• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu neyin kafasi?

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm. Onlar senin ailen olabilir. Ama sana zararları dokunuyorsa, seni üzüyor incitiyorlar sa, kendi sağlığın için görüşmemen en iyisi. Sana zararı bırak, bildiğin şiddet uygulamışlar. Çok korkunç. Aile üyelerinin hiçbiri normal değil. Sağlıksız insanlar ve senin de sağlığını bozuyorlar. Kendi iyiliğin için o eve dönme ve tedavini ol.
Çalışan bayansın, iyi de mesleğin var. Artık kendi evini, düzenini kurmanın zamanı gelmiş. Mutlu olmaya bak.. Hobiler edin. Sosyal bir çevre edinmeye bak.. Sana zarar veren insanlardan uzak dur, bu kişiler ailen de olsa..

İlk konunu okudum şimdi hiç anlayamadım. Yani mutlu sevgi dolu bir ailen var. Seni yıllarca sevmisler korumuslar sana destek olmuşlar sonra sen evlenmek için harekete geçince işler cigrindan çıkmış. 7 yaş küçük kardes erkek galiba. Annen o kardes evleneceği zaman nasıl davranacak çok merak ettim.

Donulecek bir yer değil orasi bence. Babanda hatasını fark etmemiş hala seni suçluyor. Yani seviyorsun geçmişin iyiymiş sonuçta. Gerçi iyi olduğunu sen söylüyorsun iyi göreceli bir kavram. Neyse seni gerçekten sevseler, değer verseler bu şekil davranamazlardi. Seni de geri cagirmalarinin sebebi kendilerini iyi hissetmek. Maalesef bu ilişkiler yürümez artık. Sınırlar çok geçilmiş seni yok etmek istemişler resmen. Annen baban ve kardeşin bir kazada ölmüş farz et demiş bir üye. Katılıyorum. Arkalarından fatiha gönder. Yeni bir aile kur ve onu sevgi ile büyüt canım. Annen öldükten sonra belki baban ve kardeşin ile aran duzelebilir. Kaldı ki kardeşin evlenince görürüm ben onu. Gelip ablacim özür dilerim diye yanasir.

Bende anlam veremiyorum. 7 yas kucuk olan erkek kardesim. Annemin dedigi bir sozle bana resmen saldirdi. Annem onada aynisini yapar eminim. Herkes birgun ettigini bulacak..

Donmeyi dusunmuyorum. Gecmis iyi olmasa benim icin tercih yapmasi zaten daha kolay olurdu. Hic anlam veremedimki. Hep neden dedim, duzelir dedim ama bosuna vakit gecirdim. Kendilerini iyi hissetmek icin cagirdiklarini bende dusunuyorum. Bayram yaklasiyor. Millete neder derdine dusmuslerdir.

Kendimi oldurmeye kalktigimi surekli hastaneye gidip geldigimi bildikleri halde birgun olsun bana nasilsin nasil oldun demediler. Odada git gide erimeme izin verdiler. Ne denir bilmiyorum ki. Bana baska biri boyle birsey anlatsa altinda birsey arardim. Ama gercekten bazi seyler ve insanlar cok sacma olabiliyormus.
Onlari hic bir zaman affetmeyecegim. Gun gelir konusuruz bilmiyorum. Ama icimden hic cikmayacak

Öyle ana babanın canı cehenneme. Sakın dönme iyice bi sürtsün burunları, sana yalvarsınlar dön diye annen falan da, ondan sonra da sadece bayram hastalik falan gibi durumlarda görüşürüm ben olsam.

Annem hic bir zaman don demez bana bundan eminim. Olurda beni sasirtirsa sadece gorusmem gerektigi zamanlar gorusurum

ben senin yerinde olsam, ailem beni evden kovsa, o eve geri dönmem. ailemle de görüşmem, telefonlarına çıkmazdım.. bence ailende arana bir çizgi çekmenın zamanı geldi. onlar senin ailen olabilir, ama sana zarar veriyorlar.. kendini düşünmen lazım. bencil ol, seni üzen insanları hayatından uzak tut.

Kıyamam sana yaa.
Bence hemen görüşme. Biraz düşünsünler, biraz burunlari sürtsün. Sen de bu ara biraz toparlanırsın.

Cok derin yaralar. Bir sure toparlanacagimi dusunmuyorum ve gorusmek icin nezaman kendimi hazir hissederim bilmiyorum.. Hayirlisi olsun bakalim. Cok tesekkur ederim..

Aile de bir yere kadar, 3 yazinizi da okudum. Artik tahammul edilemez bence. Eve donmeyin. Ailenizle olan iliskinizi kesin demiyorum ama eve de donmeyin, sizi sevenlerle olun, erkek arkadasinizla ve arkadaslarinizla. Umarim durumunuz bir an once duzelir

Eve donersem bir daha cikamam. Yani bu sekilde, bu psikolojiyle asla cikamam. Gorusurum veya gorusmem ilerde bilmiyorum. Ama asla donmeyecegim eve.

O zaman hiç düşünmeyin evlenin.Yuvanızı kurun.Böyle hayırlı şeyler ertelenmeye gelmez.Neden kendinizi yalnız bırakıyosunuz ki?Bırakın sevdiğinizle kendi evinizde sorunlara çözüm bulun..

Haklisiniz. Biraz kafami toparlayim. Simdi herseyi aceleye ve mecburiyettenmis gibi yapmak istemiyorum. Biz birbirimizi cok seviyoruz. Cok fazla gecmeden evlenecegiz

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm. Onlar senin ailen olabilir. Ama sana zararları dokunuyorsa, seni üzüyor incitiyorlar sa, kendi sağlığın için görüşmemen en iyisi. Sana zararı bırak, bildiğin şiddet uygulamışlar. Çok korkunç. Aile üyelerinin hiçbiri normal değil. Sağlıksız insanlar ve senin de sağlığını bozuyorlar. Kendi iyiliğin için o eve dönme ve tedavini ol.
Çalışan bayansın, iyi de mesleğin var. Artık kendi evini, düzenini kurmanın zamanı gelmiş. Mutlu olmaya bak.. Hobiler edin. Sosyal bir çevre edinmeye bak.. Sana zarar veren insanlardan uzak dur, bu kişiler ailen de olsa..

Cok tesekkur ederim. Biraz daha kalsam benim icin hic iyi olmayacakti. Bir yandan evden atilmam iyi oldu. Tanidik insanlar gormemek icin elimden geleni yapiyorum. Yeni cevre edinsem. Bunlari sormayacak bunlar hakkinda konusmayacak insanlarla olsam benim icin daha iyi olacak. Suan neyin var deseler kendimi kotu hissediyorum..

ben senin yerinde olsam, ailem beni evden kovsa, o eve geri dönmem. ailemle de görüşmem, telefonlarına çıkmazdım.. bence ailende arana bir çizgi çekmenın zamanı geldi. onlar senin ailen olabilir, ama sana zarar veriyorlar.. kendini düşünmen lazım. bencil ol, seni üzen insanları hayatından uzak tut.

Ilk basta cevap yazmadim ama sonra icimdekileri dokmek istedim. Okadar dolmustum ki. Beni suclu ve deli yerine koymalarina dayanamadim. Bencil olmak icin elimden geleni yapacagim. Hayirlisi..

Dayanamadigim icin kendimi oldurmeye kalkip hastanelik oldum. Kimsenin umrunda olmadi. Tek basima hastane koselerinde surundum. Bunlari dusundukce goz yaslarimi tutamiyorum. Ben bunlari yasayacak kadar ne yaptim ki. Ama aileme gore normal olanlar. Sinirle yapilmis.

ya aileni boşver artık. sana bi faydaları yok aksine büyük zararları var. işin gücün var, imkanın var. takıl tek başına. bayramdan bayrama meraba meraba. bitti işte. ölücek öldürecek bi durum yok.

19 yaşlarında olsan yurda geç yada mesleğini eline alana kadar dişini sık derdim şahsen ama öyle iyi bir konumdasinki 27 yaşındasın sonuçta. Kesinlikle ayaklarının üzerinde dur. Aklı başındasın evliliğide kurtuluş olarak görmuyorsun. Babanın söyledikleri içimi acıttı ama cidden çok geç kalmış. Bunu daha önce söylemeliydi. Evin stres topu sandılar seni güçlerini anne baba kimlikleriyle ezdiler ama bir bireysin ve onların yaptıkları suç. İlerideki zamanlarda taviz verme net ve kararlı dur ailede olsa hadlerini bilecek

Merhaba,

Cok tesekkur ederim. Zaten meslegim ve gelirim olmasa suan ne yapardim bilmiyorum.

Psikolojik tedavim suruyor. Kendimi biraz kapattim. Kimseyle gorusmek istemiyorum ama sevgilim ve is arkadaslarim bir sekilde beni yalniz birakmiyorlar.

Babama cevap yazdim ve en sonunda dedim ki hala beni sucluyorsunuz. Yaptik bir hata eve don demek yerine. Sonra ben sensiz ne yaparim. Sen yoksan bende yokum. Gel eve, yine aynisi olursa bende seninle gelecegim gibi sozler yazmaya basladi ama cevap yazmadim. Aradi ama acmadim. Icinden mi geliyor eve donmem icin mi diyor bilmiyorum ama suan kendi sagligim acisindan uzak durmam daha iyi.. :KK43:

Uzak dur.
Elbetteki anne babaların evlatlarının üzerinde hakları var, fakat bir evladın da anne baba üzerinde hakkı var.
Seni bu kadar aşağılama, gururunu kırma ve daha da ileriye götürüp dövmeye hakları yok.
Sen bir insansın herşeyden önce, evlatlarısın diye onların hükmü altındasın diye eziyet çekeceğin anlamına gelmiyor.
Ne mutlu ki ayaklarının üzerinde durabiliyorsun. Senin durumunda olup bu imkanlara sahip olmayan kimbilir kaç insan var.

O yüzden bence, kendinle bir bakıma gurur duymalısın, en azından kendini iyi yetiştirebilmişsin.
Yaşında küçük değil, neyin ne olduğunu bilecek doğru kararlar alabilecek yaştasın.
Hiç kimse ailesini bir kenara kesip atamaz.
İlerde muhakkak görüşeceksindir, ama öncelik senin düzenin ve sağlığın.
Ne zaman ki kendini hazır hissedersin yüzleşmeye o zaman gider görürsün.
Fakat uzak durman senin için şu an en doğrusu...
Hakkında hayırlısını dilerim. Allah yardımcın olsun...

Back