Bu kalitesizlikle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece erkekler degil
Toplumda bir bozulma var
Kitap okuma oranimiz dusuk
Tartisma kulturu yok
Kimsenin Bey' ine birsey dedigimiz yok

Ama genel anlamda kendinj gelistirmeyen bir toplumuz
Ileri gittigimiz yok , daha da geriye gidiyoruz
Kadin erkek fark etmiyor
Bu benim tezim degil istatiskler yapilan arastirmalar boyle

he vicdansızım azıcık ferhans ne yaparsın bende böyle yaratılmışım

Bu durumun öncelikle eğitim seviyesi sonra da kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Eğitimin verdiği çok fazla etken var espri seviyeni bile değiştiriyor :) Ben çevrem de çoğunluklu şunu gördüm; olgun, egoist olmayan, nazik adamın aynı kendi gibi arkadaş çevresi var, her doktor her mühendis kültürlü, kalitelidir demiyorum tamamen kendini yetiştirebilmiş, karakteri olan insanlarla alakalı ve zaten öylesi de mıknatıs misali çekiyor kaliteyi bilmem anlatabildim mi? :)

Sosyal medyayla, yeni nesille falan alakası yok bunun. Herkesin sülalesinde bir tane gençliğinde dayakçı olan ama yaş kemale erince sakinleşen bir dede-amca falan vardır mesela. Şimdi sosyal medya sayesinde erkekler eskisi kadar rahat şiddet uygulayamıyor. Sosyal medya bir nimet hele ki kadınlar için. Bizim ülkenin problemi erkeklerin anneleri tarafından pohpohlanarak, babaları tarafından da eleştirilerek büyütülmesi. Erkekler annesi gibi kahrını çekecek kadın arıyor. Ne saçmalık yaparlarsa yapsınlar kabul görmek istiyorlar. Çünkü cefakar anaları işe yaramaz babalarını hep kabul etmiş.
Erkeği tanımak için önce aile hayatına bakmak lazım. Ve inanır mısınız eğitim seviyesiyle hiç alakası yok. Tanıdığım en berbat erkek ülkenin sayılı okullarından birinden mezundu.

Bunca derdimin arasında şimdi sinirlendim.
Kasada niye ödüyorsunuz ki, nasıl ödetiyor?
Bana bunu bir kişi yaptı, kasaya gitti bekledi.
Ben ödeyeceğim zannetti herhalde.
Ayrı ayrı alın dedim dümdüz, hiç affetmem.
Kasadaki kadın da ona bakarak herkes yediğini ödeyecek yani dedi, nasıl yani dedim, genelde kızlar savaşıyor hesabı ödemek için dedi.
Biz almancıyız dedim o an ağzıma o geldi.

Yolda tavrımdan anladı herhalde, ben ödeyecektim ama ısrar etmedim sen öyle diyince dedi.
Duygusal ilişki kurmayacağım bir erkeğe hesabımı ödetmem dedim. Son görüşü oldu zaten.

Ayrılırken de tekrar görüşmeyi çok isterim dedi, inşallah dedim. Gider gitmez de her yerden sildim.

İşinize gelince kadın erkek eşitliği diyorsunuz ama.

Beş yüz kelimeyle hayatını geçiren insan dolu , katılıyorum tespitlerine.

Herkes kendi kutubunda ki insanı çeker kimse kusura bakmasın. Enerjiniz neyse oda hisseder ona göre çekilir ona göre davranır. Ciddiyetsiz biri isen ,laylaylomsan çevreni de böyle oluşturmuşsundur genel olarak konuşuyorum tabi şimdi neden ciddi bir adım atsın ki insan böyle biri ile güven vermez birkere kadın yada erkek fark etmiyor hiç lüks değil bu ileri dönük ilişkiler en salt fakir insan bile çok zengin insandan mutlu olabilir.
Emek verecek en önemlisi zaman verecek tabi ki standartlarını yüksek tutuyor haliyle ciddi bir müessese hele kaliteli insanlar için olmazsa olmaz. Mükemmel insan yoktur hayatta ama kaliteli insan var sayısı azalabilir ama var.
Babaları ile iyi iletişimi olmayanlar kadınlar da hep sorunlu tipleri çeker bu ciddi bir gerçek sürekli onaylanma içgüdüsü ile yaşarlar aşk yok diye ağlarlar sonra kötü tarafa geçerler. İnsan önce kendini insan ilişkileri konusun da geliştirmeli.
Problemleri varsa önce kendinden başlamalı.

Ablacigim senin sevgilin yok muydu? Piyasadan el çekmemis miydin? Bu dolmusuk neden? Sevgiliniz hakkinda da bunlari dusunuyorsaniz ayrilin.

Konu ilginç, cevaplar ondan da ilginç. Erkekleri bilmem de Kk iyi bir yere gidiyor o kesin. Önceki konular filan bazılarının argumanı sağlam. Konu sahibini tanımıyorum. Anladığım kadarıyla da tanımamak daha iyi. Ben sessizce yorumlar için yerimi alayım en iyisi. Bu konuda çekirdek kola yapılır gibi.

Son 20 yılda eğitim sistemine vurulan darbeler, tüm okulların İmam Hatip'e çevrilmesi, medyada cahilliğin yüceltilmesi, abuk subuk evlilik programlarıyla büyüyen nesiller, imamların bile "okumuşların şerrinden koru yarabbi" diye vaaz vermesi, birçok konser alanının kapatılması, birçok müzik festivalinin yasaklanması... Daha aklıma gelmeyen yüzlerce detay.
Bunlar yavaş yavaş atılan ama çok planlı programlı adımlar.
Elde edilen ise; yozlaşmış kültürsüz bir toplum...
Dediğinize katılıyorum, kadın-erkek fark etmiyor birkaç nesil böyle yetişti ve onların yetişkinliği şu an toplumu oluşturuyor.

off sen füze atmışsın adam 5 kere ölmüş :) helal olsun

Sen nasıl bir kralsınnnnnnnnn helallllll

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…