• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kız isteme olayları hep mi böyle?

• Konu Sahibi Konu Sahibi raiin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

raiin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
1.437
1.150
123
35
Arkadaşlar yanlış yere açmış olabilirim konuyu oyüzden ilgili arkadaşlar doğru yere taşırlarsa sevinirim.

Bundan önce memleketten bir tanıdığımız teyze aradı hayırlı bir iş için size gelmek istiyorum diye (eşi vefat etmişti). Babam anladı ilk gelmesin desede geri ayıp olmasın gelsin çayımızı içsin deyip tamam dedi. Kolasını, bisküvisini alıp geldi. Babam bizi evden gönderdi tabii (ben 22 ablam 23 yaşında):9: Sonra "çocuğun ablası ortanca kızını görmüş x abi(babam) çok güzelmiş, oğlum da görmüş beğenmiş. Teklif edicekmiş ama seni tanıyor diye sana ayıp olmasın diye çekinmiş. Oyüzden direk ben geldim hiç olmazsa bir yüzük takarız, adı olur diye"...

Tabii babam; benim iki kızım da okuyor. Görücü usulü mü evlendiricem ben kızlarımı? Daha onlar mezun olup ayaklarının üzerinde duracaklar bunu görmeden aşklarından ölseler de evlendirmem demiş bunun üzerine kadın "oğlum lise mezunu ama sırf denk olmak için açıköğretime de yazılacak bak" diye ikna etmeye çalışmış. Neyse o gün çay içildi ve kadın gitti. Sonra babamı pazarda görünce bile (bizde pazar alışverişini babam yapar) " x abi düşündün mü" diye yolunu kesmiş hep. Sonra yine geldi bu sefer ağladı, "ben dul kadınım birbirimizi tanıyoruz oğlum, bir evin bir oğlu ben kimin yanına sığarım" diye. Tabii öncesi şöyle; Kadın ilk ablamı istiyor, babam onun arkadaşı var zaten deyince( o dönem 2 yıldır arkadaşı vardı), ortancanın? diyor zaten "oğlum ortancayı (yani beni) istiyordu ama biz evin büyük kızı dururken küçüğü olmaz diye düşündük" demiş. Babam çok sinirlenmişti:53:

Sonra baktı babam çok tersledi gelmedi bi'daha. Sonra duyduk ki kuzenimi istemişler:9: Tabii vermediler.

Yolda karşılaştık bu olaydan sonra annemle konuşuyor, bana bakarak da "ayy Y(annem) oğlum bir araba aldı görmen lazım, bi'de bilezik yapıp koyuyoruz, eee evlenecek illa ki (burada kikirdemeler falan):53:

Dün de annem, ablam, küçük kız kardeşim(10 yaşında) ve ben oturuyoruz, babam düğüne gitmişti. Pat kapı çaldı. Bi'açtım yüzlerini hiç görmediğim 2 adam ve bir kadın. Çat kapı akşam 9 da elleri boş geldiler. Annem babamın olmadığını söyledi neyse bunlar geçtiler çay falan yaptık oturuyoruz. Babam 10a doğru geldi. Bunlar babamı beklediler. Babam gelince kadın "x abi kızını almaya geldik" diye sırıtmaya başladı. Mutfaktayız biz de duyuluyor:53: Babam da "benim evlendirilcek kızım yok daha" dedi. "Okuyo ikisi de arasaydınız söylerdik, boşa zahmet etmişsiniz" dedi. Kadın başladı "oğlum okumuş, evi, arabası var" diye babam da: "benim kızlarımda okuyor, ikisinin de son sınıfları... Sevdikleriyle evlenirler siz daha hangi kızımı istediğinizi bilmiyorsunuz. Hadi oğlun ve ya sen düğünde vs. görüp gelseniz neyse" dedi. Okuycaklar daha diye diretti (ben yüksek lisansa, ablam memur olmaya çalışıyo) kadında "sen sözünü ver 2-3 sene bekleriz olmadı evlenir biz okuturuz" dedi. Babam da en son sinirlenip ikisininde arkadaşı var dedi. (Benim 1 yıllık ilişkim var, ablamın yok) Annemde memleketten laf, söz olur diye yok öyle bişey demeye çalışmış babam onlar gidince anneme kızdı: "ben çocuklarımı biliyorum, kimin ne düşündüğü umrumda değil. Kim ayıplıyomuş kızlarımın arkadaşı var diye, okuyolar, eşek kadar oldular ben mi bulcam evlencekleri adamı tabii görüşüp sevip kendileri bulcak" diye biraz didiştiler.

Sonuç olarak şu ki: ikidir isteme manzarası böyle. Cidden isteme olayları böyle mi oluyor. Yoksa bizi istemeye gelenler hep mi böyle görgüsüz? Ne bir arayıp uygunsunuz demek var, ne de bir çikolata, çicek bi'şey almak...:44:

Canım biraz görgüsüzmüş bunlar :) Ben pek tecrübeli sayılmasam da annemden duyduklarımı aktarayım sana.

Boyum ortalamanın üzerindedir. Haliyle uzaktan büyük gösteriyorum. Ortaokulda ve lise de okurken bana da gelmiş birkaç kişi. Ama annem kimseye duyurmadan geri çevirmiş. Eve de gelmişler ama öyle çiçekle filan geldiklerini sanmıyorum. Israr etmeleri de gayet normal. Beni istemeye gelenlerden biri epey dil dökmüş anneme, kaç kere aramış arka arkaya. Bir de ben yaşça daha küçüğüm, reşit bile değilim. Annem olmaz dedikçe diretmişler. Oluyor böyle olaylar, çok üstünde durmamak lazım. :)

Son düzenleme:
ilk teyzeninki pek tuhaf degil ama sonralarda direttikce tuhaflastirmis,
ama 2.gelenler biraz mafya gibi :9::9:

once bi kizi isteyip,o olmazsa obur kizinizda olur diyen birileri varsa karsinda,olay bitmistir

tuhaflarmıs valla sızın sansınız heralde canım ne dıyım

tabi ki normali bu degil...
ben babana hayran kaldim, ne kadar anlayisli ve kizlarinin arkasinda dimdik duran bi baba... cok sanlisin...:16:

tabi ki normali bu degil...
ben babana hayran kaldim, ne kadar anlayisli ve kizlarinin arkasinda dimdik duran bi baba... cok sanlisin...:16:

Aynen canım çok şükür babamdan yana bu konularda hiç sıkıntımız olmadı. Ama şu da var babam böyle isteme muhabbetlerinde evde bizbize konuşsak bile "benim evlendircek yaşta kızım yok diyo, 30dan önce evlendirmeyecek galiba bizi:9:

Yok bizde öyle olmaz.
Kızın anlaştığı adamın ailesi haberli gelir zaten.
Allahın emri,peygamberin kavliyle kız istenir,o kadar.
Öyle tanıdık tanımadık yol geçen hanı gibi her gelen "biz kızınızı istiyorduk" diye kapımızı çalamaz...

ben sana anlatsaaam seninkileri öper başına koyarsın..
aklıma gelenler;
kadının biri gelip elimi tutup "yoookk ben bu kızı almadan gitmem" demişti.bende o zaman toyluk tabii sadece anneme dönüp "anne" diye korkuyla seslenmiştm
pazar dinlemez sabahın dibinde köründe gelirlerdi
birinde annem dürbünden kadını görünce "bıktım artık annem hasta deyiver " dedi..kadın annemin yattığı yere kadar geldi
birde kızkardeşimi istemeye gelen bir teyze vardı kızkardeşime "aşkııııımmm,tatlıııımm" derdi su falan isterken bu yüzden adını aşkoş teyze koymuştuk..annem muattabtı babam inatçılığı ve bitmek bilmez sabrı sayesinde sadece aşkoş teyzeyle tanıştı zorla...
ayy birde bir pazar sabahı uyandım mutfaktan su almaya gidince annem bir kadınla oturuyordu gittim tekrar yattım..
yani o kadar içli dışlı olmuştuk ki,yengem falan gelince komşularımız yine kız istemeyemi geldiler derlerdi

neyse canım onu bunu boşver,hazır evlenmemişken seçimini iyi yap,anasını danasını iyi incele...
sonra kurduğun cümle şu oluyor" O KADAR ADAM GELDİ,BEN BU ÖKÜZÜMÜ SEÇTİM" :52::52:

Aman yarabbim o ne öyle :D Allah korusun bizde öyle olmaz çat kapı misafir gibi gelen görücü gerçi zaten yaş 23 benim için gelen gidende yok olmasın da inşallah. bizimkiler sanmıyorum eve bile kabul etmezler öyle insanı. Kabul etseler bilirler ki ben kovarım evden görgü mörgü dinlemem valla o ne öyle kız dileniyorlar kızını almaya geldik falan baya terbiyesizlik. Babamı annemi iyi tanırlar oturduğumuz yerde mizaçlarını bilenler beni de bilenler kalkışmazlar öyle şeye. Bizimkiler de ancak dedikoduyla geçiniyor işte yok benim yaşadığımız ilçede çıkmadığım çocuk kalmadı sözde :D Hayal güçleri çok geniş eee göz önünde olunca oluyor böyle şeyler takmıyoruz :D Babamla bu konuda çok konuşmayız ama zaten 5.5 yıllık ilişkim var ama biliyor kısmetse bayramda tanıştıracağım artık öğrencilik bitti olsun bişeyler artık yani :D
Ama Allah kolaylık versin size böyle uğraşılmaz yani eve bile sokmam ben

Yok bizde öyle olmaz.
Kızın anlaştığı adamın ailesi haberli gelir zaten.
Allahın emri,peygamberin kavliyle kız istenir,o kadar.
Öyle tanıdık tanımadık yol geçen hanı gibi her gelen "biz kızınızı istiyorduk" diye kapımızı çalamaz...

Valla bizim de yol geçen hanı değil ama kapıya gelen de kovulmaz bizde...

ben sana anlatsaaam seninkileri öper başına koyarsın..
aklıma gelenler;
kadının biri gelip elimi tutup "yoookk ben bu kızı almadan gitmem" demişti.bende o zaman toyluk tabii sadece anneme dönüp "anne" diye korkuyla seslenmiştm
pazar dinlemez sabahın dibinde köründe gelirlerdi
birinde annem dürbünden kadını görünce "bıktım artık annem hasta deyiver " dedi..kadın annemin yattığı yere kadar geldi
birde kızkardeşimi istemeye gelen bir teyze vardı kızkardeşime "aşkııııımmm,tatlıııımm" derdi su falan isterken bu yüzden adını aşkoş teyze koymuştuk..annem muattabtı babam inatçılığı ve bitmek bilmez sabrı sayesinde sadece aşkoş teyzeyle tanıştı zorla...
ayy birde bir pazar sabahı uyandım mutfaktan su almaya gidince annem bir kadınla oturuyordu gittim tekrar yattım..
yani o kadar içli dışlı olmuştuk ki,yengem falan gelince komşularımız yine kız istemeyemi geldiler derlerdi

neyse canım onu bunu boşver,hazır evlenmemişken seçimini iyi yap,anasını danasını iyi incele...
sonra kurduğun cümle şu oluyor" O KADAR ADAM GELDİ,BEN BU ÖKÜZÜMÜ SEÇTİM" :52::52:

Ahah sizinki de iyiymiş baya:9: Ben de sevgiliye öküz diyorum hep, yoksa bu bir işaret mi:52:

Aman yarabbim o ne öyle :D Allah korusun bizde öyle olmaz çat kapı misafir gibi gelen görücü gerçi zaten yaş 23 benim için gelen gidende yok olmasın da inşallah. bizimkiler sanmıyorum eve bile kabul etmezler öyle insanı. Kabul etseler bilirler ki ben kovarım evden görgü mörgü dinlemem valla o ne öyle kız dileniyorlar kızını almaya geldik falan baya terbiyesizlik. Babamı annemi iyi tanırlar oturduğumuz yerde mizaçlarını bilenler beni de bilenler kalkışmazlar öyle şeye. Bizimkiler de ancak dedikoduyla geçiniyor işte yok benim yaşadığımız ilçede çıkmadığım çocuk kalmadı sözde :D Hayal güçleri çok geniş eee göz önünde olunca oluyor böyle şeyler takmıyoruz :D Babamla bu konuda çok konuşmayız ama zaten 5.5 yıllık ilişkim var ama biliyor kısmetse bayramda tanıştıracağım artık öğrencilik bitti olsun bişeyler artık yani :D
Ama Allah kolaylık versin size böyle uğraşılmaz yani eve bile sokmam ben

Ya biz öyle ortalıkta da dolanmıyoruz pek, hani düğün dernek olunca bile gitmiyoruz ablamla. İşte aynı köylüler diye ona güvenip geliyolar öyle çat kapı:22:

Size gelenler biraz yol yordam bilmiyormus bence, once bi ortam durum yoklanir , kizla ve annesiyle konusulur evet sinyali varsa eve gelinir bunlar iyice ucmuss :)))

Size gelenler biraz yol yordam bilmiyormus bence, once bi ortam durum yoklanir , kizla ve annesiyle konusulur evet sinyali varsa eve gelinir bunlar iyice ucmuss :)))

Sorma oyüzden babam geleni kovmaktan beter ediyo sağolsun :9:

Valla bizim de yol geçen hanı değil ama kapıya gelen de kovulmaz bizde...

Ahah sizinki de iyiymiş baya:9: Ben de sevgiliye öküz diyorum hep, yoksa bu bir işaret mi:52:

Ya biz öyle ortalıkta da dolanmıyoruz pek, hani düğün dernek olunca bile gitmiyoruz ablamla. İşte aynı köylüler diye ona güvenip geliyolar öyle çat kapı:22:

Yok bizde de kovulmaz elbet.
Ama böyle pat diye gelmek gibi bir adetimiz yoktur.
Kız evine gelmeye öyle kolay cesaret edemezler bizde.

Babanız cok sabırlıymıs ne rahmetli annem, ne de babam asla böyle birseye tahammül etmez, kendimi yerine koydum da olacakları düsünemiyorum bile.. :1:

bende bı tane anlatıverem bu kadar sacması yoktur

öğretmenım.
ilçenın en uzak köyünde öğretmendim. ilçede oturuyorduk servısle gıder gelırdık.
kırtasıyecı demıs fılan köydekı öğretmen şöle şöle ... benı göstermış begenmısler akılları sıra

23 nısan törenlerınde o hengamenın ıcınde bır kadın geldı hocanım nasılsın falan dıyo bende ne bılım kımsın demedımde cevap verdım. bır velım sandım bır öğrencıme cok benzıyordu neyse okul cıkısı sıze gelecez cay ıcerız dedı bende bısey dıyemedım zaten 23 nısan ilkokulda program nedenıyle cok kalabalık olurya .

neyse eve geldık ev arkadsıma dedımkı ya bı velım galıba kadın cay ıcerız hocanım sızde dedı bend ebısı dıyemdım dedım. gelsin sorayım dedım

neyse kapı caldı .o kadın ve yanıda 2 kadın daha dısardada bır taksı o kırtasıyecı

bız cıktık yok teyze ben senı bır velım sandım kusura bakma tanımadıgım ınsanı ıcerı almayız dedık kadın yuzsuz hoppp gırdı ıcerı . bu arad ust komsumuzla falan merabalastı balkondan. aa ayse abla bızde hocanımlara geldık de falan dıdı.

geldı bız sana talıbız hocanım dedı. ne dıyecegımıız bılemedık ee bekar evıme dunur geldı . ev arkadsımla kalakaldık resım gösterdıler bakmadım. ogulları tarıh öğretmenıymıs ıstanbuldaymıs ben kabul edrsem gelır evlenırmısız oh ogullarıda memleketıne tayın olabılrımıs bak hele .

sonra baktım kadın ısrarcı bı tel de gorusun yok teyze benım sevdıgım var dıdım yoktu halbukı . ev arkadsımda yazık evet bızım sevdıgımız var dedı. ıyı o zamn dıdıler bıraz durup gıttıler. bıde kuru pasta getırmısler. onuda ertesı gun okula getırp öğrencileime dagıttımdı

bende bı tane anlatıverem bu kadar sacması yoktur

öğretmenım.
ilçenın en uzak köyünde öğretmendim. ilçede oturuyorduk servısle gıder gelırdık.
kırtasıyecı demıs fılan köydekı öğretmen şöle şöle ... benı göstermış begenmısler akılları sıra

23 nısan törenlerınde o hengamenın ıcınde bır kadın geldı hocanım nasılsın falan dıyo bende ne bılım kımsın demedımde cevap verdım. bır velım sandım bır öğrencıme cok benzıyordu neyse okul cıkısı sıze gelecez cay ıcerız dedı bende bısey dıyemedım zaten 23 nısan ilkokulda program nedenıyle cok kalabalık olurya .

neyse eve geldık ev arkadsıma dedımkı ya bı velım galıba kadın cay ıcerız hocanım sızde dedı bend ebısı dıyemdım dedım. gelsin sorayım dedım

neyse kapı caldı .o kadın ve yanıda 2 kadın daha dısardada bır taksı o kırtasıyecı

bız cıktık yok teyze ben senı bır velım sandım kusura bakma tanımadıgım ınsanı ıcerı almayız dedık kadın yuzsuz hoppp gırdı ıcerı . bu arad ust komsumuzla falan merabalastı balkondan. aa ayse abla bızde hocanımlara geldık de falan dıdı.

geldı bız sana talıbız hocanım dedı. ne dıyecegımıız bılemedık ee bekar evıme dunur geldı . ev arkadsımla kalakaldık resım gösterdıler bakmadım. ogulları tarıh öğretmenıymıs ıstanbuldaymıs ben kabul edrsem gelır evlenırmısız oh ogullarıda memleketıne tayın olabılrımıs bak hele .

sonra baktım kadın ısrarcı bı tel de gorusun yok teyze benım sevdıgım var dıdım yoktu halbukı . ev arkadsımda yazık evet bızım sevdıgımız var dedı. ıyı o zamn dıdıler bıraz durup gıttıler. bıde kuru pasta getırmısler. onuda ertesı gun okula getırp öğrencileime dagıttımdı

Ahah:52::52: Oğulları biliyor mu acaba ya annelerinin böyle ısrar, kıyamet kız istediklerini. Bi'de öğretmenmiş o da:26:

bir daha gelişlerinde 10 yaşındaki kardeşini isterlerse şaşırmayın...:52::52:

Onu bunu bırakın da babaya bayıldım :1:

Bize de bi komşu gelmişti. Biz sizinle akraba olucaz dedi. Neyse başka bi komşu sordu hangi oğluna isteyeceksin diye. "Valla 2 oğlum birde kaynımın oğlu var aynı apartmandayız zaten yabancı değiller":53:

Son düzenleme:
bir daha gelişlerinde 10 yaşındaki kardeşini isterlerse şaşırmayın...:52::52:

Ahah:52: Babam onlar gittikten sonra "keşke benim 3 kızım var hangisini istiyosunuz isim verin diyeydim" dedi:9:

Onu bunu bırakın da babaya bayıldım :1:

Bize de bi komşu gelmişti. Biz sizinle akraba olucaz dedi. Neyse başka bi komşu sordu hangi oğluna isteyeceksin diye. "Valla 2 oğlum birde kaynımın oğlu var aynı apartmandayız zaten yabancı değiller":53:

Ben bu tip insanların oğulları olsam utanırdım ya kızı görünce :53:.

Back