Bu konu da burda kalsin..

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
73
Hayal ettiklerimle yasadiklarim bir biriyle cebellesiyor, cok yoruldum ve cok yiprandim..
Su 1,5 senedir yasadigim olaylar yüzünden, kendimden uzaklastim.
Oturup düsündügümde "bunlarin hepsini yasamis biri olarak, hala nasil ayakta durabiliyorum?", diye sordugum günler oluyor. Tükenmisligin dibindeyim.

Mutlu insanlari, cevremde yeni evlencek olan insanlari gördükce "Neden, neden ben?"
Oysa ki 6 sene sevgili 2 sene nisanli dönemimde bunlarin olacaklarinin ihtimalini bile vermezken,
Sevdigim benimsedigim insandan bunu beklemezken, neyin bedelini ödüyorum? Ne yaptim da neyi hakederek yasadim?

Evliligimin 15. gününde itis kakis yüzünden esime olan saygim azalmisti. Yapma, bosanma görümce yüzünden evliliginden onca senenden olma, diye diye kendime güc vermistim. Ücüncü bir insan yüzünden evlilikler bitmemeli, böyle son bulmamali ve hele ki onca emek ve senen gittiyse.

Ilk tartismamiz tam da balayindan döndügümüz gün. O gün ya.. Daha ayakkabimizi cikartmadan, o evimize girmeden.. Üstümden ailemden koparilmisligi atamadan, kayinbabam tarafindan hatami esime doldurarak anlatmasiyla oldu.. Hatadir herkes yapar, o hatayi gidip büyük olarak esime degil BANA bizzat söylemesiyle bitmesi gerekirken, kp'min olaylari büyütüp esime yansitmasi esimde doldurusa kolay gelen bir insan olarak üzerime yürümesiyle baslamisti. Atamiyorum, attim diyorum üstümden bu olaylari skntilari, atmamisim.. Sil bastan yapamamisim.. En sessizligimde derinden vuran yaralar. Disimdan güler yüzlü, mutlu mesut evli biri icimde feryatlar kopan biriyim.

Ailelerin 15. günlük evliyken ki yüz göz oluslari, ogullarinin arkasinda olduklarinin güvencesi..
Ben kimim ki? O ailesi! Tabii ki hakli/haksiz arkasinda olacak ogullari!

Ya ben kördüm 8 senedir, yada evlilik aski aninda imzadan sonra öldürmüs.

Hadi nisani attin, neden daha barisirsinki? Barismasaydin, yasamazdin! diye icim icimi yiyor.

Esim kendini bana böyle tanitmadi, bilemedim onun gercek yüzünü.

En son olayda tokat atti bana en cok da icime o isledi. Kendime saygim bitti, esime de öyle. Bu evliligi umudumla, sabrimla ve (lanet olasi) sevgimden yürütüyorum.

O son kavgadan sonra esimle son kez bütün kozlarimi paylasip AMA SONLARIN SONU olarak bu atismadan sonra ailenle konusmak istemiyorum deyip restimi cektim. Tabii ki karsilikli fedakarlik olmadan olmaz, senin ailene düskün oldugunu biliyorum. Ama ben tek basina bu evlilik icin savasmaktan biktim. Dedim..

Ve tamam, herseyi asmaya calisiyoruz. "Keskelerle" yasamamak icin bu evlilik icin SON KEZ de olsa o tokattan sonra sürdürmeye karar verdim.

Hala icimde asamadigim konular var, evde yanlizken icim icimi yiyor inanin cok ezikce olcak ama intihari bile düsünür oluyorum. Vesveseler, skntilar.. Isin icinden cikamaz hale geliyorum. Ve inanin hersey görümcem yüzünden, o annesini babasini dolduruyor, kendisi üzerime yürüyor. Evliligimin ilk gününden beri onun yüzünden cekmedigim cileler kalmadi. Esim kesinlikle görüsmicegim onunla, o evdeyken gitmeyelim eve dese de bu beni rahatlatmiyor. Inanin esim bunu diyene kadar o seytan yüzünü saklayip inceden inceden dolduruyordu ailesini taa ki bu son olay'a kadar.

Kafamda hep sorular; Ailesi gurur duydu mu o tokadindan sonra? Ben annesiyle o kadar dertlestim, icinden seviniyormuydu sahteligini saklayarak (son kavga da "Oh Allahindan buluyor iste ailen fln demisti sepeti iki dk sonra arabalarina götürmesi icin verdiler diye hemen vermemisler..") Ve dayanamadigim en büyük olayda kavgadan 1 gün sonra beni evden kovmalarina ragmen, ogullarini üzerime yürütmelerine ragmen.. herseye ragmen beni arayarak kizim nasilsin? demeleri.. hala arayip "neden aramiyorsun, özlettin kendini" demeleri... Tutarsizliklari, dengesizlikleri yüzünden psikolojim bile darma duman oldu.
Durmadan agliyorum. Kücük olaylara bile.. En nefret ettigim sey aglamakken gözümden yas eksilmiyor.

Dedigim gibi kizlar.. Esim son kavgadan sonra "Seni korumadigim kadar aileme karsi korudum. Aileme hic bagirmazdim bagirdim.." dedi.. Telefonda, izinden geldikten sonra. Cünkü izinde kendi gözleriyle gördü nasil biri oldugumu ve kendisi icinde olsa böyle giderse bitecegini.

Herseye ragmen, sükrediyorum. Derdi veren ALLAH, ondan gelen herseye Elhamdülillah..

Uzun oldu. Ama daha bu icimdekilerin 1000de biri degil.. Allak bullagim.. Kötüyüm.
Ailesine ragmen, esimin bu dengesizligine ragmen.. Evliligim icin gögüs geriyorum. Gittigi yere kadar..

Dinlediginiz icin tesekkürler

Diğer konu ise;

Hepinize iyi ve kötü hiç fark etmez, yorumlarınız için çok teşekkürler.

İnanın çok haklısınız. Şuan bile içim içimi yiyor.. Kafam da hala onlarla tartışıyorum, sorguluyorum.. Eşim eğer kardeşiyle barışırsa bunca bize bana yaşattıklarından sonra, ne yaparım diye düşünüyorum.. Herşeyi yanına kâr olarak kalacak.. Size yemin ederim kız sülalesinde sevilmiyor/ruh hastası kıskanç olarak biliniyor..

Bir konu geçmişti eşimle aramızda, "hayır, nefret ediyorum kız kardeşinden/hayatımı zehir etti. Sen de nefret ediyorsun, hem" demiştim.. Çünkü o son olayda abisi "sen benim için bittin, artık ne merak ederim seni nede sorarım" demişti.. Saygısızlığı ve çirkefliği yüzünden. Hem sende nefret ediyorsun dediğimde bana "hayır nefret diyemem etmiyorum, ama son yapıtıkları hoş değildi" diyor? Siz ne anlarsınız bu konuşmada? Barışmaya meyilli biri mi? Noldu da restini geri çektin? Beni yanlışanlamayın ama ciddi sorunlar yaşattı hem bana hem abisine hem ailesine hemde evliliğimize.. Şimdi ben ne için kimin için savaşıyorum/katlanıyorum? Ya biri bana yanlış anladığımı söylesin eşimi

Kızlar bu aile konularında eşime karşı nasıl polemik olabilirim. Hep dobralığımdan dürüstlüğümden kaybediyorum.. Akıl verin lütfen..

Son düzenleme:
bu konudan ne anlıcaz şimdi. hani eşin değişmişti, yine bi sorun mu oldu aranızda

ağır şeyler bunlar allah yardımcın olsun seni az çok bilirim güçlü kadınsın ama seni bu kadar bezdirmişler helal olsun gerçekten nasıl başarmışlar hayret.. ailesinin lafıyla senin üzerine yürüyen adamda da bir hayır göremiyorum malesef...

Bu kaçıncı konu çok mutsuzsun işte vazgeçsen bu evlilikten kurtulacaksın yaşadığın bu cehennemden.

Fakat bu yazdıklarından da anlaşılıyor ki vazgeçmeye hiç niyetin yok mazoşistler gibi yaşamaya devam edeceksin.

bu konudan ne anlıcaz şimdi. hani eşin değişmişti, yine bi sorun mu oldu aranızda

Hayır hiç birşey yaşanmadı Âllah şükürler olsun. O son olayda kaldık.. Fakat ailesinin hiç birşey olmamış gibi gülerek beni aramaları. Evinden kovdukları gelinlerine "kızım neden aramıyorsun, sesini duymuyoruz" diyerek sahte samimilikleri beni sinirlendiriyor. Eşim Âllaha şükür, doğruyu yanlışı anlamış gibi "yapma" dediğimde üstelemiyor. Ailemde ailem haklı onlar ailem benim sonuçta diye bakmıyor olaylara artık.

Korkuyorum, şuan ki durumumdan daha kötü olacağımdan korkuyorum. Bir yanlışa odaklandım, bir ufak umudum daha var. O umutta yitirildiğinde, arkama dönmeden "acaba" demeden gideceğim. Emin adımlarla ilerlemek karar vermek istiyorum.

Sürekli başa saran bir evliligin ve ruh halin var.
Önceki konularını okumuştum.
biraz cesur olsan heryer bahar her yer çiçek olacak ama... Konunun sonunu eşimle konuştuk, düzelttik diye bağlaman çok olası.

Senın evlılıgın sorun degıl dıyemem
Ama sen bu adamı bosa baska bırını al ınankı sen busun ya,3 gunluk dunyayı etrafındakı herkese dar edıyorsun
Gecmıse takılıp kalma artık onune bak onune ne gormeyı dusunuyorsun gerıde ?

Psıkolojık sorunlarınmı var hastamısın bılmıyorum ama benı bastılar bu konuyu okurken ,ıllallah getırdın desem.

Çok sağol çok teşekkür ederim, güçlü olmaya çalışıyorum her zaman.. Ama bezdim. Kuşkulu panik atak bir insan oldum.. En mutlu anımda, acaba yeniden yaşarmıyım endişesi içinde oluyorum. Yapmayacağım bir daha onların dolduruşuna gelmeyeceğim dedi.. Bakalım, Âllah'dan sabır bekliyorum. Umarım herşey düzelir, iyi ki de sabretmişim derim.

Evet ,madem eşinize bir şans daha verdiniz sabredin, ''inşallah sabrınızın sonu selamet olur''.Aileden uzak kalın dicem bu zihniyetteki bir adam, sadece ailesinin ağzına bakarak hareket ediyorsa tabi ki işiniz zor arada ki dengeyi koruyamamış malesef .Üstüne birde şiddet var yazık allah islah etsin.....

Arabeski birakirsak, birini affediyorsan gecmisi kapayip onune bakacaksin. Gecmisi yuzune vura vura kafanda surekli o olaylari tuta tuta yasarsan seninki gibi ruh sagligi yitirilir. Guclu kadin yazilmis da guc goremiyorum ortada. Kendini mutsuz eden birini hayatindan cikarip atmak da bi guc gosterisidir bazi seyleri affedip sindirip yola devam etmek de. Ama hem bu is bitmesin bosanmaktan korkuyorum, hem her gun aglayayim guc mu oluyor yani arkadaslar

Şuan bile bunları okurken kalbim çok kötü atıyor çok duygusallaştım.. İnşallah Rabbim islah eder. Tek duam bana yaşattıklarını yaşasınlar. Onlarında kızları var. Âllaha havale ediyorum.. İçim yandı, 25 yaşındayım ama saçlarım bile azaldı. Stresten sıkıntıdan. Eşimde mutlu görünmüyor, yaptıklarından dolayı. Bilmiyorum ya, Allah'a bırakıyorum.

ne s.çarım boyle aşkın ızdırabına dıyor ne de herseye eyvallah dıyıp gerıde bırakıyor gecmısı.

dusunuyorumda suanda evlılıgımde mutluyum ama bunda bıle 2 gun once olan olayları gerıde bırakamıyorsam e kımsenınde basını yakmaya hakkım yok dımı

inşallah düzelir rabbim mutluluklar versin inşallah

Boşanmaktan korkmuyorum. Yanlış anlaşılmış. Asıl boşanmak kolaya kaçmaktır. Sorunlar her evlilikte var. Benimde anormal seviyesinde. Ben boşanmayı da seçebilirim ama dediğim gibi 8 sene beraberlik 1 sene evlilik var.. Anlaşamasaydık çoktan ayrılırdık düşüncesiyle yola çıkıyorum. Şiddet diceksin. Evet çok yanlış mazereti olmayan bir eylem. Fakat o pişmanlığı hissediyorum. Hissettim.
Ayrıca arabesk günlerimi romantik komedi olarak anlatmamı beklemiyorsun herhalde.

6 yıl sevgili 2 yıl nişanlı kaldık aklımdan bile geçmezdi bunlar diyosun
Ama bir diğer paragrafında nişan atmıştım niye barıştım ki diyosun
Bence bazı şeyler belliymiş te sen sevgiden kör olmuşsun görmek istememişsin
Hala seviyorum diyorsun bak tokat ciddi iş, sevgi mi kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…