- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 56
- Konu Sahibi Sirine_4553
-
Ah be benim güzel kardeşim...
Evlilik, koca kaçıyor muydu ?
Ne varmış evlilikte bulunmaz hint kumaşı mıymış ?
Ama gençlik var ya, cahillik var ya...
Ben anlayamadım neden hala bu evliliği sürdürdüğünü.
Saygı yok, sevgi yok, cinsellik yok, kabul edilemez hakaretler var, aileye varan sözler var, tartaklamalar var...
Artık büyüdün, üniversitede okuyorsun. Bir şekilde kendini eğitmiş olman lazım.
Neden hala kendini ezdiriyorsun.
Bugün bursunu alan, yarın senin maaşını alıp evde otutup asalaklık yapmaz mı sana ?
Bence cehennem bile olsa en güzel yer baba evi, en azından kötü gününüde yanında olurlar.
Ne olursa olsun sana destek olurlar.
Rabbim yardımcın olsun a.s.
umrunda mı dünya yemeği pişiyor üniformaları ütüleniyor...evi temizleniyor....birde sussam hiç bir sey ıstemeden yasasam oh dunya onun olacak....hı bıe okul bıtsın calısayım maas kartımı alıp bana harclık versın ondada bınbır surat en mutlu elı erkek olucak...
ahlaa vahlaa olmaz artık...
Hayatınızın en büyük hatasını erken yaşta evlenmekle yapmışsınız..Sonradan aklınız başınıza gelmiş ama nafilee..sorun sorunu getirmiş...
Bence hayatınızı masa üstüne yatırın ...Doğruları, yanlışları, isteklerinizi, eşinizin size verdiklerini iyice bir tartın, ölçün....
Bu sizi varmanız gereken sonuca ulaştıracaktır zaten....
Eşiniz ne iş yapıyor ya da siz ne okuyorsunuz, mezun olunca hemen iş bulabilecek misiniz bilmiyorum ama, ne olursa olsun kendiniz için karar verin başkaları için değil.
öncelikle yorumunuzu için teşekkür ederimm....insan sorunun iinde olduğu zaman dışarıdan dönüp bakamıyor ..sadece acımakla geçiyor zaman ben bunu haketmedim vs vs teselli sözleri babam boşanma konusunda anlayışlı biri değil malesef...boşanmış bayan kötü gözle bakılacağından benle peşin peşin konuştu soğkağa çıkarmam çalıştırmam vs vs sanki köleyim ben...ki iki yıl birlikte kaldığım günlerden tecrübe ettiğim içinn çok çok zordu saçlarımı kurutamıyor makyaj yapamıyor tuvalete gidemiyordum çünkü evimde alıştığım bir rahatlık düzen söz konusuydu...
eşim polis memuru ..ben bölüm okuyorum.....yani ha deyince iş bulamayacağım kesin...kabin memurluğu için eğitime çağrılmış ama eşim izin vermediği için gitmemiştim şimdi çok .çok pişmanım....kendi mesleğimi yapamayacağım için polis olucam sanırım baba mesleği eş mesleği vs vs ....çıkmaz dar bir sokak ben çıkmaya çalışıyorum.....kendimi değersiz hissediyorum ..saygı yok huzur yok...bilmiyorum okulum bitsin diye uğraşıyorum yok oda uzayabilir....tek ders sınavına kaldım artık çıldırmamak içten değil evde bir bardağı yerinden kaldırmak istemiyorum içimen gelmiyorrr
Hayatim sen aldattiginda da yazmistin, yorum yapmistik. el kaldirdiginda da yazmistin yorum yapmistik, kabin memurluguna da basvurdugunda yorum yapmistik. simdi gene ayni sorunlarla karsimizdasin. geriye don o yorumlarimizi bir oku istersen. cu ku degisen bir sey olmamis.
Ayrica, ne desek sen bildigini okuyorsun arkadasim. sen olaya dur demedikce sorunlar degismez.
son siniftasin zaten. al eline meslegini. bul isini.ne esinin ailesine medet umarsiniz, ne de kendi ailene. hem uzakta olmak da iliskinizi yipratmis. tazelenmesi lazim.
bir de esin polisse neden anne babasindan para aliyor anlamadim. yani borc ne borcu? yeni evli degilsiniz, cocuk yok, kira vs desen bir polis maasinin kat be kat altinda gecinen insanlar var.
Canım benim yorumum herkesten farklı olacak, çünkü daha tam anlamıyla bir evlilik yaşayamamışsın,herşey karmakarışık olmuş, evlenmişsin kaçarak, sonra okul kazanmışsın ev hanımlığıyla öğrenciliğe geçmişsin, sonra eşinden ayrı kalmışsın, ailesiyle kavgalar ikinizde yıpranmışsınız, birbirinizi anlamaz olmuşsunuz, benimde başımdan böyle bi dönem geçti ilk işe başladığımda eşimin yanında degildi işim, ailemin evinde kaldım inan eşim maaş kartımı aldı gitti, bana da komik bi rakam harçlık bıraktı,sabahlara kadar ağladım kavga ettik,sonra dil dökmeyi bıraktım kabullenmiş gibi yaptım,böyle bi kaç ay geçti inanamadım benim sevdiğim adam bu değildi çünkü ve onu o kadar uzun zamandır tanıyordumki, inanamıyordum, kıskanmalar da başladı, şok üstüne şok oluyordum. Bu arada anneside benimle konuşmuyor gibi bişeydi,yani aram ailesiylede kötüydü.Ama ağzımı açıp tek kelime etmedim onlar hakkında.Neyse sonunda birleştik. Hemen kendime göre taktikler ayarladım,çünkü boşanmayı hiç düşünmedim,o benim ilk gözümü açtığım adamdı ve düzeltmek için herşeyi yapmalıydım normal bi olayda bile istediğimin olması için çok hırslıyımdır asla vazgeçmem kolay kolay,eşimin arkadaşlarından eşleri benim gibi çalışan kadınlar olanları, kendime fikrime yakın olanları ailecek eve davet etmeye başladım, konuştuk güldük onlarla, sonra örnekler göstererek, kendi davranışlarımıda ortaya koyarak zamanla fikrini değiştirdim şimdi maaş kartım bende üstelik onun kide bende, kendimi bilerek istediğimi alıyorum, geziyorum, kocamada her dediğimi nerdeyse diyelim yaptırıyorum,bu arada ayrıntı olabilir ama yazmam lazım eşim sürekli benim hiç kendisiyle birlikte olmak istemediğimden hep kendisinin istediğinden bahsederdi, üzerimdeki o utanmayıda kırdım, hiç konusu olmasa bile ne istiyorsam belli ettim, eşimin çok hoşuna gitti ve inan bu konuya söylemeselerde çok önem veriyorlar, ona dünyadaki tek erkekmiş gibi davranıyorum ama sonucu alıyorum,MAŞAALLAH bize dilimi ısırayım:), bence sende kendine göre taktiklerle eşine değiştirmeye çalış,ailesenede fazla takılma. Uzak uzak durmaya gayret et. Bahaneler bul uzak durmak için ama inandırıcı olsun.Bence her şeyi rayına oturtuğunuzda eşinle çok mutlu olacaksın.
Canım benim yorumum herkesten farklı olacak, çünkü daha tam anlamıyla bir evlilik yaşayamamışsın,herşey karmakarışık olmuş, evlenmişsin kaçarak, sonra okul kazanmışsın ev hanımlığıyla öğrenciliğe geçmişsin, sonra eşinden ayrı kalmışsın, ailesiyle kavgalar ikinizde yıpranmışsınız, birbirinizi anlamaz olmuşsunuz, benimde başımdan böyle bi dönem geçti ilk işe başladığımda eşimin yanında degildi işim, ailemin evinde kaldım inan eşim maaş kartımı aldı gitti, bana da komik bi rakam harçlık bıraktı,sabahlara kadar ağladım kavga ettik,sonra dil dökmeyi bıraktım kabullenmiş gibi yaptım,böyle bi kaç ay geçti inanamadım benim sevdiğim adam bu değildi çünkü ve onu o kadar uzun zamandır tanıyordumki, inanamıyordum, kıskanmalar da başladı, şok üstüne şok oluyordum. Bu arada anneside benimle konuşmuyor gibi bişeydi,yani aram ailesiylede kötüydü.Ama ağzımı açıp tek kelime etmedim onlar hakkında.Neyse sonunda birleştik. Hemen kendime göre taktikler ayarladım,çünkü boşanmayı hiç düşünmedim,o benim ilk gözümü açtığım adamdı ve düzeltmek için herşeyi yapmalıydım normal bi olayda bile istediğimin olması için çok hırslıyımdır asla vazgeçmem kolay kolay,eşimin arkadaşlarından eşleri benim gibi çalışan kadınlar olanları, kendime fikrime yakın olanları ailecek eve davet etmeye başladım, konuştuk güldük onlarla, sonra örnekler göstererek, kendi davranışlarımıda ortaya koyarak zamanla fikrini değiştirdim şimdi maaş kartım bende üstelik onun kide bende, kendimi bilerek istediğimi alıyorum, geziyorum, kocamada her dediğimi nerdeyse diyelim yaptırıyorum,bu arada ayrıntı olabilir ama yazmam lazım eşim sürekli benim hiç kendisiyle birlikte olmak istemediğimden hep kendisinin istediğinden bahsederdi, üzerimdeki o utanmayıda kırdım, hiç konusu olmasa bile ne istiyorsam belli ettim, eşimin çok hoşuna gitti ve inan bu konuya söylemeselerde çok önem veriyorlar, ona dünyadaki tek erkekmiş gibi davranıyorum ama sonucu alıyorum,MAŞAALLAH bize dilimi ısırayım:), bence sende kendine göre taktiklerle eşine değiştirmeye çalış,ailesenede fazla takılma. Uzak uzak durmaya gayret et. Bahaneler bul uzak durmak için ama inandırıcı olsun.Bence her şeyi rayına oturtuğunuzda eşinle çok mutlu olacaksın.
Hayatim sen aldattiginda da yazmistin, yorum yapmistik. el kaldirdiginda da yazmistin yorum yapmistik, kabin memurluguna da basvurdugunda yorum yapmistik. simdi gene ayni sorunlarla karsimizdasin. geriye don o yorumlarimizi bir oku istersen. cu ku degisen bir sey olmamis.
Ayrica, ne desek sen bildigini okuyorsun arkadasim. sen olaya dur demedikce sorunlar degismez.
son siniftasin zaten. al eline meslegini. bul isini.ne esinin ailesine medet umarsiniz, ne de kendi ailene. hem uzakta olmak da iliskinizi yipratmis. tazelenmesi lazim.
bir de esin polisse neden anne babasindan para aliyor anlamadim. yani borc ne borcu? yeni evli degilsiniz, cocuk yok, kira vs desen bir polis maasinin kat be kat altinda gecinen insanlar var.
canım öncelikle tum youmların ıcın tesekkur edeyımm.....evet burda yorumlarınızla güç bulmayacalısıyorum sanırım...kendımı gucsuz hıssedıyorum sadece kendıme acımakla gecırıyorum zamanı ve degısen bırsey yok..sımdı cok pısmanımm keske dınleseydım sızlerın yorumunuzu kabın memuru olsaydım....hata uzerıne hatat yapıyorum sanırım...borc olayına gelınce esım evlenırken kredı kartlarına borcları varmıs ama bılezık vs yetmedı kapatmaya e evın ıhtıyacları oldu yenılecek ıcılecek ortadakı maas kredı kartı borcuna gıdınce yenecek ıcecek kartlardan alındı sonra dunyakadar borc malesef
borclar belli maas belli. taksite baglayin gerekirse borcu. eger cok sikisirsaniz tek karttan harcama yapin. 2-3 karta bolunmesin borc. en az faizli olandan yapin onu da. veya 3-4 kartta borc varsa bak en az faizli karttan diger borclari kapatacak sekilde para cekip kapatin, tek bankaya taksit taksit odeyin. bak iyi dinle. benim cok yakiniz senelerce borc bataginda kaldi bu kredi kartlari yuzunden. sonra tek bankadan kredi cekip kapattilar. onu odediler de durum duzeldi..
canım öncelikle okulunu bitir.son sınıftın değil mi?.yazılanları ağzım açık okudum.ailesinin sana yapmadığı eziyet kalmamış.sanırım yaşın küçük olduğu için eziyorlar.eşin ve ailesi ilk başta üniversiteye gitmene neden bu kadar karşı çıktılar anlamadım.şahsen ben üniversiteye gitmek için izin almayıda saçma buluyorum.senin hayatın sonuçta.eşin üniversite mezunu mu?
canım tek tavsiyem diplomanı al bir işe girmeye bak
evet son sınfıım bu yıl..malesef ailesi daha doğrusu annesi akıl sağlığı yerinde olan biriş gibi gelmiyor bana...yaşım küçük olması ayrı,birde onlara bankamatik gelin lazım....üniversite okumuş olmama rağmen kesinlikle küçümsemiyorum ama lise mezunu olsam düşünürdüm tutdurmuş kadın hademe ol ne var okulu iki süpürürsün iyi maaş alırsın..maaş alıyım gerisinde naparsam yapayım...kendi oğlu yıllarca hem maaş almış borc ustune borc katmıs sorumlusu ben oldum....tabıkı evıne gereklı alısverısı yapcak tabıkı ev ıhtıyacı benım ıhtıyaclarım olacak evlendık evlenelı zaten ne bır gezmeye gıderız ne bır sole cay ıcmeye cıkarız ...tatılı matılı gectım alısverıse bıle esım benle gıtmıyor...bırde ustune babam destegı var arkamda daha nasıl gelın eş ıstedıklerını anlamadım ailece...ben aman yurusun aman duzelır dedıkce olan bana oluyor aılemden de destek alamıyorum babam ablasının kardeslerının derdıne dusmus benı hatırlayan dusunen yok...beklıyorum okul bıtsın dıye ama ıse de gırebılecegımı snamıyorum su durumda moralım ıyıce bozuldu....eşim onca işi geri tepmeme neden oldu...hiç bir işe göndermedi şimdi git çalış moduna girdi...delirmek üzereyim...belki beni aldatmamış ,şiddet uygulamamış olsa zamanında mücadele verirdim ama gücüm yok ki...beni aldatmış millet için bana el kaldırmış bana değer ilgi sevkat göstermemiş insan için daha didinip durayım....sürekli aklım gene yaparmı lar daa ki yapar artık çözdüm onu....ben evde arkasını temızlerım asosyal yasarım kısarım herseyden ama sımdı benı aldatcakolsun kırmızı halılar serer mılletın onune ....o yuzden ne guvenım kaldı mucadele gucum.....babam bı hallerde öle oturuyorum saatlerce bos bos naparım nasıl duzen kurarum dıyorum...en guzel zamanlarım ya aldatılırak ya dayak ıyyerek ya kayınvalıde ezıyetı cekerek yada babamın aa bosanmıs ınsana ıyı bakmazlar....bosanırsan sartlar sunlar laflarıyla geçti........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?