• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl bir vicdandır,nasıl bir hainliktir.bunu taş olsa taş yapmaz çok üzgünüm:((

O ayrılık aşamasında abiniz kızla görüşmüyormuydu?
Belkide kız gurur yapmış abinizin tutumuna karşı
Sonuçta erkek tarafı olan sizsiniz evlilik tarihinde anlaşamadınız,karşı tarafta yüzüğü attıktan sonra
Kız tarafından bir adım beklemek çok saçma olmuş...

Acaba hangi yoğun duygular,kırgınlıklar ile evlenmiş bukadar kısa sürede
Nice bayan var öfke,gurur,inat uğruna bir anda evlenen.

Siz yinede bela okumayın yuva kurmuş tabi mutsuzluk üzerine kurulan yuva ne kadar sağlam olur orası muamma ama
Asıl gerçek sebebi yaşan bilir ne biz nede siz...

konuyu okuyunca aklıma direk şu geldi

abinizle ayrı kaldığı süreçte, bu kıza daha iyi bir kısmet çıkmıştır, onlarda bunu kaçırmak istememişlerdir... yani aslında bir nevi bahane gibi olmuş..

çok kötü bir durum tabiki, üzülmekte haklısınız ama abinizin ahını aldı bir kere... gerisini kız düşünsün..:31:

herkes kıza yüklenmiş ama hiç onun tarafından olaya bakan olmamış.
kusura bakmayın ama bu durumda bana göre abin daha çok hatalı.
kız 4 sene beklemiş zaten yaşı 30 olmuş ve bebekte istiyormuş sizde 4 ay önce yapsaydınız bir şey kaybetmezdiniz, işi resmen inada bindirmişsiniz, kız nasıl olsa seviyor her dediğimizi kabul etsin istemişsiniz belli ki.
abin çok sevmiş üzülmüş ama kızın bundan hiç haberi olmamış ki kız da 4 sene bekledim nikahı 4 ay önceye alamadılar üstelik ayrıldım bir kere arayıp sormadı diye düşünüyordur haklı olarak çünkü ayrılık sürecinde 2 ay abin hiç arayıp sormamış.. kız bu durumda ne yapsın neden beklesin anlayamadım yani..

kız 4 sene beklemiş zaten yaşı 30 olmuş ve bebekte istiyormuş sizde 4 ay önce yapsaydınız bir şey kaybetmezdiniz, işi resmen inada bindirmişsiniz, kız nasıl olsa seviyor her dediğimizi kabul etsin istemişsiniz belli ki.
abin çok sevmiş üzülmüş ama kızın bundan hiç haberi olmamış ki kız da 4 sene bekledim nikahı 4 ay önceye alamadılar üstelik ayrıldım bir kere arayıp sormadı diye düşünüyordur haklı olarak çünkü ayrılık sürecinde 2 ay abin hiç arayıp sormamış.. kız bu durumda ne yapsın neden beklesin anlayamadım yani..

bencede abinizde de hata var tek taraflı düşünmeyin ben de sorunlar yaşıyorum eylül de düğünüm var ama ne zorluklarla geldik aileler fln.. abin geri adım atmıcak olsa da en azından aramalıydı bence

ben allahın sevgili kuluymuşsunuz diyebiliyorum sadece. evet yaşanan çok çok kötü bir olay ama bu insanla abiniz evlenmek üzereydi. kötü bir dönüş olmuş ama büyük bir hatadan dönülmüş. böyle bir insanla yapılacak evliliğin ileride daha kötü sorunlar çıkaracağına inanıyorum. iyi tarafından bakmanızı tavsiye ederim zor olsa da.

İçimden geçenleri yazmışsınız arkadasım.
Konu sahibi arkadasım kusura bakmayın ama abinizde de hata var, bir de kiz acısından bakın. Kiz onu 4 yıldır bekliyor ve düğün sizin istediğiniz tarihten 2 ay önce olmasını kabul etmediğiniz icin ipler kopuyor. Üstelik abiniz de kızı aramıyor, neden, efendim ararsak onların dediğini kabul etmiş oluruz, bilmem ne. Yani bir üstünlük sağlama, kiz tarafına tukurdugunu yalatma cabası... O kiz hiç üzülmedi mı acaba 4 yılını verdigi adam kendisini bir kez olsun aramadı diye bu durumda, ne yapacaktı abinizi arayıp yalvarsa iyi olacaktı değil mı? Kusura bakmayın ama sizlerde de ve abinizde de hata var. 4 yil beklemiş bir kızı, üstelik kendiniz diyorsunuz ailenizin icİne bu kadar girmiş bir kızı, bu duruma sokmak da olmamış. Size kızın düştüğü dUrumu söyleyim ailesinin karşısında; "hani seni bu kadar seviyordu, hani ailesi kızı gibi görüyordu, ne oldu bak, bir kere bile aramadılar, degerin bu kadarmış!" . Kızın psikolojisi ise " bu kadar mı degersizdim, bu kadar mı kolay vazgeçildim?" . Abinizi çok günahsız gibi yazmışsınız ama, abiniz hatalı...

İnanmıyorum :53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Ne insanlar var yaa :53: abine ne kadar üzüldüm ki anlatamam. yüreğinize su serpmez belki ama en azından evlenmeden gerçek yüzünü ortaya çıkarmış. yazık ya...

ben bu tarz konularda erkek tarafının daha düşünceli olmasından yanayım...çünkü kız 4 senedir bekliyor..kız çocuğuda erkek çocuğu gibi değildir..bu kız size gidip geliyor..
kız tarafı olarak haber yollamışlar siz inada bindirmişsiniz..Birde abin 2 ay boyunca hiç aramamış....daha bu kız neyi beklesin...AİLENİZ BENCE HATA YAPMIŞ ...

İyi de kız abinizle beraberken bir başkasıyla olup onunla evlenmemiş ki ah alsın. Hem kızı bırakmış, hem arayıp sormamış, 4 yıl bekletmiş. Ne yapsaydı abinin yollarını mı gözleseydi? Harap mı etseydi kendini? Bu kadar arabesk sadece filmlerde olur. Doğru olanı yapıp hayatına devam etmiş. Abiniz de kızın çantada keklik olmadığını geç de olsa anlamış.:31:

abinin ayrıldıktan sonra aramama sebebi '' karşı tarafa boyun eğmek'' düşüncesi dimi? şartlarını kabul etmiş oluruz demesi bunu gösteriyor sonuçta... şart diye düşündüğü şey sevdiği, aşık olduğu kızla 3 ay önce evlenmek... şu durumda abinin sevgisini sorgulamak lazım bence. kusura bakmayın ama siz, bu kız nasıl olsa içimize kadar girdi, ayrılamaz, bırakamaz, geri döner diye düşünüp arayıp sormamışsınız. ailenizin bu kadar perişan olması da kızın döneceğinden %100 emin olduğunuzdan kaynaklanıyor.

şu durumda kızın size karşı yaptığı hiçbir hata yok bence. nitekim ayrıldıktan sonra evlenmiş, istediğini yapabilir. sevmeden evlenmesi, abinle beraberken aldığı eşyaları kullanması ve bundan duyacağı rahatsızlık tamamen onu bağlar. 30 yaşında bi insan eğrisini-doğrusunu düşünebilir.

2 ay aramamışsınız diyorsunuz kızlar, 4 senelik bir ilişki sonrası 2 ay nedir ki?
Bu kız bu adamı hiç sevmemiş olsa dahi 4 yılın ardından 2 ay sonra evlenilir mi? Bunu hangi bünye hazmeder.
Sonucta hepimiz insanız, yaşıyoruz ilişkiler anılar var, yapılan fedekarlıklar var, emek var, tamam çocuk aramamış ben ona haklı demiyorum da kızın ki de mideymiş yani.
İnsan hiç mi üzülmez, hiç mi yas tutmaz.Pat diye evlenilir mi?
Şuna da eminim ki o kız da bu ani karardan çok da memnun kalmaz bence, 2 ay da insan göz yaşını kurutamaz kaldı ki evlilik kararı alıp ev döşeyip evlenip bide üstüne 3 hafta gececk.Belkide hamiledir :37:

İçimden geçenleri yazmışsınız arkadasım.
Konu sahibi arkadasım kusura bakmayın ama abinizde de hata var, bir de kiz acısından bakın. Kiz onu 4 yıldır bekliyor ve düğün sizin istediğiniz tarihten 2 ay önce olmasını kabul etmediğiniz icin ipler kopuyor. Üstelik abiniz de kızı aramıyor, neden, efendim ararsak onların dediğini kabul etmiş oluruz, bilmem ne. Yani bir üstünlük sağlama, kiz tarafına tukurdugunu yalatma cabası... O kiz hiç üzülmedi mı acaba 4 yılını verdigi adam kendisini bir kez olsun aramadı diye bu durumda, ne yapacaktı abinizi arayıp yalvarsa iyi olacaktı değil mı? Kusura bakmayın ama sizlerde de ve abinizde de hata var. 4 yil beklemiş bir kızı, üstelik kendiniz diyorsunuz ailenizin icİne bu kadar girmiş bir kızı, bu duruma sokmak da olmamış. Size kızın düştüğü dUrumu söyleyim ailesinin karşısında; "hani seni bu kadar seviyordu, hani ailesi kızı gibi görüyordu, ne oldu bak, bir kere bile aramadılar, degerin bu kadarmış!" . Kızın psikolojisi ise " bu kadar mı degersizdim, bu kadar mı kolay vazgeçildim?" . Abinizi çok günahsız gibi yazmışsınız ama, abiniz hatalı...

tüm arkadaşlara teşekkür ederim yorumlarından dolayı..evet cnm haklısınız zaten başlıktadayazdım hata tek taraflı olmaz ama anneme buncazamandır anne bile demedi,kendisini arabadan attı,abimin suratında tlflar kırdı,çok saygısızdı ama abim her zaman ona sahip çıktı,ertelemesinin nedeni ise maddi durumdan dolayı idi.abiminde elbettehataları var bunu hak etmedi asla.bunca yaşanmışlığın bir anlamda sileneceğini düşünmedi abimde çok büyük hayal kırıklığı yaşadı ve evde resmen matem havası var.evimize ateş düştü resmen.abim ne yaptığını bilmiyor intikam derdinde,yadao beni seviyor onu her haliyle tekrarkabul ederim diyor,bugün abim bunu bize nasıl yaptın diye hesap sormak için aradı ağlamış ve eşim diğer odada seninle konuştuğumu biliyor ama çok anlayışlı demiş.ben böyle bir saçmalık görmedim arkadaşlar..nasıl bir karakterdir bu anlamıyorum abimin ise gözü kararmış durumda

tüm arkadaşlara teşekkür ederim yorumlarından dolayı..evet cnm haklısınız zaten başlıktadayazdım hata tek taraflı olmaz ama anneme buncazamandır anne bile demedi,kendisini arabadan attı,abimin suratında tlflar kırdı,çok saygısızdı ama abim her zaman ona sahip çıktı,ertelemesinin nedeni ise maddi durumdan dolayı idi.abiminde elbettehataları var bunu hak etmedi asla.bunca yaşanmışlığın bir anlamda sileneceğini düşünmedi abimde çok büyük hayal kırıklığı yaşadı ve evde resmen matem havası var.evimize ateş düştü resmen.abim ne yaptığını bilmiyor intikam derdinde,yadao beni seviyor onu her haliyle tekrarkabul ederim diyor,bugün abim bunu bize nasıl yaptın diye hesap sormak için aradı ağlamış ve eşim diğer odada seninle konuştuğumu biliyor ama çok anlayışlı demiş.ben böyle bir saçmalık görmedim arkadaşlar..nasıl bir karakterdir bu anlamıyorum abimin ise gözü kararmış durumda

Ama canım, annene neden anne desin ki, arada soz yok, nisan yokken? Bir de ilk mesajında abimle ufak tefek sorunları vardı, onun dısında harika bir sevgileri vardı demiştin, şimdi çok saygisizdi, vs. diyorsun? Tamam kızgın, üzgün olmanızı anlıyorum ama neticede kıza beddua etmeniz yanlış. Çünkü abinizi aldatmamış neticede. Evliliği maddi sorunlardan ileri atmak istemiş olabilirsiniz, elbette olabilir, ha deyince düğün yapmak kolay değil. Ama abiniz kızdan vazgeçmiş gibi kızı aramamış, arayıp konuşabilirdi, aralarında sorunu çözmeye calisabilirlerdi, neticede 4 senelik bir iliski bu, kiz tarafının burnu surtsun, lafımıza gelsinler diye kızı alamamak ne demek? Neticede kiz beklenileni yapmamış, gitmiş sak diye evlenmiş! Ha bence sırf abinizden intikam almak icin yapmış bunu ve ne yazık ki kendisini yakmış :50: Ama bu onun kararı, herkes verdigi kararların sonuclarına katlanmak zorunda. Tıpkı abinizin de verdigi kararın sonucuna katlanması gerektiği gibi... Bundan sonra abinize engel olsanız iyi olur, evli bir bayanı arayıp ne karsı tarafıa, ne de kendisine daha fazla eziyet etmesin... Şimdi is isten geçtikten sonra " onu her haliyle kabul ederim" gibi söylemlerin artık bir faydası yok, zamanında sevgisine sahip çıkmalı, bir telefon olsun açmalıydı. Çünkü açıkcası sizin durumunuzda kizi aramayarak ilk once abiniz 4 senelik emegi, sevgiyi bir kalemde silip atmış. Ha aramama sebebini yazdınız ama, ne yazık ki durum dışardan da, kızın tarafından da bu sekilde görülüyor. Kiz da resmen öyle silinmez, böyle silinir demiş :50:

abin biraz erkek egosuyla davranmaya çalışmış... o ayrıldı o gelsin gibi...
bunu hak etmiş mi orası tartışılır...ama keşke mücadele etseymiş abin..hemen bırakmasaymış...kızın yaptığı doğrumu bilmem..yaşı otuz olmuş abinden bişey istemiş olmayıncada yoluna devam etmiş..onunda doğruluğu tartışılır..kendine göre haklı nedenleri vardı belki..
olan olmuş demekki hayırlı değilmiş hakkında..şimdi acısı taze ama mutlaka unutacak yine birini sevecek..hatta belki daha çok sevecek..hayat bu ne olacak belli olmaz.. umarım bu sinirle kötü bişey yapmaz..

Şimdi , eğri oturup doğru konuşalım...

Herkes kendini kızın yerine koysun...

Ben 4 yıl çıkacağım istemeye gelecekler, ertesi gün bitti diyip kestirip atacağım... Sırf düğün istediğimden 2 ay geç olacak diye...

İsteğinden kaç yıl sonra evlenen insanlar var, bunun için bozmuyor hiçbir şeyi bekliyor. Bence bu kızın son noktası olmuş bu.

Sebebi, abinizin hataları olabilir ya da zaten başka birisi varmış ! Ama şöyle söyleyim, seven bir kadın bu sebepten ayrılmaz. Ayrılsa bile, hemen evlenmez...

Üzgünüm, abinizi hiç sevmiyormuş demek ki ...

Onun dışında, abiniz biraz ettiğini bulmuş. 2 ay boyunca kızı aramamış sormamış, kızın onu sevdiğini düşünerek,sanarak...

Kız onu gerçekten çok sevseydi kim bilir ne hale gelmiş olurdu. E şimdi noldu abiniz helak oldu, ağlamaktan ... Ne hale geldi ....

Kızın yedeğinde bence biri varmış. Ve bence hiç sevmemiş. Seven kadınları ve sevgisinden her türlü eziyet çeken kadınları burda hepimiz görüyoruz.

Seven kadın, 4 yıllık ilişkisinin ardından hemen gidip de kimse ile evlenmez. Yok öyle bir şey.

ben yorum yapamayacaktım ama tek bişey söyleyeceğim

erkekler ayrıldıktan sonra çabuk toparlanıyor o yüzden abiniz için endişelenmeyin

okadar da sevmiyormuş demekk kii:50: yaptığı kötü birşey fakat abinizdeee 1 ay aramamışşş.kız abinizn umursamadığını düşünmüş olabilir vs. başka nedenler olabilir bilmediğiniiiz.beddua etmeniz yanlışş:20:

konuya nasıl nerden başlayacağımı bilemiyorum.o kadar kötüyümki,içim o kadar yanıyorki,bunun sebebi ise hayatımda herkesten farklı olan abim..abimin yaklaşık 4 yılllık konuştuğu yenge değil,canımızdan kanımızdan gördüğümüz insan abime öyle bir hainlik yaptıki,tüm ailemizi tüm huzurumuzu yerle bir etti..konuya gelecek olursam,yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bu insan ailemize o kadar girmştiki,kendi ailesi başka şehirde olduğundan onu hiç yalnız bırakmamaya,her zaman yakınlık göstermeye çalıştık yaptıkta..abimle ufak tefek sorunları vardı onun dışında özenerek baktığımız sevgileri vardı aralarında.abimle bir an önce elenmek istiyordu ve bundan 3 ay önce istemeye gidildi,aile arasında nişan yapıldı,aynı gün bizden 2 ay içinde düğün istediler.bizimkiler ise 4-5 aydan önce yapayacaklarını söylemeleriyle oldu olanlar ve istemeye gidilmesinin ertesinde kız tarafı bu işi bitirdiğini söyledi.abim ise geçmişte 4 yıl olduğundan bitmesi kolay görmediğinden rahat davrandı ve 1 ay kadar aramadı.biz ararsak şartlarını kabul etmiş oluruz,onlar geri döünüş yapsın,bitiren rest çeken onlar dedi.bir taraftana çokta sevgi gördüğündendi rahat olması.aradan 2 ay geçti ve abim 4 yılını verdiği,gidip istediği,sözlendiği kişinin apar topar başkasıyla evlendiğini öğrendi ve resmen yıkıldı.yarım kaldı.hata hiç bir zaman tek taraflı olmaz ama istemeye gidildiğinin ertesinde olayı bitirmeleri,aradan 2 ay geçipte başkasıyla evlenmesi herşeyi bir çırpıda silmesi bu kadar basitmi sizce arkadaşlar.bir bayan olarak aklım almıyor.abimde ne uyku,ne yemek,hiç bir şey yok.bugün anneme sarılıp ilk kez abimin ağladığını gördüm hemde hıçkırarak..gözlerimin önünden gitmiyor.elinde sürekli sigara ve düşünüyor..ailemizi abim bizi yıktı.hayatta kimseye güven olmayacakmı,insanlar,hayat neden bu kadar kötü,neden bu kadar acımasız yaa...olayın içinde başka şeyler olduğunu düşünecek olanlar olur ama tüm yaşananlar bunlardan ibaret arkadaşlar..abimi sırtından vurdu.ALLAH ımda onu mutlu etmesin.üstelik evinin tüm eşyasını abimle almışları,kullandığı tlfna kadar abim sevgililer gününde aldı.nasıl vicdanı rahat nasıl abimi severken başkasıyla hayat kurabildi inanamıyorum nasıl toparlayacağız çıldırmak üzereyim..

valla canım belki söylediklerime kızıcaksın ama yinede söliyim ben. bikere kız evi naz evidir.

abinin ben aramam onlar arasın demesi çok yanlış. nediycek adam gelin istediğiniz zaman alınmı kızımızı diyecekti. benim eşim beni alabilmek için neler çekti. en son ailesi resmen diken üstünde gelip oturdu kovulacaklar diye. eşim bilsemki aaa babanda çok oluyo bundan sonra o arasın beni. nekadar seversem seveyim yol veririm giderdi. sonuçta çekilen cefa evlenene kadar.

şimdi bilmedende ahkam kesmeyim. ailesi olmaz bu iş dedikten sonra sevgilisiyle konuştumu abin geliyim bi sakin kafayla konuşayım babanla dedimi. güzellikle konuşup bi çaresi elbet bulunurdu. öle inat edip ben aramam onlar arasın ben ararsam şartlarını kabul ederim diye kendini bulunmaz hint kumaşı yerine koymuş.

hee bana dersen sen olsan yaparmıydın. eğer sevgilimin benimle mutlu olabilme şansına rağmen ailemle inatlaştığını bilsem kendimi değersiz hisseder ve aşka inancımı kaybedip ondan ayrılırdım. ama inadına evlenmezdim. ama çoğu bayanda malesef bu inadına evlenme olayı var.

ne diyim ikisi içinde hayırlısı olsun. inşallah kızmamışındır ama ben abinide suçlu buldum.

kız tarafı 2 ay icinde istemis siz hazır olmadıgınızı soylemissiniz onlarda ertesi gun bu isin bittigini soylemis ben abinizin rahatlıgına sasırdım sevildigi icin bu kadar rahat olmasıda yanlısdı kızı 1 ay boyunca aramamıs bile ha tabi 2 ay icinde baskasıyla evlenmeside ayrıca bir tuhaflık

Son düzenleme:
Back