Bu nasıl evlilik?Çevre, aile baskısı alışkanlık bir çok sebeb..Bunaldım artık

İşte budur, eklenecek birşey yok bence..

eşinle olanları konuşup paylaşamıyosan senin yapabileceğin bişey kalmamış canım.biraz da alışmış sanırım geçindirilmeye.çok gençsin.çocuk çoluk olmadan son kararını ver.bundan sonra da biraz temkinli davran

HİÇ MERAK ETME O BU DOYUMSUZLUĞU İLE BUNLARDAN BİLŞE MEMNUN OLMAZ VE YİNE SANA SALDIRIR. DOYUMSUZ ERKEKLER HALAYININ BAŞINDA SENİN VE BENİM KOCAM DA VAR ANLAŞILAN. NE YAPSAK YARANAMAYIZ EN İYİSİ BİLDİĞİNİ OKUMAK SU AKAR YOLUNU BULUR NASILSA.....:bbo:

CANIM ŞİMDİ SENİN BURSUNA BİLE göz diken adam yarın bir gün sanıyor musunki maaşını sana çektirecek? yıllarca uğraşıcaksın,üniversite okuduğun için ailesinden laf yiyEceksin ve sonra çalışmaya başladığında alacak kocan elinden,bir bakacaksın senin maaşla ya kaynına düğün masrafı yapılıyor,ya kayınbaban ev için destek istiyor...karşı taraf çok saygısız ve kalitesiz....yaşında oğullarından küçük olduğu için bırakabileceğini düşündüklerinden sana göz açtırmamaya çalışıyorlar aklı sıra....biraz daha bekle ,en azından çıkış yolun var,ya işin olmasa,arkanda ailen olmasa o zaman ne yapardın ömür boyu çeker dururdun...PSİKOLOJİNİ SAKIN BOZMA,BİRAZ DAHA BEKLE ,İLERDE İŞİN OLDUĞUNDA BOŞANSAN BİLE TAYİN İSTER AİLENİNDE YANINDAN ÇEKER GİDER KENDİ HAYATINI KURARSIN,HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR....BU HAYAT SENİN ,NASIL YAŞAYACAĞINADA SEN KARAR VERİRSİN....

Canım benim yorumum herkesten farklı olacak, çünkü daha tam anlamıyla bir evlilik yaşayamamışsın,herşey karmakarışık olmuş, evlenmişsin kaçarak, sonra okul kazanmışsın ev hanımlığıyla öğrenciliğe geçmişsin, sonra eşinden ayrı kalmışsın, ailesiyle kavgalar ikinizde yıpranmışsınız, birbirinizi anlamaz olmuşsunuz, benimde başımdan böyle bi dönem geçti ilk işe başladığımda eşimin yanında degildi işim, ailemin evinde kaldım inan eşim maaş kartımı aldı gitti, bana da komik bi rakam harçlık bıraktı,sabahlara kadar ağladım kavga ettik,sonra dil dökmeyi bıraktım kabullenmiş gibi yaptım,böyle bi kaç ay geçti inanamadım benim sevdiğim adam bu değildi çünkü ve onu o kadar uzun zamandır tanıyordumki, inanamıyordum, kıskanmalar da başladı, şok üstüne şok oluyordum. Bu arada anneside benimle konuşmuyor gibi bişeydi,yani aram ailesiylede kötüydü.Ama ağzımı açıp tek kelime etmedim onlar hakkında.Neyse sonunda birleştik. Hemen kendime göre taktikler ayarladım,çünkü boşanmayı hiç düşünmedim,o benim ilk gözümü açtığım adamdı ve düzeltmek için herşeyi yapmalıydım normal bi olayda bile istediğimin olması için çok hırslıyımdır asla vazgeçmem kolay kolay,eşimin arkadaşlarından eşleri benim gibi çalışan kadınlar olanları, kendime fikrime yakın olanları ailecek eve davet etmeye başladım, konuştuk güldük onlarla, sonra örnekler göstererek, kendi davranışlarımıda ortaya koyarak zamanla fikrini değiştirdim şimdi maaş kartım bende üstelik onun kide bende, kendimi bilerek istediğimi alıyorum, geziyorum, kocamada her dediğimi nerdeyse diyelim yaptırıyorum,bu arada ayrıntı olabilir ama yazmam lazım eşim sürekli benim hiç kendisiyle birlikte olmak istemediğimden hep kendisinin istediğinden bahsederdi, üzerimdeki o utanmayıda kırdım, hiç konusu olmasa bile ne istiyorsam belli ettim, eşimin çok hoşuna gitti ve inan bu konuya söylemeselerde çok önem veriyorlar, ona dünyadaki tek erkekmiş gibi davranıyorum ama sonucu alıyorum,MAŞAALLAH bize dilimi ısırayım:), bence sende kendine göre taktiklerle eşine değiştirmeye çalış,ailesenede fazla takılma. Uzak uzak durmaya gayret et. Bahaneler bul uzak durmak için ama inandırıcı olsun.Bence her şeyi rayına oturtuğunuzda eşinle çok mutlu olacaksın.

Son düzenleme:
cok zor bir durum...gecmis artik adi üstünde gecmis gitmis...hatalarin acisini yasiyorsun maalesef
pek bisey kalmamis geriye...
bir ailenin en büyük üzüntüsü evlatlarinin mutsuzlugudur..o yüzden korkma ailene gitmekte..onlar yine seni sarip sarmalayacaklardir..yasin cok genc,yakinda bir meslegin olacak...
hani düzelme sansin var midir,su dakikadan sonra burdan bakinca yok gibi..böylede gider sanirim..
evlilik senin,icini disini sen yasayip biliyorsun..bence sakince herseyi ölc bic..
gelecegin icin en dogru karari almaya bak..gerekirse ailenlede konus,onlardanda fikir al..
allah yardimcin olsun

hayatım yazdıklarını okuyunca bu evliliği sürdürmen için ,bak şu sebebin var diyebiliceğim tek bi kelime bile bulamadım..kayınvaldenlerin eziyeti "aman onlar büyüktür,yaşlıdır falan" denilcek türden şeyler dğil..el kol hareketleri,vurmalar,iftira atmalar..annene babana edilen beddualr,seni bi odaya kapatıp "sözlü şiddet" uygulamalrı,bursunu bile eşinin senden önce çekmesi,sürekli kavga etmeniz,eşinin maddi olarak baba eline bakıyor olması,sen ilerde bi iş sahibi olsan bile maaşını senden önce eşinin çekip,sana harçlık vericek olma ihtimali...vs boşanıp kendi ailenin yanında kalman,hatta onların yapıcağı baskı bile şu durumdan bin kat daha katlanılabilir ve doğru olan şey..neden seni bu kadar ezmelerine,bi besleme gibi davranmalarına izin veriyosunki..senin taşıdığın can değilmi güzelim? hayat bize verilen bi emanet,bi armağan..böyle heba etme nolur....baban sana okuman için bu kadar destek veriyosa,böyle bi babanın yapıcağı baskı ne kadar ağır olabilirki..silkelen canım..

Ahhh arkadasim ahhhh.....Okulunu bitirseydinde evlenseydin kaciyormuydu evlilik yaaaa ama olan olmus.aranizda 11 yasta fark var, severekmi evlendiniz siz???ne denir simdi hemen ayril,bosan soyle boyle asla diyemem Allah yardimcin olsun diyorum....!Karar senin.....

tebrikler iste akilli kadin...

çok teşekkür ederimmm yorumun içinn....sanırım köşeye çekilip olmuyor demekle de bir şeyler hallolmuyor.....tebrik ediyorum aynı zamanda Allah nazarlardan saklasın....son bir sans ta olsa dediğinizi denicemm....tekrar tesekkur edıyorum

Canim o zaman en once bu borc meselesinden baslamalisin. demek ki esin 4 senedir bir duzene koyamamis. nerede ne borcu var ogren. o kartlari kullanmamasini sagla. tama ev ihtiyaci ama kart var diye de her istediginiz alinmasin bir sure. kisitli davranin biraz.kart da havaya yazmiyor. hele faiz biniyorsa hic acimiyor bankalar, sen de kuafore gitme yani canim. madem ev idaresi yapiyorsunuz. senden fedakarlik gormezse o da yapmaz. kendin boyarsin. ya da dogal rengine boya boylece her ay ya da 2 ayda bir 20 milyondan kurtulursunuz.

Inan bak san bir sey diyeyim. ben calisiyordumm hem de cok iyi bir maasla. esimin de zaten iyi bir isi var ama bazi sebepler yuzunden mudurumle anlasamadik. isten cikartildim. yeni evliydim. dugun takilari borclara gitti. kimse 3 kurus yardim yapmadi esimin ailesinden biz calisiyoruz diye. A dan Z ye biz yaptik. ustune de kredi cektik dugun icin. ben de isten ayrilinca tazminatim ve bir aylik maasimi esime verdim. 5 ay calismadim. o 5 ay inan pazara gittigimde dusundum, meyve pahali ise almadim. nerede ucuz ise oradan aldim. 3 kurusluk kiyafet almadim. her seyi alirken iki kere dusundum. esim hatta umursamazdi disarda yiyelim vs kizardim ona. ya sen ne rahatsin diye. ki biz rahat oduyorduk krediyi vs. yani maasimiz yetiyordu ama iste borc olunca insan istedigi gibi alamiyor. esime kalsa biz haftada sinemaya da gideriz, gittgimizde disarda da yeriz. hic umru olmaz. yani kadin frenleyecek esini. erkek irmak ise kadin onunde gol olmali diye bir soz vardir.

borclar belli maas belli. taksite baglayin gerekirse borcu. eger cok sikisirsaniz tek karttan harcama yapin. 2-3 karta bolunmesin borc. en az faizli olandan yapin onu da. veya 3-4 kartta borc varsa bak en az faizli karttan diger borclari kapatacak sekilde para cekip kapatin, tek bankaya taksit taksit odeyin. bak iyi dinle. benim cok yakiniz senelerce borc bataginda kaldi bu kredi kartlari yuzunden. sonra tek bankadan kredi cekip kapattilar. onu odediler de durum duzeldi.

yemege annenlere gidin. anlayisla karsilayacaklardir. teyzemler de evlenince cok sikinti cektiler hic olmazsa mutfak masrafimiz pek olmaz diye anneanemlerde yediler bir sure. hani her gun olmaz da haftada 3-4 gun. o bile size fayda saglar. disinizi sikacaksiniz. daha iyi yasamak daha rahat etmek icin.

sonra aylik neye gidiyor masraflar yazin. kalem kalem. onlarin disina cikmamaya calisin.

bak bir kadin olarak olaya el koy. ama guzel guzel. hep esin su borcu kapattim bu borcu kapattim ama hersey havada. kapaniyor borclar ama bitmiyor bir turlu ne is. baska baska borclar da var demek ki.

senin de yanilmiyorsam bu sene okulun bitiyor. butunlemen vardi. degil mi? ver onu. is bulursun Allah'in izni ile. sen daha ogrenci iken bulmustun ama ciddi is ara. oyle stand hostesligi falan. az olsun maasi ama saglam bir yer olsun. saatleri belli bir yer olsun. hem esinin calismana karsi tavri degisir hem de sana tecrube ve ilerki islerin icin referans olur. kendine de guvenin gelir.

Son düzenleme:

Evet canım çok haklısın borçlar her bi karta olunca insan yetişemiyor, bide psikoloji sürekli bozuk oluyor, aslında mantıklı şimdi kampanyalar var memurlara, 18 ay taksitle olanlar bile var, 10 milyar kredi maaşından 300 küsür kesintiyle ödeniyor, aslında onlardan birine başvurup tüm borçları kapatıp sonrada kredi kartlarını iptal etseler başka hiç bi yere borç olmadan tek borç kolay ödenir.Bi yuva kurmak çok zor, yıkmak ise öyle kolay ki. Bi de açıkçası bi kk ya baksak nerdeyse sorunu olmayan yok. O yüzden evlilik için bi anlamda savaşmak gerekebilir. Çünkü bu hayat yanlız geçmez ve daha sonra hayatımızda olacak insanlada bu sorunlar yaşanabilir. Kumar, kadın, alkol yoksa bi evlilikte severek te evlenildiyse mutlaka karşı tarafında içinde bişeyler vardır, ne kadar soğuk duvar gibi dursalarda sonuçta onlarda bi kalp taşıyor, ve illa çabalara sonuç vereceklerdir. Bak canım kocanın kolay kolay kaybetmeyeceği mesleği var ki bu devirde inan çok önemli, ne kadınlar var kocasına bakan,severek evlenmişsin, biliyorum yaşın küçüktür, sorumluluk aldın ama bu durumu kabul edip olgun davran çünkü inan emin ol erkekler hiç büyümüyor, ben inanıyorum sen bu samimiyetle başaracaksın mutlu olmayı

sen de söylemişsin canım,iyiki bebek yapmamışım diye.hemen çocuk yapma canım.çünkü anne ve baba olmak için çok sağlam bir psikolojiye sahip omak gerekir.özellikle annenin.

canım öncelikle okulunu bitir.son sınıftın değil mi?.yazılanları ağzım açık okudum.ailesinin sana yapmadığı eziyet kalmamış.sanırım yaşın küçük olduğu için eziyorlar.eşin ve ailesi ilk başta üniversiteye gitmene neden bu kadar karşı çıktılar anlamadım.şahsen ben üniversiteye gitmek için izin almayıda saçma buluyorum.senin hayatın sonuçta.eşin üniversite mezunu mu?
canım tek tavsiyem diplomanı al bir işe girmeye bak

evet son sınfıım bu yıl..malesef ailesi daha doğrusu annesi akıl sağlığı yerinde olan biriş gibi gelmiyor bana...yaşım küçük olması ayrı,birde onlara bankamatik gelin lazım....üniversite okumuş olmama rağmen kesinlikle küçümsemiyorum ama lise mezunu olsam düşünürdüm tutdurmuş kadın hademe ol ne var okulu iki süpürürsün iyi maaş alırsın..maaş alıyım gerisinde naparsam yapayım...kendi oğlu yıllarca hem maaş almış borc ustune borc katmıs sorumlusu ben oldum....tabıkı evıne gereklı alısverısı yapcak tabıkı ev ıhtıyacı benım ıhtıyaclarım olacak evlendık evlenelı zaten ne bır gezmeye gıderız ne bır sole cay ıcmeye cıkarız ...tatılı matılı gectım alısverıse bıle esım benle gıtmıyor...bırde ustune babam destegı var arkamda daha nasıl gelın eş ıstedıklerını anlamadım ailece...ben aman yurusun aman duzelır dedıkce olan bana oluyor aılemden de destek alamıyorum babam ablasının kardeslerının derdıne dusmus benı hatırlayan dusunen yok...beklıyorum okul bıtsın dıye ama ıse de gırebılecegımı snamıyorum su durumda moralım ıyıce bozuldu....eşim onca işi geri tepmeme neden oldu...hiç bir işe göndermedi şimdi git çalış moduna girdi...delirmek üzereyim...belki beni aldatmamış ,şiddet uygulamamış olsa zamanında mücadele verirdim ama gücüm yok ki...beni aldatmış millet için bana el kaldırmış bana değer ilgi sevkat göstermemiş insan için daha didinip durayım....sürekli aklım gene yaparmı lar daa ki yapar artık çözdüm onu....ben evde arkasını temızlerım asosyal yasarım kısarım herseyden ama sımdı benı aldatcakolsun kırmızı halılar serer mılletın onune ....o yuzden ne guvenım kaldı mucadele gucum.....babam bı hallerde öle oturuyorum saatlerce bos bos naparım nasıl duzen kurarum dıyorum...en guzel zamanlarım ya aldatılırak ya dayak ıyyerek ya kayınvalıde ezıyetı cekerek yada babamın aa bosanmıs ınsana ıyı bakmazlar....bosanırsan sartlar sunlar laflarıyla geçti........

bence babnız sizi çalıştırmayacak olsa bu kadar masraf edip dersanelere okullara göndermezdi. yaptıkları şeyleri açık açık anlatın. tartaklamaları , bedduaları vs. kimse başkası ezsin diye çocuk yetiştirmiyor. babanız yeni nesil evliler gibi en ufak sorunda boşanırsınız diye gözünüzü korkutmuş olabilir. herkes bir kere geliiyor hayata. böyle sorumsuz kompleksli bir insanla ve kötü kalpli ailesiyle bir ömür geçmez.

beni aldatmış millet için bana el kaldırmış bana değer ilgi sevkat göstermemiş insan için daha didinip durayım

buunlar kolay affedilecek şeyler mi....aldatıyor,dayak atıyor,,bursunuzu elinizden alıyor,kayınvaldenizden dayak yiyorsunuz,hakaretler diz boyu,birde annen ölsün baban da tekrar evlensin tarzı beddualar,cinsellikte yok,
bu evliliğin elle tutulur neyi kalmış allahaşkına. evlilikte olmaması gereken bence en önemli 2 şey yaşanmış.
DAYAK VE ALDATMA..
Daha ne bekliyorsunuz anlamadım...baba evine ,geri dönün,alın diplomanızı elinize,güzel de bir iş bulun.. kafanız dinç olsun.. ne diye katlanıyorsunuz ki..buna evlilik denmez ki artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…