu sahini için geçerli değil) sayılmıyor. Telefon ve internet zaruri ihtiyaç artık.

Bir de faturalardan kasıt sadece elektrik su ve doğalgaz sanırım. Telefon, internet, aidat, belki tv paketi (konu sahini için geçerli değil) sayılmıyor. Telefon ve internet zaruri ihtiyaç artık.

Bende elektirik, su ve dogalgazdan bahsediyorum zaten sadece onlar bile 500 liradan biraz fazla tutuyor bizde. İnternet, aidat , netflix ve telefon odemelerini eklemedim bile...

Bende elektirik, su ve dogalgazdan bahsediyorum zaten sadece onlar bile 500 liradan biraz fazla tutuyor bizde. İnternet, aidat , netflix ve telefon odemelerini eklemedim bile...
telefonu 35 liraya hallediyorum şu an, faturalı değil. e netflix olmazsa olmazımdır, 30 lira da o desek. internet şart zira işim internet olmadan yürümez. 100 lira internet desek zaten su, elektrik ve ısınmanın yanı sıra 165 lira masraf çıktı şu an.

kiralar ne durumda oturabileceğiniz semtlerde ? eve girerken 2 depozito 1 emlakçı 1 de o ayın kirası derken ilk etapta x4 kira ödeyeceksiniz mesela.
eşyaları belki uygun spotculardan bulabilirsiniz.
sonrasında her ay maaşınızın ne kadarı kiraya ve faturalara gidecek. bunun market alışverişi kısmı da var..
hepsi o maaş ile karşılanacak mı ? ucu ucuna mı yetecek ?
şu an en uygun olarak buca'da kampüse yakın 1+1 eşyalı daireler var. bu dairelerin kirası 750-1000 arasında değişiyor ama evler aydınlık, tabi metrekare çok az. 40-50 metrekare falan. eşyadan kastım çamaşır makines, tv, iki çekyat, masa, sandalye, tek kişilik baza falan. tıkış tıkış bir ortam. çoğunda balkon yok.
yani şimdi yaşadığım ev 140-150 metrekare. odamı kardeşimle paylaşıyorum. yazın püfür püfür esen bir balkon var. her iki cepheden aydınlık. evet odam küçük olabilir ama az önce baktığım dairelerdeki gibi tıkış tıkış değil.

Aralık, Ocak, Şubat sadece elektrik, su, doğalgaz bizde 700 civarı tuttu. Bu ay 500 bandına indik. İzmir suyu en pahalı kullanan şehir Türkiyede, elektrikte de ikinci sıradayız.

İzmir'in semtinden semtine degisiyodur tabii ama, 1000 TL ortalama lirayla bı göz odalı ev tutsanız, Max 2 bin liraya da ikinci el esyayla evinizi düzer, kıt kanaat de olsa gecinirsiniz diye tahmin ediyorum. Ama biraz daha para biriktirin bence kara gün akçesi olarak.

X