• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

Herkes istedigini yasar, yasar pisman olur olmaz kendine, bende yasamadim, yasayanlar da kendine yasamayanlar da, iyiki de yasamamisim ayni betis gibi diyorum bende, pisman olurdum bilemicem sanirim evet, tabi herkesin kendi gorusu kendi fikri, herkes ayni seyden ibaret degil, namus tabiki iki bacak arasinda vede degil, soyle yani namusu iki bacak arasinda goren ve herseyi yasayanlar var olmaz mi hic, her halti yiyip evlendiginde ay ben bakireyim falan filan derken, ben daha lisedeyken yani 6 sene once, kizlar konusuyorlardi arkadaslar yani .
Onlarin kuzeni mi bi arkadasi mi ne, bi erkekler birlikde olmus, ve evlencekmis ama kocasi illa bakire olmasi lazimmis kizin yani, ama kiz birlikde olmus bile biriyle, dugun gunu tam adet gunune getirmis kiz, ve iliskiye oyle adetli adetli girmis yani, kan geldi diyerekden,
tabi gunahlari, sevaplari kendilerine,
Herkes kendi istedigi gibi yapsin etsin, ben cevrem icin mi korucam kendimi hayir, benim dusuncem icin,benim bole bildigim icin, ben boyle istedim diye .

bende de böyle bir yaşam tarzı ya da tabu diyelim
neyse işte var ama dediğin gibi toplumun bakış açısı böyle olduğundan değil
ve toplumun bu bakış açısına da oldukça karşıyım
baskıyla yüzyıllarca namus koruduğumuzu sandık
ama saman altından yürütülen suları hiç göremedik
ne hacı hocaların ne ahkam kesenlerin ne kızlarını gördümalelacele evlenip 6,5 aylık erken doğumla ! aslan gibi çocukları oldu, 4-5 kilo civarında tosun maşallah :nazar:
herkes kendinden sorumludur, kendi için doğruysa bitmiştir...

Bu nokta çok önemli gerçekten...Bende şahit oldum buna benzer durumlara...Halada bu böyledir...Yazık...Bu kulaklar neler duydu neler pehh :delphin:

tabii,sizin için hata benim için değil. ama i,ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum.
ilişkinin nereye varacağını biz bilemeyiz.yalnız, bekaretim gitti diye hayata küsecek değilim. haa beraber oldum ayrıldım. buda beni asla rahatsız etmez.
işte bakış açısı. sizi rahatsız edebilir ama ,beni etmiyor

bende bunu söylüyorum beni rahatsız ediyor seni etmiyor ben demiyorumki illa sende benim düşüncemde olacan bişiy yazmadım alıntı üzerine alıntı yaptı herkes ..bende saygı duyarım nie duymıyım okadar kör bakış açım yok bende hayata küsemem ama yıkılırım bunu belirttim sadece sengözlerimebaksanab

Ortada kalmak kadar hemcinsini aşağılayan bir terimi kullanmak ne kadar kötü bir şey:olmaz:
Kadın çalışıyor,iradesi özgür bir kişilikle yaşıyorsa ortada kalmaz.Hayatına devam eder,işte ortada kalan,kendine yetemeyendir..:delphin:

polyannacılık oynamayalım lütfen...kim çalışıyor yaa misallerle en iyisini düşünmek yerine en kötüsünü düşünerek düşün derim bende.çalışmayanlarda yansın ozaman ha.asıl kendine yetemeyende aranmalı aşağılanma

bakın bu bekaret ve bunu karşıdan beklemek,kişilerin bulunduğu çevreylede orantılı. benim çevremde bu tarz düşünenler asla olmadı. ne ailemde ne akrabalarımda nede evlendikleri eşlerinde. arkadaş seçimimdede öyle...
yani buna önem vermediler.
o yüzden insanlar genelde kendi gibi düşünenlerle beraber olmalı diyorum.

Arkadaşlar hepimiz farklı insanlarız,hepimizin karakteri huyu yaşayışı ,büyüdüğü aile ortamı ve çevresi birbirinden çok farklı ve bunun doğal sonucu olarakta olaylar karşısındaki tepkilerimizde çok farklı ve insan olmanın doğasının gereği değil midir.?

okypete ve nisan annesi arkadaşlarımız ne güzel özetlemişler aslında olayı "seni rahatsız eden beni etmeyebilir .beni rahatsız edende seni etmeyebilir " diyee.

gereksiz alınganlıklarla lütfen konuyu germeyelim ve bir konumuza daha kilit vurulmasın.

bakın bu bekaret ve bunu karşıdan beklemek,kişilerin bulunduğu çevreylede orantılı. benim çevremde bu tarz düşünenler asla olmadı. ne ailemde ne akrabalarımda nede evlendikleri eşlerinde. arkadaş seçimimdede öyle...
yani buna önem vermediler.
o yüzden insanlar genelde kendi gibi düşünenlerle beraber olmalı diyorum.

canım bende aşşa yukarı senle aynı görüşteyim bekaret konusunda ancak ben senin bahsettiğinin tam aksine bir çevrede ve tutumda büyütüldüm.Ancak fikirlerimi çevremdeki kimsendende saklamadım herne kadar kendilerinde "toplum dışı "olarak adlandırılsamda.Fakat bunlar hiç önemli değil. aslında yaşasığımız tüm sorunların kökeninde bireysel anlamda "kendine olan güven" özgüven gelmekte. Kendini seven kendiyle barışık olan ve kendini kabul etmiş bireyler kararlarının arkasında dimdik durabilir kimseye tutunmak ihtiyacı hissetmez.
Namus yada evlilik dışı cinsel birliktelik alelade bir konu asla olmamalı ancak bayanlarımızın dürüstlüğü ve de namusu iki bacak arasından geçmemeli diye düşünüyorum .

hep toplum diyoruz ama toplum ben sen o lardan oluşuyor.
ben kendimden, sonra da kendime en yakın olandan başlarım gelişmeye geliştirmeye
bizim toplumun doğrularına uyma zorunluluğumuz yok, öyle doğru yoldan gideriz ki bir bakmışız toplumu peşimizden sürüklemişiz...
asırlar öncesinin kafa yapısına birşey katmadığımız sürece millet aya çıkar, biz caiz mi diye tartışırız...

bend eburdaki birçok arkadaşla aynı fikirdeyim. herkesin yaşadığı kendine. bekaretle namus anlayışının yanyana konulması bana göre büyük hata. ha yaşadım mı yaşamadım, bana göre hata olurdu ve kötü hissederdim.

ben farklı bir yönden dikkat çekmek istiyorum.erkekler arasında bizimde olduğumuz gibi farklı düşünceler var. kimisi önem verir kimisi önem vermez. ben en çok ooh yaşdım günümü gün ettim ama bunla evlenmem bana temiz kız bulun mantelitisine karşıyım. bakire olan bir bayan temiz mi oluyor yani. sorgularlar bide bzıları aaa ilk haftadan beni öptü acabaaa yoksa değilmi. aaaa bilmem kaç yaşına gelmişsin elbette yaşamışsındır diyerek normal önemsemiyorum lafları altında aslında bekareti aramaları. bu tarz düşünceler beni rahatsız ediyor.

kişinin kendi vücudu, isteyen yaşar, istemeyen yaşamaz. bana göre yanlış olan, sexi onla bunla şunla önüne gelenle yaşamaktır.

seçimlerine saygı duyarım. evet kimsenin bekaretini sakladığı için eleştirilmeye hakkı yoktur.
ancak,aynı şeyi onlardan da beklerim. ama gözlemlerim maalesef öyle değil. genelde, ,bunun tersini savunanlara ,yani bekareti savunanlara, hakaret etmediğimiz halde ,maalesef ,diğer düşüncedekilerden aldığımız mesajlar çok üzücü.
hakaretler peşpeşe geliyor.günahkarsınız demeler vs vs vs.:olmaz:

Bambusi,söylediklerinde sonuna kadar haklısın aslında.Benim burada söylemeye çalıştığım,fazla da derine inmemeye çalışarak şuydu aslında.Bana bekaretle ilgili ahkam kesenlerin çoğu bunu dine bağlamıştır ama hemen hemen hepsi de imam nikahı kisvesinde cinselliklerini yaşamayı hak görmüşlerdir.Dediğin gibi sadece dini açıdan ve inançları dolayısıyla bekarete önem verenlerden özür dileyerek ve bu yanlışımı düzeltmem için de bana vesile olduğun için sana teşekkür ederek asıl anafikrime geliyorum.Zaten milletin cinselliğiyle ilgilenen ve onları eleştirenler aslında inançları dolayısıyla değil,problemli kişilikleri dolayısıyla hak görüyorlar bunu..

buna onların karar verme yetisi yok ki arkadaşlarım. bu şekilde ithamları bile günaha girer. günlük hayatta da ben karşılaşıyorum bu tip insanlarla.
kendileri yaşamamış olabilir, ama kardeşinin, kızının, akrabanın vs yaşadığını görmeleri çok yüksek bir ihtimal. o zaman bu dedikleri, kendi yakınları için de geçerli olur. bu konularda büyük konuşmamalı insan. başkasını eleştirmemeli.

herkes kendi bedeninden sorumlu. başkasının düşüncesine göre kendini şekle sokmaya çalışmamalı bence.

peki bir soru millet cinselliği yaşadığı içinmi aya çıkıyor yada hacı hoca bişiler yapıyorda kalanı yapmıyormu :)bence hacı hocalıkla alakası yok yapacak adam yapıyor

haci da yapar hoca da aya cikan adam da, yani bunun insanligin kendilinden olan bi sey yani anladinimizmi dedigimi bilemicem:D

bu konuda çok katı bir ailede büyüdüm,öyle yetiştirildim,
tabumu bu derseniz evet belkide tabu...
ailemden öyle gördüğüm için değil,kendi fikirlerim rayına oturmaya başladığı zaman,
bekaret benim bakaretim,ailemn çevrmin yada herhangi birinn değil,
diye düşünmeye başladım,
bana özel ve eşime özel olmalı diye düşündüm,
vee seçdiğiimm,hayatımı birleştireceğim adamla olmalı diye düşündüm,
öylede yaptım,ilkim eşim olmalıydı oldu...:asigim:
belki biraz katıyım bu konuda,belkide gerikafalı kimine göree..
ama dediğim gibi bu benim bekaretimdi,kimsenn dğil,
iyikide eşim olmuş,iyide ben benim olanı,
ilk sevdiğim hayatıma devam edeceğim adamla yaşamışım...:asigim:

çorumlucum benimde söylemek istediğim o içinde bişey yaşamak isteyenn varsa hacı hocada olsa ayada çıksa yaşıyor yani insanlıkla alakası var.Aya çıkmakla hacılıkla değil.hacı hoca neler yapıyor ama olmayanda yapıyor :)

kesinlikle hacılıkla hocalıkla alakası yok,
benim demek istediğim de bu zaten
hacıların hocaların da yakınlarını gördüm, madem düşünce şekliniz bu, doğru olan bu, kendi çocuklarınıza öğretememişsiniz, bunu diyorum kendilerine
üstelik her zaman da baskının baskı olmayan bir aileye kıyasla yanlışa daha fazla cezbettirdiğini düşünüyorum
baskı altında ezilen genellikle kız çocukları bilgisiz bir merakla ilk özgürlüğü buldukları an başlarına iş açıyorlar...

bence çocuklarına öğretememelrinden kaynaklanmıyor,
çocuğa çocuk zamanında bişeyleri öğretebilirsin,
ama bunda arkadaşlarının çevresindekilerinde payı daha çoktur,
çünkü büyümeğe başladığında aileyle aynı fikirde olmuyorlar,
ailenin düşündüklerinin zıttını düşünüyorlar,
kişik oturmaya başladığı an daa kendi düşündüklerini karekete geçiriyorlar
anne babanın düşündüğü uyguladığı şeyler çocuğa zıt hal almaya başlıyor,
ben bunun srbestlik veya sıkmaklada bi ilgissini görmüyorum,
serbest ailenn çıcuğuda yapcağını yapıyor,sıkı bir ailednnde..
geçen tv de isledim çocuk evden kaçıyor 1 hafta anne baba bidaha kaçmasın diye
kıznn onlara uymayan arkadaş çevresine karışamıyor korkuyor
çocuunu kaybetmemek için...işte burda çevrenn ve arkadaşların etkileri çıkyor ortaya

Ya toplum toplum baskısı, toplum toplum dediğimiz kim Allasen?
Sokaktan geçen adam mı?
Birebir iletişim içinde olmadığımız insanlar "bu konuda" toplum oluşturmuyor benim gözümde.

Şimdi ben sokağa çıksam, oramı buramı açsam, abartılı hareketler yapsam toplum beni eleştirir mi?
Elbette ki evet, çünkü ben bu hareketlerimle onların da özel sınırlarını ihlal etmiş, rahatsızlık vermiş olurum.

Ama bekaret böyle mi?
Sokakta ben bakire değilim diye bağırmadığıma ve bakire olmayanların bi yerinde kırmızı bi ışık yanmadığına göre kim ne bilecek bunu ve bu konuda toplum kimdir? Ailendir, eşindir, dostundur ki bu konu en en yakın olduğunun dışında insanlarla zaten konuşulmaz, konuşulmamalı.

Bu durumda bu işin asıl muhatabı kim oluyor?
Bizzat ben ve evlenmeyi düşündüğüm erkek.
Bu noktada da şahsi düşüncem şudur ki ben bakire değilim diye sorun çıkartacak bir erkekle beraber olmayı zaten düşünmem, direkt elerim özel hayatımdan. Bunu önemsemeyen, problem etmeyen ve hiçbir şekilde de gündeme getirmeyecek bir insan olacaktır hayatıma sokacağım.

Dolayısıyla toplumun burda benim açımdan ne gibi bir etkisi var? Bana göre yok.
Bu bir tek beni, evleneceğim insanı ve Allahı ilgilendirir.

çocuklara yazın ektiklerini kışın biçiyorsun bence
yani çocuk yaşta herşeyden önce mantıklı düşünmeyi sorgulamayı öğretirsek
gelişme çağında sırf aileyle zıt düşmek için kendini tehlikeye atacak şeyler yapmaz
ben kendi yetişme şeklimden bunu çıkarıyorum
bize hiçbir zaman çalış diyen olmadı, ama çalışmayınca nolacağını biliyorduk ve kimsenin bize birşey demesini beklemedik
bu bir örnek sadece
bizim de yetişme çağımız oldu, ailenin fikirleriyle zıt düştük, birçok kavgalar ettik
ama sırf zıt düşmek için kendimizi doğru bulmadığımız yollara atmadık...
o dönemde herkes bir kendisi bir arkadaşları doğru sanır
ama siz çocuklukta mantığını kullanma yetisi edindirdiyseniz büyük yanlışlar yapmaz bence...
biz çocuk yaşta hacılar hocalar içinde büyüdük, benim ailem o kadar değildi ama
komşularımız öyleydi, ahkam keser, cehennemde yenecek sopalardan bahsederlerdi
kendi kızları 16 yaşında az önce anlattığım şekilde alelacele evlenmek zorunda kaldı
bizim ailemizde bası yoktu ve bütün ablalarım da ben de okuduk meslek sahibi olduk ve sonra evlendik

ama bu sizin ailenizde böyle olmuş,
bende ne aileler biliyorum çocuklarını yetiştiriş tarzlarını,arkadaş oluşlarını,
anne babalıkların nekadar iyi yapıldığını,
ama çocuk öyle olmuyor malesef...
burda suçlu olan aile değildir bence,burda kişinn kendisi suçludur..
üni yi düşünn ne aileler gönderiyor çocuklarını,kızlarına sonuna kadar güveniyorlar,
serbest veya sıkı yönetim aileleri,
ama kızlar o özgürlüğü yakaladıklarında bi değişik oluyorlar,
kendini bilenler biliyor,bilemeyenler bilemiyor malesef:delphin:

Back