- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
Benim o. Burda da konum vardı hatta kızımın tuvalet eğitimi ile ilgili. Sanırım 3 günde geceli gündüzlü bıraktı.Anlıyorum…
Ben de beceremiyorum işte…
Şu 3 günde bezden kurtulanlar neredeler acaba?
Beze yaptı hahahah bağlayıncabir şey olmaz, hic tuvalete yapmazsa gider koltuğun arkkasina yapar
eşiniz panik ise onu karıştırmayın egitime çocuğuda germesin
Bezi bağlarsan tutar, yapmayınca nasil olsa bagliyor diye.Beze yaptı hahahah bağlayıncaeşimle tartışıyoru zaten anlatamıyorum ama
Ay korktum ya. Yapmayınca of çok zeki olmaları canımı sıkıyor bazenBezi bağlarsan tutar, yapmayınca nasil olsa bagliyor diye.
Ay korktum ya. Yapmayınca of çok zeki olmaları canımı sıkıyor bazen
Aklım almıyor zaten bu zekalarını
çocuklar çok iyi gözlemciler, az daha büyüsün o zaman daha iyi anlayacaksın senin yumuşak karnını nasıl ögrendiğini, seni nasıl parmağinda oynattiğını.
Ben ön dişleri düsen çocuklara bayılırım, kızımın daha 2 gün önce ön dişleri düstü sen ne ara benim bunu sevimli bulduğumu anladında benden bir şey istemeye gekirken ön dişlerinin yoklugunu gözüme soka soka gelip sevimlilik yapıp istediklerini yaptırmaya çalışıyosun dimibu konuda çok profesyoneller
folik asitleri fazla kaçmışAklım almıyor zaten bu zekalarınımaşallah tüm bebişlerimize
Hahahah bazen kızımın beni eğittiğini düşünüyorumfolik asitleri fazla kaçmış
Bir programda izlemistim prof.bir cocuk doktoru "Folik asit cocuklarını eğitebilmek için o kişininde folik asit çocuğu olması gerekir" demişti.
O yüzden biz baştan 2-0 yeniğiz
Benim kız dedigim gibi ilk denemede yaptı hemen balık doyuracağım diye.Hahahah bazen kızımın beni eğittiğini düşünüyorumbu arada kaç günde kaka öğreniyorlar?
Oy oy bakalım ne zaman olurBenim kız dedigim gibi ilk denemede yaptı hemen balık doyuracağım diye.
o yüzden hiç bir fikrim yok her çocuk farklı süreçten geçiyor.
20 yaşındaydım kızım tam 2 yaşına bastiginda artık beze değil tuvalete yapicaz tamam mı annecim dedim tamam dedi bikac kez ben gösterdim sonra lazumliga hep kendisi yaptı o gün bugündür hiç sorun yaşamadık 13 yasindaAnlıyorum…
Bu arada 6 ay küloduna yaptı kakasını günde 2-5 arası yani çocuğu bilmem bende travma kaldı tuvalet eğitimiBazen anneleri kırmayı çok seviyor yine sayın anneler. Vakti gelince olacaktır. Çocuklar çok farklı oluyor ben kızıma 3,5 yaşta ancak başlayabildim çünkü ne yaptıysam olmadı oda kreş yardımıyla oldu. 3,5 yaşta yazın kreşe verdim hem kendi isteğiyle hemde tuvaletten ötürü. Kreşte söylermiş çişini evde 2 hafta söylemedi bana ben götürdüm yada altına yaptı bu arada büyük tuvaleti tuvalete yapması 6 ay sürdü 4yaşına 10gün kala tuvalete yapmaya başladı büyüğünü. Kreştede yapmazdı tutardı ama çişini yapardı. Ben kreşe sabah girer yaptırırdım.. sabahları yapardı çünkü. Kardeşi var kendinden iki yaş küçük onun kıskançlığından sebep uzadı doğmadan öncede halledemedik hazır değildi. Şimdi abuk subuk yorumlar yapmasınlar size.. geç kalmış olmamış vs vs… her çocuk kendine özeldir. Bu süre uzayadabiliypr bende çok endişe etmiştim ama şükür öğrendi ce bitti sıra oğlumda. Bu arada kızım hiçbirşekilfr tuvaletle ilgili değildi … ama oğluö daha uyumlu başlayacağım yine kreş eşliğindr çünkü psikolojik olaral yardımcı olabilvek eşimden başkası yok erkeklerde bu konularda geriye atıyorlar kendilerini. En doğru zamanda öğrenecektir.
Kendinize yüklenmeyin onlar şanslu grup eminim onlarından başka sorunları vardır allah bi yerden alırken bi yerden veriyor olacaktır sizde rahatlaycaksınızAnlıyorum…
Bu yaşta genelde aynı saatlerde cislerini ve kakaralarini yaparlar.. yani bezi atmadan veya artık atmışsın o saatleri aklında tut veya yaz alarm kur.. diyelim 1 de yapar genelde ondan 10 dk evelden tuvalete oturtur tuvaleti istemiyorsa gitmek genelde korkarlar orda yapmaya lazimlik al tv olan odada otursun.. bir kere yaparsa onda zaten hoşuna gidecektir merak etme pide şarkı varya pepe de çıkan çişimiz tuvalette kakamız tuvalette artık kimse yapmayacak altındaki beze diye şarkı söyle onaMerhaba hepimize mutluluk dolu anlar diliyorum.
İnsanlık için küçük bizim için büyük bir sorun var.
İnstagramda “3 günde çözdük,5 gün sonra altına kaçırmamaya başladı” cümleleri ile gaza gelip geçen pazar halıları kaldırıp bezi attık. Tabii ki önceden kıza anlattık. “Artık tuvalete girelim,bezi küçük arkadaşlara verelim” diye. Tuvalet kitaplarını ezbere okuyor. Hazır gibi bir görünüyordu. Şu anda tam 30 aylık. İnanın 2 yaşından beri benimle tuvalete girer,klozete oturur,sifonu çeker,ellerini yıkardı. Şimdi hiç bir şekilde tuvalete oturmak istemiyor,oturunca hemen kalkıyor o anda bırakıyor tuvaletini. Oysa 5 dakika otursa yapacak. Ki bu sanırım 3 defa oldu.
Asla kendi söylemiyor,dün salonda oyun oynuyoruz,ayakta büyük tuvaletini yapıyor ben de anlıyorum. Gözümün içine bakarak ben hiç bir şey sormadığım halde “yokmuş,yokmuş” dedi “tamam” dedim. “Büyük tuvaletimi yapıyorum,büyük tuvaletimi yapıyorum” diye bağırıp gülmeye başladı. 1 saat sabrettim öyle kirli durdu,asla söylemedi. Ayakta durdu,durdu,çok yoruldu,kucağıma oturdu. “bak büyük tuvaletini yapmışsın,gel temizleyelim bacağım kirlenmiş” dedim. “Bacağını yıka,başka şort giyebilirsin” dedi. Sakinlikle aldım,sildim,yıkadım. Anlatıyorum “bir dahaki sefere gelmeden önce haber ver,şortun kirlenmesin” diyorum. “Tamam,söylerim”diyor. Bezliyken 10 defada 5ini söyleyen çocuk söylemez oldu. Acele mi ettik bezi çıkarmakla. Yeniden bağlayayım mı? Bu arada 30 aylık ama 2,5 ay kadar erken doğdu. Yani daha küçük aslında. Ama çok şükür ince yapılı olmasına rağmen kendini iyi ifade edebilir,ne istediğini bilen ve anlatan bir çocuk.
Bezi çıkardığımız andan beri bezi hiç sormadı ama normalde ortada görmediği oyuncağı,kitabı soran bir çocuk.
Çok uzattım; kusura bakmayın.
Aklım karıştı.
Ne yapayım a dostlar?
Bezi çıkarmakla acele mi etmişiz?
Beze dönmek için erken mi?
Sabredeyim mi?
Acaba bilmeden onu üzmüş mü oldum,bezden çıkınca?
EDIT:Gündemin anlam ve önemi için şarkımızı eklemeyi unutmuşum.
Benim oğlum bu sene 3yaşındayken öğrendi. Tam 3. Denememde başarılı olduk. Kitaplar stickerlar şarkılar her şeyi denedik. Çok da pedagojik farkındalıkla büyütmeye çalıştık bu zamana kadar aslında ama burda o pedagojiler falan sökmedi öyle üç beş günde kolayca olmadıMerhaba hepimize mutluluk dolu anlar diliyorum.
İnstagramda “3 günde çözdük,5 gün sonra altına kaçırmamaya başladı” cümleleri ile gaza gelip geçen pazar halıları kaldırıp bezi attık. Tabii ki önceden kıza anlattık. “Artık tuvalete girelim,bezi küçük arkadaşlara verelim” diye. Tuvalet kitaplarını ezbere okuyor. Hazır gibi bir görünüyordu. Şu anda tam 30 aylık. İnanın 2 yaşından beri benimle tuvalete girer,klozete oturur,sifonu çeker,ellerini yıkardı. Şimdi hiç bir şekilde tuvalete oturmak istemiyor,oturunca hemen kalkıyor o anda bırakıyor tuvaletini. Oysa 5 dakika otursa yapacak. Ki bu sanırım 3 defa oldu.
Asla kendi söylemiyor,dün salonda oyun oynuyoruz,ayakta büyük tuvaletini yapıyor ben de anlıyorum. Gözümün içine bakarak ben hiç bir şey sormadığım halde “yokmuş,yokmuş” dedi “tamam” dedim. “Büyük tuvaletimi yapıyorum,büyük tuvaletimi yapıyorum” diye bağırıp gülmeye başladı. 1 saat sabrettim öyle kirli durdu,asla söylemedi. Ayakta durdu,durdu,çok yoruldu,kucağıma oturdu. “bak büyük tuvaletini yapmışsın,gel temizleyelim bacağım kirlenmiş” dedim. “Bacağını yıka,başka şort giyebilirsin” dedi. Sakinlikle aldım,sildim,yıkadım. Anlatıyorum “bir dahaki sefere gelmeden önce haber ver,şortun kirlenmesin” diyorum. “Tamam,söylerim”diyor. Bezliyken 10 defada 5ini söyleyen çocuk söylemez oldu. Acele mi ettik bezi çıkarmakla. Yeniden bağlayayım mı? Bu arada 30 aylık ama 2,5 ay kadar erken doğdu. Yani daha küçük aslında. Ama çok şükür ince yapılı olmasına rağmen kendini iyi ifade edebilir,ne istediğini bilen ve anlatan bir çocuk.
Bezi çıkardığımız andan beri bezi hiç sormadı ama normalde ortada görmediği oyuncağı,kitabı soran bir çocuk.
Aklım karıştı.
Ne yapayım a dostlar?
Sabredeyim mi?
Her cocuk kendine ozeldir. Benim kizim da erken dogdu asla yasiti olanlarla kiyaslamadim. Su an uc bucuk yasnda ve o yasina kdr wc egitimi icin denemedim bile. 2bucuk yasnda konusmaya baslamisti o yuzden onumuzdeki uaz baslarim dedim ve daha gecen hafta basladimMerhaba hepimize mutluluk dolu anlar diliyorum.
Aklım karıştı.
Ne yapayım a dostlar?
Sabredeyim mi?