• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

kurda

başlangıçta saldırıyorsunuz sonrasında bana kimse bişey demesin
kurda kuşa yem olmak nedir???
bence kişi istediği için yapmalı yada yapmamalı
ama karşısından beklememeli

saldırmak mı, hani? bir önceki arkadaş öyle yazdığı için cevaben yazdım ben onu.
bana göre kurda kuşa yem olmaktır, olayı yaşayan için yeri ve zamanında olan birşeydir buna ben karar veremem. demeye çalıştığım, başkasının "kurda kuşa yem olması" gibi bir cümle kurmak bile karışmaya giriyor. ben karışmam.

evet konu ortaya ama emin ol kavga çıkarmak isteyen en alakasız yerinden bile yakalayıp
zıt kutupları bir anda oluşturabiliyor...
herkesin kendi iradesi kimsenin tartışmasına açık bir konu değildir bence
yeterki iradesi oluşmuş yaşta olsun...
kurda kuşa yem olmasın...

kurda kuşa yem olmak lafı benden çıktı ama
demek istediğim açık sanırım :delphin:

¤ decemBer ¤;7822640 .!.:
saldırmak mı, hani? bir önceki arkadaş öyle yazdığı için cevaben yazdım ben onu.
bana göre kurda kuşa yem olmaktır, olayı yaşayan için yeri ve zamanında olan birşeydir buna ben karar veremem. demeye çalıştığım, başkasının "kurda kuşa yem olması" gibi bir cümle kurmak bile karışmaya giriyor. ben karışmam.

her fikrine katıldım ilk yorumundaki
özel olan benim dedin
ben istediğim için saklarım dedin
benimde desteklediğim budur kadın istediği için yapsın yada yapmasın
başkası için değil kendisi istediği için
mecbur bırakıldığı için değil
ama o kurda kuşa yem olmak tümcesi o mesaja hiç yakışmadı
sen kurda kuşa yem olmak dersen bende yumurtayı kırılmaması için saklar gibi derim olmaz değil mi

Son düzenleme:
kocacima sordum simdi diyorki kendileri: "evlenmeyi düsünmedigi biriyle olmamaliymis, diyelimki evlenmediler, benim icin problem olmaz, yeterki önüne gelenle iliski yasamis olmasin"

bencede herseyi yasayip sonradan diktirmektense, acikca söylemek daha iyiopuyorumnanaktan

Mona Pisa nın yorumlarını çok beğendim. küçük bir noktaya katılmıyorum sadece.

özellikle belli bir yaştan sonra, aileleri de ilgilendirmediğini düşünüyorum. anne babamızın evlenmeden önce neler yaptıklarını biliyor muyuz biz? büyük bir ihtimalle kendileri de birşeyler yaşamıştır, özellikle babalar. kendi yaptığı birşeyi çocuğuna yasaklaması anlamsız.

bu kişilerin kendisini ve evleneceği insanı ilgilendirmeli sadece.
bana göre, yaş ve olgunluk olarak belli bir seviyeye gelinmişse, sevgi gösterisinde sınır tanımayabilirler. sonradan pişmanlık duyacak, ya da yalanlarla örtbas edeceklerse yaşamasınlar daha iyi. karşısındakini kandırmadıktan sonra saygı duyarım...

ilişkiye girilmeme şartı aranmasında kadın-erkek ayrımı yapılmasına çok kızıyorum.
ikisi de aynıdır benim için. erkek yapıyor ve eleştirilmiyorsa, kadınlar da eleştirilmemeli.:kızgın:

Yok sönmezim o diil,bunlar dünyayı kurtaracak,kıyameti öteleyecek tavırlar,onları da beraberimizde yakiciiiz diye korkuyorlar sanırım.Yoksa neden karışsınlar ki,ister açar ister kapar insanlar,onlara mı soracaklar fikirlerini :kahve:

dilarem canım, dini düşüncelerle bekaretini(ve daha fazlasını) evleneceği kişiye saklayana ben gerçekten saygı duyarım. din kimseyi eleştirme, kınama hakkı vermez insana.

bekaretini eşine en büyük çeyizi olarak götürenler, götürmeyi planlayanlar ise beni gerçekten şaşırtır. bu şekilde din ile alakası olmayacak şekilde, gelenekleri savunanlar çok var. ikisi aynı şey değil.

İPEK TUZCUOĞLU
. Ne kadar açık görüşlü olsam da bunun erken yaşta olmasından yana değilim. Evet cinsellik öğretilmeli. Ama doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel ve mutluluk verici bir paylaşım olarak anlatılmalı. Tabu ve korku olarak gösterilmemeli.

ARZU BALKAN
“Aldatmak; önce kendini aldatmaktır”…
Hepimiz özgürüz ben başkasına aşık olabilirim sen olabilirsin kimse kimseyi prangayla tutamaz ki. Yani birisi gelip de bana şu kişiye aşık oldum derse, evet çok üzülürüm ama illa da benimle kalacaksın diye tutturmam. O zaman onunla gidip yaşaması gerektiğini düşünürüm. İnsan önce kendisine dürüst olmalıdır. Aldatmaların önce kendini aldatmak olduğunu düşünüyorum. Beni kandırmak kimseye yarar sağlamaz ki.

IRMAK ÜNAL
“Erkek düz yemek tabağıdır, kadınsa derin kasedir”…
Bekaret tabu mu??? Kimin için. Benim için değil. Benim için üzerinde konuşması çok komik olan bir konu

.[/CENTER]

katılıyorum . a.s

özellikle belli bir yaştan sonra, aileleri de ilgilendirmediğini düşünüyorum. anne babamızın evlenmeden önce neler yaptıklarını biliyor muyuz biz? büyük bir ihtimalle kendileri de birşeyler yaşamıştır, özellikle babalar. kendi yaptığı birşeyi çocuğuna yasaklaması anlamsız.

bana göre, yaş ve olgunluk olarak belli bir seviyeye gelinmişse, sevgi gösterisinde sınır tanımayabilirler. sonradan pişmanlık duyacak, ya da yalanlarla örtbas edeceklerse yaşamasınlar daha iyi. karşısındakini kandırmadıktan sonra saygı duyarım...

ilişkiye girilmeme şartı aranmasında kadın-erkek ayrımı yapılmasına çok kızıyorum.
ikisi de aynıdır benim için. erkek yapıyor ve eleştirilmiyorsa, kadınlar da eleştirilmemeli.:kızgın:

dilarem canım, dini düşüncelerle bekaretini(ve daha fazlasını) evleneceği kişiye saklayana ben gerçekten saygı duyarım. din kimseyi eleştirme, kınama hakkı vermez insana.

bekaretini eşine en büyük çeyizi olarak götürenler, götürmeyi planlayanlar ise beni gerçekten şaşırtır. bu şekilde din ile alakası olmayacak şekilde, gelenekleri savunanlar çok var. ikisi aynı şey değil.

seçimlerine saygı duyarım. evet kimsenin bekaretini sakladığı için eleştirilmeye hakkı yoktur.
ancak,aynı şeyi onlardan da beklerim. ama gözlemlerim maalesef öyle değil. genelde, ,bunun tersini savunanlara ,yani bekareti savunanlara, hakaret etmediğimiz halde ,maalesef ,diğer düşüncedekilerden aldığımız mesajlar çok üzücü.
hakaretler peşpeşe geliyor.günahkarsınız demeler vs vs vs.:olmaz:

Son düzenleyen: Moderatör:

evet bence de belli bir olgunluğa gelmiş insana ailesi dahil kimsenin karışma hakkı yoktur.
bu olgunluktaki kişiler istediklerini yapmakta gerekirse sonuçlarına katlanmakta özgürdürler
aileler o yaşa kadar belli doğruları göstermekle, düşünme-karar verme yeteneği kazandırmakla yükümlüdür

onun dışında ise kimse ne inancıyla veya kendince doğrularıyla bekaretini saklayanı, ne de saklamayanı eleştirme hakkına sahip değildir.
herkes de fikrini söyleyebilmelidir.

seçimlerine saygı duyarım. evet kimsenin bekaretini sakladığı için eleştirilmeye hakkı yoktur.
ancak,aynı şeyi onlardan da beklerim. ama gözlemlerim maalesef öyle değil. genelde, ,bunun tersini savunanlara ,yani bekareti savunanlara, hakaret etmediğimiz halde ,maalesef ,diğer düşüncedekilerden aldığımız mesajlar çok üzücü.
hakaretler peşpeşe geliyor.günahkarsınız demeler vs vs vs.:olmaz:

umarımböyle hakaretlerle burda karşılaşmayız a.s

ıpek Tuzcuoğluna katılıyorum, Arzu Balkana da...
benim için doğru insan doğru zaman, eşim ve evlendiğim zamandır...
evlilik öncesi ilişki yaşamadım ben...evlendiğimde de iyi ki yaşlamamışım dedim...
çok başka bir psikolojiydi benim için...tabu mudur benim için evlilik öncesi cinsellik bilemem...
ama tabuysa bile ben seviyorum o tabuyu...
yaşasaydım çok pişman olurdum diye düşünüyorum...

İpek Tuzcuoğluna katılıyorum, Arzu Balkana da...
benim için doğru insan doğru zaman, eşim ve evlendiğim zamandır...
evlilik öncesi ilişki yaşamadım ben...evlendiğimde de iyi ki yaşlamamışım dedim...
çok başka bir psikolojiydi benim için...tabu mudur benim için evlilik öncesi cinsellik bilemem...
ama tabuysa bile ben seviyorum o tabuyu...
yaşasaydım çok pişman olurdum diye düşünüyorum...

ben de yaşasam pişman olur muyum kestiremiyorum ama
genelde pişman olacağım şeyi yapmam, yaptıysam da pişman olmam
tabi karşımdaki pişman edecek bişey yapmazsa...

aslında olgunluktan kastımız bu sanırım olması muhtemel sonuçları önceden görebilmek ve kendi penceremizden bir bakış açısı edinmek...

bu olgunlukta olan kişiye de kimsenin bir sözü olmamalı

neden pişman olayımki
o an istedim yaptım
benim seks yapmamın kime ne zararı olurki

KK Elfida bekaret için şunları söyledi...
bekaret benim için bir tabu değil, hiç bir zamanda olmadı...
evet böyle yetiştirildim, annem ve babam bu konuda toplumdan yanaydı, ben kendimden yanaydım...
ilk cinsel birlikteliğin belli bir yaşı olmalı, insan kendini bilecek ve emin olacak yaşta olmalı...sevdiği ve inandığı erkekle bunu yaşamalı, ya da kadınla...katılıyorum...
ama ilk cinsel beraberliğe kadın için bekaret kaybı olarak bakılmamalı... kadının adı değişmemeli seviştikten sonra... ya da soyadı değişmemeli evlendikten sonra... bir dönem kapanıp bir dönem başlamamalı...
ilk öpüştüğümde, bir başka adamın eli elime aşkla değdiğinde bitmişti benim bekaretim bence... çünkü içim o adamı istiyordur bu durumda...ya ben bu duygumu bastırırım kültürel ve ahlaki değerleri göz önünde tutarak ya da yaşarım kendi değerlerimle...bekaret benimdir ailemin ya da toplumun değil... benim bekarete bakışım da budur...

KK Elfida bekaret için şunları söyledi...
bekaret benim için bir tabu değil, hiç bir zamanda olmadı...
evet böyle yetiştirildim, annem ve babam bu konuda toplumdan yanaydı, ben kendimden yanaydım...
ilk cinsel birlikteliğin belli bir yaşı olmalı, insan kendini bilecek ve emin olacak yaşta olmalı...sevdiği ve inandığı erkekle bunu yaşamalı, ya da kadınla...katılıyorum...
ama ilk cinsel beraberliğe kadın için bekaret kaybı olarak bakılmamalı... kadının adı değişmemeli seviştikten sonra... ya da soyadı değişmemeli evlendikten sonra... bir dönem kapanıp bir dönem başlamamalı...
ilk öpüştüğümde, bir başka adamın eli elime aşkla değdiğinde bitmişti benim bekaretim bence... çünkü içim o adamı istiyordur bu durumda...ya ben bu duygumu bastırırım kültürel ve ahlaki değerleri göz önünde tutarak ya da yaşarım kendi değerlerimle...bekaret benimdir ailemin ya da toplumun değil... benim bekarete bakışım da budur...

cesur bir demeç olmuş sayın elfida kaydirigubbakcemile3
özellikle şu cümleye bayıldım, destekliyorum efendim zemuszemus

bekaretini eşine en büyük çeyizi olarak götürenler, götürmeyi planlayanlar ise beni gerçekten şaşırtır. bu şekilde din ile alakası olmayacak şekilde, gelenekleri savunanlar çok var. ikisi aynı şey değil

Bambusi,söylediklerinde sonuna kadar haklısın aslında.Benim burada söylemeye çalıştığım,fazla da derine inmemeye çalışarak şuydu aslında.Bana bekaretle ilgili ahkam kesenlerin çoğu bunu dine bağlamıştır ama hemen hemen hepsi de imam nikahı kisvesinde cinselliklerini yaşamayı hak görmüşlerdir.Dediğin gibi sadece dini açıdan ve inançları dolayısıyla bekarete önem verenlerden özür dileyerek ve bu yanlışımı düzeltmem için de bana vesile olduğun için sana teşekkür ederek asıl anafikrime geliyorum.Zaten milletin cinselliğiyle ilgilenen ve onları eleştirenler aslında inançları dolayısıyla değil,problemli kişilikleri dolayısıyla hak görüyorlar bunu..

neden pişman olayımki
o an istedim yaptım
benim seks yapmamın kime ne zararı olurki

ben pişman olurdum...zaten ben pişman olacağımı düşünüyorum dedim sönmezcim...
pişmanlık sebebidir herkes için geçerlidir demedim...
ben yapmadım...iyi ki de yapmadım...
sen yapmışsın iyi ki de yaptım diyorsun...
sorun yok...

cesur bir demeç olmuş sayın elfida kaydirigubbakcemile3
özellikle şu cümleye bayıldım, destekliyorum efendim zemuszemus

teşekkür ederinnn Sayın Çenebaz...
cümlem tek başına anlam ifade etmez yalnız... anlam bütünlükte saklıdır...
Sayın Beyaz gibi oldu..kaydirigubbakcemile3

onu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince

onu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince
burada her önüne gelenle birlikte ol diyen yok sanırım. sevdiğin güvendiğin ve kendini hazır hissettiğin zaman olunabilir deniyor.
usul ve zamanı kişi kendi belirlemeli. en doğrusuda kişinin kendini hazır hissettiği zaman ,sevdiğiyle olması. bu evlilik öncesi de olabilir. zamanı gelmiştir ona göre. ve bencede pişman olmayacağını biliyorsa ,yaşanır vede aslada hata olmaz bu...

Back