• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

Konu sahibi herkesi ablası gibi görüyor herhalde nerde yaşadığını unutuyor
yok canım herkesi ablam gibi görmüyorum, kimi yapar saklar, kimi hamile kalır kürtaj olur hiç olmamış gibi davranır, kimi gerçekten namusludur, kimi kınar, kimi empati yapar, kimi ezilir katlanır, insan oğlu çeşit çeşit işte. kınamamak lazım... olan olmuş diyip ders çıkararak önümüze bakmamız lazım. iğnelemeden aşağılamadan,
yorumunu da düzenlememişsin gözümden kaçmadı, miğdesi geniş falan yazmıştın, az yapıcı olabilsek

çocuk büyüdüğünde soracaktır babasını illa ki, baba da görmek isterse, hep önünü kesmemek lazım diye düşünüyorum. elalamin ağzı kapanır evlendi boşandı olur olurda olur yani, zaman... babam şuana kadar bilmedi bi şekilde karnı büyümeden gelmişti. dicek kızım gelip gitmiyosun ya da ben geliyorum nasıl daha fazla saklayabiliriz ki, bu anneme de yük, annem de adamın evli olduğunu bilmiyor nikahlanın gelin diyor
Bana kızmayın bu söyleyeceğim için ama çocuğun böyle bir babası olsa ne olur, olmasa ne olur...
Adam görüşmek istese, zaten nüfusuna alır...
Kaldı ki, elalemin ağzı kapanır diyorsunuz da, elalem için yaşamıyoruz ve sanırım ablanız da bunun bilincinde olarak zaten çocuğu doğurmuş.
Ben ısrarla o adamla nüfusuna alsın diye uğraşmayın derim.
Ablan için diyorum bunu, daha özgür olacak...

Allah insanlara akıl fikir versin diyorum sadece... Siz de üzülmeyin kendi düşen ağlamaz olan günahsız sabiye olmuş...

siz bu aşağılama durumunu hep yapar mısınız? gurur duyulacak bi durum yok ortada sadece hamile kalıp kürtaj olup ben namusluyum havasına girmeden doğurucam dedi doğurdu, endişem babam ve bebek için anlayabiliyormusunuz? bu tepkileri verenler ya aldatılan ya da aldatılan anne baba çocukları genellikle bu kadar sert tepkiler veriyorlar son cümlemin açıklaması bu

tavşan arkadaşımız molayı anlamış teşekkür kendisine, senn sorduğun soruları da cevapladığımız açıklama yaptığımı senin inatla anlmadığını dile getirmiştim halbu ki,
Ben mi kaçırdım? Bence karıştırıyorsun bana karşılık vermedin çünkü.
Eğer yanlış anladıysam da bu benim suçum değil.
Şu yorumunu bile 2 defa okudum yanlış anlamamak için. Anlatım bozukluğu var yazım hatası var.

Bana kızmayın bu söyleyeceğim için ama çocuğun böyle bir babası olsa ne olur, olmasa ne olur...
Adam görüşmek istese, zaten nüfusuna alır...
Kaldı ki, elalemin ağzı kapanır diyorsunuz da, elalem için yaşamıyoruz ve sanırım ablanız da bunun bilincinde olarak zaten çocuğu doğurmuş.
Ben ısrarla o adamla nüfusuna alsın diye uğraşmayın derim.
Ablan için diyorum bunu, daha özgür olacak...
haklısın olsa ne olmasa ne, babanın baştan beri yanında olup bebeği istemesi, sonradan istemiyorum artık demesi kimlik konusunda etkili oldu sanırım.
elalem için yaşamıyoruz tabii ki, burda sadece anne baba düşünülerek elalem dedim, yoksa büyük ihtimalle ablam memlekete dönmez, şunu da belirteyim ablam 2 yıldır evlatlık alma konusunda araştırmalar yapıyordu, yaşı itibariyle sanırım. o sebeple bu bebeği çok istedi aldırmayı aklından dahi geçirmedi

aldatılan taraf olsam ilişkiyi öğrendiğim anda bitiririm, her ikisine da lanet ederdim. sonuçta bana söz veren kocam diğer kadınlar değil. ablam masum demedim kandırıldı demedim.
ya ben nerde demişim adamı elde tutmak için doğurdu diye, kendi iradesi ve kararıyla doğurdu adama boşan gel demedi, karısı olayları öğrendikten sonra, eşim bırakıp gitmesin diye hamile kaldı dedim. beraberlikleri devam ediyor.
bir kaç kişi var konumda inatla anlamamak istiyor, ya da kendi fantazilerini üretiyor.
o sabiye de hiç acıma olur mu?
Yazım hatası yapmışsın yanlış anlaşılmaya gayet müsait yazmışsın yanlış anlamak bizim suçumuz değil.
Konuyla alakasız ama şunu demem gerek.
Sadece sizin için de demiyorum herkes dikkate almalı bunu.
Konu açıyorsanız yazdıklarınıza dikkat edin. Bir noktanın, virgülün olmayışı bile yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyor.
Sonra da 'vay ben anlattım sen anlamıyorsun' oluyor.
Yazınıza yorumlarınıza imla konusunda biraz özen gösterin lütfen.

allah hayırlı evlat versin. ablanız gibi hayırsız evlat değil. anne bi şekilde kaldırırda baba nasıl kaldırsın ya. anneye babaya çocuğa ve diğer eşe üzüldüm. iki tane kadın ve erkeğin sırf hormonsal zevkleri yüzünden kaç insan üzülüyor. ablanız size mi güvenip ilişkiye girip doğurdu çocuğu.
neyse allahtan sizin gibi teyzesi varda bebek şanslı. babaya sakinleştirici falan içirin önce. babanızın nasıl karşılayacağını tahmin edersiniz. yavaş yavaş anlatın. anlattıktan hemen sonra bebeği gösterin. belki bebeği görünce yumuşar.

haklısın olsa ne olmasa ne, babanın baştan beri yanında olup bebeği istemesi, sonradan istemiyorum artık demesi kimlik konusunda etkili oldu sanırım.
elalem için yaşamıyoruz tabii ki, burda sadece anne baba düşünülerek elalem dedim, yoksa büyük ihtimalle ablam memlekete dönmez, şunu da belirteyim ablam 2 yıldır evlatlık alma konusunda araştırmalar yapıyordu, yaşı itibariyle sanırım. o sebeple bu bebeği çok istedi aldırmayı aklından dahi geçirmedi
Bak canım baba konusunda aynı düşünüyoruz ama sanırım adamın başta kabul eder gibi yapıp sonra reddetmesi hormonların da desteğiyle ablanda hırs ve inat yapmış.
Aynı şeyleri tekrar konuşmaya gerek yok ama demek ki adam öyle ya da böyle yuvasını dağıtmayecek ve eşine karşu mahçup ki vazgeçmiş çocuğu nüfusuna almaktan ve kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaz demek ki eşiyle de normal bir cinsel hayatı var ki eşi de hamile kalmış...
Bu adam özetle güvenilmez...
Ablanı buna ikna edip bence adamdan beklentiye girmeyin, ablan inat ederken bir yuvaya verdiği zararı da düşünsün lütfen...
Bir de aklıma geldi şu an, bebeği babana evlat edindiğini söyleseniz bebekle baban bağ kurup biraz kabullenene kadar madem ablanın o şekilde bir niyeti vardı... Sonra biraz daha düzelince aralar babana söylersiniz.

Siz bu iğrenç dediğiniz için yorum yapmadım ben.Konuya yaklaşımda hepimiz hemfikiriz.Kendini, herkese herşey demeye hakkı olan,milleti en orantısız hakaretamiz dille onu bunu eleştiren kendini görmeyenlerle dolu zaten bu ülke.Okuduğunu anlamayanlarla hatta.Yapılanı savunmuyoruz.Neyse zamanla anlarsınız.Ben anlatmayayım.Hayat öğretir üslubu
basmakalıp cevaplarla insanlara cevap vermeyin lütfen. Bir durumu eleştiren insan her zaman kendi hatalarını görmeyen insan mı oluyor? 24 saat yanımdaymışsınız gibi neye göre kime göre bu klişe hükümler? Okuduğumu anlıyorum şükür. Evet siz kimseye hayat koçluğu yapmayın bence de. Herkese hayat öğretsin.

basmakalıp cevaplarla insanlara cevap vermeyin lütfen. Bir durumu eleştiren insan her zaman kendi hatalarını görmeyen insan mı oluyor? 24 saat yanımdaymışsınız gibi neye göre kime göre bu klişe hükümler? Okuduğumu anlıyorum şükür. Evet siz kimseye hayat koçluğu yapmayın bence de. Herkese hayat öğretsin.
Bak senin bu cümlelerinle sana cevap veriyorum.
1)Basma kalıp zihniyetle ahlak abideliğine soyunup,yarın her kadını her insanı eleştiren evlatlar yetiştirme
2)İnsanları 24 saat yanlarındaymışsın gibi sivri dilinle cahil cüheda eevlerden ırak,çocuk peydahlamış....gibi kendinde bu lafları edecek klavye delikanlığı yapma.
3)Yarın insanın başına ne geleceğini bilmeden,hamile hamile kimseye ahlak koçluğu yapma.
Eleştirebilirsin.Eleştirinin de bir adabı bir dozu bir haddi var.
Bu ne öfke ya.Hayatta ne çektin bu kadar biraz hamileliğinin tadını çıkar empati yap.
Mümkünse yazma çünkü okuma gereği duymuyorum.Ne desek anlamayacaksın.

Hangi filmdeydi o ya 90larda meshur bi filmde vardi. Kadin bebegin babasini söylemek istemiodu. Hamile kalinca ailesine sperm bankasindan hamile kaldım cocuk istiodum artik diyodu. Magdur olmamış da bilerek yapmis gibi anlatabilirsiniz. Çünkü anne babanin uzulcek olma sebebi kızlarının üzüldüğünü bilmek. Ortada sevgi ask yok bi kac gun gorustugum birinden hamile kaldim isteyerek çünkü cocuksuz olmak istemiodum dese?

yok canım herkesi ablam gibi görmüyorum, kimi yapar saklar, kimi hamile kalır kürtaj olur hiç olmamış gibi davranır, kimi gerçekten namusludur, kimi kınar, kimi empati yapar, kimi ezilir katlanır, insan oğlu çeşit çeşit işte. kınamamak lazım... olan olmuş diyip ders çıkararak önümüze bakmamız lazım. iğnelemeden aşağılamadan,
yorumunu da düzenlememişsin gözümden kaçmadı, miğdesi geniş falan yazmıştın, az yapıcı olabilsek
Kardeşim sen buraya ablanı alttan alta aklayıp paklamaya mı geldin hayırdır ? Burada aldatma konuları açıldığı zaman herkesin ilk söylediği söz şu oluyor " elin kadını sizi ilgilendirmez siz eşinizin hatasıyla birinci derecede ilgileneceksiniz". Haklılar da. Aynı şekilde bu konuda da sen ablandan ve yaptığı iğrençlikten yana konuşabilirsin. O adamın eşi ister boşanır ister boşanmaz o seni ve ablanı hiiiiç ilgilendirmez. Yaptığı doğru ya da yanlış, sen kendine bak derler adama. İkincisi adamı da geçtim. Adamla ablan aynı ayarda zaten belli. Kıyas yapmak bile anlamsız. Ki ben bu hikayeden şunu çıkardım , ablanız adamın muhtemelen parasını pulunu çok sevdi , hemen çocuk yapıp hala adamla devam etti. Adam çdan maddi olarak bir şey almadı diyorsun, yemezler vallahi. Adam ablana çalışma diyecek ablam da kuzu kuzu sözünü dinleyip çalışmayacak ve yattığı adamın parasını yemeyecek? Alice harikalar diyarında değiliz. Ablanızın çocuğu ne amaçla doğurduğu gün gibi ortada. Klasik yuva yıkan kadın modeli. (Yuvanın yıkılması için boşanma olması gerekmiyor). Ablanızın bu davayı niçin açacağı da ortada. Bir bebeğin geleceğini düşünen bir kadın gidip bekar birinden çocuk yapar nikahla ya da nikahsız o bizi bağlamaz. Evli adamdan çocuk üretip de sonra Yok aman çocuğumun geleceği diye ortalarda dolanmaz. Çocuk isteyen adam gitsin dengini bulsun ya da yuvalardan çocuk alsın. Yok efendim yuvaları araştırıyormuş , evet bir yandan da üretiyormuş. yuvadaki çocuklar umarım ablan gibilere asla denk gelmez. Kişilikli ahlaklı kişilere denk gelsin hepsi. Ha burada da "evet sen çok mükemmelsin ablam eksik" yorumu yapma klişe gibi. Ben kendim dört dörtlüğüm demem asla. Ama ortada berbat bir durum var. Ablanız onu doğurdu diye ortalarda ablanızı kahraman ilan etmeyin. Herhalde doğuracaktı, yapmadı gereken bir şeyi yaptığı için kimse kahraman ilan edilemez. Kardeşim sen olayın ciddiyetinin farkında değilsin. Doğal olarak olaya taraflı bakıyorsun. Ablanın yaptığı olan olmuş aman denilecek cinsten bir olay değil. İnsanlara normalmiş gibi alttan alttan lanse ettirmeyin. Evet bu saatten sonra yapacak hiçbir şey Yok. Ama olan olmuş diye yanlışa yanlış deme hakkımız da var kimse kusura bakmasın.

Bak senin bu cümlelerinle sana cevap veriyorum.
1)Basma kalıp zihniyetle ahlak abideliğine soyunup,yarın her kadını her insanı eleştiren evlatlar yetiştirme
2)İnsanları 24 saat yanlarındaymışsın gibi sivri dilinle cahil cüheda eevlerden ırak,çocuk peydahlamış....gibi kendinde bu lafları edecek klavye delikanlığı yapma.
3)Yarın insanın başına ne geleceğini bilmeden,hamile hamile kimseye ahlak koçluğu yapma.
Eleştirebilirsin.Eleştirinin de bir adabı bir dozu bir haddi var.
Bu ne öfke ya.Hayatta ne çektin bu kadar biraz hamileliğinin tadını çıkar empati yap.
Mümkünse yazma çünkü okuma gereği duymuyorum.Ne desek anlamayacaksın.
Ok teyze hanım :işsiz:

Merhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.

asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.

ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.

kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
bu durumu normallestirdginize göre annende bababnda bunu kaldırabilicek bi insan demek benim annem olsa babamdan gizli bırak konusmayı bana söyleme baban bildigimi bilirse bosar beni der

babam kücüklügümüzden beri der basınıza bisey gelirse kendinizi bi yerden atın tamam bize zarar vermek isteyenler olabilir ama sizin durum ablan 35 diye sırf cocuk yapmak icin evli bi adamdan olması cok yanlıss yazık o kadınada cocugunuada demissin bide görüstüklerini bildigi cocugu bildigi halde esi bosamadı bosamaz belkide inada bindi adam yalan söylemis olabilir bosanıcam diye ilk tanısmada o zaman butun suc ablanda ne isi var mahkemede bile olsa ki degil evli bi adamla babanız size hic demedimi kendinizin degerinde birini bulun evli adamla ablan ask yasamıs bide cocuk yapmıs yazık günah öbür kadının cocuklarına ben olsam sizi rezil ederdim özellikle ablanın oldugu binada davullu zurnalı zile basar bu kadın benim babamla yattı evli oldugu halde üstüne cocuk yaptı derdim tamam babam suclu derdim ama senin ablanda iyi biri degil kusura bakma

Bak canım baba konusunda aynı düşünüyoruz ama sanırım adamın başta kabul eder gibi yapıp sonra reddetmesi hormonların da desteğiyle ablanda hırs ve inat yapmış.
Aynı şeyleri tekrar konuşmaya gerek yok ama demek ki adam öyle ya da böyle yuvasını dağıtmayecek ve eşine karşu mahçup ki vazgeçmiş çocuğu nüfusuna almaktan ve kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaz demek ki eşiyle de normal bir cinsel hayatı var ki eşi de hamile kalmış...
Bu adam özetle güvenilmez...
Ablanı buna ikna edip bence adamdan beklentiye girmeyin, ablan inat ederken bir yuvaya verdiği zararı da düşünsün lütfen...
Bir de aklıma geldi şu an, bebeği babana evlat edindiğini söyleseniz bebekle baban bağ kurup biraz kabullenene kadar madem ablanın o şekilde bir niyeti vardı... Sonra biraz daha düzelince aralar babana söylersiniz.
aslında bunu da düşündük çünki evde sürekli evlatlık alıcam deyip dururdu, babam yorum yapmaz ama içten içe bu fikri hoşuna giderdi diye yorumluyorum. bu da kandırmak olucak bilemiyorum ki çok zor karar vermek.

Ahlak etik evlilik ar namus hukuk kanun babalik hakki bunlar insanlarin kendi kendilerine uydurduklari ve sekteye uğrayınca oturup uzuldukleri sacmaliklar bütünü. Ben de bu ilişkinin yanlis oldugunu düşünüyorum tabiiki ama bu o kavramlar icimizdeyken büyüdüğüm icin. Aslina bakarsak yok olup gidicek toz zerrecikleriyiz koca galakside. Cok önemsememekte fayda var boyle uydurmasyon işleri. Kimse kimseye ders vermeye calismasin herkesin yaptığı bi sacmalik var çünkü. Dogru neye gore dogru? Belki dogacak bu çocuk ulke icin bi dönüm noktasi yaratacak? Belki cok onemli bi lider olacak? Belki tam da doğmasi gerektigi icin doguyodur.

bu durumu normallestirdginize göre annende bababnda bunu kaldırabilicek bi insan demek benim annem olsa babamdan gizli bırak konusmayı bana söyleme baban bildigimi bilirse bosar beni der

babam kücüklügümüzden beri der basınıza bisey gelirse kendinizi bi yerden atın tamam bize zarar vermek isteyenler olabilir ama sizin durum ablan 35 diye sırf cocuk yapmak icin evli bi adamdan olması cok yanlıss yazık o kadınada cocugunuada demissin bide görüstüklerini bildigi cocugu bildigi halde esi bosamadı bosamaz belkide inada bindi adam yalan söylemis olabilir bosanıcam diye ilk tanısmada o zaman butun suc ablanda ne isi var mahkemede bile olsa ki degil evli bi adamla babanız size hic demedimi kendinizin degerinde birini bulun evli adamla ablan ask yasamıs bide cocuk yapmıs yazık günah öbür kadının cocuklarına ben olsam sizi rezil ederdim özellikle ablanın oldugu binada davullu zurnalı zile basar bu kadın benim babamla yattı evli oldugu halde üstüne cocuk yaptı derdim tamam babam suclu derdim ama senin ablanda iyi biri degil kusura bakma
bu nasıl bi yorum tüylerim diken diken oldu, ablam şimdi gitsin kendini bi yerden atsın mı

Ahlak etik evlilik ar namus hukuk kanun babalik hakki bunlar insanlarin kendi kendilerine uydurduklari ve sekteye uğrayınca oturup uzuldukleri sacmaliklar bütünü. Ben de bu ilişkinin yanlis oldugunu düşünüyorum tabiiki ama bu o kavramlar icimizdeyken büyüdüğüm icin. Aslina bakarsak yok olup gidicek toz zerrecikleriyiz koca galakside. Cok önemsememekte fayda var boyle uydurmasyon işleri. Kimse kimseye ders vermeye calismasin herkesin yaptığı bi sacmalik var çünkü. Dogru neye gore dogru? Belki dogacak bu çocuk ulke icin bi dönüm noktasi yaratacak? Belki cok onemli bi lider olacak? Belki tam da doğmasi gerektigi icin doguyodur.
bu bakış açıları ne kadar aydın ne kadar güzel sağolun taşlamadan, üstüne bir taş da siz atmadan yorum yaptığınız için teşekkürler,

bu nasıl bi yorum tüylerim diken diken oldu, ablam şimdi gitsin kendini bi yerden atsın mı
ne olucaktı yaa baban acısındna annen acısından düsün bakalım kızını okut buyut meslek sahibi yap sonra o ne yapsın ne olursa olsun bı yuvası olan cocukları olan kart bi adamdan cocuk peydahlasın sen bunu cok normal gördügüne göre cevrende var galiba dogulu degilim bu arada bak geride düsünmüyorum ama bu kadar cok fazla oldu o zaman nikahsız nikahsız herkez birbiriyle yatsın kalksın ablan ayaklarının üstünde duran diye belirtmissin ama her calısan kadın yası 35 40 oldu diye evli adamlardan cocuk yapsa ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh masallahhh

valla bilmem babam beni ya öldürür yada ne kardeslerimle görüstrür ne akrabalarımla heralde tek basıma kalırsın anlamadıgım annen baban cok baglıda bu kız hamileylen annen hic görmedimi yada bosanmıs ablan var dili yanıs o uyarmadımı cocuk cıkana kadar cocugu duydugun da git kardesim aldır sunu demedimi evli bi adamdan cocuk yapan kadınlara ne deniyo sen farkındamısın burda yazamam banlanmak isetmiyorum ama sen asla ablanı aklayamazsın bunu bil

o kadının cocukları olsam sizi sabah aksam rezil etmistim hatta babanıza faceden video resim atmıssım babam peydahlamıs kızınızdan hayırlı olsun diye

Kardeşim sen buraya ablanı alttan alta aklayıp paklamaya mı geldin hayırdır ? Burada aldatma konuları açıldığı zaman herkesin ilk söylediği söz şu oluyor " elin kadını sizi ilgilendirmez siz eşinizin hatasıyla birinci derecede ilgileneceksiniz". Haklılar da. Aynı şekilde bu konuda da sen ablandan ve yaptığı iğrençlikten yana konuşabilirsin. O adamın eşi ister boşanır ister boşanmaz o seni ve ablanı hiiiiç ilgilendirmez. Yaptığı doğru ya da yanlış, sen kendine bak derler adama. İkincisi adamı da geçtim. Adamla ablan aynı ayarda zaten belli. Kıyas yapmak bile anlamsız. Ki ben bu hikayeden şunu çıkardım , ablanız adamın muhtemelen parasını pulunu çok sevdi , hemen çocuk yapıp hala adamla devam etti. Adam çdan maddi olarak bir şey almadı diyorsun, yemezler vallahi. Adam ablana çalışma diyecek ablam da kuzu kuzu sözünü dinleyip çalışmayacak ve yattığı adamın parasını yemeyecek? Alice harikalar diyarında değiliz. Ablanızın çocuğu ne amaçla doğurduğu gün gibi ortada. Klasik yuva yıkan kadın modeli. (Yuvanın yıkılması için boşanma olması gerekmiyor). Ablanızın bu davayı niçin açacağı da ortada. Bir bebeğin geleceğini düşünen bir kadın gidip bekar birinden çocuk yapar nikahla ya da nikahsız o bizi bağlamaz. Evli adamdan çocuk üretip de sonra Yok aman çocuğumun geleceği diye ortalarda dolanmaz. Çocuk isteyen adam gitsin dengini bulsun ya da yuvalardan çocuk alsın. Yok efendim yuvaları araştırıyormuş , evet bir yandan da üretiyormuş. yuvadaki çocuklar umarım ablan gibilere asla denk gelmez. Kişilikli ahlaklı kişilere denk gelsin hepsi. Ha burada da "evet sen çok mükemmelsin ablam eksik" yorumu yapma klişe gibi. Ben kendim dört dörtlüğüm demem asla. Ama ortada berbat bir durum var. Ablanız onu doğurdu diye ortalarda ablanızı kahraman ilan etmeyin. Herhalde doğuracaktı, yapmadı gereken bir şeyi yaptığı için kimse kahraman ilan edilemez. Kardeşim sen olayın ciddiyetinin farkında değilsin. Doğal olarak olaya taraflı bakıyorsun. Ablanın yaptığı olan olmuş aman denilecek cinsten bir olay değil. İnsanlara normalmiş gibi alttan alttan lanse ettirmeyin. Evet bu saatten sonra yapacak hiçbir şey Yok. Ama olan olmuş diye yanlışa yanlış deme hakkımız da var kimse kusura bakmasın.
Bak işte yine kafadan bilmeden ahkam kesen biri,
adamın parası pulu olduğunu nerden biliyorsun, detay verdim mi? adamla yatmışta onun parasını yemişte...
ne kadar kinci öfkeli bağırır tarzda yazmışsınız,
normalmiş gibi lanse etmiyorum, normal olmadığını biliyorum en az hasarla ailem ve bebek için ne yapabilirim, paylaşıyorum içimi döküyorum

Back