• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

Şimdi aklıma bir anım geldi,paylaşmak istiyorum müsade ederseniz;
Ortaokul 2.sınıf öğrencisiyim,yengem hamile ve yaz tatili sürecinde amcamda kalıyorum..
O zamanlar Savaş Ay'ın A takımında sokak röportajı yapılıyor..
Soruyor;Bekaret sizce önemli midir?
Sokaktaki insanların nabzını ölçmek ve bu konuya değiniyor..
Ve ben bu süre boyunca bekaret kavramını bilmiyorum,bana güleceksiniz ama gerçekten nedir bilmiyorum!!!:1rolleyes:(Bilememek ayıp değil,öğrenmemek ayıp düşüncesi ile)
Bende yengeme döndüm ve o anda yanımda amcam ve amcamın küçük oğlu var;yenge bekaret ne demek demeye kalmadı,yengem hemen hey şitt ayıp ayıp dedi ve ağzımı kapadı:sinifsinif:
Yani bu zihniyet ile büyüyen bir genç kız nasıl bu tabular altında büyebilir düşünsenize;
Yani bu bir sadece kendimden bir örnek,halen bu şekilde büyüyen bir çok genç kızımız varken biz halen konuşmaya çekinirken bazı konuları daha çokkkkkkkkkkkk bacak arasında ararız namusumuzu-tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Bekaret kemerle sabitlendiği dönemlerden beri bir tartışma unsurudur .Namus göstergesi olarak algılanan bu bekaret nanesi aslında kadınları belli bir döneme kadar enfeksiyondan korumakla mükellef bir et parçasıdır bana göre.Namus beynimizde,gönlümüzde,işimizde,gücümüzde kendini belli eden bir kavramdır.Yeri iki bacak arası değildir :delphin:
Gelelim ünlülerin yorumlarına..Hülya Avşarın yorumunu arasa da gözlerim,zihniyetime pek Hatın kişisinin yorumu.en yakın..
Bekaret tabudur,bu tabuyla yoğrulan zihniyetlerde evliliğin tapusu erkeğindir..Kadınlar gelinliklerine kırmızı kurdele bağladıkça,kendini bu kaa metaa haline getirdikçe, bu konuda erkeğe hak verdikçe,hatta tek taraflı beklentiyi normal karşıladıkça,daha çoook ilk gece cinayetleri ya da bekaret testleri olacaktır.
Üzgünüz :delphin:

bu denli yanlı ve çirkin bir uygulamanın hala olması ne acı
evlilik sadece seks değildirki
iki ruhun anlaşmasıdır

ELİF DAĞDEVİREN
“İkinci kadınlara üzülüyorum”
Aşık olduğun adamı birisiyle paylaşıyorsun ve her gece yalnız yatıyorsun. Yani ikinci kadınlara acıyorum, evet kadının zayıflığı bundan kurtulabilir, bile bile girmiş oluyor, ama sanırım bu kadınlarda hep bir umut oluyor, bir gün esas ben olur muyum diye? Ben bunu düşünenlere de üzülüyorum, çünkü bir gün esas olabilir ama o zaman bir ikinci yine olacak.

bunada tamamen katılıyorum gercektende cok haklı
beni aldattı başkasıyla oldu onu aldatmayacagı ne malum yuva yıkan her kadının bir gün aldatılma korkusuda olmalı bence nasılsa ayarttım benım için vazgecti diyıp salmaması gerek emınımkı gunun bırınde de o aldatılıyor sahıt oldugum vakalar var bunla ilgili .....allah korusun aldatmadan ve aldatılmaktan ......

bence burda elif dağdeviren konuyu ikinci kadın açısından ele almış
onun da trajik bir hayatı olduğundan bahsetmiş
farklı bir açıdan bakmış, hepimizin yaptığı vurun abalıya boyutundan çıkmış...
ve bu boyuttan bakıldığında gerçekten haklı, ikinci kadını da çoğu kez yargılamadan infaz ederiz...

İpek Tuzcuoğlu ve Elif Dağdeviren e aynen katılıyorum

ama Lale Mansur' un söylediklerine ı-ıh katılmıyorum bana da fazla marjinal geldi:)

ya daha geçen gün şoklardan şoklara girdim kkda.
bir genç kızımız , nişanlısının ailesi istedi diye bekaret raporu nereden alınır diye soruyordu..
eğitiminde lisans yazan bu arkadaşımız,buna karşı koymak yerine ,bize heryere başvurdum ,hiçbir hastane vermiyor ,ne yapacağım ben diyerek konu açması ,hala bazı kadınlarımızın okumuşta olsa ,kendilerini insan değilde bir meta olarak gördüğünün, kanıtı oldu ,o gün bende...

bir genç kızımız , nişanlısının ailesi istedi diye bekaret raporu nereden aklınır diye soruyordu..
eğitiminde lisans yazan bu arkadaşımız,buna karşı koymak yerine ,bize heryere başvurdum ,hiçbir hastane vermiyor ,ne yapacağım ben diyerek konu açması ,hala kadınlarımızın okumuşta olsa ,kendilerini insan değilde ibir meta olarak gördüğünün, kanıtı oldu ,o gün bende...

bu erkekler yine iyi ya
biz kadınlar bile böyle yapıyoruz

bunları kk da söylemiş olsalardı artı rep aldıkları kadar eksi rep de alacaklardı doğal olarak:)

sanırım Lale Mansur kıpkırmızı olacaktı eksi repten :)

en çok artı repi de Arzu Balkan ve Elif Dağdeviren alacaktı bence :)

bu bekaret konusu bugunlerde cok ılgınc oldu...Ben bakıreyım temızım..benımle evlenın..
Bakıre degılım ...evlenecegım dıktırmem lazım......Bu sozlerı cok duyuyoruz..

Eskıden bekaret onemlıydı.....Bekaret bır kadının eşınden once kımseyle ozel şeylerı yaşamayıp.Sadece kendını sevecegı bır omur mutlu olacagı deger verdıgı eşıne saklamasıydı...

Şımdı bakıyorsun genclere bakıre ama...sevgılsıyle bırrleşme dısında herseyı yaşıyor..Sadece bır kısıylede degıl
sonra ben bakıreyım dıye sevınıyor..Dıger yandan sadece cok sevdıgı evlenmeyı dusundugu ınsanla beraber oldu bekaretı bozuldu dıye...hoş bakılmayan ınsanlar var..

gunumuzda maalesef kavramlar bırbırıne gırdı..Kelımelerın taşıdıgı anlamlar degerlerını yıtırdı..

Ben evlılık dısında ınsanların ozel olan şeylerı yaşamasına karşıyım...

Ozgur bır dunyadayız..Kım kıme neyı vermek nasıl yaşamak ıstıyorsa onu yaşasın......

Hayat onun...

ben yaşamadım ama yaşayana da karşı değilim
bu konuda erkeklerin bakış açısını da hep merak etmişimdir.
tabii ki onlar da bizim gibi kimisi karşıdır kimisi değildir ama
karşı olanların bakış açısını merak ediyorum
kendileri her cevizi kırdıklarında erkeklikleri övülür, sözkonusu kadın olduğunda işin rengi değişir bu tip erkekler için
bir yerde erkeklerin bu konuda düşüncelerini okurken bana tek mantıklı gelen şey şu olmuştu din dışındaki sebepler arasında
bir kadın ilk beraber olduğu insanı unutamaz ve erkek de birini unutamamış olmasını istemez fisfisfis
belki temelde bu vardır :uhm:

bu denli yanlı ve çirkin bir uygulamanın hala olması ne acı
evlilik sadece seks değildirki
iki ruhun anlaşmasıdır[/QUOTE
Öyle bir işlenmiş ki ruhlarına erkek hegemonyası,bunu takan baba ya da abi..
Genç kızımız bir boyunduruktan diğerine güle oynaya gidiyor evliliği sonuna kadar hak etmiş ve erkeğini mahçup etmemiş olmanın verdiği dayanılmaz mutlulukla..
Ama ne oluyor,bir ihtimal kızın zarı esnek çıkıyor ve o mutluluk saçan kızımız eleme gark oluyor.Çünkü bir et parçasına b üyük anlamlar yükleyen zihniyeti sonuna kadar destekleyen mentalitesiyle baştan kazıyor kuyusunu :delphin:

ZEYNEP TUNUSLU
“Erkekler yemek- ellemek ve tüketmek istiyorlar”…
Hayatımda erkek olmayı çok düşündüm,ama sonra vazgeçtim.Erkek olmak ve sadece iki bacağın arasındaki bir organın yani penisin peşinde koşturmak çok zor ve zavallı bir durum. Biz saçlarımız okşansın diye bekliyoruz devamlı, adamlar şeker dükkanına girip hepsini verin şekerlerin diyor, yemek ellemek tüketmek istiyorlar.

LALE MANSUR
“Bekaretimi merak uğruna verdim”…
Bekaret bence hiç önemli değildi. Genç kızlığımda daha önemini yitirmemişti açıkcası, ama ben ilk sevişeceğim adamla evlenmeyeceğimi biliyordum ve çatlıyordum merakımdan. Ve onu o merak uğruna denedim yani flört ettiğim birisiydi ama evlenmeyecektim, yani birlikte bir hayat tasarlamıyordum. Bir yerde kurtulmak rahatlamak gibi bir şey oldu.
Aldatmayı da yaşadım, aldatılmayı da. Hepsini yaşadım bu yaşıma kadar, ama aldatmak olarak algılamıyorum çünkü ben zaten birlikte olduğum insanı özgür bir insan olarak görüyorum, yani benimle evli diye bütün dünyaya pencerelerini kapatması gerektiğini düşünmüyorum.

]

zeynep tunuslu yine kitabın ortasından konuşmuş..
bu kadının bu delikanlı halerini çok seviyorum..
lale mansur ne yapsa zaten başımın tacı :asigim:

ama bana göre bekaret olmalı..
olmazsa olmaz değil ..
ama dokunduğum da titrediğim bir adam değilse karşımdaki ve bana dokunduğunda tüm dünya ile ilişkisinin kesildiğinden emin değilsem , derdinin bir bedene girmekten ziyade kendisine açılan kapının ardında bir ruh bir kalp bir zihin olduğunun bilincindeyse seve seve yaparım..
umrumda olmaz ne bekaret nede başka birşey..

bir genç kızımız , nişanlısının ailesi istedi diye bekaret raporu nereden alınır diye soruyordu..
eğitiminde lisans yazan bu arkadaşımız,buna karşı koymak yerine ,bize heryere başvurdum ,hiçbir hastane vermiyor ,ne yapacağım ben diyerek konu açması ,hala bazı kadınlarımızın okumuşta olsa ,kendilerini insan değilde bir meta olarak gördüğünün, kanıtı oldu ,o gün bende...

Bakire olmadığımı nişanlanacağım kişiye söylediğim anı hatırladım şimdi.
Ne kadar gergin bir andı.
Sanki bütün düğüm o anda çözülecek gibiydi benim için.
Bana taptığına tüm yüreğimle inanmama ve onu çok iyi tanımama rağmen yine de endişelenmiştim.
O kadar kararlıydım ki, eğer tepki verseydi ya da bunu ileride yüzüme sanki bir suçmuşçasına vuracağını hissetseydim o anda bitirecektim.
Çok şükür ki olmadı böyle bir şey.
Üzerinde durmadı bile... ve evli kaldığımız 12 yıl boyunca bir kez bile konusu açılmadı bunun.

Ben şanslıydım ama biliyoruz ki bu kadar şanslı olmayan nice kadın var.
Buyur işte.. rapor isteyen bir nişanlı... ve bunu değil sorgulamak, bilakis "sen bir malsın" diyen bir erkeğe "evet ben bir malım" diyen, onay veren bir kadın. O kadar üzülüyorum ki böyle şeylere.
O kızcağız neye karşı koyacağını bile bilmiyor ki belki de.
Hep haşa denilerek susturulmuş belli ki. Gerçekten üzülüyorum.

bir kadın bir başka kadının evlilik öncesi seks yapmasına neden karşı olur bir türlü anlamam
sen yapma ama niye karşısın
ben yapmadım o da yapmasınmı nedir yani

kadınların kendi içinde bile özgüvenli kadınlara tahammülü yok
topikleri okumuyormuyuz
istemiş beraber olmuş erkekten önce kadınlar tarafından sosyal lince uğruyor

aynen öyle.
çünkü kadınlar kadınlardan korkuyor..
köşe sıkıştırılmayı kabul etmeyen , kendine çizilen sınırları zorlayan kadınları tehlikeli buluyor..

bunları kk da söylemiş olsalardı artı rep aldıkları kadar eksi rep de alacaklardı doğal olarak:)

sanırım Lale Mansur kıpkırmızı olacaktı eksi repten :)

en çok artı repi de Arzu Balkan ve Elif Dağdeviren alacaktı bence :)

:roflol: :roflol: :roflol:

marjinal olmanın burdaki bedeli eksiler denizinde boğulmak

:roflol: :roflol: :roflol:

bir kadın bir başka kadının evlilik öncesi seks yapmasına neden karşı olur bir türlü anlamam
sen yapma ama niye karşısın
ben yapmadım o da yapmasınmı nedir yani
Yok sönmezim o diil,bunlar dünyayı kurtaracak,kıyameti öteleyecek tavırlar,onları da beraberimizde yakiciiiz diye korkuyorlar sanırım.Yoksa neden karışsınlar ki,ister açar ister kapar insanlar,onlara mı soracaklar fikirlerini :kahve:

ben yaşamadım ama yaşayana da karşı değilim
bu konuda erkeklerin bakış açısını da hep merak etmişimdir.
tabii ki onlar da bizim gibi kimisi karşıdır kimisi değildir ama
karşı olanların bakış açısını merak ediyorum
kendileri her cevizi kırdıklarında erkeklikleri övülür, sözkonusu kadın olduğunda işin rengi değişir bu tip erkekler için
bir yerde erkeklerin bu konuda düşüncelerini okurken bana tek mantıklı gelen şey şu olmuştu din dışındaki sebepler arasında
bir kadın ilk beraber olduğu insanı unutamaz ve erkek de birini unutamamış olmasını istemez fisfisfis
belki temelde bu vardır :uhm:

aynen çenebazcım

kendisi bakir olmayıp harıl harıl bakire kadın arayan erkeklerin özgüven yönünden eksik olduklarını düşünüyorum.

bu tip erkeklerin yani cinseliiği kendisi için bir ihtiyaç kadın için ise ancak erkeği memnun etmek olarak gören erkeklerin evlenecekleri kadınlarda bekaret zarı aramasının nedenlerinden biri de korkularıdır. kazara eşleri bakire değilse kendilerinden önceki erkeklerle cinsel yönden karşılaştırılmaktan korkarlar kadınları birer objeden farklı görmemeleri de cabası.

kendisi bakir olup eşinin de önceden cinsel bir tecrübe yaşamamamış olmasını tercih eden erkeklerin ise ancak düşüncelerine saygı duyarım (eğer gerçekten bakirlerse:))

Şimdi aklıma bir anım geldi,paylaşmak istiyorum müsade ederseniz;
Ortaokul 2.sınıf öğrencisiyim,yengem hamile ve yaz tatili sürecinde amcamda kalıyorum..
O zamanlar Savaş Ay'ın A takımında sokak röportajı yapılıyor..
Soruyor;Bekaret sizce önemli midir?
Sokaktaki insanların nabzını ölçmek ve bu konuya değiniyor..
Ve ben bu süre boyunca bekaret kavramını bilmiyorum,bana güleceksiniz ama gerçekten nedir bilmiyorum!!!:1rolleyes:(Bilememek ayıp değil,öğrenmemek ayıp düşüncesi ile)
Bende yengeme döndüm ve o anda yanımda amcam ve amcamın küçük oğlu var;yenge bekaret ne demek demeye kalmadı,yengem hemen hey şitt ayıp ayıp dedi ve ağzımı kapadı:sinifsinif:
Yani bu zihniyet ile büyüyen bir genç kız nasıl bu tabular altında büyebilir düşünsenize;
Yani bu bir sadece kendimden bir örnek,halen bu şekilde büyüyen bir çok genç kızımız varken biz halen konuşmaya çekinirken bazı konuları daha çokkkkkkkkkkkk bacak arasında ararız namusumuzu-tatlicadiarzu-

işte malesef kızları böyle eğitiyoruz
sormaktan çekinen, tutuk, "saygılı"

oysa ki herşey sorulabilmeli ve kişi kendi içinde yanıtları kendi bulmalı...
kendi eleğinde süzmeli...
çocuklarımıza hazır yemeyi değil yemek pişirmeyi öğretmeliyiz...
bu da kendi mantığından geçmeyen şeyi kabul etmemesini öğretmekten geçer...

zeynep tunuslu yine kitabın ortasından konuşmuş..
bu kadının bu delikanlı halerini çok seviyorum..
lale mansur ne yapsa zaten başımın tacı :asigim:

ama bana göre bekaret olmalı..
olmazsa olmaz değil ..
ama dokunduğum da titrediğim bir adam değilse karşımdaki ve bana dokunduğunda tüm dünya ile ilişkisinin kesildiğinden emin değilsem , derdinin bir bedene girmekten ziyade kendisine açılan kapının ardında bir ruh bir kalp bir zihin olduğunun bilincindeyse seve seve yaparım..
umrumda olmaz ne bekaret nede başka birşey..

aynen canım... nasıl katılacağımı bilemiyorum... çok güzel açıklamışsın...

Bakire olmadığımı nişanlanacağım kişiye söylediğim anı hatırladım şimdi.
Ne kadar gergin bir andı.
Sanki bütün düğüm o anda çözülecek gibiydi benim için.
Bana taptığına tüm yüreğimle inanmama ve onu çok iyi tanımama rağmen yine de endişelenmiştim.
O kadar kararlıydım ki, eğer tepki verseydi ya da bunu ileride yüzüme sanki bir suçmuşçasına vuracağını hissetseydim o anda bitirecektim.
Çok şükür ki olmadı böyle bir şey.
Üzerinde durmadı bile... ve evli kaldığımız 12 yıl boyunca bir kez bile konusu açılmadı bunun.

Ben şanslıydım ama biliyoruz ki bu kadar şanslı olmayan nice kadın var.
Buyur işte.. rapor isteyen bir nişanlı... ve bunu değil sorgulamak, bilakis "sen bir malsın" diyen bir erkeğe "evet ben bir malım" diyen, onay veren bir kadın. O kadar üzülüyorum ki böyle şeylere.
O kızcağız neye karşı koyacağını bile bilmiyor ki belki de.
Hep haşa denilerek susturulmuş belli ki. Gerçekten üzülüyorum.

hep sus otur, terbiyeli ol telkinleriyle yetiştirildik ve kaçınılmaz sonuç : yetiştiriyoruz...

Çok güzel bir konu olmuş.
Bekaret kavramı ile bağlantılı çeşitli sıkıntılar yaşayan ya da bir sürü şeyi yaşadıktan sonra "bakire" olduğunu iddia eden veya cinsellikle ilgili bir sağlık sorunu olup bekar olduğu içni taşa tutulan birçok arkadaşımızın konusunda düşüncelerimi açıkça dile getirdiğim için tepki aldığım o kadar çok oldu ki.
Ama esas nokta şu; ben kimseyi bakire kalmak istediği için eleştirmiyorum, yargılamıyorum. Ama ben bakire kalmak istemeyenlerin de namussuz olmadığını dile getirdiğim zaman yargılanıyorum. Tabi bu sadece KK ile ilgili bir durum değil, toplumun geneli böyle. Oysa bu kadar çok bekaret baskısı ya olmadık cinsel sağlık sorunlarına yol açıyor ya da psikolojik olarak bunun yükü olumsuz sonuçlar doğuruyor. Cinselliği bilmeyen, öğrenmeyen bir toplumuz maalesef.
Benim fikrime gelince; ben de neredeyse ıpek Hanım ile aynı düşünüyorum. ısteyen bunu evlilik bağı ile bağlı olmaksızın yaşayabilmeli ama çok erken yaşta olmamalı. Yani beden ve ruhen gelişim tamamlandıktan sonra, gerçek bir yetişkin olduktan sonra... Toplumun bekaret baskısı yüzünden vajinusmus olmak nasıl kabul edilebilir değilse benim gözümde, 15 - 16 yaşında tatlı sevimli bir flört şeklinde sürmesi gereken bir ilişkide tam olarak ne olduğunu bile anlamadan cinselliği yaşayıp örselenmek de sakıncalı.
Hele hele herşeyi yaşayıp diktirme ya da herşeyi (hatta anal bile çok afedersiniz) yaşayıp sadece zarı koruma gibi şeyleri ne dürüst buluyorum; ne de bakire olarak görüyorum o insanları. Namus zarda değil bence, namus yaşadığını, dünya görüşünü sahiplenmekte.
Kendi deneyimimi daha önce paylaşmıştım bu sitede, gene paylaşmakta sakınca görmüyorum. ılk cinsel birlikteliğim eşim değildi. Eşim olmayacağından emin olduğum biriydi. Hayatım boyunca ne bunun pişmanlığını yaşadım ne evlenirken sorun oldu. Çünkü zaten eş olarak seçeceğim insanın dünyaya bakış açısı da benimle paralel olmalıydı ve öyle de oldu. Konusu bile geçmedi bunun bizim ilişkimizde.
Lafın kısası herkesin yaşadığı ve dünya görüşü kendine. Toplum olarak birbirimize biraz daha saygı duymayı bilebelirsek; arkadaşımız, kardeşimiz ya da kızımız (küçük yaştaki genç kızları kasdetmiyorum, zaten görüşümü yukarıda söyledim) bile olsa onun zarından ve bedeninde sorumlu olmadığımızı kabul edebilirsek biraz daha mutlu ve sağlılı olacağız diye düşünüyorum.
Sevgiler.

Çenebazım topic açayım derken çığır açtın he :roflol:

afiyet olsun vatana, millete :teytey: biz de tartışabiliyormuşuz kavga etmeden :teytey:
ne kadar uygarız :teytey:

aynen çenebazcım

kendisi bakir olmayıp harıl harıl bakire kadın arayan erkeklerin özgüven yönünden eksik olduklarını düşünüyorum.

bu tip erkeklerin yani cinseliiği kendisi için bir ihtiyaç kadın için ise ancak erkeği memnun etmek olarak gören erkeklerin evlenecekleri kadınlarda bekaret zarı aramasının nedenlerinden biri de korkularıdır. kazara eşleri bakire değilse kendilerinden önceki erkeklerle cinsel yönden karşılaştırılmaktan korkarlar kadınları birer objeden farklı görmemeleri de cabası.

kendisi bakir olup eşinin de önceden cinsel bir tecrübe yaşamamamış olmasını tercih eden erkeklerin ise ancak düşüncelerine saygı duyarım (eğer gerçekten bakirlerse:))

peki kadınların ilk beraber olduğu erkeği unutamamalarını ileri süren arkadaşlara yorumun ne olur satrapim fisfisfis

Back