Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bu nasıl bir vicdandır,nasıl bir hainliktir.bunu taş olsa taş yapmaz çok üzgünüm:((
- Konu Sahibi burcum19
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?defalarca söyledim hata tek taraflı olmaz ama abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu..beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişinin daha önceki vukuatlarını öğrendik ve işte dedik ALLAH ın sopası yok..abim tabiki hatalı ama beklemedi birden başkasıyla evleneceğini,erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..bu da geçecek inş..üzüntüsünden babamın hastalığı nüksetti..abim zaten dağılmış durumda..ALLAH görüyor biliyor herşeyi..
- 22 Kasım 2010
- 11.117
- 19.559
- 498
30 yaşına gelmiş bir kadın 18-20 li yaşlarındaki genç kızdan daha mantıklı düşünür, kalbinin değil, mantığının sesini dinler. belli ki abinizin eski sevgilisi de ayrı kaldıkları o dönemde hem abinizin, hem ailenizin kendisine karşı tutumlarını enine boyuna düşündü. düğün için işleri inada bindiriyorlar, daha şimdiden bu şeklde benim ve ailemn isteklerini böyle hiçe sayabiliyorlarsa ilerde de bana hiç değer vermezler dye düşünmüş, dahası ailesi de bu düşünceleriine hak vermş ve onu böyle yönlendirmiş olabilir. anladığım kadaryla kız mantık evliliği yapmak istemş. karşısına çıkan bu adam muhtemelen daha önce tanıdığı biri. abinnizi aldatıp aldatmadığı konusunda birşey diyemem ancak belli ki bir süredir düşündüğü, aklında olan biriymiş. hem söylediğine göre, abinizle telde konuşurken adamn haberi var ve çok anlayışlı dediğine göre adam hem yaş olarak olgn, hem anlayışlı, kızı da abinizin aksine el üstünde tutan biri. bu da abinizle olan ilişkisinde yorulan kız için sığınacak bir liman gibi olmş. sadecfe anlattıklarınıza bakarak benm yorumum bu. bir terch meselesi bu.
abinizin de bu saatten sonra yapacaı şey kendini küçükl düşürmemek, önüne bakmak. enazından ona da bir tecrübe oldu bu. bundan sonra sevdiği kişiye karşı daha anlayışlı ve değer veren biri olr umarm.
abinizin de bu saatten sonra yapacaı şey kendini küçükl düşürmemek, önüne bakmak. enazından ona da bir tecrübe oldu bu. bundan sonra sevdiği kişiye karşı daha anlayışlı ve değer veren biri olr umarm.
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..
abimi sırtından vurdu.ALLAH ımda onu mutlu etmesin..
Bu bana biraz beddua gibi geldi ama :26:
şu an ağlaya ağlaya yazıyorum inanın o kadar kötüyüm ve ailece o kadar kötüyüzki,abim melek gibi bir insandır,böyle birşeyi,böyle bir darbeyi haketmedi.4 yıllık ilişkiyi nasıl silebildi,nasıl bir başkasını eş olarak görebildi,abimi çok seiyordu,en büyük darbeyi vurdu ona.hayattan kopmuş durumda,bugün tüm aile onunla ağladı,evde ne uyku ne yemek matem havası var..ALLAH ım esirgesin belelardan bu da geçsin rabbim yardım etsin çok çok acı çekiyor cnm içimiz yanıyor o acı çektikçe
Canım içim parçalandı ya..o kız ailesinin dolduruşuna gelmiştir o da sanmıştır ki abin onu sildi aramadı bir ay,ona sinirlenmiştir,o her şeyi siliyorsa kendince ben de silerim demiş ama çok yanlış yapmış..senin anlattıklarını bire bir dayım yaşadı,sanki bir an onun hikayesini okudum..ne oldu biliyo musun sonra dayımı bırakıp başkasıyla evlenen kız dayımın kapısında köle oldu yalvardı dön diye,eşini falan gözü görmedi,en son dayım da evlendi, evlenmeden önce kız, intihat teşebbüsünde bulundu ama tabi bunlar çare değil..o kız abine çok dönecek canım,çok da pişman olacak ama artık olmaz tabi..
Son düzenleme:
Bu bana biraz beddua gibi geldi ama :26:
Bunu yargılamamak gerek bence canım,dili ile etmese kalbi eder engel olamaz,zor bir durum..
herkes kıza yüklenmiş ama hiç onun tarafından olaya bakan olmamış.
kusura bakmayın ama bu durumda bana göre abin daha çok hatalı.
kız 4 sene beklemiş zaten yaşı 30 olmuş ve bebekte istiyormuş sizde 4 ay önce yapsaydınız bir şey kaybetmezdiniz, işi resmen inada bindirmişsiniz, kız nasıl olsa seviyor her dediğimizi kabul etsin istemişsiniz belli ki.
abin çok sevmiş üzülmüş ama kızın bundan hiç haberi olmamış ki kız da 4 sene bekledim nikahı 4 ay önceye alamadılar üstelik ayrıldım bir kere arayıp sormadı diye düşünüyordur haklı olarak çünkü ayrılık sürecinde 2 ay abin hiç arayıp sormamış.. kız bu durumda ne yapsın neden beklesin anlayamadım yani..
bende katiliyorum size..
abinize üzülmedim degil, tabiki üzüldüm ama aramayan abinizin ta kendisi. bitmis bitmistir. Ha bir ay sonra evlenmis kiz haa bir sene sonra. Ne farkeder ki o saatten sonra.Yasida gelmiste geciyormus zaten.
Kizin beklemek icin bir nedeni yokmuski, bende anlamiyorum ne yapacakti baska? Aramayan bir Erkegin arkasindan yasmi tutacakti?
Tek tarafli yüklenilmesin bence...
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
Bunu yargılamamak gerek bence canım,dili ile etmese kalbi eder engel olamaz,zor bir durum..
Yok canım yargılamak degil de, daha önce kıza beddua etmesinin doğru olmadıgını, sonuçta abisinde de hata olduğunu, kiz tarafının burnunu sürtmeye çalışıp kızı 1-2 ay aramayarak hata ettigini yazmıştım. Konu sahibi arkadas da beddua etmiyorum deyince, hatırlatmak istedim kendi sözlerini.
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
Ayrıca ben kıza bu kadar yüklenilmesine karşıyım, neticede isi bozan kiz tarafı, yani ailesi kızın, kiz degil. E bunun üstüne 4 yil emek verdigi adam bir telefon olsun acmıyor kıza, yani ben olsam derdim "ne kadar kıymetsizmisim, dünden raziymis ayrılmaya" diye. Kim bilir o kiz ne kadar hayalkirikligina uğradı. Ben gidip hemen baskası ile evlenmesi doğru demiyorum tabi, ama kiz kendini yakmış zaten bence inat uğruna. Abisi de yaptığının sonucuna mecbur katlanacak artık yapacak birşey yok...
defalarca söyledim hata tek taraflı olmaz ama abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu..beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişinin daha önceki vukuatlarını öğrendik ve işte dedik ALLAH ın sopası yok..abim tabiki hatalı ama beklemedi birden başkasıyla evleneceğini,erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..bu da geçecek inş..üzüntüsünden babamın hastalığı nüksetti..abim zaten dağılmış durumda..ALLAH görüyor biliyor herşeyi..
selam abinin bulunduğu durum neticesinde karşı tarafa büyük bir kızgınlığın var. bu durumda iki taraf da hatalı ama abinde daha çok hata gördüm. yaşın daha küçük sanırım, bu konuda karşı taraf hakkında fazla kötü yorumlarda bulunmamanı tavsiye ediyorum. lütfen beni yanlış anlama ama bilmeden sözlediğimiz sözler, yaptığımız haksız yorumlar ilerde karşımıza çıkıyor, kızın haklı yönlerinin farkına varmak için onun durumuyla karşılaşmak istemezsin sanırım. biz insanoğlu biraz benciliz. kız senin ablan olsaydı bu defa erkek tarafının ne kadar yanlış yaptığını söyleyecektin. herneyse; 'erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..' demişsin. bu yorumlarına dikkat et çünkü kızın hakkına giriyorsun. ilerde birgün seni de sevgilin dırdır edersin diye aramasa ona hak vermezsin elbette, bu yüzden abine de bu konuda yani aramama konusunda hak vermen bana göre yanlış. sevgiyle...
bu iş bitti dediyse ailesi 2 ay aramayan bir erkek durumu kabullenmiş izlenimi verir... ne biliyoruz ki o kız ne kadar üzüldü ne kadar ağladı kim bilir... kız evi naz evidir öyle ki beş altı kere istemeye gidip reddedilip de hala gidenler var nedir sonunda alır veya vazgeçer.... yani değer verilmesi çok önemli bir kere reddedildi diye gururlara kapılan abin bunu birazcık haketmiş.. ne bekliyordu ki kızın onu arayıp tamam senin istediğin olsun demesini mi bunu deseydi artık ömür boyu bu ezikliği çekecekti kız... ama erkek ne kadar yalvarırsa sonrasında da okadar değer veriyor... sen sen ol seni istemeye geldiklerinde ailen karşı çıkarsa sende karşı tarafın arayıp yalvarmasını bekle yoksa emin ol dünden razı kız moduna girer gözden düşersin
konu ben olsaydım kendimi yazarsım ki;abimden bahsederken bazı kişilerin beni katması ne kadar saygılıca tartışılır..ayrıca burası kıyaslama ve yargılama yeri değil,dertleşme ortamıdır..ben abimin haksız taraflarını defalarca yazdım ama bazı arkadaşlar atlayıp okumuşlar,herkes yargılamak için canının istediği yorumu okuyor..bizim ailece ne kadar içimizin yandığını anlamadan,bilmeden yargılyor bazı arkadaşlar böylelikle o arkadaşlarda bizim hakkımıza girmiş oluyor,bazı arkadaş haktan bahsetmişte..tüm yorumlara istinaden yazıyorm ve bir diğer arkadaşta beddua etmemden dolayı tenkit ediyor beni..hatırlatırım burası yargı yapma yeri değil ve kime beddua yada dua edeceğime herkes kendisi karar verir kimseden bişey öğrenmeye ihtiyacım yok..zaten canımın acısıyla yazdım pylaştım ..davulun sesi kolay geliyor uzaktan..ve haktan bahseden arkadaşlar asıl siz günah almakla hakkımıza giriyorsunuz..
Son düzenleme:
- 13 Ekim 2009
- 1.371
- 12
- 158
defalarca söyledim hata tek taraflı olmaz ama abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu..beddua etmiyorum ama büyük rabbimin ilahi adaleti yol şaşırmaz ve ne bu dünyada nede hak dünyasında kimseye torpil geçmez..beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişinin daha önceki vukuatlarını öğrendik ve işte dedik ALLAH ın sopası yok..abim tabiki hatalı ama beklemedi birden başkasıyla evleneceğini,erkeklerin en çok korktuğu şey kadın dırdırıdır malum,ve ararsam dırdır ve tantanasını uzun süre dinlerim biraz ortalık durulsun diye düşündü ama hanfendi 2 ay önce yabancı olan bir adamla hayat kurmuş bile..bu da geçecek inş..üzüntüsünden babamın hastalığı nüksetti..abim zaten dağılmış durumda..ALLAH görüyor biliyor herşeyi..
ya abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu diyorsunuzdaa. Abiniz arayıp sormamış kii.Kaybetmek istemese 3 gün bile dayanamaz insan.. 2 ay koskoca 2 ay bu yani.kız ne düşünüpte 2 ay içerisinde bir başkasıyla evlenme kararı aldı bilinmez.Ama abinizin hak idda etmeye pek hakkı yokk.4 yıllık ilişkinin ardından nasıl 2 ay içerisinde evlenmek tuhaf karşılanıyorsa 2 ay arayıp sormamakta o kadar tuhaf bunların gerekçeleri , bahaneleri vs bulunur.Önemli olan yapılan eylemdir yapılmış mı? yapılmış , ozaman bahanelerin gerekçelerin anlamı kalmaz.
Ayrıca diyorsunuz kii ilahii adalet şöyledir böyledir kimseye torpil geçilmez.. Kusura bakmayındaa hanii bu kadar dilinde allah , adalet sözcüğü bulunan insanın şu cümleyi nasl kurduğuna anlam veremedim''beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişininn vukuatlarını öğrendik işte dedik allahın sopası yok'' .BENDE HER NE OLURSA OLSUN BAŞKALARININ OLASI BİR MUTSUZLUĞUNA SEVİNEN İNSANLARII KENDİME YAKIN BULAMAMIŞIMDIR
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
konu ben olsaydım kendimi yazarsım ki;abimden bahsederken bazı kişilerin beni katması ne kadar saygılıca tartışılır..ayrıca burası kıyaslama ve yargılama yeri değil,dertleşme ortamıdır..ben abimin haksız taraflarını defalarca yazdım ama bazı arkadaşlar atlayıp okumuşlar,herkes yargılamak için canının istediği yorumu okuyor..bizim ailece ne kadar içimizin yandığını anlamadan,bilmeden yargılyor bazı arkadaşlar böylelikle o arkadaşlarda bizim hakkımıza girmiş oluyor,bazı arkadaş haktan bahsetmişte..tüm yorumlara istinaden yazıyorm ve bir diğer arkadaşta beddua etmemden dolayı tenkit ediyor beni..hatırlatırım burası yargı yapma yeri değil ve kime beddua yada dua edeceğime herkes kendisi karar verir kimseden bişey öğrenmeye ihtiyacım yok..zaten canımın acısıyla yazdım pylaştım ..davulun sesi kolay geliyor uzaktan..ve haktan bahseden arkadaşlar asıl siz günah almakla hakkımıza giriyorsunuz..
Canım önce beddua edip, sonra ettigini inkar edersen burada bunun yüzüne vurulmasına hazır olacaksın. Ayrıca nasıl senin kime beddua edip kime etmeyeceğine kendin karar verirsen, biz de kime nasil yorum yapacagımıza kendimiz karar veririz. Kimseden birşey öğrenmeye ihtiyacın yok madem, e senle farklı düşünenlerin yorumlarına da katlanamiyorsun, o zaman herkese açık bir platformda konu açmayacaksın. Neticede burada sana saygısızlık yapan yok, hepimiz saygı çerçevesinde fikrimizi yazıyoruz. Herkes sizi haklı bulacak diye birşey yok...
ya abime bunu yaşatmaya hakkı yoktu diyorsunuzdaa. Abiniz arayıp sormamış kii.Kaybetmek istemese 3 gün bile dayanamaz insan.. 2 ay koskoca 2 ay bu yani.kız ne düşünüpte 2 ay içerisinde bir başkasıyla evlenme kararı aldı bilinmez.Ama abinizin hak idda etmeye pek hakkı yokk.4 yıllık ilişkinin ardından nasıl 2 ay içerisinde evlenmek tuhaf karşılanıyorsa 2 ay arayıp sormamakta o kadar tuhaf bunların gerekçeleri , bahaneleri vs bulunur.Önemli olan yapılan eylemdir yapılmış mı? yapılmış , ozaman bahanelerin gerekçelerin anlamı kalmaz.
Ayrıca diyorsunuz kii ilahii adalet şöyledir böyledir kimseye torpil geçilmez.. Kusura bakmayındaa hanii bu kadar dilinde allah , adalet sözcüğü bulunan insanın şu cümleyi nasl kurduğuna anlam veremedim''beddua etmeye gerek yok çünkü evlendiği kişininn vukuatlarını öğrendik işte dedik allahın sopası yok'' .BENDE HER NE OLURSA OLSUN BAŞKALARININ OLASI BİR MUTSUZLUĞUNA SEVİNEN İNSANLARII KENDİME YAKIN BULAMAMIŞIMDIR
eğer karşımdaki insan bizi,ailemizi,abimi bu kadar mahvediyorsa,evimizi,dünyamızı karartıyor,abimi tanınmayacak duruma düşürürse,ve bunları bir hırs uğruna yaparsa bende o insanın mutsuzluğunu ilahi adalet olarak yorumlarım.benim abim o kadar iyiniyetliki halen daha ona üzülüyor yazık bana telefonda ağlıyor diye..sizin beni,bizi anlamanız için aynı durumu yaşamınız lazımki;ALLAH kimseye yaşatmasın bunları..abim günden güne eriyor bitiyor ve biz bişey yapamıyoruz anlıyormusunuz...yanii bende önyargılı olan ve ne olduğunu bilmeden günah alan,yıkıcı insanlardan her zaman uzak durmuşumdur...
Canım önce beddua edip, sonra ettigini inkar edersen burada bunun yüzüne vurulmasına hazır olacaksın. Ayrıca nasıl senin kime beddua edip kime etmeyeceğine kendin karar verirsen, biz de kime nasil yorum yapacagımıza kendimiz karar veririz. Kimseden birşey öğrenmeye ihtiyacın yok madem, e senle farklı düşünenlerin yorumlarına da katlanamiyorsun, o zaman herkese açık bir platformda konu açmayacaksın. Neticede burada sana saygısızlık yapan yok, hepimiz saygı çerçevesinde fikrimizi yazıyoruz. Herkes sizi haklı bulacak diye birşey yok...
ALLAH inkar edecek ayıp yaşatmasın canım..inkar edilen varsın edilen beddua olsun..ALLAH bazen insanlara öyle acı veriyorki,ne söylediğini aklın almıyor,aklın uçup gidiyor..herkese açık bir platfrmda paylaşıyorum diye,kişisel özel hayatımla yargılanmayı hak ettiğim anlamına gelmez ama canım..kendinizi bir an olsun yerime koyun ve zaten içim yanıyor üzerine kendi özel hayatım,kişiliğim katılıyor..konu kendimle alakalı değilki..ne diyeyim tatlım öylesine kara bulutlar çöktüki evimize,açıkcası kim eleştirsede cevap yazmayacağım destek görmek beklerken daha çok olumsuz etkiliyor ne yazıkki...