• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu köyün gençleri evlenecek kız bulamıyor

Geçen akşam Ulusa sesleniş gibi bi program vardı, orada 4,5g getirdik, Asgari ücreti 1300Tl ettik dediydi kendisi.. Biz tüm vaatlerimizi yerine getirdikte diye altını çizdi ama bunu unutmuş işte :KK53:
4.5 g 4 kişilik ailenin geçimini sağlıyor mu he olayda Twitter ve Facebook yasaklanıyor nerede kullanacak millet bunu :KK53:

Erkekler kahvede okey oynayacak ,kadında tarlada çalışacak, çocuk doğuracak, yemek pişirecek kadınlar gelipte sizinle evlenir mi mesleğide yok yani çok serbestler ,serbest meslek sahibi , kadınsız kalın tembeller
Sonrada nasıl bakacaklar o bebelere ser sefil yaşayacak herhlade..

Geçen akşam Ulusa sesleniş gibi bi program vardı, orada 4,5g getirdik, Asgari ücreti 1300Tl ettik dediydi kendisi.. Biz tüm vaatlerimizi yerine getirdikte diye altını çizdi ama bunu unutmuş işte :KK53:
Ay bana 4,5 G demeyin, vallahi çok doluyum, kaç gündür kamu spotları bile yapıldı, ulaştırma bakanı bile tvye çıktı müjdeledi, her servis sağlayıcı düğün bayram gibi 4,5 G reklamı hazırlamış, sanırsınız işsizlik sona ermiş, yoksulluğa çare bulunmuş, pazarda patates bedava dağıtılır olmuş:KK14:

Başka memleketlerde kendine ait olmayan bir teknolojiyi ülkeye getirdiği için sevinip kamu spotu yapan var mıdır acaba?

Niye bu kadar sevindik, bir bayram havası, bir coşku oldu anladıysam ne olayım :KK59:

Ay bana 4,5 G demeyin, vallahi çok doluyum, kaç gündür kamu spotları bile yapıldı, ulaştırma bakanı bile tvye çıktı müjdeledi, her servis sağlayıcı düğün bayram gibi 4,5 G reklamı hazırlamış, sanırsınız işsizlik sona ermiş, yoksulluğa çare bulunmuş, pazarda patates bedava dağıtılır olmuş:KK14:

Başka memleketlerde kendine ait olmayan bir teknolojiyi ülkeye getirdiği için sevinip kamu spotu yapan var mıdır acaba?

Niye bu kadar sevindik, bir bayram havası, bir coşku oldu anladıysam ne olayım :KK59:
Hemde bu program 4,5 G geldiği günün gecesi, yapıldı :KK48:
Ülke güllük gülistanlık, refah had safhada gibi, bi 4,5 umuz eksikti, o da oldu, oh be der gibi, umarsızca..
Valla izlerken, başbakan abi, biz 3,5 atıyoruz ne diyorsun huu dedim, sanki beni duyacak :KK45:

Hemde bu program 4,5 G geldiği günün gecesi, yapıldı :KK48:
Ülke güllük gülistanlık, refah had safhada gibi, bi 4,5 umuz eksikti, o da oldu, oh be der gibi, umarsızca..
Valla izlerken, başbakan abi, biz 3,5 atıyoruz ne diyorsun huu dedim, sanki beni duyacak :KK45:

Hani belki ben ruhsuzca bakıyorumdur, belki sevinip coşmam gerekiyordur bilemiyorum ama gerçekten ülkem insanına ne kazandırıyor 4,5G?

Geldi ne oldu? 1 Nisan'a kadar sim kartlar ücretsiz değişecekti, sonrasında ücret karşılığı değişecekti öyle duydum, bugüne kadar satın alınan cep telefonlarından 4,5G'yi desteklemeyen telefonlar için eskisini getirin şu kadara sayalım, 4,5 G destekli telefonu götürün kampanyaları başladı, servis sağlayıcıları, telefon üreticilerine yaramasından başka ne faydası oldu bu G'nin :confused:

Tüketime teşvikten başka bir yararını göremedim, ülke ekonomisine yararı var denebilir telefonlar satılacak vs, iyi de adam asgari ücretle çalışıyor, akıl küpü telefonlar bir asgari ücret kadardan başlıyor, tabii taksitle almak gerekecek, ülkem insanı bu coşkuya kendini kaptırıp taksitlere de başlamıştır, evdeki bebenin ayağındaki ayakkabı kunduracıya tamire gider ama elde akıllı telefon, 4,5 G'yle 3 saniyede video indirmenin dayanılmaz hafifliğiyle çokkk mutluyuz, elektriğe zam mı gelmiş amannnn boşverrr, 4,5G var hopaaaaa eller havaya:rolleyes:

Hani belki ben ruhsuzca bakıyorumdur, belki sevinip coşmam gerekiyordur bilemiyorum ama gerçekten ülkem insanına ne kazandırıyor 4,5G?

Geldi ne oldu? 1 Nisan'a kadar sim kartlar ücretsiz değişecekti, sonrasında ücret karşılığı değişecekti öyle duydum, bugüne kadar satın alınan cep telefonlarından 4,5G'yi desteklemeyen telefonlar için eskisini getirin şu kadara sayalım, 4,5 G destekli telefonu götürün kampanyaları başladı, servis sağlayıcıları, telefon üreticilerine yaramasından başka ne faydası oldu bu G'nin :confused:

Tüketime teşvikten başka bir yararını göremedim, ülke ekonomisine yararı var denebilir telefonlar satılacak vs, iyi de adam asgari ücretle çalışıyor, akıl küpü telefonlar bir asgari ücret kadardan başlıyor, tabii taksitle almak gerekecek, ülkem insanı bu coşkuya kendini kaptırıp taksitlere de başlamıştır, evdeki bebenin ayağındaki ayakkabı kunduracıya tamire gider ama elde akıllı telefon, 4,5 G'yle 3 saniyede video indirmenin dayanılmaz hafifliğiyle çokkk mutluyuz, elektriğe zam mı gelmiş amannnn boşverrr, 4,5G var hopaaaaa eller havaya:rolleyes:
Ellerindeki telefonlar, kendilerinden akıllı bir nesil geliyorr.. :rolleyes:
Abartılacak bir şey olarak bende görmüyorum 4,5 G yi..
Bu ülkede internet kullanımını hakkıyla kullanmayı bilmeyen insanlar çok, yani bu konudada eğitim şart. Malumunuz, elindeki cep telefonu ile adres sorup videoya alarak sapıklık yapan vatandaşıda gördük, yani teknolojiyi doğru kullanmak, yada teknoloji ile kendi sapkın dürtülernide bastıranlar interaktif (canlı yayın gibi) var. Bu ihtiyaçmı değilmi diye düşününce, eğitmekte gerek insanı diye düşündürüyor.
İşte mesela 4,5 G nin getirilmesi değil, genel anlamda internet kullanımı konusunda bilinç şart. Empati şart.
Aynen dediğiniz gibi, çocuğa ayakkabı örneği yani, ayranı yok içmeye....... İnsanların en çok talep ettiği durum noktasında bu durumlar..
Bu arada evlenmek için de kullanılır internet :KK48: Ama 4,5 G vs şart değil :KK48:
Konu ile alakası olsun dedim, sonucu :KK48:

Yaptıkları eylem işe yaramış gibi :KK48:
http://www.posta.com.tr/turkiye/Hab...atte-300-evlenme-teklifi.htm?ArticleID=336108
Üzümlü Köyü gençlerine 24 saatte 300 evlenme teklifi
Mersin'in Erdemli ilçesinde, yaşadıkları kırsal bölgede şehre göç sebebiyle evlenecek kız bulamayan Üzümlülü gençlere, evlenmek üzere bir günde 300 talip çıktı
Evlenmek için ellerinde, 'Usta sözümüz söz en az 5 çocuk’, ’Mevzu derin ustam’ ve ’Ne olursan ol yine de gel’, E.K.E. köyü (Evde Kalmış Erkekler) yazılı döviz ve sancakla köy meydanına yürüyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan yardım isteyen gençlere talip yağdı.

Köylerindeki gençlerle evlenmek isteyenlerin kendisini telefon yağmuruna tuttuğunu anlatan Üzümlü Muhtarı Mustafa Başbilen, "Yapılan haber Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırdı. 24 saatte bu konuyla ilgili beni 300 kişi aramıştır. Hemen talepler başladı, 3 ilden kızlar bu gençlerle evlenmek için talepte bulundu. Bunun devamının geleceğine de inanıyoruz" dedi.

TALİBİM ÇIKTI ŞU AN OTOBÜSLE GELİYOR"

Üzümlü muhtarının yakını olan Mehmet Başbilen adlı genç kendisini günün şanslısı olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Muhtarın yapmış olduğu programda bende kendimi tanıtmış bulunmaktayım. Şuan Ankara'dan bir talihlim çıktı. Otobüsle geliyor. Kendisiyle Mersin'de buluşacağım. Kendimi günün şanslısı olarak görüyorum. Ve bu şansın devamını arkadaşlarıma devrediyorum" diye konuştu. Taliplilerin aramasıyla birlikte gençlerin yüzü gülmeye başladı.

Muhtarın yapmış olduğu programda bende kendimi tanıtmış bulunmaktayım. Şuan Ankara'dan bir talihlim çıktı. Otobüsle geliyor. Kendisiyle Mersin'de buluşacağım. Kendimi günün şanslısı olarak görüyorum. Ve bu şansın devamını arkadaşlarıma devrediyorum" diye konuştu. Taliplilerin aramasıyla birlikte gençlerin yüzü gülmeye başladı.
Aynı abi 5 ay sonra gazetelerde gelin düğün takılarını alıp kaçtı haberine konu olacak sanırım.

Back