Bu köyün gençleri evlenecek kız bulamıyor

nameaver

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
11.339
48.952
598
Bu köyün gençleri evlenecek kız bulamıyor
05/04/2016 - İHA

Mersin'in Erdemli ilçesinde, yaşadıkları kırsal bölgede şehre göç sebebiyle evlenecek kız bulamayan gençler, seslerini duyurmak için sancakla köy meydanına yürüdü.
Köyken, Büyükşehir Yasası'yla mahalleye dönüşen ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki dağlık bölgedeki Üzümlü'de nüfusun yaşlandığını anlatan gençler, bu gidişin terör belasından daha kötü olduğunu savundu. Ellerinde 'Usta sözümüz söz en az 5 çocuk', 'Mevzu derin ustam' ve 'Ne olursan ol yine de gel', 'E.K.E. köyü' (Evde Kalmış Erkekler) yazılı dövizler ile yürüyen mahalleli, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Mahalle ozanının etrafında toplanan dertli vatandaşlar soruna birlikte çözüm aradı.

Üzümlü Muhtarı Mustafa Başbilen, "25 ila 45 yaş arasında 25 bekar gencimiz var. Sorunumuz büyük. Gençlerimizin bekar olması köy nüfusumuzu azaltıyor. 400 nüfustan 200 nüfusa düştük. Göç başladı, kızlar da dışarı gitti. Gençler de 'biz vatanımızı, köyümüzü terk etmeyiz', 'köyde kalmak istiyoruz' diyorlar" dedi.

Yetkililerden yardım istediklerini ifade eden Başbilen, "Cumhurbaşkanımıza biz buradan söz veriyoruz. Bu gençlerin hepsinin 5'er çocuk yapacaklarının sözünü veriyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu konuda bize yardımcı olsun. Teşekkür ediyoruz, köyümüzün sorunu budur" diye konuştu.

"ÇOCUK SESİ DUYMAK İSTİYORUZ"

Köyün en yaşlısı Zeynep Öztürk, "Bunlar nasıl evlenecek düşünüyoruz. Bir yerden bir şeyler duyup gidiyoruz olmuyor. Evlendiremedik, evleri de yapıldı, her şeyleri var. Gençleri evlendirmek için Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Çocuk sesi istiyoruz, gençlerimizi evlendirmek istiyoruz" dedi. Yaşananlara bir çare isteyen gençlerden Ahmet Telli ise "Çarenin ne olduğunu bilmiyoruz ama bu gerçekten analiz edildiğinde terörden daha büyük bir sorun, büyük bir bela bizce. Çoğalmayan nüfus, yaşlanan bir nesil var" şeklinde konuştu.

Köye son gelinin 9 yıl önce geldiğini anlatan Osman Deynekli, "Biz köyümüzde düğün görmek istiyoruz. Anlı şanlı düğünümüzü yapmak istiyoruz. Yeni gelinler gelsin, yeni nesiller yetişsin. Nüfusumuz yok olup gitmesin de, gün gün artsın. Yaşadığımız yerin tarihten silinip gitmesini istemiyoruz" dedi.

http://m.hurriyet.com.tr/bu-koyun-gencleri-evlenecek-kiz-bulamiyor-mersin-haberleri-40081472

5 bebe lafını duyan kız evlenirmi senle hacıııı
Köy yerinde ne kadar çok çocuk olursa o kadar iyi.Biri inekleri otlatacak,biri eve bakacak,biri ekim işleriyle,biri çocuk bakımıyla,biri mutfak işleriyle.Adam akıllı ,geleceğini düşünüyor..Köyde yaşayıp ta tek çocuğu olanı görmedim.

Sonrada nasıl bakacaklar o bebelere ser sefil yaşayacak herhlade..

Sonrada nasıl bakacaklar o bebelere ser sefil yaşayacak herhlade..
En büyük olan kız 2.anne oluyor bir nevi.Büyük olan küçüğe bakıyor,herşey doğal zaten,yeme yönünden pek şikayetleri olmuyor.Görüyorum yinede köyde yaşayan çocuklar daha mutlu.Bizim çocuklar büyükşehirde rahatlığa alışkın,çöp dökmeye ,markete göndersek ,her işi bana yaptırıyorsun diyor

Köy ortamı daha sakindir,herşey organik doğal ye yiyebildiğin kadarıyla..
Büyük yerlerde öylemi herşey suni yemeye korkuyorsun artık..
Not= Pazara gidiyorum gelecem

Köy ortamı daha sakindir,herşey organik doğal ye yiyebildiğin kadarıyla..
Büyük yerlerde öylemi herşey suni yemeye korkuyorsun artık..
Not= Pazara gidiyorum gelecem
Öyle hafta sonu il dışına çıktım.Köy pazarından çilek ve sebze aldım ,tadı bile o kadar farklı ki.

Ay bayılazammm valla.

E be adamlar siz ne iş yaparsınız?

Çocuk sesi duymak istiyorsunuz da o çocuk mama ister, büyür bisiklet ister falan. Evde oturmakla bu işler olmaz ki? Köy yerinde ne iş yaparsınız siz? Gerçi hanım kızlarımızı da çalışmayan erkeğe vermezler ama o kızları da okutmayan babalara ne acı.

Bizim köylü gencoların durumu da böyle. Muhtarımız bile düz duvara bekar 27 yaşındaki adama kız bulamiyorlar.

Koca köyde iki kız var biri üniversitede okuyor ben bunlarla evlenmem diyor -haklı- diğeri de cadının teki evde kalasıca gıcık.

Evlenmek isteyenler o fotoğraftakilerse eccük imaj yapsınlar horoz kafası gibi saçlan olmuyor o iş artık

Ne maması BenIpek, 1 yıl anne sütü sonrasında tarhanaya çalakaşık, bisikletler hazırdır zaten, delikanlıların bisikletleri saklanmıştır evin bir köşesinde, işin çocuk kısmı en kolay bölüm, evlenirken dünya masraf yapmaları gerekecek, köyde takısız gelin olmaz.

5 çocuk yaparlar yani, köyde erkekler çocuk ne yer ne içer ilgilenmez ki, eşi bakacak çocuklara, hastalanırsa kayınvalide kayınpederle doktora götürürler.

Doğru valla en kolay kısmı çocuk yapmak. Herkes yapabiliyor. Babalar evlendirsin aynı evin içine koysun, daha öncesinden köşe bucak kaçırsınlar çocukları birbirinden sonradan sevişin çocuk yapın, en kolay kısım gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…