• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu saatten sonra evlilik değişir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
Merhaba.
bu günlerde böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Daha önce de vardı benzer konularım. Ama geçtiğini sanmışım. Ah salak kafam.

sizden fikir almak istiyorum. Zira artık aklımın bana yetmediğini düşünüyorum. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum.

size durup da bir olayı anlatmayacağım. Kısaca 7.5 yılımı özetleceğim. Biraz uzun olabilir.

21 yaşımda evlendim. esimle aramızda 12 yaş fark var. Eşim evin en küçüğü ve tek erkek. Haliyle ablalarıyla hep problem yaşadık. Ayrı bir evimiz olduğunu hiç kabullenemediler. Beni sanki oğullarının eşi değil de, evlatlık almış gibi çoook şey beklediler benden. 3 yıl sonra yine onlar sebepli gidip boşanma davası açtım. Tabi o da karşı dava. Böyle böyle bir ton şey. Sonra 3-4 ay sonra barıştık. Tek şartım ailesiyle görüşmek zorunda bırakılmamaktı.

Üstünden tam 4 yıl geçti. zaman zaman tabiki kavga gürültü koptu. Ama genel olarak onlardan başka en ufak problemimiz yoktu. Ve haliyle çok mutluyduk. Zaman zaman geldiler, biz gittik. Hep bir mesafe oldu aramızda. Ama 1.5 yıl önce onlarla bir problem yaşadık. İpler daha da koptu. 1.5 yıldır görüşmüyorum diyebilirim. Eşim istediği gibi görüşüyor konuşuyor. Evimize gelmeyi talep etmiyor kimse. Beni görmemek için. Ben de davet etmiyorum ne yalan söyleyeyim. Eşimi tek davet ediyorlar kendi evlerine. Zaman zaman da tek gidiyor.

bu süre içerisinde tüp bebek denemem de olsa, hem bir çocuğum olmasını çok istedim. Hem de böyle bir evliliğe çocuk getirme fikrinden hep korktum. Ve Allah da vermedi zaten.

az önce yaşadığımız bir tartışma bana tümm bu 7.5 yılı sorgulattı. Yaş neredeyse 30. Bana sen onları takıntı yapmışsın, gidelim diyen bir insan var karşımda. Bunun için evi yıktı bağırışıyla diyebilirim.

şimdi sorum; haksizlık edilen benken, kale alınmayan, bir gün olsun aranmayan sorulmayan, evlere davet edilmeyen veya evine girilmeyen benken neden benim adım atmam gerekir?
çok kırgınım. Öyle böyle değil.illa haklı sebeplerim olduğu gibi abarttıklarım da vardır. Ama bir gün olsun kimse kale alıp konuşmadı. Yanlış anladın kusura bakma denmedi. Çözelim denmedi. Ben 1 yüzümü astıysam onlar 10 yaptı.

Evine gidersem karşımdakiler bak öyle davrandık ki pişman oldu yine ayağımıza geldi diyecekler biliyorum. Ve kendimi tanıyorum. Gururum her şeyden önde gelir. Böyle bir durumda yine kaldıramam ben. Yeni evli değilim ki bir şans vereyim. Belli ki anlaşamıyoruz. Bunun tek yolu illa gidip gelmek midir? Bir arpa boyu yol almamış hissediyorum kendimi. Ve bu evlilik böyle gider mi sizce?

Değişmiyor değil mi? Sadece değişmiş gibi yapıyor.
sen olsan yerimde napardın?
Bu sızın hayatınız. Siz dogru cevabı zaten biliyorsunuz.
Ben sızı yönlendirmek istemem cunku farkındasınız herseyın.
Aılesı berbat kocam super bırı deseydiniz o zaman ben olsam napardımı söylerdim. Ama siz sıkıntının adamda oldugunu zaten biliyorsunuz.
Bakın 21 yasında hayatın baharında evlenmıssınız suan yasınız 30 esınızle kavga sebebiniz gene aynı? Degısmemis gordunuz mu?

Giden sızın seneler olmus.
Ustelık bu sebeple Bosanma davası acmıssınız korkmadan gene aynı sebepten sızınle kavga etmıs.

Ben size sunu net diyebilirim sadece, insanlar Degısmez. sadece Bı sure rol yaparlar ve ozlerine dönerler er gec.

Bu sızın hayatınız. Siz dogru cevabı zaten biliyorsunuz.
Ben sızı yönlendirmek istemem cunku farkındasınız herseyın.
Aılesı berbat kocam super bırı deseydiniz o zaman ben olsam napardımı söylerdim. Ama siz sıkıntının adamda oldugunu zaten biliyorsunuz.
Bakın 21 yasında hayatın baharında evlenmıssınız suan yasınız 30 esınızle kavga sebebiniz gene aynı? Degısmemis gordunuz mu?

Giden sızın seneler olmus.
Ustelık bu sebeple Bosanma davası acmıssınız korkmadan gene aynı sebepten sızınle kavga etmıs.

Ben size sunu net diyebilirim sadece, insanlar Degısmez. sadece Bı sure rol yaparlar ve ozlerine dönerler er gec.
Haklısın.
o zaman insan tek problem aile sanıyor. Ya da ona inanmak istiyor. Ama zaman acı acı bunun öyle olmadığını gösteriyor.

Ben şuan anlamıyorum 21 yaşında bir kadın nasıl evlenir ben 21 yaşındayım ve ben ve evlenmek 😃😃 çocuk yaş o yaş.. şoka sokuyorsunuz adamı sonu böyle oluyor. Hayatınızın en güzel yıllarını bu öküzlere neden harcarsınız hiç anlamam
Gerçekten çocuk yaş 21

Olsun en azından anne olmamışsınız umarım bu saatten sonra olursunuz. Allah isteyen herkese nasip etsin üzülüyorsunuz ama belkide Allah’ın işaretidir ❤❤❤ Bu saatten sonra olmanız daha hayırlı olacaktır ❤❤❤
Teşekkür ederim.

Şöyle saglamindan bi rest..
Karşımda rest çekebileceğim bir adam yok ki. Ne demeliyim mesela?
Bu akşam mesela dedim ki ee gittik diyelim. Suratı asık karşıladı hiç benle konuşmadı. O zaman napacaksın? Cevap; suratını asarsa bir daha gelmeyecek misin?
dedim ki bana bir seçenek sun. Ben senle bu şartta barışmadım. Bana de ki senin içinden gelene kadar beklerim, yada de ki böyle olmaz görüşmezsen ayrılalım. Ben de ona göre seni anlayayım. Cevap; beni tehdit mi ediyorsun.
tam olarak ne anlattığımı bile anlayacak değil şu halde. Sizin sağlam rest dediğiniz nedir ?

Ne yaşadığınızı tam olarak bilemem ama size karsı hakaret, küfür vs yoksa az da olsa gidip gelseniz ne olur ki? Yani varsın onlar sizin pişman Oldugunuzu düşinsünler. Herkes zaten istediği seyi düşünüyor bu hayatta siz ne kadar çabalasanızda. Esiniz arada kalmaktan yprulmus ve size baskı yapıyor (bunu da tasvip etmiyorum ama durum bu) esinizin hatırı için bi düşünün. He derseniz ki haketmiyor o zaman bosanın cünkü değişse bugune kadar değişirdi.

Merhaba.
bu günlerde böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Daha önce de vardı benzer konularım. Ama geçtiğini sanmışım. Ah salak kafam.

sizden fikir almak istiyorum. Zira artık aklımın bana yetmediğini düşünüyorum. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum.

size durup da bir olayı anlatmayacağım. Kısaca 7.5 yılımı özetleceğim. Biraz uzun olabilir.

21 yaşımda evlendim. esimle aramızda 12 yaş fark var. Eşim evin en küçüğü ve tek erkek. Haliyle ablalarıyla hep problem yaşadık. Ayrı bir evimiz olduğunu hiç kabullenemediler. Beni sanki oğullarının eşi değil de, evlatlık almış gibi çoook şey beklediler benden. 3 yıl sonra yine onlar sebepli gidip boşanma davası açtım. Tabi o da karşı dava. Böyle böyle bir ton şey. Sonra 3-4 ay sonra barıştık. Tek şartım ailesiyle görüşmek zorunda bırakılmamaktı.

Üstünden tam 4 yıl geçti. zaman zaman tabiki kavga gürültü koptu. Ama genel olarak onlardan başka en ufak problemimiz yoktu. Ve haliyle çok mutluyduk. Zaman zaman geldiler, biz gittik. Hep bir mesafe oldu aramızda. Ama 1.5 yıl önce onlarla bir problem yaşadık. İpler daha da koptu. 1.5 yıldır görüşmüyorum diyebilirim. Eşim istediği gibi görüşüyor konuşuyor. Evimize gelmeyi talep etmiyor kimse. Beni görmemek için. Ben de davet etmiyorum ne yalan söyleyeyim. Eşimi tek davet ediyorlar kendi evlerine. Zaman zaman da tek gidiyor.

bu süre içerisinde tüp bebek denemem de olsa, hem bir çocuğum olmasını çok istedim. Hem de böyle bir evliliğe çocuk getirme fikrinden hep korktum. Ve Allah da vermedi zaten.

az önce yaşadığımız bir tartışma bana tümm bu 7.5 yılı sorgulattı. Yaş neredeyse 30. Bana sen onları takıntı yapmışsın, gidelim diyen bir insan var karşımda. Bunun için evi yıktı bağırışıyla diyebilirim.

şimdi sorum; haksizlık edilen benken, kale alınmayan, bir gün olsun aranmayan sorulmayan, evlere davet edilmeyen veya evine girilmeyen benken neden benim adım atmam gerekir?
çok kırgınım. Öyle böyle değil.illa haklı sebeplerim olduğu gibi abarttıklarım da vardır. Ama bir gün olsun kimse kale alıp konuşmadı. Yanlış anladın kusura bakma denmedi. Çözelim denmedi. Ben 1 yüzümü astıysam onlar 10 yaptı.

Evine gidersem karşımdakiler bak öyle davrandık ki pişman oldu yine ayağımıza geldi diyecekler biliyorum. Ve kendimi tanıyorum. Gururum her şeyden önde gelir. Böyle bir durumda yine kaldıramam ben. Yeni evli değilim ki bir şans vereyim. Belli ki anlaşamıyoruz. Bunun tek yolu illa gidip gelmek midir? Bir arpa boyu yol almamış hissediyorum kendimi. Ve bu evlilik böyle gider mi sizce?
Tek yol bu değil seviyeli ilişki... Dünyanın en kötü ailesi olabilirler ama onlar böyle dediğin zaman tek kötü sen olursun...Bu gerçek hiçbir zaman değişmez...Benim eşimin aileside problemli özellikle kız kardeşi...Yaklaşık dört senedir evliyim. Birkaç kez arayı düzeltmek için adım attım pişman oldum.İkinci bebeği oldu yeni hayırlı olsun dedim oda bizim cenazemiz vardı başın sağolsun dedi sağol dedim olay kapandı.Evinede gittik yarım saat uğradık.Kandil geçti mesaj bile atmadı.Herkesin insanlığı kendine...Kaynanasının boğazına yapışıp onu boğmaya çalışan neredeyse kendi evinden kovan insandan birşey beklemiyorum ben...Kimse kör değil bana koyan bana değil eşime kıymet verilmemesi ama yapacak birşey yok daha yeni eşime dedim sen beni bil ben seni bu hayatta en yakının benim istesende istemesende bu gerçekle yüzleş dedim ses çıkarmadı... Diyeceğim o ki boşver görme varsın bilsinlerde sadece onu bilsin kıymet versinler sen sana düşeni yap gerisi insanlığından utansın...

Karşımda rest çekebileceğim bir adam yok ki. Ne demeliyim mesela?
Bu akşam mesela dedim ki ee gittik diyelim. Suratı asık karşıladı hiç benle konuşmadı. O zaman napacaksın? Cevap; suratını asarsa bir daha gelmeyecek misin?
dedim ki bana bir seçenek sun. Ben senle bu şartta barışmadım. Bana de ki senin içinden gelene kadar beklerim, yada de ki böyle olmaz görüşmezsen ayrılalım. Ben de ona göre seni anlayayım. Cevap; beni tehdit mi ediyorsun.
tam olarak ne anlattığımı bile anlayacak değil şu halde. Sizin sağlam rest dediğiniz nedir ?

Eşiniz salak degil sizi anliyor ama cevap vermek işine gelmiyor cünkü klasik erkek tavri.
Nerdeyse ayni durumlari yasiyorum malesef erkekler ailesinin durumunu gorse bile hep bizlerden alttan almamizi ezilmemizi ne olursa olsun kotu birsey soylemeden gorusmemizi bekliyorlar, bizimde insan oldugumuzu duygularimizi gururumuzu yok sayiyorlar.. bu durum gururunuzu kirdigi icin bosanmak istiyorsunuz ama esinizle aranizda bi problem yok problem onlarin yuzunden olusuyor ve bu bosanmada insani cok zorluyo kafa karistiriyor sanirim.. hakkinizda hayirlisi olsun..

1 surat astıysanız 10 surat atılmış peki 1 güldüğünüzde ne yaptılar? Yani ortada aşılamayacak ne var onu anlamadım pek. Eşimi seviyorsam ayda veya birkaç ayda bir giderim ki öylr yapıyorum onlar beni sevmiş sevmemiş pek umrumda değil açıkçası. Eskiden olsa kesin takardım. İnsanlardan sıkıldım. Ortamına göre davranıp geçiyorum. Bence bu durumun bu kadar uzaması bile gereksiz olmuş. Onun ailesi iyi veya kötü ailesi. Size kaldıramayacağınız affedeneyeceğiniz durumlar yoksa biraz politik davranmayı öğrenin bence. Eşinizi sevmiyorsanız o başka o zamanda sürdürmenin alemi yok bırakın kafasına göre birini bulsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X