Merhaba hepimize mutluluk dolu anlar diliyorum.
İnsanlık için küçük bizim için büyük bir sorun var.
İnstagramda “3 günde çözdük,5 gün sonra altına kaçırmamaya başladı” cümleleri ile gaza gelip geçen pazar halıları kaldırıp bezi attık. Tabii ki önceden kıza anlattık. “Artık tuvalete girelim,bezi küçük arkadaşlara verelim” diye. Tuvalet kitaplarını ezbere okuyor. Hazır gibi bir görünüyordu. Şu anda tam 30 aylık. İnanın 2 yaşından beri benimle tuvalete girer,klozete oturur,sifonu çeker,ellerini yıkardı. Şimdi hiç bir şekilde tuvalete oturmak istemiyor,oturunca hemen kalkıyor o anda bırakıyor tuvaletini. Oysa 5 dakika otursa yapacak. Ki bu sanırım 3 defa oldu.
Asla kendi söylemiyor,dün salonda oyun oynuyoruz,ayakta büyük tuvaletini yapıyor ben de anlıyorum. Gözümün içine bakarak ben hiç bir şey sormadığım halde “yokmuş,yokmuş” dedi “tamam” dedim. “Büyük tuvaletimi yapıyorum,büyük tuvaletimi yapıyorum” diye bağırıp gülmeye başladı. 1 saat sabrettim öyle kirli durdu,asla söylemedi. Ayakta durdu,durdu,çok yoruldu,kucağıma oturdu. “bak büyük tuvaletini yapmışsın,gel temizleyelim bacağım kirlenmiş” dedim. “Bacağını yıka,başka şort giyebilirsin” dedi. Sakinlikle aldım,sildim,yıkadım. Anlatıyorum “bir dahaki sefere gelmeden önce haber ver,şortun kirlenmesin” diyorum. “Tamam,söylerim”diyor. Bezliyken 10 defada 5ini söyleyen çocuk söylemez oldu. Acele mi ettik bezi çıkarmakla. Yeniden bağlayayım mı? Bu arada 30 aylık ama 2,5 ay kadar erken doğdu. Yani daha küçük aslında. Ama çok şükür ince yapılı olmasına rağmen kendini iyi ifade edebilir,ne istediğini bilen ve anlatan bir çocuk.
Bezi çıkardığımız andan beri bezi hiç sormadı ama normalde ortada görmediği oyuncağı,kitabı soran bir çocuk.
Çok uzattım; kusura bakmayın.
Aklım karıştı.
Ne yapayım a dostlar?
Bezi çıkarmakla acele mi etmişiz?
Beze dönmek için erken mi?
Sabredeyim mi?
Acaba bilmeden onu üzmüş mü oldum,bezden çıkınca?
EDIT:Gündemin anlam ve önemi için şarkımızı eklemeyi unutmuşum.