Bu nasıl evlilik?Çevre, aile baskısı alışkanlık bir çok sebeb..Bunaldım artık

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
4.5 senelik evliyim..ailemin rızasını almadan 18 imde evlendim..ailemle barıştık bir şekilde evlendikten sonra babam beni dersaneye gönderdi...üniversiteyi kazandım eşimin babamın rızası alındı okula başladım...birinci sınıftayken eşimin tayini çıktı ben ailemle kalarak okuluma devam ettim...ayda bir kere tatillerde ve yaz tatilinde evime eşimin yanına gittim...ne yazıkki geldiğimde baktım ki msndir arkadaşlık siteleridir eşim bunlara öle adapte olmuşki...kavgalarımız oldu....bir keresinde artık yeter dayanamıyorum ben annemlere gidicem dedim yaz tatili idi biletimi almış gelmiş eve hiç sesimi çıkarmadım eşimin iş arkadaşının eşiylede görüşüyorduk gel bu akşam evde kalma dedi yarın ben seni bindiririm otobüse....ailemden babamdan da çekiniyorum boşanma konusunda o dönem...eşimin aılesını aradım durumumu anlattım....tamam bız gelıyoruz dedıler ve de geldiler...neymiş efendim netten aldatma olmazmış ben hafiye gibi adamın pesıne dusersem bole evlılık yurumezmiş ,suclu ben oldum ogullarına tek kelıme solemedıler...bız demıstık evlendıkten sonra unıversıte olmaz dendi..aradan gene zaman geçti tam bir yıll...

msnler vsler ailemle kalmaktan bunalıyorum ayrılmak ıstıyorum o donemde karmakarısık sabrede sabrede gectı zaman ve eşimin tayini yine oğrenim gördüğüm ile çıktı...yazın da ailesini ziyarete gittik.kayınvalidem eşim yokken yapmadığını bırakmıyor bana gerek el kol hareketleri vurmalar laf sokmalar...annen ölür baban evlenir sne ortada kalırsın gibi beddualar kayınpederimin yanında eşimin yanında ayılıp bayılmalar...en son bu yaz eşime de dedim aman beni yalnız bırakma bak...eşim arada çıkmak zorunda kaldı evden ..akşam da düğün var bir yakının beni tek buldular ailece akrabalar bana nasıl saldırıyolar laflarıyla bana ne ev eşyası ne bir takı zerre bir şey yapmayan ailesi artık abartmış benim kıyafetıme benım okul agıderken verdıgım yol parasına takmıslar bende dedım babam sağolsun hanı ıkı yıldır yanındayım yaptıgını kımse yapmaz babamın dedım ucak paralarımı bıle verıp esımın yanına gonderdı deyınce ıyıce vay harcama etme bız harcadık daha yenı ev aldık .

.okula yuruyerek gıt yeme ıcme dıye tutdurdular bende neden bahsedıyosunuz sız kı dedım esımın cok borcu oldugunu evı gecındıremedıgını babamın en azından kıyafet vs benım okul masraflarım olsun harclıgım olsun bunları karsıladıgını anlattım en azından ben yuk olmuyorum dedım....para bırıktırcek durumumuz yok daha da borclanıyoruz dedıkce olaylar buyudu....bana ne hakaretler annem ölsün vs diye...akşamı kavga ettik beni bir odaya aldılar kayınvalidem ve kayınpederim bağırıyorlar eşimde onlardan para aldığı için çok ta sesi çıkmıyordu tabii...ben artık yeter dedim babamı aradım baba beni al burdan dedimm artık gönlümde başkası varmış ondan ayrılmak istiyormuşum bu şekilde hakaretler olunca dayanamadım...

sabah a kadar o evde nasıl bekledik anlatamam..neyse eşimde benle geldi ailemin yanına bizi ne aradı ne sorduailesi o gün bugun 5 ay oldu...ama içim ürperiyor aniden gelirlerse ya eşim evde yokken bana birşey yaparlarsa diye...gerek bu olaylar gerek eşimin ayrı olduğumuz süredeki msn olayları kavgalarımız..gerek borçlar yüzünden sürekli evdeyiz ..ya eşim uyuyor ya olmadık şeye sinirlenip bağırıyor kavga ediyoruzz...bu dolabın kapagı neden acık veya yemek nedne sıcsk buna bilee....veya kuafore gıdıcem daha 3 ay oncesınden soyluyorum bak ben kuafore gıdıcem...ben bursumdan yaptırırım..dıyorum ama zaten bursum benden cokkkkk once esım tarafından cekılmıs oluyor sonra bınbır surat para verırken ya dıyorum barı bursumu bırak sende surat asma....

ne sevgisini hissedebiliyorum ne değer veriyor.....ben evle okul arası mekik dokuyorum ...ev işleri didiniyorum...cinsel hayatımız desek oda yanii uzak soğuk vs.....ayrılsam daha mı ıyı olacak bır ısım duzenım olmadan oda tartısılır aıle baskısı vs ...
eşim le konsuunca bu konuları terslıyor zaten öle evlılık terapıstı vs konulara hayatta yanasmaz....daha 22 yasındayım eşim 33 o yasamıs etmıs yemıs ıcmıs gezmıs ben okul ev baska hıc bısey yok.....borçlar bır yandan ....cok bunaldım napıcam bılmıyorum
[/U]
[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR][/I][/B][/I][/B][/COLOR][/I][/B]

Son düzenleme:
Ah be benim güzel kardeşim...
Evlilik, koca kaçıyor muydu ?
Ne varmış evlilikte bulunmaz hint kumaşı mıymış ?
Ama gençlik var ya, cahillik var ya...

Ben anlayamadım neden hala bu evliliği sürdürdüğünü.
Saygı yok, sevgi yok, cinsellik yok, kabul edilemez hakaretler var, aileye varan sözler var, tartaklamalar var...

Artık büyüdün, üniversitede okuyorsun. Bir şekilde kendini eğitmiş olman lazım.
Neden hala kendini ezdiriyorsun.
Bugün bursunu alan, yarın senin maaşını alıp evde otutup asalaklık yapmaz mı sana ?
Bence cehennem bile olsa en güzel yer baba evi, en azından kötü gününüde yanında olurlar.
Ne olursa olsun sana destek olurlar.

Rabbim yardımcın olsun a.s.

ahlaa vahlaa olmaz artık...
Hayatınızın en büyük hatasını erken yaşta evlenmekle yapmışsınız..Sonradan aklınız başınıza gelmiş ama nafilee..sorun sorunu getirmiş...

Bence hayatınızı masa üstüne yatırın ...Doğruları, yanlışları, isteklerinizi, eşinizin size verdiklerini iyice bir tartın, ölçün....
Bu sizi varmanız gereken sonuca ulaştıracaktır zaten....

Eşiniz ne iş yapıyor ya da siz ne okuyorsunuz, mezun olunca hemen iş bulabilecek misiniz bilmiyorum ama, ne olursa olsun kendiniz için karar verin başkaları için değil.

Hatanın neresinden dönseniz kar..

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Şirine lütfen yazındaki alt çizgileri kaldırırmısın. Okumak çok güç

evliliğindeki sorunları burada bir kaç kez bizlerle paylaşmıştın hatırlıyorum.

Elinde mesleğin var. Hemde istediğin mesleğin.
Kime neye bu ceza. Kendinemi? başkalarına mı?
İmkanların doğrultusunda hareket et sende

seni çok iyi anlıyorum cnm bizde eşimle hep ailesi yüzünden tartışıyoruz onun ailesi seninkiler gibi olmasa da özelimize giriyolar rahatsız oluyorum işte ben daha 3 aylık evliyim ve şu an eşimle konuşmuyoruz agresifleşti son günlerde bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kafam çok karışık allah yardımcımız olsun.senin en azından baban var sahipsiz değilsin benim bir tek anneciğim var bi onunla dertleşiyorum o da üzülüyor ne yapsın çok çaresizim çok

bir evliliğin temel taşlarıdır; saygı, sevgi hatta cinsellik.
sizin evliliğinizde hangisi kalmış?

eşiniz sorumsuz sanırsam, sizin bursunuzu çekmeler falan. üniversite parası babadan olucak bursu koca yiyecek; ohh ne ala hayat.

kayınvalide tarafından tartaklanmak ne demektir?

siz hala nasıl katlanabiliyorsunuz buna ve neden katlanıyorsunuz?

çok mu seviyorsunuz?
eğer öyleyse anlattığınız eziyetlere rağmen nasıl hala sevebiliyorsunuz?

valla sizin napıcağınızı bilmem ama, aklıselim bir insan bu raddeye gelmesine bile izin vermezdi.
hala nasıl yürütmeyi düşünüyosunuz bu evliliği bu şekilde??

Güzel yorumlar yazmak isterdim ama maalesef durum belli..:1no2:
Tek bir şey söylüyeyim; hiç bir ananın babanın yanı azap çekilen evlilikten daha kötü değildir..
Daha önce de söyledim.
Güzelce boşan,ailenin yanına yerleş.gamyoncuiremsu
Çok sıkıyorlarsa gerekirse kapan,evden sadece okuluna git,sık dişini.
Kendini kurtardıktan sonra tayin ister dilediğin hayatı kurarsın. Ama bu zor dönemeci ailenin yanında onların kuralları ile geçirmek zorundasın..:teselli:

arkadaşım ailenden izinsiz 18 yaşında kendinden kaç yaş büyük biriyle evlenmişsin hatayı baştan yapmışsın...ama yine de ailen sana destek olmuş hiç evlenmemişsin gibi masraflarını karşılıyorlar seni okutuyorlar.kocandan ve ailesinden ne görüyorsun bu arada? tartaklanma, aşağılanma dışında?
daha önceki konularından hatırladığım kadarıyla sen hem okuyorsun hem bi yerlerde çalışıyorsun hem de eşinin ailesi ve arkadaşları tarafından küçük düşürülüyordun, üniversite okuyorsun ama ne kadar az maaş alıyorsun falan yanlış mı hatırlıyorum? hayır senin baban bütün masrafını karşılıyorsa onlara ne senin ne harcadığından?
kocan 33 yaşında hala seni ailesine ezdiriyor vs vs...
hem ne demek annen ölsün baban başkasıyla evlensin de sen ortada kal?
boşan ya da boşanma diyemem ama artılarını eksilerini tartıp öyle bir karara var...

doğru hatırlıyorsun canım evet unıversıtede okuyorum ayrıca calısım uzun sure....ama eşimin kendine denk bazı arkadaşlarıunıversıte okuyanların ıssız kaldıgından unıversıte okuyanların bır ıse yaramadıklarından bahsetmısler üniversite okuduğumdan dolayı uzunca süre benim canımı sıkmışlardı...ailem her gittiğimde kıyafetımdir harclıgımdır defterımdır kalemım karsılarlar..ama her seferınde iş ciddiye binip ben bosanıcam dedim miii hop başka insanlar baska yuzler halını alıyorlar....

Olan olmuş...

Ama birşeyi sende yerleştirmek istiyorum hani evlenmişsin ama senin okulun eşinin işi derken sadece kağıtta kalmış evliliğiniz bir süre....

Herşey yoluna girip bir araya gelince bu seferde ailesinden çektiklerin patlamış sana...

Üstüne üstlük bir de eşinin sorumsuzluğu, ilgisizliği....

Şimdi sana soruyorum, o kadar sıkıntıya katlandım yinede katlanırım mı? Yoksa ben zaten bekarken de evliyken de yalnızdım kendi hayatımı yine yalnız kurarım mı?

Karar senin hala evlisin ben pek etkilemek istemiyorum canım....

Yine de vereceğin karar sana mutluluk getirsin....

erken evlilik herzaman mutlu evlilik olmuyor iste??
herseyin zamanında olması dahada güsel..
maalesef gözden uzak gönülden ırak olayı tam size uymus
esiniz olgun bi yasta aslında
ama bence sen daha olgun davranıosun
yasla olacak isler degıl bunlar.
peki esin mennun mu halinden??

bir erkek baştan nasıl alışıyosa sonuda öyle gidiyo işte.
Hani amann babası nasıl olsa bakıyor masraflarını karşılıyor/okutuyor vs.. vs..
Baştan hiç yük yüklenmemişki omuzlarına şimdi sorumlu bir adam gibi davransın. Allahım hayırlı çıkar yolu vrsin en kısa zamanda

umrunda mı dünya yemeği pişiyor üniformaları ütüleniyor...evi temizleniyor....birde sussam hiç bir sey ıstemeden yasasam oh dunya onun olacak....hı bıe okul bıtsın calısayım maas kartımı alıp bana harclık versın ondada bınbır surat en mutlu elı erkek olucak...

amin canım haklısın ....yani açık konuşayım ben öle yokluk yaşamadım hayatımda çok zengin bir ailem yoktu ama saç mı boyatıcam kıyafet mı alıcam bunların hesabını tutan bır aılem olmadı hıc bır zaman yada su yasımda tek tek paranı nereye harcadın dıye asla sormadılar...yaniiii ihtiyaç ben belkı asırıya kacıyorum belkı ama bende okula gıdıyorum hergun aynı kıyafetle gıdemem kiii....veya saclarımın dıplerı uzamıs bır haldee...benım de ıhtıyaclarım var halıyle bayan olarak madem durumun musade etmıyor karsılamıyorsun ben annemlere sıgınıyorum ozaman barı bursumu ver yok borcu varmıs onu kapatmıs....
tamam borcu var odeyemıyor ama ben napıyım ..dugundekı takılarımdan altınıma verdım calıstım verdım....evın yukunu kaldıramıyordu evlenmeseydı ......napıyım yaratıyım mı ona maas para...ya cocukta olsaydı napıcaktı.........

Son düzenleme:
bana yararı olmasa da bu tür yazıları okuyunca,empati yaptığımdan olsa gerek,okuduktan sonraki halim işte senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama buuuu....keşke senin için yapabileceğimiz birşeyler olsaydı,keşke hiç bir kadın üzülmeseydi....keşke....senağlama:teselli:

walla durum hiç iç açıçı diğil.bu konudaki tek iyi şey cocuk olmaması.gelecek inşallah sana iyi şeyler getirir.aslında seni biraz anlıyorum ama sırf evimde kendime ait düzenim var rahatım diye bunlara katlanılmaz.çünkü böyle devam etmek daha zor ve zorlaşacak gibi gözüküyo.önlemini inşallah en iyi şekilde alırsınki daha fazla üzülmeyesin:Saruboceq:

hayatının en güzel yıllarını (okul yılları) yaşamıyorsun canım..eminim arkadaşların nerde eğlensem ne giysem derdindeyken sen bu sorumluluklarla uğraşıyosun:bbo:

bazen öyle hatalar vardır ki tüm artıları götürür hayatında..sen de onlardan birini yapmışsın ve bedelini ödüyorsun..tabi şimdi zamanı geriye döndüremeyeceğimiz için geleceği düşünmek lazım..şu var ki bazı konularda şanslısın..birincisi çok gençsin..ikincisi çocuğun yok..hayatın çok başındasın..şimdi iyice tart ve düşün..ailen sorun yapıyorsa arkadaşlarınla kal bir süre öğrenci evinde.sonra çalışmaya başlayınca daha kolay olurhayatını yoluna koyar kariyer yaparsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…