Bu sağlık sorununu yaşayan var mı ?

unutmabenicicegi

Kalbiniz gibi geçsin ömrünüz...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2024
2.145
5.231
Öncelikle herkese merhaba
Ayağımın üst kısmında ağrı ve üşüme oluyor bazen sağ yada sol tarafta komple ağrı üşüme uyumusma oluyor
Bazense tüm vücudu kaplıyor ağrı
Gece uykusu diye birşey kalmadı malesef
Bazen yıllarca aylarca ağrı ve şikayet olmuyor
Bazense azıcık yoruldum ise yada üzüldüm ise ağrı oluyor
Afedersiniz banyo veya ilişki sonrasında da ağrılarım oluyor
Bekarken bu ağrılarım yoktu
Sık sık ilişki olunca banyo da yapınca ağrı kaçınılmaz oluyor (her banyo yada ilişki de olmuyor)

Stres vs yok ise ağrım olmuyor

Şişkinlik kilo alımı gaz vs de var
Çok dr a gittim
Stres diyende oldu romatizma diyen de
Fibromiyalji diyen de kireçlenme huzursuz bacak sendromu vs vs
Anemi ve vitamin eksikliği sorunu var sık sık yaşıyorum bu durumu birde yılda bir iki kere atesim 38 40 i buluyor yüksek ateş halsizlik vs yaşıyorum

Bunları yaşayanlar var ise nasıl başa çıkıyorsunuz
Hangi Dr a gitmem gerekiyor gerçi çok Dr gezdim de neyse
Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

Kesin birşey diyemem ama bende talasemi (kansizlik) ve buna dayanan demir eksikliği var.
Cok üzüldüğüm ve ağladığım zaman bende ateşleniyorum. Çocukken daha kötüydü ama hala olan bir durum.

Bende ayrica Romatoid arthrit çıktı (romatizma)
Doktorlar neden peşine düşmedi? Çok üstüne düşülmesi gereken bir hastalik aslında

F fpln bir benzer sorunlar başka bir arkadaşdada çıkmış

Dr romatizma dedi kortizon başladı 3 yıl kullandım kilo aldım hormon bozukluğu oldu ve ne dese beğenirsiniz romatizma değilsin
Ondan sonra Dr lara güvenim kalmadı
Sonra yine gittim.tabi ama net bir cevap bulamadım bilmiyorum
Bende bebekken morarir bayılırmışım
Annem ve babam maddi imkan olmadığı için tedavi ettirememis
En son gittiğim Dr ona bağladı ama o Dr a devam edemedim ücreti fazla idi
Sonra durumlar el vermedi kaldı gitti
Fibromiyalji ise bunu nasıl yenerim onu da bilmiyorum
Bir diyetisyen ile görüştüm fibromiyalji için özel liste veriyormuş 3 ay için 7500 TL istedi
Böyle bir imkanım şuan malesef yok

Romatizmal bir durum gibi görünüyor. Romatoloji bölümüne gitmen gerek.

Aile kökenin neresi? Aile büyüklerinde benzer sorunu yaşayan var mı?
Direkt romatoloji ye gidebilirsem eğer gideyim
Sadece anneannemde fibromiyalji var
Baba tarafında ise felç ve şeker var

Son düzenleme:
Siz ağrılar ile başa çıkmak için bir yol buldunuz mu?

O uyuşma dediğin olay tipik romatizma semptomlari arasında. Tam olarak uyuşma değilde sertleşme oluyor. 1-3 saat arasi açılıyor.
Bazen aylarca, yillarca atak olmamasi normal. Bendede öyle.
İlişkiyle alakasi olduğunu sanmıyorum ama ben tüp bebek evresinde östrejen alinca romatizmama iyi geliyor nedense. Doktorum bunu tastikledi. Romatizmaya östrejen iyi geliyormuş. Tabiki bunu kafama göre alamıyorum ama bende fark ettim.
Bazılarına sicak cok iyi geliyor Bazılarına buz.
Bende ikiside işe yarıyor. Ama bazi romatizma türleri sicakda kuduruyor. Belkide banyodan sonra ağrı olmasi buna dayaladir.
Kilo sorunu oluyor. Vücuttaki iltihaplanma kilo vermeyi durduruyor.
Ay baya yazdim. Kusura bakma.
Kan değerlerin nasil çıktı? İstersen burdan at bi bakalim

Direkt romatoloji ye gidebilirsem eğer gideyim
Sadece anne annemde fibromiyalji var
Baba tarafında ise felç ve şeker var
Annede fibromiyalji varsa sende de olabilir evet. Fakat emin olmak için yeniden sorayım aile kökenin neresi? Akdeniz veya Akdeniz ülkeleri ile bir bağınız var mı?

Baya düşük çıktı hep düşük ve sorunlu çıkıyor
Kilo etkiliyor beni de
Kadın doğum için gittiğim Dr vajina çok dar vs demişti ağrı ondan oluyormuş galiba bilemedim o kadar çok.dr gezdim ki

Siz ağrılar ile başa çıkmak için bir yol buldunuz mu?

Canım ben klasik romatizma tedavisi görüyorum.
Otoimmun hastalığı olduğu icin bağışıklığı bastiran ilaç (cimzia ignesi) ve şuanda minik doz kortison (7.5 mg). Kortizonu herzaman almiyorum. Tüp bebek evresinde olduğum icin alıyorum.
Yememe icmeme cok dikkat ediyorum ve bol bol spor yapıyorum. Böylece atakları önlemeye çalışıyorum ama bazen mümkün olmuyor. Şuanda sağ dirseğim ağrıyor mesela. Sabah öyle uyandim

Geçmiş olsun en kısa zamanda şifa bulursunuz inşallah

İlaçlar kilo aldırdı mı

İlaçlar kilo yapmiyor. Iştahi aciyor. İlaçları alip normal yersem kilo almıyorum.
Teşekkür ederim Umarım herşey sizin için çok güzel olur bebeğinizi kucağınıza alır sağlıklı musmutlu günler yaşarsınız
Ben romatoloji ye randevu almaya çalışayım bakayım umarım şifa bulurum artık çünkü yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…