Bu sağlık sorununu yaşayan var mı ?

Sağol canim. Sanada açıl şifalar diliyorum. Lütfen peşinde dolan bu olayin. İnşallah romatizma değildir ama olsa bile tedavisi cok cok cok önemli.

Bendede ayni şüphe vardi. Aslinda doktorlar kolayca ayırt edebiliyorlar ama konusahibinin doktoru galiba fazla ilgilenmemiş.
Akdeniz ateşinin tesavisi cok basit aslinda. Eşimin ailesinde malasef var.
Ayrımı kolay değil. Bazı hastalarda çok az belirti var. Bu hastalıkta özellikle karın ağrısı, bel ağrısı, gece titremeleri, ateş ayırd edici. Zaten eşinin ailesinde olduğu için semptomları çok iyi biliyorsun ama bunları yaşamayanlar da var. En zor hasta grubu, diğer romatizmal hastalıklarla karıştırılabiliyor bu yüzden genetik test kesin tanı için gerekli. Bir de çocuk yapma konusu var çünkü.

Romatolojiye direkt gidilemiyor. Dahiliyeye gidince yeşil alan açmaları lazım. FMF Akdeniz bölgelerinde daha sık görülse de Akdenizli olmaya gerek yok. Diğer bölgelerde de görülüyor.

Fibromiyalji olan akrabalarım var. Kansızlığınız varsa tedavinizi olun. Mg ve D vitamini yetersizse de tedavi olun.

Mayalı yiyecekler ve nemli/rutubetli ortamlar hiç yaramıyor onlara.

En azından evde pilates yapın. Hareketle ağrıları azalıyor.

Doktorun verdiği (antidepresan ilacı olarak da kullanılan) ilaç varsa kullanın.

Depresif haldeyken ağrılar hortluyor. Aklınızda olsun.

Doktora gittiğinizde şu şu testler yapılıp teşhisler kondu ama net bir şey söylenmedi veya işe yaramadı diye belirtin ki en baştan araştırmaya başlamasınlar. Elesinler bir kısmını da özelleştirsinler. EAH veya varsa şehir hastanesine gidebilirsiniz.

Romatoloji yan dal olduğu için uzmanı da az. Randevusu zor bulunuyor. Önceden gittiyseniz bilirsiniz. Direkt ben geldim diyemiyorsunuz üniversite hastanelerinde bile. Yönlendirilmiş olmak gerekiyor (direkt bakan hastane varsa bilmiyorum).

Bir de bir kağıda notlar alabilirsiniz. Ağrılar ve ateş ne gibi durumlarda oluyor ve nasıl geçiyor? Aslında ateşiniz varken giderseniz FMF gibi bir rahatsızlığınız varsa anlaşılır. Değilse de elenir.

Çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…