beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..
abimi sırtından vurdu.ALLAH ımda onu mutlu etmesin..
şu an ağlaya ağlaya yazıyorum inanın o kadar kötüyüm ve ailece o kadar kötüyüzki,abim melek gibi bir insandır,böyle birşeyi,böyle bir darbeyi haketmedi.4 yıllık ilişkiyi nasıl silebildi,nasıl bir başkasını eş olarak görebildi,abimi çok seiyordu,en büyük darbeyi vurdu ona.hayattan kopmuş durumda,bugün tüm aile onunla ağladı,evde ne uyku ne yemek matem havası var..ALLAH ım esirgesin belelardan bu da geçsin rabbim yardım etsin çok çok acı çekiyor cnm içimiz yanıyor o acı çektikçe
Bu bana biraz beddua gibi geldi ama :26:
herkes kıza yüklenmiş ama hiç onun tarafından olaya bakan olmamış.
kusura bakmayın ama bu durumda bana göre abin daha çok hatalı.
kız 4 sene beklemiş zaten yaşı 30 olmuş ve bebekte istiyormuş sizde 4 ay önce yapsaydınız bir şey kaybetmezdiniz, işi resmen inada bindirmişsiniz, kız nasıl olsa seviyor her dediğimizi kabul etsin istemişsiniz belli ki.
abin çok sevmiş üzülmüş ama kızın bundan hiç haberi olmamış ki kız da 4 sene bekledim nikahı 4 ay önceye alamadılar üstelik ayrıldım bir kere arayıp sormadı diye düşünüyordur haklı olarak çünkü ayrılık sürecinde 2 ay abin hiç arayıp sormamış.. kız bu durumda ne yapsın neden beklesin anlayamadım yani..
Bunu yargılamamak gerek bence canım,dili ile etmese kalbi eder engel olamaz,zor bir durum..
defalarca söyledim hata tek taraflı olmaz ama abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu..beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişinin daha önceki vukuatlarını öğrendik ve işte dedik ALLAH ın sopası yok..abim tabiki hatalı ama beklemedi birden başkasıyla evleneceğini,erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..bu da geçecek inş..üzüntüsünden babamın hastalığı nüksetti..abim zaten dağılmış durumda..ALLAH görüyor biliyor herşeyi..
defalarca söyledim hata tek taraflı olmaz ama abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu..beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişinin daha önceki vukuatlarını öğrendik ve işte dedik ALLAH ın sopası yok..abim tabiki hatalı ama beklemedi birden başkasıyla evleneceğini,erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..bu da geçecek inş..üzüntüsünden babamın hastalığı nüksetti..abim zaten dağılmış durumda..ALLAH görüyor biliyor herşeyi..
konu ben olsaydım kendimi yazarsım ki;abimden bahsederken bazı kişilerin beni katması ne kadar saygılıca tartışılır..ayrıca burası kıyaslama ve yargılama yeri değil,dertleşme ortamıdır..ben abimin haksız taraflarını defalarca yazdım ama bazı arkadaşlar atlayıp okumuşlar,herkes yargılamak için canının istediği yorumu okuyor..bizim ailece ne kadar içimizin yandığını anlamadan,bilmeden yargılyor bazı arkadaşlar böylelikle o arkadaşlarda bizim hakkımıza girmiş oluyor,bazı arkadaş haktan bahsetmişte..tüm yorumlara istinaden yazıyorm ve bir diğer arkadaşta beddua etmemden dolayı tenkit ediyor beni..hatırlatırım burası yargı yapma yeri değil ve kime beddua yada dua edeceğime herkes kendisi karar verir kimseden bişey öğrenmeye ihtiyacım yok..zaten canımın acısıyla yazdım pylaştım ..davulun sesi kolay geliyor uzaktan..ve haktan bahseden arkadaşlar asıl siz günah almakla hakkımıza giriyorsunuz..
ya abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu diyorsunuzdaa. Abiniz arayıp sormamış kii.Kaybetmek istemese 3 gün bile dayanamaz insan.. 2 ay koskoca 2 ay bu yani.kız ne düşünüpte 2 ay içerisinde bir başkasıyla evlenme kararı aldı bilinmez.Ama abinizin hak idda etmeye pek hakkı yokk.4 yıllık ilişkinin ardından nasıl 2 ay içerisinde evlenmek tuhaf karşılanıyorsa 2 ay arayıp sormamakta o kadar tuhaf bunların gerekçeleri , bahaneleri vs bulunur.Önemli olan yapılan eylemdir yapılmış mı? yapılmış , ozaman bahanelerin gerekçelerin anlamı kalmaz.
Ayrıca diyorsunuz kii ilahii adalet şöyledir böyledir kimseye torpil geçilmez.. Kusura bakmayındaa hanii bu kadar dilinde allah , adalet sözcüğü bulunan insanın şu cümleyi nasl kurduğuna anlam veremedim''beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişininn vukuatlarını öğrendik işte dedik allahın sopası yok'' .BENDE HER NE OLURSA OLSUN BAŞKALARININ OLASI BİR MUTSUZLUĞUNA SEVİNEN İNSANLARII KENDİME YAKIN BULAMAMIŞIMDIR
Canım önce beddua edip, sonra ettigini inkar edersen burada bunun yüzüne vurulmasına hazır olacaksın. Ayrıca nasıl senin kime beddua edip kime etmeyeceğine kendin karar verirsen, biz de kime nasil yorum yapacagımıza kendimiz karar veririz. Kimseden birşey öğrenmeye ihtiyacın yok madem, e senle farklı düşünenlerin yorumlarına da katlanamiyorsun, o zaman herkese açık bir platformda konu açmayacaksın. Neticede burada sana saygısızlık yapan yok, hepimiz saygı çerçevesinde fikrimizi yazıyoruz. Herkes sizi haklı bulacak diye birşey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?