• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

toplum dediğimiz de her yerde aynı değil ki...
erkeklerin ve etrafındaki insanların bekarete verdikleri önemle sosyokültürel gelişmişlik doğru orantılı bence...
hee ben etrafımdakilerin verdiği öneme göre önem belirlemem o ayrı bir konu

toplum dediğimiz de her yerde aynı değil ki...
erkeklerin ve etrafındaki insanların bekarete verdikleri önemle sosyokültürel gelişmişlik doğru rantılı bence...hee ben etrafımdakilerin verdiği öneme göre önem belirlemem o ayrı bir konu

aynen canım. sana yaşadığım olayı anlattım demin. öyleleride var işte.
ne kafa karıştırıcı değil mi.

Mona Pisa nın yorumlarını çok beğendim. küçük bir noktaya katılmıyorum sadece.

özellikle belli bir yaştan sonra, aileleri de ilgilendirmediğini düşünüyorum. anne babamızın evlenmeden önce neler yaptıklarını biliyor muyuz biz? büyük bir ihtimalle kendileri de birşeyler yaşamıştır, özellikle babalar. kendi yaptığı birşeyi çocuğuna yasaklaması anlamsız.

Canım, elbette, ben o noktayı açmadım ama düşüncem seninle bir.
Aileleri tenzih ediyorum derken tabiiki belli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş insana ailesi de karışmamalı. Benim kastım hani daha erken yaşta, özellikle 18'ini doldurmadan yaşananlaraydı. Yoksa belli bir yaşa gelmiş, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadına bu konuda ailesi bile karışamaz elbette, orası öyle.

onu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince

o önemsediğini inatla iddia eden toplumun kızlarından torunlarından haberi yok...
bunun toplumla alakası yok, kişiyle alakası var...
hayatımda şu ana kadar karşıma çıkan "en doğru" adam "kocam"dı...en doğruydu ki kocam oldu...ve onunla yaşadım...kendi doğrum olduğu için...
bazı tabular kişinin kendisi içindir...her tabumu toplum için koymadım ben...benim hayatıma benim felsefeme benim inancıma tersti yaşamadım...hepsi bu...
ama toplum böyle buyururyor diye değil...toplum kendisine baksın...

aynen canım. sana yaşadığım olayı anlattım demin. öyleleride var işte.
ne kafa karıştırıcı değil mi.

senin olay da tam "buyur burdan yak"lık bir durum okim kaydirigubbakcemile3
gerçekten binbir değişik bakış açısı var, nerden baksan binlerce bakış açısı var kafamçokkarıştı

senin olay da tam "buyur burdan yak"lık bir durum okim kaydirigubbakcemile3
gerçekten binbir değişik bakış açısı var, nerden baksan binlerce bakış açısı var kafamçokkarıştı
aynen ,canım bakire diye rededilmelerde oluyor işte..
ne yapalım o zamanlar bunu da yaşamıştık. ilginç tabii.

valla kimse kusura bakmasın ama lala mansur gıbı geniş mideli hayatdada olamam bu düşünceler
normal değil...normal bir insanın düşünebileceği şeyler değil..
diğerlerinde haklı bulduğum şeyler oldu
ama en ilgincide lale mansurunki..
neyse onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine..

burada her önüne gelenle birlikte ol diyen yok sanırım. sevdiğin güvendiğin ve kendini hazır hissettiğin zaman olunabilir deniyor.
usul ve zamanı kişi kendi belirlemeli. en doğrusuda kişinin kendini hazır hissettiği zaman ,sevdiğiyle olması. bu evlilik öncesi de olabilir. zamanı gelmiştir ona göre. ve bencede pişman olmayacağını biliyorsa ,yaşanır vede aslada hata olmaz bu...

canım o senin görüşün bu benim görüşüm.bende her erkekle önüne gelenle demedim erkek arkadaşınla dedim eee çıkarken seviyosundur erkek arkaşını dimi ama eee nereye vardı şimdi bu.ah canım o aşk meşk biter güvende arkasından kovalar eskidenmiş o..evleneceğin kişide canım sevdiğin oluyor şahsıma evlenince düşünenlerdenim sen öyle düşünebilirsin..zamana gelince,,, ben belirlerim demedim zaten yeri ve zamanı gelince(evlenince)herşey olur.benim için evlilk öncesi hata olur pişmanlıkta cabası

canım o senin görüşün bu benim görüşüm.bende her erkekle önüne gelenle demedim erkek arkadaşınla dedim eee çıkarken seviyosundur erkek arkaşını dimi ama eee nereye vardı şimdi bu.ah canım o aşk meşk biter güvende arkasından kovalar eskidenmiş o..evleneceğin kişide canım sevdiğin oluyor şahsıma evlenince düşünenlerdenim sen öyle düşünebilirsin..zamana gelince,,, ben belirlerim demedim zaten yeri ve zamanı gelince(evlenince)herşey olur.benim için evlilk öncesi hata olur pişmanlıkta cabası

tabii,sizin için hata benim için değil. ama i,ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum.
ilişkinin nereye varacağını biz bilemeyiz.yalnız, bekaretim gitti diye hayata küsecek değilim. haa beraber oldum ayrıldım. buda beni asla rahatsız etmez.
işte bakış açısı. sizi rahatsız edebilir ama ,beni etmiyor

o önemsediğini inatla iddia eden toplumun kızlarından torunlarından haberi yok...
hayatımda şu ana kadar karşıma çıkan "en doğru" adam "kocam"dı...en doğruydu ki kocam oldu...ve onunla yaşadım...kendi doğrum olduğu için...
bazı tabular kişinin kendisi içindir...her tabumu toplum için koymadım ben...benim hayatıma benim felsefeme benim inancıma tersti yaşamadım...hepsi bu...

bende de böyle bir yaşam tarzı ya da tabu diyelim
neyse işte var ama dediğin gibi toplumun bakış açısı böyle olduğundan değil
ve toplumun bu bakış açısına da oldukça karşıyım
baskıyla yüzyıllarca namus koruduğumuzu sandık
ama saman altından yürütülen suları hiç göremedik
ne hacı hocaların ne ahkam kesenlerin ne kızlarını gördüm
alelacele evlenip 6,5 aylık erken doğumla ! aslan gibi çocukları oldu, 4-5 kilo civarında tosun maşallah :nazar:
herkes kendinden sorumludur, kendi için doğruysa bitmiştir...

aynen ,canım bakire diye rededilmelerde oluyor işte..
ne yapalım o zamanlar bunu da yaşamıştık. ilginç tabii.

işte aslında bunun altında da insanların genelinin bekarete bakış açısı var okim
neden o sorumluluğu almak istemiyor, çünkü arkasında durabileceği bir bakış açısı yok
niyeti bozuk diyoruz ya halk arasında, bu o niyeti bozukların insaflısı oluyor kafamçokkarıştı

onu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince
İşte o yer ve zaman kişinin hür iradesinde olmalı diyoruz biz de.Sana göre evlenince,bana göre nişanlanınca,ona göre sevgiliyken,bazılarına göre güvendiğinde,kimilerine göreyse istediği zaman:delphin:
Hem topluma uymak çok yanlış bir ifade.Türkiyenin yedi köşesinde yedi ayrı görüş var.Bazılarına göre aşık olmak cinayet motividir,bazılarına göre kocası ölen kadın kocasının erkek kardeşiyle evlenmelidir.Şimdi aşık olduğu için taşlanan kadın açısından bakarsak toplum kuralları yanlıştır.O yüzden kuralları biraz da kişi kendine göre yumuşatarak yaşar.Buna da kimse söz söyleyemez.
Özetle toplum diye diye yaşanmaz.Elalem ne derse desin,ben kendi hakkımdaki kararları kendim veririm ve kimse laf edemez,edenler de beni enterese etmez.Toplum için değil,kendim için yaşamak gibi bir düşüncem var nedense ve bu huyuma da bayılıyorum :kahve:

ışte o yer ve zaman kişinin hür iradesinde olmalı diyoruz biz de.Sana göre evlenince,bana göre nişanlanınca,ona göre sevgiliyken,bazılarına göre güvendiğinde,kimilerine göreyse istediği zaman:delphin:
Hem topluma uymak çok yanlış bir ifade.Türkiyenin yedi köşesinde yedi ayrı görüş var.Bazılarına göre aşık olmak cinayet motividir,bazılarına göre kocası ölen kadın kocasının erkek kardeşiyle evlenmelidir.Şimdi aşık olduğu için taşlanan kadın açısından bakarsak toplum kuralları yanlıştır.O yüzden kuralları biraz da kişi kendine göre yumuşatarak yaşar.Buna da kimse söz söyleyemez.
Özetle toplum diye diye yaşanmaz.Elalem ne derse desin,ben kendi hakkımdaki kararları kendim veririm ve kimse laf edemez,edenler de beni enterese etmez.Toplum için değil,kendim için yaşamak gibi bir düşüncem var nedense ve bu huyuma da bayılıyorum :kahve:

aynen katılıyorum.
toplumun bir bölümünde, pantalon giydi yada bir erkekle merhabalaştı diye kızlar katlediliyor. işte o toplumun kurallarına ,uymadı diye..:oklava:

canım sen şanslıymıssın insan şansa birakırmı ..yaaa evlenmeseydiniz tamam senin için sorun olmaz olabilir ama benim için yıkım olurdu.toplum zaten o inançların peşinden koşuyo kim ne derse desin....sen güvenmişsin evlenmişsin .inan bana güvenip teslim edip ortada kalan okadar çok genç varkii dua et kocana allah mesut etsin bir ömür boyu

canım sen şanslıymıssın insan şansa birakırmı ..yaaa evlenmeseydiniz tamam senin için sorun olmaz olabilir ama benim için yıkım olurdu.toplum zaten o inançların peşinden koşuyo kim ne derse desin....sen güvenmişsin evlenmişsin .inan bana güvenip teslim edip ortada kalan okadar çok genç varkii dua et kocana allah mesut etsin bir ömür boyu

karıştı sanırım
betty evlenmeden önce beraber olmamış...

Ben otuz yaşında evlendim,hatta 31 eçeyrek kala..O zamana kadar da kimseyle birlikte olmamıştım ama eşim olacak adamın da bekarete önem vermiyor olması seçim kriterlerimden biriydi.Şöyle dedim eşime,ben bakireyim.Beklediğim yönde bir cevap geldi:''Değerin bindi binbeş yüz oldu diyemeyeceğim.O kendini bağlar,sana ait olan bir şey üzerinde hak iddia etmem kadar saçma bir şey olamaz.Daha önce yüz adamla da birlikte olsan ben seni sevdim,ötesi hikaye.''Aman Allahım dedim,bu adam gerçek mi.Bakire evlenemedim o ayrı :roflol:

Ben otuz yaşında evlendim,hatta 31 eçeyrek kala..O zamana kadar da kimseyle birlikte olmamıştım ama eşim olacak adamın da bekarete önem vermiyor olması seçim kriterlerimden biriydi.Şöyle dedim eşime,ben bakireyim.Beklediğim yönde bir cevap geldi:''Değerin bindi binbeş yüz oldu diyemeyeceğim.O kendini bağlar,sana ait olan bir şey üzerinde hak iddia etmem kadar saçma bir şey olamaz.Daha önce yüz adamla da birlikte olsan ben seni sevdim,ötesi hikaye.''Aman Allahım dedim,bu adam gerçek mi.Bakire evlenemedim o ayrı :roflol:

eşine helal olsun diyeceğim. umarım böyle düşünen ve kadını bir meta olarak görmeyen erkeklerin sayısının artması dileğiyle.

Ortada kalmak kadar hemcinsini aşağılayan bir terimi kullanmak ne kadar kötü bir şey:olmaz:
Kadın çalışıyor,iradesi özgür bir kişilikle yaşıyorsa ortada kalmaz.Hayatına devam eder,işte ortada kalan,kendine yetemeyendir..:delphin:

İPEK TUZCUOĞLU
“Bekaret erken yaşta bozulmamalı”
Türkiye'de bekaret tabu. Ama ben şundan yanayım. Ne kadar açık görüşlü olsam da bunun erken yaşta olmasından yana değilim. Evet cinsellik öğretilmeli. Ama doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel ve mutluluk verici bir paylaşım olarak anlatılmalı. Tabu ve korku olarak gösterilmemeli.
Aldatıldım mı, bilmiyorum. Belki de aldatılmışımdır. Ama ben çok şanslı bir kadınım ki, bunu hiç hissetmedim.

ZEYNEP TUNUSLU
“Erkekler yemek- ellemek ve tüketmek istiyorlar”…
Hayatımda erkek olmayı çok düşündüm,ama sonra vazgeçtim.Erkek olmak ve sadece iki bacağın arasındaki bir organın yani penisin peşinde koşturmak çok zor ve zavallı bir durum. Biz saçlarımız okşansın diye bekliyoruz devamlı, adamlar şeker dükkanına girip hepsini verin şekerlerin diyor, yemek ellemek tüketmek istiyorlar.

Gayet mantıklı ve güzel izah etmişler helal olsun...Sevgili Lale Mansur da keşke şu an bu yazıyı okuyabilseydi de ona bir .... dediğimi görebilseydi :icecream:

Noktalı kısım değerlendirmesi hayal gücünüze kalmış....-tatlicadiarzu-

İpek Tuzcuoğlu'na katılıyorum . kesinliklede haklı buluyorum . Bekaret bir kızın temzilik,saflık sembolü olmamalı(kızlık zarını koruyarak çok farklı şeyler yaşayan insanları duyırsunuzdur) ancak çok basit düşünülerekte her önüne gelenlede küçük yaşlarda cinsel hayata başlanmamalı yani bu işin bir özelliği bir önemi olmalı.Lale mansur gibi merak uğruna yapılmamalı.
ilk defa bir şey yaşayacaksınız. Bu doğru zaman ,doğru yer ve buna değecek kişiyle olmalıdır...

Back