• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuyu lütfen herkes okusun. Aşı konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi ki saygi duyacagiz?
Ne yapacaktik? Kolundan tutup igne mi yapalim?

Yan etkileri var asilarin. Ve bir insan bunun kanina karismamasini istemiyorsa saygi duyacagiz tabi ki de. Ayrica ne tür bir karisimin kanimiza ve yan etkileri neler oldugunu veya ise yarayip yaramadigini biz dahi bilmiyorsak emin degilsek fazla üzerlerine gitmemeli o tarz insanlarin.

Ayni sekilde evde doguran, hazir mama almayan veya ilaclara karsi olan kisilere de saygi duyacagiz.

Toplum sagligi... insan vucudu güclüdür. Normal sartlar altinda kendini iyilestirir.
Ki önemli olan zaten kendisini iyilestirmesi ve direnc olusturmasi. Yoksa zaten yasayan ölüsünüz demek.

Ayrica bir cocuk nekadar steril ortamda büyürse okadar gücsüz düser bunu bilmeyen yoktur.
Steril esit asi

Ilac sirketleri insanlari bile bile hasta ediyor tabiki.
Yoksa saglikli bir insan üzerinden nasil kazanc saglasinlar?
Doktorlara ögretilmesi gerekenler ögretiliyor .. bunun disinda arastirma yapan ve bunu duyurmak isteyen doktorlar yok ediliyor. Ve amerika avrupa bu tarz olaylarin farkinda buyuk cogunlukla. Darisi türkiyenin basina..

Yarin öbürgün toplum sagligi diye sizin cocuklarinizi ve torunlarinizi toplayip zorla asi yaptirsalar hosunuza mi gider?
Toplum sagligi adina her türlü sacmalik enjekte edilir haberiniz olmaz.. ki size soran yok izin alan yok zaten ozaman. Cunki zaten kabullenmissiniz. .

Birde iyi birseymis gibi bunu isteyenler var ciddi ciddi..

Hastaliktan kacar iken hastalik enjekte ettiklerinden habersizce :KK70:
Wuhuuuu aman allahim ilac sirketleri benim sivas nufusuna kayitli bebelerimin dnasina domuz dna si enjekte ediyor... Cok haklisin canim cok haklisin.
İnsallah cicuklarinla cocuklarim ayni ortamda buyumezler. Sen yasadigin avrupa ulkesinin kenar mahallesinde yasamaya devam et lutfen.

Wuhuuuu aman allahim ilac sirketleri benim sivas nufusuna kayitli bebelerimin dnasina domuz dna si enjekte ediyor... Cok haklisin canim cok haklisin.
İnsallah cicuklarinla cocuklarim ayni ortamda buyumezler. Sen yasadigin avrupa ulkesinin kenar mahallesinde yasamaya devam et lutfen.

Sivaslilara ayip olacak ama bence sivasta tam bir kenar mahalle havasi var canim. Herkes kendi gördügünden yola cikiyor iste :KK70:
Cocuklarim yok. Birgün olursa sivasta büyütmem zaten o yüzden merak etme.

Cocuklarima asi yaptirip yaptirmayacagimi da söylememistim.
Yalniz o günler gelir de yaptirmak zorunda kalirsam benimkiler asisiz cocuklarla oynayacak :KK66:

Son düzenleme:
Anlat anlat anlamıyorlar napıcaksın :işsiz:
Çocuğu doğduğu gibi vegan besleyen mi ararsın, aşıyla bizi kısır yapıyolar diyen mi.. adamlar büyük resmi görüp oyunu bozmuş :D sorun bizde demek ki

Ben asiya karsi degilim özellikle cocuklarin dogduklari andan 2 yasina kadar olmasi gereken asilari yaptirdim ve grip asisi yaptiririm her sene ama haplara karsiyim agri kesiciler asla cokkkk dayanilmaz agrim olursa bir tane belki agri kesiciler vucuda çok zarar veriyor kanitlanmis birsey bu almanyada öksürük surubu yok vermiyorlar özellikle cocuk doktoru Gittim elime kagit verdi yemin ediyorum kagitta Sogan ve Bal kaynatilip icirin yazyiordu ve iki baska alternativ daha yaptim ise yaradi ama oglan a o soganli suyu icirmek tam iskence di yalvar yakar bir saat de icti ilac dedim siseye doldurup verdim çok ilac kullanmak gercekten iyi deil almanyada 40 Ates olarak bile sayilmiyo ben 39 olunca goturdum hastaneye nie getirdin dediler Hani insan Korkuyo havale den ama artik atesten korkmuyorum Ates kontrol altinda tutuldukca zararsiz.. Türkiyede doktora hapsirik için git bir torba ilac veriyorlar sizi dusundunden deil herseyede cahillik etiketi yapistirmayin herseyin asirisi zararli tabiki asiya asla karsi degilim

Anlat anlat anlamıyorlar napıcaksın :işsiz:
Çocuğu doğduğu gibi vegan besleyen mi ararsın, aşıyla bizi kısır yapıyolar diyen mi.. adamlar büyük resmi görüp oyunu bozmuş :KK70: sorun bizde demek ki

Vegan beslenmekte ne var yahu?
Herkesin fikri zikri kendine.
Belki bozacak. Nerden biliyoruz? :D

Insanlar birbirinin hayat tarzina saygi göstermeli.

Ben hic bir asili cocugun asisiz cocuktan dolayi hastalik kaptigini görmedim duymadim.

Daha cok asi yaptiktan sonra cesitli hastaliklarla bogusan minik yavrulari gördüm duydum..

Demek ki sorunun kaynagi asisiz insanlar degil asinin kendisi diye düsünmüyor degilim yani..

Vegan beslenmekte ne var yahu?
Herkesin fikri zikri kendine.
Belki bozacak. Nerden biliyoruz? :KK70:

Insanlar birbirinin hayat tarzina saygi göstermeli.

Ben hic bir asili cocugun asisiz cocuktan dolayi hastalik kaptigini görmedim duymadim.

Daha cok asi yaptiktan sonra cesitli hastaliklarla bogusan minik yavrulari gördüm duydum..

Demek ki sorunun kaynagi asisiz insanlar degil asinin kendisi diye düsünmüyor degilim yani..

Şu an bi bebek büyütüyorum ve ek gıdaya geçişte et ve sebze/bakliyatı aynı anda sunduğumda çocuğun tercihi ilk önce et ya da hayvansal gıda (yumurta vb) oluyor. Hani hep içgüdülerden doğallıktan vs bahsediyorlar ya işte bu bir içgüdüsel seçim bence. Böyle bir karar ailenin en başta kendi vereceği bir karar değil ki. Ben çocuğuma cips yedirmem gibi bir karar değil yani.

Tüm toplumun aşılanmasında azalma olmasının nelere mal olacağını zaten konu sahibi yazmış tekrara lüzum yok. Aşısız insanlar hastalıkların şekil değiştirmesine de neden oluyorlar ayrıca henüz aşılanma zamanı gelmeyen bebeklerin sağlığını tehlikeye atıyorlar. 5 yaşında atıyorum su çiçeği geçiren aşısız bir çocuk belki onla mücadele edip iyileşebilecekken henüz aşı zamanı gelmemiş 2 aylık bebeğe bulaştırırsa aynı şekilde atlatılamayabilir. Bunun için aşı yaptırmaya karşı olmayan insanlar da tehlike altında

Sivaslilara ayip olacak ama bence sivasta tam bir kenar mahalle havasi var canim. Herkes kendi gördügünden yola cikiyor iste :KK70:

Yalniz o günler gelir de yaptirmak zorunda kalirsam benimkiler asisiz cocuklarla oynayacak :KK66:
Tartisip ban yamayacegim. Daha gecen ay yasadigin o elit avrupa ulkeleri kizamik alarmi verdi. Ah be zeka piriltisi dilerim azalarak yok olursunuz. Son sozum budur. Ayrica sivasli degilim sivasta yasamiyirum ama sen sivasa da sivasliya da kurban ol..

Yahudiler bizi kısırlaştırmak için kadın pedine toz serpiyor diyen bir tanıdığıma saatlerce gülmüştüm.
Yahudi malını, teknolojisini kullanıp komplo teorileri üretiyordu.
Sanırsın ki, dünya bizi kıskanıyor, ülke olarak zirve yapmışız da yahudiler bizi yok etmeye çalışıyorlar havası vardı.
İlaca karşı olmayı bi nebze anlasamda aşı karşıtlarını hala anlayamayacağım.
Çocuklarıma her aşıyı yaptırdım. Etrafımda da aşı yüzünden otizmli olan çocuk görmedim.

Karbonat içip kanserini iyileştireni de görmedim tabi ki. (karbonat diye bir grup var facebook'da ona ithafen söyledim)

Sivaslıyım ama bu yorumunuza güldüm.
Kurban olun Sivaslılara.
Adam gibi adamdırlar.

Sivaslıyım ama bu yorumunuza güldüm.
Kurban olun Sivaslılara.
Adam gibi adamdırlar.

Aman sanki sivas cok umrumdaydi.
Yorum sahibi de avrupaya kurban olsun ozaman.

Zaten birsey ürettiginiz yok kalkmis bana kafa tutuyor.
Savundugu ilaclar türkiye de degil avrupa mahallesinde üretiliyor :D

Bir kitapcik okumus ona sinirlenmis gelmis beni okudugu kadinla bir tutuyor :D
Neymis cocuklar ruhsuzmus hahah

Şu an bi bebek büyütüyorum ve ek gıdaya geçişte et ve sebze/bakliyatı aynı anda sunduğumda çocuğun tercihi ilk önce et ya da hayvansal gıda (yumurta vb) oluyor. Hani hep içgüdülerden doğallıktan vs bahsediyorlar ya işte bu bir içgüdüsel seçim bence. Böyle bir karar ailenin en başta kendi vereceği bir karar değil ki. Ben çocuğuma cips yedirmem gibi bir karar değil yani.

Tüm toplumun aşılanmasında azalma olmasının nelere mal olacağını zaten konu sahibi yazmış tekrara lüzum yok. Aşısız insanlar hastalıkların şekil değiştirmesine de neden oluyorlar ayrıca henüz aşılanma zamanı gelmeyen bebeklerin sağlığını tehlikeye atıyorlar. 5 yaşında atıyorum su çiçeği geçiren aşısız bir çocuk belki onla mücadele edip iyileşebilecekken henüz aşı zamanı gelmemiş 2 aylık bebeğe bulaştırırsa aynı şekilde atlatılamayabilir. Bunun için aşı yaptırmaya karşı olmayan insanlar da tehlike altında

Herkes kendi cocugunu istedigi gidalarla büyütebilir bende ne var bunda diyorum.. siz öyle büyütürsünüz baskasi vegan vs..

Veganlar size karismiyo yargilamiyor siz niye yargiliyorsunuz

Öncelikle lütfen rica ediyorum konumu yanlış yere açtıysam taşımayın herkes okusun istiyorum çok dertliyim bu konuda.

İnstagramda denk geldim şu aşı karşıtı instamomculara. Şaşırılacak derecede inananlar var. Çok garip ama bu insanlar doktorunu dinlemek yerine instagramdakilerin pesine takılmıs gidiyorlar. Kuduz aşısına bile karşılar ve kuduzun tedavisi yok düşünebiliyor musunuz? (Yorumlarda kuduz şüphesi olursa aşı yapılmalı mı diye sormuş biri hanım abla yaptırmam demiş) Hastanede doğumu da reddetmeye başlamışlar evde doğuruyorlar artık. Mamalara ve ilaçlara da karşılar. Sanki mama değil zehir sütüm yok diyene süt bitmez diyor mamayı bırakın diyor. Kadının biri yazmış birde 3 gündür 40 derece ateşli çocuğu hastaneye götürmemis ilac serum vermesinler diye. Baska biride alternatif tıpçıymış ateş istediğimiz bişey diyor 40.5 olursa kulaktan kan aldırıyorlarmış bilmem ne yağı kullanıyorlarmış.(fotoğrafları var bu yorumların bende) Resmen cehalet akıyor. Eskiyi savunuyorlar ama eskiden hastalıkların, ölümlerin ne derece olduğundan haberleri yok galiba. Eskiden ülkemizde göç yoktu şehirleşme yoktu herşey organikti çok şaşkınım okuduklarıma daha çok varda bunlar yazabildiklerim. Yazık günah o çocuklara. Ateşten kırılıyorlar belki enfeksiyon var sepsisten ölecek çocuk haberi yok.

Birde ağızlarında hep aynı aşılıysan niye korkuyorsun melodisi. Arkadaşlar aşılar hastalığı olmamak için değildir etkilerini en aza indirmek için yapılır. Ülkede o hastalığı tamamen kaldırmak hedeflenir ancak aşılanma olmazsa hastalık yayılırsa virüs form değiştirmeye başlar yani bu olunan aşılar işe yaramaz. Bu kadar cahillik beni benden aldı. Birde aşı konusunda 60 kitap okudum diyor. Evet 60 kitapla uzaya çıkabilecek kadar bilgilendin çünkü. Örnek verdikleri kişilerde öyle dünyaca ünlü tıp bilgileri değil yani. Okuduğu kitapların sahibinin görüşlerini kanıtlamış olsalar gerek körü körüne inanış :) folik asite takmışlar kafayı otizm yapıyormuş peki ya nöral tüp defektleri ne olacak (tr de görülme 3 binde 1 sık yani). Bu insanlar internette yaşıyorlar o çocuklara gerektiği gibi bakabiliyorlar mı merak ediyorum otizm aşıya folik asite kaldı sanki tv tablet paketli gıdalar saymakla bitmez. Nolur inanmayın sağlığınızı riske atmayın kimsenin iki satır bilgisine geleceğinizi sunmayın hayatın, sağlığın ikamesi yok...
Beni hamileliğimin 12. haftasında köpek ısırdı ne yapsaydım aşı zararlı diye kendimi ve bebeğimi ve kaderimize mi terk etseydim. Normalde tetanoz 20. haftadan sonra oluyormuş ben kuduz aşısıyla beraber tetanozu da 12. haftamda oldum ve yapacak hiçbir şey yoktu. Eğer olmasaydım beni karantinaya alacaklarını da söylediler ısıran sokak köpeği olduğu için.. İnsanların sağlık konusundaki bu rahatlığına gerçekten hayret ediyorum !!!

Konuda yazan arkadaslar awaken denen kisiye cevap vermeyin. Artik hakaret ederek kendini savunmaya basladi. Zekasinin sinirlari bitti....

Canim ya kiyamam. Okudugun kitaba hirslanmak nedir allah askina ? :D
Ben yazmadim o kitabi.
Zekasini belli eden sensin. Hakaret eden de sen.

Sana karsilik verdim senin gördüklerin dir onlar dedim sadece.

e Anti-Vaccine Misinformation You Read on Twitter Probably Came From Russia | History of Vaccines
In what seems to be an offshoot of the Russian interference with the 2016 Presidential Elections in the United States, Russian “trolls” apparently sowed discord in the American public on the issue of vaccinations. A “troll” is a…
www.historyofvaccines.org
www.historyofvaccines.org

Weaponized Health Communication: Twitter Bots and Russian Trolls Amplify the Vaccine Debate

How Russia Sows Confusion in the U.S. Vaccine Debate
Not content to cause political problems, Moscow’s trolls are also undermining public health.
foreignpolicy.com
foreignpolicy.com

www.google.com

Russian trolls promoted anti-vaccination propaganda that may have caused a measles outbreak
The same Russian trolls who attempted to provoke racial tensions and influence the outcome of the 2016 presidential election were also responsible for spreading propaganda against vaccinations.
www.google.com
www.google.com

www.google.com

Russian trolls fueled anti-vaccination debate in U.S. by spreading misinformation on Twitter, study finds
Study by George Washington University found trolls ramped up controversy by inflating different viewpoints
www.google.com
www.google.com
Buraya bazi linkler biraktım bilimsel makaleler falan değil aşinın hangi hastaliklara karşı koruyucu oldugu,otizim yapmadıgı,aşilamin düsmesinin olasi sonuclariyla ilgili binlerce makale var ama hicbiri sizi tatmin etmiyor tabi bu linkler en çok amerikada konuşulan ordan avrupaya ve ülkemize yayilan asi karsitligiyla ilgili
Facebook ve twitterde yayilan asi karsiti haberlerin sayfalarin aslinds rus troller(avrupa ve amerikada sosyal medyada çok güćlüler arastirirsaniz yüzlerce haber görürsünüz) tarafindan toplum sagligina karsi yapilmis hamleler olduguyla ilgilii haberler ki gundemi biraz takip ederseniz rusyanin sosyal medya manipülasyonlariyla trump secilmesinde etkili olduguyla ilgili baya büyük olaylar oldu facebookla ilgili davalari acildi rusya bu konuda başkanlık seçimini manipüle edecek kadar güclü ; kapitalizmin baskisından kaçtığınızı sanarken aslında küresel bir siyasi savaşın kücük bir piyonu olduğunuzu da aklınıza getirin
Bunu başka bir konuya da yazmiştim buraya da birakayım dedim

Cehaletlerinde boğulacaklar da olan çocuklara olacak..
Bir kanser olsunlar bakalım alternatif tıp işlerine yarayacak mı? Onkolojide yatmak için üç buçuk atarlar..

Benim yetişkin halimle folik asitim o kadar düşüktü ki doktor hemen ilaca başladı. O vitaminler sayesinde kendime geldim. Ne cesaret omurilik ve beyin gelişimi yeni başlayan bir fetüs desteklenmesin?

O aşısız çocuklardan biri gelip, benim her türlü önlemi aldığım çocuğumla arkadaş olacak.
Belki biriyle evlenecek. Olan gelecek nesile olacak.

Bu gidişle ileride oğlumun arkadaşının annesine "direk aşı yaptırdınız mı?" diye soracağım. Ya da evleneceği insanın ailesine.
Hani hayvan sahiplerine laf arasında sorulur ya o hesap..

Ateş konusunda tabi ki bir noktaya kadar müdahale etmem. Hastalığına göre bağışıklığı güçlendiren bir şey. Ama her zaman önce tıbba güvenirim. Doktoru "ateşi 3 gün takip edelim" derse ederim. Antibiyotik verirse kullanırım.

Bir film geldi aklıma. Köyde adamın torunları tedavi edilmezse öldüren bir mikroba yakalanıyor. Adam ölecekler diye ah vah ediyor. Doktor aşısı var ben hemen şehirden getiririm diyor. Köylü adamın bundan haberi yok tabi.

Bu aşı karşıtları bilgi önlerindeyken cahillik konusunda ısrar ettikleri için o köylü adamdan daha da cahiller..
Allah akıl fikir versin topuna..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X