Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
toplum dediğimiz de her yerde aynı değil ki...
erkeklerin ve etrafındaki insanların bekarete verdikleri önemle sosyokültürel gelişmişlik doğru rantılı bence...hee ben etrafımdakilerin verdiği öneme göre önem belirlemem o ayrı bir konu
Mona Pisa nın yorumlarını çok beğendim. küçük bir noktaya katılmıyorum sadece.
özellikle belli bir yaştan sonra, aileleri de ilgilendirmediğini düşünüyorum. anne babamızın evlenmeden önce neler yaptıklarını biliyor muyuz biz? büyük bir ihtimalle kendileri de birşeyler yaşamıştır, özellikle babalar. kendi yaptığı birşeyi çocuğuna yasaklaması anlamsız.
onu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince
aynen canım. sana yaşadığım olayı anlattım demin. öyleleride var işte.
ne kafa karıştırıcı değil mi.
aynen ,canım bakire diye rededilmelerde oluyor işte..senin olay da tam "buyur burdan yak"lık bir durum okim kaydirigubbakcemile3
gerçekten binbir değişik bakış açısı var, nerden baksan binlerce bakış açısı var kafamçokkarıştı
burada her önüne gelenle birlikte ol diyen yok sanırım. sevdiğin güvendiğin ve kendini hazır hissettiğin zaman olunabilir deniyor.
usul ve zamanı kişi kendi belirlemeli. en doğrusuda kişinin kendini hazır hissettiği zaman ,sevdiğiyle olması. bu evlilik öncesi de olabilir. zamanı gelmiştir ona göre. ve bencede pişman olmayacağını biliyorsa ,yaşanır vede aslada hata olmaz bu...
canım o senin görüşün bu benim görüşüm.bende her erkekle önüne gelenle demedim erkek arkadaşınla dedim eee çıkarken seviyosundur erkek arkaşını dimi ama eee nereye vardı şimdi bu.ah canım o aşk meşk biter güvende arkasından kovalar eskidenmiş o..evleneceğin kişide canım sevdiğin oluyor şahsıma evlenince düşünenlerdenim sen öyle düşünebilirsin..zamana gelince,,, ben belirlerim demedim zaten yeri ve zamanı gelince(evlenince)herşey olur.benim için evlilk öncesi hata olur pişmanlıkta cabası
o önemsediğini inatla iddia eden toplumun kızlarından torunlarından haberi yok...
bunun toplumla alakası yok, kişiyle alakası var...
hayatımda şu ana kadar karşıma çıkan "en doğru" adam "kocam"dı...en doğruydu ki kocam oldu...ve onunla yaşadım...kendi doğrum olduğu için...
bazı tabular kişinin kendisi içindir...her tabumu toplum için koymadım ben...benim hayatıma benim felsefeme benim inancıma tersti yaşamadım...hepsi bu...
ama toplum böyle buyururyor diye değil...toplum kendisine baksın...
aynen ,canım bakire diye rededilmelerde oluyor işte..
ne yapalım o zamanlar bunu da yaşamıştık. ilginç tabii.
İşte o yer ve zaman kişinin hür iradesinde olmalı diyoruz biz de.Sana göre evlenince,bana göre nişanlanınca,ona göre sevgiliyken,bazılarına göre güvendiğinde,kimilerine göreyse istediği zamanonu bunu bilmem benim için çok önemlidir gerisi boş eşine saklamalıdır insan...iyi her erkek arkadaşa ben önemsemiyorum dersen ağız açarlar valla..kendin önemsemiyor olabilirsin ama toplum öyle bir önemsiyorki kolay kolayda bu görüşten vazgeçmezler ki.herşey usulune göre olmalı yerinde ve zamanı gelince
ışte o yer ve zaman kişinin hür iradesinde olmalı diyoruz biz de.Sana göre evlenince,bana göre nişanlanınca,ona göre sevgiliyken,bazılarına göre güvendiğinde,kimilerine göreyse istediği zaman
Hem topluma uymak çok yanlış bir ifade.Türkiyenin yedi köşesinde yedi ayrı görüş var.Bazılarına göre aşık olmak cinayet motividir,bazılarına göre kocası ölen kadın kocasının erkek kardeşiyle evlenmelidir.Şimdi aşık olduğu için taşlanan kadın açısından bakarsak toplum kuralları yanlıştır.O yüzden kuralları biraz da kişi kendine göre yumuşatarak yaşar.Buna da kimse söz söyleyemez.
Özetle toplum diye diye yaşanmaz.Elalem ne derse desin,ben kendi hakkımdaki kararları kendim veririm ve kimse laf edemez,edenler de beni enterese etmez.Toplum için değil,kendim için yaşamak gibi bir düşüncem var nedense ve bu huyuma da bayılıyorum
o önemsediğini inatla iddia eden toplumun kızlarından torunlarından haberi yok...
bunun toplumla alakası yok, kişiyle alakası var...
hayatımda şu ana kadar karşıma çıkan "en doğru" adam "kocam"dı...en doğruydu ki kocam oldu...ve onunla yaşadım...kendi doğrum olduğu için...
bazı tabular kişinin kendisi içindir...her tabumu toplum için koymadım ben...benim hayatıma benim felsefeme benim inancıma tersti yaşamadım...hepsi bu...
ama toplum böyle buyururyor diye değil...toplum kendisine baksın...
canım sen şanslıymıssın insan şansa birakırmı ..yaaa evlenmeseydiniz tamam senin için sorun olmaz olabilir ama benim için yıkım olurdu.toplum zaten o inançların peşinden koşuyo kim ne derse desin....sen güvenmişsin evlenmişsin .inan bana güvenip teslim edip ortada kalan okadar çok genç varkii dua et kocana allah mesut etsin bir ömür boyu
Ben otuz yaşında evlendim,hatta 31 eçeyrek kala..O zamana kadar da kimseyle birlikte olmamıştım ama eşim olacak adamın da bekarete önem vermiyor olması seçim kriterlerimden biriydi.Şöyle dedim eşime,ben bakireyim.Beklediğim yönde bir cevap geldi:''Değerin bindi binbeş yüz oldu diyemeyeceğim.O kendini bağlar,sana ait olan bir şey üzerinde hak iddia etmem kadar saçma bir şey olamaz.Daha önce yüz adamla da birlikte olsan ben seni sevdim,ötesi hikaye.''Aman Allahım dedim,bu adam gerçek mi.Bakire evlenemedim o ayrı :roflol:
Ortada kalmak kadar hemcinsini aşağılayan bir terimi kullanmak ne kadar kötü bir şeylmaz:canım sen şanslıymıssın insan şansa birakırmı ..yaaa evlenmeseydiniz tamam senin için sorun olmaz olabilir ama benim için yıkım olurdu.toplum zaten o inançların peşinden koşuyo kim ne derse desin....sen güvenmişsin evlenmişsin .inan bana güvenip teslim edip ortada kalan okadar çok genç varkii dua et kocana allah mesut etsin bir ömür boyu