Bu konuda yumuşamalı mıyım ? Asla taviz vermemeli miyim ?

3 ay önce yabanci erkek arkadaşımla nisanlanmistim. Bunun en sevdiğim yani nisanlilik sürecinde ailelerin birbirlerini yipratan süreclerini yasamamak olacakti
Yani öyle bir başlamışsınız ki ben de Avrupa ya da ne bileyim Kanadalı biriyle evleneceksiniz sandım. Adam arapmış?? emin olun bizim kvlerden beterlerdir

Kadın hem size yaşadığı ülkede yaşamanız için baskı yapıyor hem de sizin evinizin içinde yaşamak istiyor. Sizle yaşamak istiyorsa oğluşunu çok özlüyorsa çok bakıma muhtaçsa bi zahmet sizin ülkenize gelsin. Orta yol her konuda bulunur ama iki konuda da partneriniz taviz vericek birine benziyor. Benim kaynanam da eşimi dibinde istiyor ama bize huzur vermiyceğini iyi bildiğim için ilerde çok yaşlandığında ancak yakınımızda durmasını isterim çünkü şansını biçok konuda kaybetti

Bana annem senin annenden farkli dedi . Senin annen genc esi var cocuklari var benim annem oyle degil agzi var dili yok dedi . Öyle bir sey yok kendisi benim yaptigim protez tirnaga bakip ben böyle seyler yaptirmiyorum sen niye yaptiriyorsun kizim dedi aramizda 35 yas var. Benimle kendini bir tutuyor mesela ben unicornun yuzugunden istiyorum dedi kendini asiri belli etti yani. Nisanlim annem bize hep destek olur aslinda bizimle kalsa dedi ben de seni ailenden ayirmak istemiyorum. Yakinda ayri bir ev tutabilirsin elbette dedim
Run bacım 🏃
Aklı başında birisin belli ki ne işin var böyle bir gelecekle . Şarkli bir toplumda gelişmişlik ne olursa olsun değişim olamıyor malesef

Bunun en sevdiğim yani nisanlilik sürecinde ailelerin birbirlerini yipratan süreclerini yasamamak olacakti
Ya konu sahibi, saf mısın bu kadar?
Nisan zamanı kaynana ,adet vs kavgalar çıkmayacağı için sevindim demişsin.
Bulduğun adam bireysellikten en uzak , kadının anca erkek cocuguyla varoldugu, ana ata saygisinin kişisel isteklerden daha önde oldugu Arap coğrafyasından 😂😂
Bu adam isterse Avrupa'nın gobeginde doğsun, beş yasindan beri anasindan ayrı yaşasin, yine degismez
Arap erkekleri annelerinin gozbebekleridir, hele ki sendeki gibi tek cocuksa (kaynak : 🍑'üm değil, birkaç Arap sevgilim ve çok sayıda Arap kız arkadaşım olmuştu. Kızı da erkeği de bunu söyler)
O yüzden eğer boyle şeylerden hoslanmiyorsan, korkuyorsan ayrilman daha evladir. Ona göre senin bu dediklerin annesini atmaktan başka bir şey değil çünkü

Kadın hem size yaşadığı ülkede yaşamanız için baskı yapıyor hem de sizin evinizin içinde yaşamak istiyor. Sizle yaşamak istiyorsa oğluşunu çok özlüyorsa çok bakıma muhtaçsa bi zahmet sizin ülkenize gelsin. Orta yol her konuda bulunur ama iki konuda da partneriniz taviz vericek birine benziyor. Benim kaynanam da eşimi dibinde istiyor ama bize huzur vermiyceğini iyi bildiğim için ilerde çok yaşlandığında ancak yakınımızda durmasını isterim çünkü şansını biçok konuda kaybetti
Evet baskisi var ben burda bir kariyerim var ayrica oglunuz istemiyor ulkesini Turkiye yi cok seviyor havasina suyuna asik. Bana sey dedi burda da kariyer yaparsin sen bana cv ni gonder gizlice . Dedim ben nisanlimin arkasindan is ceviremem . Bi de kaynanam beni sevmiyor ya nisanlimin zoruyla bayramda aradi defalarca acmadi nisanlima dedim acmiyor istemiyor bence dur musait degildir dedi senden ara dedim kendi aradi nisanlim acti hemen bi de diyo musait degildim . Ben de dedim bana musait degildi sanirim sorun degil bi daha arayamam ama bilgine diye o da yok annem iste bayram cok yorgundur o falan dedi .

Nisanlim 16 yasindan beri Dubai de yasamiyor en son belki 7 ay once gitmistir. Ailesindeki tum herkes egitimli dedesi bile profesor adam ama bu anne erkek cocukta kalmali kafasini yasiyorlar sanirim . Anneannesinin kucuk oglu esi istemedigi icin haftada bir kez yarim saatligine geliyormus diye ailedeki kiz kardesler karisina ve adama dusmanlar resmen

Ablacım yaşasın yaşamasın ne fark eder, zengini fakiri tüm Arap kültürleri aynı varsa yoksa erkek kadınlar da işte onların peşine takılan yardımcı elemanlar ... Arap ailesinde tek erkeksen zaten sehzade oluyorsun direkt, hele baba da yoksa ailenin direği oluyorsun.

Ya konu sahibi, saf mısın bu kadar?
Nisan zamanı kaynana ,adet vs kavgalar çıkmayacağı için sevindim demişsin.
Bulduğun adam bireysellikten en uzak , kadının anca erkek cocuguyla varoldugu, ana ata saygisinin kişisel isteklerden daha önde oldugu Arap coğrafyasından 😂😂
Bu adam isterse Avrupa'nın gobeginde doğsun, beş yasindan beri anasindan ayrı yaşasin, yine degismez
Arap erkekleri annelerinin gozbebekleridir, hele ki sendeki gibi tek cocuksa (kaynak : 🍑'üm değil, birkaç Arap sevgilim ve çok sayıda Arap kız arkadaşım olmuştu. Kızı da erkeği de bunu söyler)
O yüzden eğer boyle şeylerden hoslanmiyorsan, korkuyorsan ayrilman daha evladir. Ona göre senin bu dediklerin annesini atmaktan başka bir şey değil çünkü
Onu ben de dusundum ama hic konusu acilmadigi icin yillarca ve hep ayri yasadiklari icin söz konusu olacagini dusunmedim . Ben suan asla taviz vermiyorum konusmuyorum bu konu da asla yumusamayacagimi anlamasini istiyorum.

Yani öyle bir başlamışsınız ki ben de Avrupa ya da ne bileyim Kanadalı biriyle evleneceksiniz sandım. Adam arapmış?? emin olun bizim kvlerden beterlerdir

Konu sahibi bilmiyor olabilir, sırf Turk değil diye her şey süper olacak sanıyor belki.😀
Ben çokta yabancısı olmamama ragmen Turkiyede ailelerin sorun olabileceğini çok bilmiyordum mesela. Evlenince eşimin annesinden gördüm sacma seyleri. 😀😀😀

Bir de bambaşka yorum yapayım adam zengin Dubaili niye Türkiyede yaşa diyorsun evladım😁 Ben olsam evlenip giderim, madem elemanlar zengin denize yakın ev tutarıl hizmetçili mizmetçili bu hayatı yaşarım 👍👍

Valla madem para var iyi bir okula yazılırım, hemmen bir master kaparım iş bulurum sonra da KV dırdırına sebep bosanırsam da boşanirım o vakte kadar işi gücü hola koymuş olurum. Şaka bir yana bu fırsatı kaçırma madem buldun Dubaiyi degerlendir çok iyi iş ve eğitim firsatlari var. Evlilik de tutarsa tutar tutmazsa da tutmaz

Ablacım yaşasın yaşamasın ne fark eder, zengini fakiri tüm Arap kültürleri aynı varsa yoksa erkek kadınlar da işte onların peşine takılan yardımcı elemanlar ... Arap ailesinde tek erkeksen zaten sehzade oluyorsun direkt, hele baba da yoksa ailenin direği oluyorsun.
Tatildeyken annesi acti bu konuyu erkek ana karakterdir diye hemen karsi ataga gececekken nisanlim benim icin ana karakter unicorndur . O benim tum parcam onsuz ben hicim gibi bi sey dedi . Annesi de sustu sonra ben oyle demek istemedim evin reisi erkektir falan dedi. Baya bir konustuk ben gelen agzima her seyi soyledim saygili sekilde sustu kendisi

Bile bile kabul etmek bence sorun olur türk arap farketmez anneler baya oğullarını severler helee evlenecekseler bayılırlar.

Cok gülüyorum Turkleri begenmeyip dışarıdakilerle boyle olanlara. Sonuçta Türk Arap Çerkez vs vs denmemis İnsan denmiş insan heryerde insandır. İç gudusel olarak vahsi bir yaratık. Irkı fark etmiyor.

Arap adamı yabancı diye ötelemen hahajajajaj önce evlenceginiz adamin ırkına saygı duyun utaniyosunuz belli 😄😄 ayrıca Ortadoğu erkeği ne kadar iyi olabilir ya. Parayı alırken iyi kadın gelip kalsın denince voooo. Bu adam sizi bırakır.
Ay niye utanayim ya ben ırk belli etmiyim ayrim yapmak gibi olmasin diye yabanci dedim . Türk degil anlaminda. Benim ailem de bana defalarca para verdi ve ortak kullandik sonuçta ama annem gelip benimle kalacak diyemem ki

Siz o ulkede yasasaniz siz de kendi ailenizi agirlamak isteyecektiniz.

Bunun hataligi, cocugu osu busu var, baska ulkeden gelince de 2 hafta kalip gidilmez elbette.

Bence uzakta olan es ailesine bu konuda hosgorulu olmak lazim. Esin hatiri bu kadar yoksa zaten olmamis derim.

Kızlar selam . 3 ay önce yabanci erkek arkadaşımla nisanlanmistim. Bunun en sevdiğim yani nisanlilik sürecinde ailelerin birbirlerini yipratan süreclerini yasamamak olacakti ama öyle olmuyormus.Nisanlim annesinin tek çocuğu ve babasi yillar once annesini ve onu terk etmis. Ama nisanlimin annesinin durumu cok iyi ve hayati boyunca hep cok guzel bir hayatı olmus. Annesi de egitimli bir kadin biraz beni kiskanmasi disinda sorun yok aramizda. Annesi evlendigimiz zaman bizim kendi yasadiklari ülkeye tasinmamizi istedi ben evliligimiz oturmadan asla olmayacagini soyledim nisanlima o da bana hak verdi. Konu ailesi bize bir miktar biraz yüklü bir para gönderdi arabamizi almamiz icin . Annesi parayi gonderdikten sonra nisanlimi arayip duygusal bir sekilde evlendikten sonra beni unutmayacaksin di mi diye aradi saatlerce konuştular ben orda uzuldum anne sonucta duygusal hissetmis olabilir. Bu ara da yaklasik 10 senedir ayri yasiyorlar nisanlim daha once de baska ulke de okula gitmis. Neyse nişanlim
Bana konuyu anlatti iste arapca konustuklari icin anlamiyorum bana dedi ki iste annem cok duygusal beni asla unutmayin dedi ben de anneme dedim ki merak etme annecim seni asla birakmicaz senin bir odan her zaman bizde olacak sana ait olacak dedim anlamadim neden bir odam anneye ait oluyor ? O da dedi ki askim annem tek basina benden baska kimsesi yok sonucta. Ben de dedim sen egitimli maddi durumu iyi birisin annene her zaman bakmalisin destek vermelisin ama bu benim evimde olamaz. Turkiye ye gelmek isterse sen burdasin diye yakinda bir ev tutabilirsin her zaman da gidip görebilirsin ama ayni evde olmasi olmaz . Sen benim kocam olacaksın ve benim özelime de saygi duyacaksin benim evimde ben aile istemiyorum. Basindan konusmak istedim kesin olarak ki anlamis olsun. İste bu konusmadan 2 hafta sonra annesi geldi buraya . Guzel guzel oonusurken bir problem oldu aramizda nisanlimla ve ben sicak konusmadim. Benden ozur dilemesi gerekirken aksam arayip annem burda diye bunu yapiyosun di mi kiskanclik yapiyorsun . Orda daha baslamadan annen seni doldurmaya calismis sanirim seninle neden bu sekilde konusuyorum sen cok iyi biliyorsun dedim . Üste cikmaya calisti ve ben de konusmak istemedigimi beni manipüle edemeyecegini sirf kendi özel alanimi korumak istedigimi soyledigim icin bu sekilde cirkinlesemeyecegini soyledim . Ve engelledim cunku surekli ariyor . Ablamin evliligi defalarca bitme asamasina geldi kaynanasi yüzünden ben böyle bir sorumluluk almam. Nisanlim bana ulasmaya calisiyor ama suanlik konuşmuyorum hatasini anlamasini istiyorum. Siz ne diyorsunuz kizlar sizce kalpsizlik mi yapiyorum ? Desteginize ihtiyacım var
Annenin tek evladı olabilir ama şimdiden arayıp duygu sömürüsü yapıp ağlaması hiç hoş bir şey değil.. Kimse evlendiği için ailesini, annesini unutmaz neticede.. Ve tabi ki kimse ev üste ev kurmak istemez, size hak veriyorum.. Arada bikaç günlüğüne geldiğinde misafir edersiniz ama temelli gelmek istediğinde yakın bi yerden ev tutulur.. Nişanlınızın "annemi kıskandın" demesi de apayrı bi mevzu zaten.. Yıllarca ayrı dururlar evlenince kıymetlenirler

X