• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu neyin kafasi?

Bence evini herşeyini ayır. Ama tamamen silip atma eski konunu okumadım ama silip atma derim. Git gör arada, iletişim olsun ama mesafe olsun senin hayatın ayrı olsun. Ben böyle düşünüyorum.

Anne baba kardeş üçüde kızcağıza şiddet uyguluyor. Kız aç yatıyor genede yaranamıyor

bence hemen donme. merak etsinler birak .
Bildiginiz gibi gecen hafta carsamba annem ve babam tarafindan evden kovuldum. Iki gun once babam bana ulasmaya calisti. Dunde mesaj atmaya basladi. Nerdesin sen, ne yer ne icersin, nerde kaliyorsun. Hem bize hem kendine eziyet ediyorsun. Ben seni akilli kiz sanirdim bu yaptigin sana yakisiyormu yazmis.
Anlamadigim nokta ise, ben evden kacmadim, evi terketmedim yani kisacasi kendi istegimle cikmadim. Resmen kovuldum ve bunu daha once kac kere dile getirmislerdi. En sonunda evin anahtarlarini alip kapi disari etti beni annem.
Dun cok dusundum ve bugun cevap yazma karari aldim. Butun bana yasattiklarini yazdim ve artik kendi ayaklarimin uzerinde duracagini soyledim. Dedim: guvendeyim. Odama girip beni doven, tokatlayan sacimi basimi yolan anne, kardes ve buna susan bir baba yok. Aldigim tepki ise: Bir kiz evden babasinin izni olmadan cikamaz. Sinirle soyledik, hemen cikman mi gerek. Kiz dedigin evden kovulsada evde bogulsada evde durur, gibi sozler yazmis. Ben gercekten anlamiyorum ya. Simdide eve gel konusalim diyor. Icim aciyor babam sonucta guzel gunlerimizde oldu. Ama hala beni suclamaya ve bana yasattiklarini hafife almaya devam ediyor. Sanki ben insan degilim. Annem hala gururu ve egosuna devam ediyor.

Ben gidip konusmak istemiyorum. Ilerde pisman olurmuyum bilmiyorm. Sizce ne yapmaliyim? Kafam cok karisik.

Konuyu bilmeyenler veya hatirlamak isteyenler icin:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cikmaz-sokak.928866/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cikmaz-sokak-cikti.936643/#post-47077453

işe gir birikim yapmaya çalış
ilk aylar birikim olmayacak pek hesapsız harcamaların çıkacak sonradan düzene girecektir
korkma
hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun

ailenize dönmeyin... ailenizin yanında işkenceye maruz kalarak gençliğinizi heba etmeyin
ileride arkadaş ortamlarınızda ev arkadaşı arayan çıkacaktır onlarla eve çıkarsınız

kendinizi üzmeyin, o ailede sağlam bir şekilde kalmanız bile ne kadar güçlü olduğunuzun işareti

olmayan aile bağlarınıza üzülmeyin sizi korumayan babanıza üzülmeyin

ters cevap vermeyin hatta hiç cevap atmayın

uzun bir süre kesinlikle yüzyüze görüşmeyin öncelikle

Öyle ana babanın canı cehenneme. Sakın dönme iyice bi sürtsün burunları, sana yalvarsınlar dön diye annen falan da, ondan sonra da sadece bayram hastalik falan gibi durumlarda görüşürüm ben olsam.

:KK43:
Ben olsam ben de dönmem...
Yaşınız eğitim durumunuz ne bilmiyorum ama aklı başında bir gençsiniz, besbelli..

Allah yolunuzu açık etsin, inşallah güzel günler görün.
Bazı insanlar anne baba olmayı beceremiyor. Size de öylesi denk gelmiş, seçemiyoruz işte..
Babanıza yazıklar olsun.
Ama en çok annenize......
Anne dediğin merhamet timsali..yazık..size değil onlara yazık insanlıktan nasiplenmemişler.
Kimse sormasa Allah sorar hesabını,kız çocuğu ne büyük nimet oysaki, kıymetini bilene....

İlk konunu okudum şimdi hiç anlayamadım. Yani mutlu sevgi dolu bir ailen var. Seni yıllarca sevmisler korumuslar sana destek olmuşlar sonra sen evlenmek için harekete geçince işler cigrindan çıkmış. 7 yaş küçük kardes erkek galiba. Annen o kardes evleneceği zaman nasıl davranacak çok merak ettim.

Donulecek bir yer değil orasi bence. Babanda hatasını fark etmemiş hala seni suçluyor. Yani seviyorsun geçmişin iyiymiş sonuçta. Gerçi iyi olduğunu sen söylüyorsun iyi göreceli bir kavram. Neyse seni gerçekten sevseler, değer verseler bu şekil davranamazlardi. Seni de geri cagirmalarinin sebebi kendilerini iyi hissetmek. Maalesef bu ilişkiler yürümez artık. Sınırlar çok geçilmiş seni yok etmek istemişler resmen. Annen baban ve kardeşin bir kazada ölmüş farz et demiş bir üye. Katılıyorum. Arkalarından fatiha gönder. Yeni bir aile kur ve onu sevgi ile büyüt canım. Annen öldükten sonra belki baban ve kardeşin ile aran duzelebilir. Kaldı ki kardeşin evlenince görürüm ben onu. Gelip ablacim özür dilerim diye yanasir.

Kıyamam sana yaa.
Bence hemen görüşme. Biraz düşünsünler, biraz burunlari sürtsün. Sen de bu ara biraz toparlanırsın.

27 yaşındasın bırak dayak yemeyi sana bu şekil davranamazlar ve sen buna izin vermemelisin.
Yeni ergenlikten çıkan biride değilsin! Kesinlikle ayaklarının üzerinde dur

Aile de bir yere kadar, 3 yazinizi da okudum. Artik tahammul edilemez bence. Eve donmeyin. Ailenizle olan iliskinizi kesin demiyorum ama eve de donmeyin, sizi sevenlerle olun, erkek arkadasinizla ve arkadaslarinizla. Umarim durumunuz bir an once duzelir

Şu an çalışıyor musunuz bilmiyorum ama umarım bir işiniz vardır. Ben her zaman bu gibi durumlarda kendi sağlığınız için o ortamlardan uzak durulması taraftariyim. Sizi cok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri ben de yaşadım. 22 yaşındayım 2 yıldır ailemden arıyım başka bir ildeyim ve bu sene okulumu bitirdim. Hem okudum hem çalıştım hem gecindim. İnanın hiç kolay değil fakat pişman değilim. Kendi kararlarimi yaşadım kendi hayatımı yaşadım. Aile kan bağı zoruyla size bize sorulmadan var olmuş bir müessese ve tüm ilişkilerde her zaman tek taraflı taviz sorunlar yaratır. Bu konu hakkında soylenebilecek çok şey var eğer sormak istediğiniz merak ettiğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz umarım hakkınızda hayırlısı olur:KK68:

anneniz,evi cehenneme çevirmiş sizin için.o evde yaşaması zordur,sizi anlayabiliyorum ama dışarısı da pek tekin değil.
umarım bir işiniz,geliriniz vardır.ne yapacağınız ve ne yaptığınızı biliyorsunuzdur.aksi takdirde,eviniz daha güvenli olabilir.

ama diyorsanız ki,iş güç sahibi,koskoca kadınım.kendi ayaklarım üzerinde durabilirim,o zaman sıkıntı yok.yalnız yaşayabilirsiniz.

Maddi durumum iyi. Yakinda yeni evimin anahtarlarini aliyorum. Ayaklarimin uzerinde durmak zorundayim. Ailemle illaki birgun gorusurum tekrar. Ama o eve asla donmem

Kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama belli ki reşitsiniz.
Siz herşeyden önce bir bireysiniz, bir ailenin üyesi olmanız o aileden eziyet çekmeniz anlamına gelmez.
Önceki konunuzu bilmiyorum, okuma fırsatım olmadı.

Fakat bu anlattıklarınıza istinaden hem kovup hem de sen neden ciddiye aldın denilmesi saçma.
Siz eğer güvendeyseniz ve kendi ayaklarınızın üzerinde durabilen bir yapıya sahipseniz, kendinize bir düzen kurun derim.
Çalışın, güzel bir hayat, düzgün bir hayat kurun kendinize ve yolunuza bakın.

Evet anne baba çok önemlidir hayatta ve kimseye Allah eksiklerini yaşatmasın.
Fakat size bir birey gibi davranmayan ve eziyet gösterilmesine de müsade etmeyin lütfen.
Bu en çok sizi psikolojik olarak etkiler...

Cok guzel yazmissiniz. Cekmedigim eziyet kalmadi ve onlarin gozunde hersey cok basit ve cok kolay. En sonunda eve don diye cok alttan aldi ama donmemekte kararliyim.

Gitmeyin
Öyle bir aileniz olduğunu unutun
Gidince muhakkak yine şiddet göreceksiniz hatta nerde kaldın kimin Yanındaydın gibi ithamlarla hakaret edecekler

Evet isin ilgin tarafi babam hic annen uzuluyor falan demedi. Annen iste benden iyi biliyorsun dedi. Kucuk kardesimi soyluyor cunku onunla birbirimize cok bagliyiz.. Eminim annem diyordur sevgilisine gitti diye ve eve donseydim bunu kac kere yuzume vururlardi.

baban olacak dengesiz "dayaktan, psikolojik şiddetten ölmek isteyecek hale gelsen de öl ama gitme" demiş.
ailen pişman değil sen neden olasın?

Aynen. Dun odamda durdugum icin bana cok kizdigini soyledi. Cikip yanlarina gidip oturmam gerekiyormus. Babama cezami veriyormusum gibi seyler. Gercekten bazen delirdigimi dusunuyorum. Nasil bu sekilde seyler derler/beklerler?

anneniz bencil ve korkunç bir insan.
Siz ise iş güç sahibi bireysiniz artık
Lütfen dönmeyin o eve

Merhaba,

Açtığınız konuları okudum.
Anladığım kadarı ila siz iyi eğitim almış bilinçli bir insana benziyorsunuz.
Evden ayrılmakla en doğru kararı aldığınızı düşünüyorum.

Mühendizsiniz, çok güzel bir mesleğiniz var. Tek başınıza ayakta durabilirsiniz kimseye muhtaç olmadan.

Bu arada piskolojik tedavi görmeye devam edin ve yalnız kalmamaya çalışın. Arkadaşlarınız ve sevgiliniz ile sık sık bir arada olmaya çalışın.

Ailenizle şu sıra bence iletişime geçmeyin. Mesajlardan anladığım kadarı ila zerre pişmanlık duymamışlar ve hala hatalı taraf sizin olduğunuzu inanıyorlar.

Zaman a bırakın.
Zamanla hatalarını anlayacaklarını düşünüyorum.
Siz önce kendi sağlığınızı düzeltin ve doğru zamanda ailenizle nasıl olsa bir araya gelip, görüşüp ve sorunlarınızı çözmeye başlarsınız umarım.

Bu arada ; her ne olursa olsun lütfen kinlenmeyin, size yapılan davranışları ve hakkaretleri unuttun.
Eğer unutmaz iseniz bir ömür piskolojik sorunlar yaşarsınız.

Sevgilerimle,

Merhaba,

Cok tesekkur ederim. Zaten meslegim ve gelirim olmasa suan ne yapardim bilmiyorum.

Psikolojik tedavim suruyor. Kendimi biraz kapattim. Kimseyle gorusmek istemiyorum ama sevgilim ve is arkadaslarim bir sekilde beni yalniz birakmiyorlar.

Babama cevap yazdim ve en sonunda dedim ki hala beni sucluyorsunuz. Yaptik bir hata eve don demek yerine. Sonra ben sensiz ne yaparim. Sen yoksan bende yokum. Gel eve, yine aynisi olursa bende seninle gelecegim gibi sozler yazmaya basladi ama cevap yazmadim. Aradi ama acmadim. Icinden mi geliyor eve donmem icin mi diyor bilmiyorum ama suan kendi sagligim acisindan uzak durmam daha iyi.. :KK43:

Back