• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

Çok güzel bir konu olmuş teşekkürler çencebazım.
Bende bekaret konusunda takıldım en çok.
Şimdi tabularla yetişmiş, bekareti hayat memat meselesi gibi
öğrenmiş, doğrularını bunun üzerine kurmuş bir kadın elbette;
yetiştirdiği çocuğada bunları bir şekilde yansıtacaktır. Nasıl
daha farklı yaklaşabilir ki...Temelde olan duygularından sıyrılması
ne kadar mümkündür? Hal böyle olduğu sürece biz bunları tartışmaya,
çözüm bulamamaya devam edeceğiz sanırım. Erkek annelerine kız
annelerinden çok daha fazla görev düşüyor bu noktada.
Tartışmak, eleştirmek gibi sözlü faaliyetlerimizden çok
çocuklarımızı doğru yetiştierek çözüm bulacağımızı düşünüyorum.

En komiği de ne biliyo musunuz?
Bekarete önem veren bir çok erkeğin "nasılsa evleneceğiz" diyerek sevgilileri ya da nişanlılarına yaklaşmaya çalışması.
Hulen hadi bişey oldu evlenemedin?
Ya kız bunu kaldıramayacak karakterde bir insansa, o kadar güçlü değilse ne olacak?
Nasıl başedecek bu durumla?
Hem zinhar namustur, önemlidir onlar için hem de yapalım demekten geri durmazlar.

Bu arada beraber olup evlendikten sonra eşlerini "sen zaten benimle de evlenmeden birlikte olmuştun" diyerek aşağılayan, kıran erkek kısmısına da izninizle öküz demek istiyorum.

peki kadınların ilk beraber olduğu erkeği unutamamalarını ileri süren arkadaşlara yorumun ne olur satrapim fisfisfis
bunu düşünen erkekler de ya eşlerinin veya sevgililerinin aşkından, sevgisinden şüphe duyuyorlardır ya da başlarından geçen kötü bir tecrübe yüzünden böyle düşünüyorlardır.

ama benim fikrimi sorarsan böyle düşünen erkeklerin hepsi olmasa bile birçoğu bu ihtimali bahane ediyor olabilir

Çok güzel bir konu olmuş.
Bekaret kavramı ile bağlantılı çeşitli sıkıntılar yaşayan ya da bir sürü şeyi yaşadıktan sonra "bakire" olduğunu iddia eden veya cinsellikle ilgili bir sağlık sorunu olup bekar olduğu içni taşa tutulan birçok arkadaşımızın konusunda düşüncelerimi açıkça dile getirdiğim için tepki aldığım o kadar çok oldu ki.
Ama esas nokta şu; ben kimseyi bakire kalmak istediği için eleştirmiyorum, yargılamıyorum. Ama ben bakire kalmak istemeyenlerin de namussuz olmadığını dile getirdiğim zaman yargılanıyorum. Tabi bu sadece KK ile ilgili bir durum değil, toplumun geneli böyle. Oysa bu kadar çok bekaret baskısı ya olmadık cinsel sağlık sorunlarına yol açıyor ya da psikolojik olarak bunun yükü olumsuz sonuçlar doğuruyor. Cinselliği bilmeyen, öğrenmeyen bir toplumuz maalesef.
Benim fikrime gelince; ben de neredeyse İpek Hanım ile aynı düşünüyorum. İsteyen bunu evlilik bağı ile bağlı olmaksızın yaşayabilmeli ama çok erken yaşta olmamalı. Yani beden ve ruhen gelişim tamamlandıktan sonra, gerçek bir yetişkin olduktan sonra... Toplumun bekaret baskısı yüzünden vajinusmus olmak nasıl kabul edilebilir değilse benim gözümde, 15 - 16 yaşında tatlı sevimli bir flört şeklinde sürmesi gereken bir ilişkide tam olarak ne olduğunu bile anlamadan cinselliği yaşayıp örselenmek de sakıncalı.
Hele hele herşeyi yaşayıp diktirme ya da herşeyi (hatta anal bile çok afedersiniz) yaşayıp sadece zarı koruma gibi şeyleri ne dürüst buluyorum; ne de bakire olarak görüyorum o insanları. Namus zarda değil bence, namus yaşadığını, dünya görüşünü sahiplenmekte.
Kendi deneyimimi daha önce paylaşmıştım bu sitede, gene paylaşmakta sakınca görmüyorum. İlk cinsel birlikteliğim eşim değildi. Eşim olmayacağından emin olduğum biriydi. Hayatım boyunca ne bunun pişmanlığını yaşadım ne evlenirken sorun oldu. Çünkü zaten eş olarak seçeceğim insanın dünyaya bakış açısı da benimle paralel olmalıydı ve öyle de oldu. Konusu bile geçmedi bunun bizim ilişkimizde.
Lafın kısası herkesin yaşadığı ve dünya görüşü kendine. Toplum olarak birbirimize biraz daha saygı duymayı bilebelirsek; arkadaşımız, kardeşimiz ya da kızımız (küçük yaştaki genç kızları kasdetmiyorum, zaten görüşümü yukarıda söyledim) bile olsa onun zarından ve bedeninde sorumlu olmadığımızı kabul edebilirsek biraz daha mutlu ve sağlılı olacağız diye düşünüyorum.
Sevgiler.

çok güzel ifade etmişsin tüm açılardan, eline sağlık... a.s.

belli bir olgunluğa gelmemiş yaşta yaşanmasının sakıncalı olduğunu,
belli bir yaştan sonra da herkesin dünyaya baktığı pencereden kendi belirlediği bakış açısına karışılamayacağını düşünüyorum...

Çok güzel bir konu olmuş teşekkürler çencebazım.
Bende bekaret konusunda takıldım en çok.
Şimdi tabularla yetişmiş, bekareti hayat memat meselesi gibi
öğrenmiş, doğrularını bunun üzerine kurmuş bir kadın elbette;
yetiştirdiği çocuğada bunları bir şekilde yansıtacaktır. Nasıl
daha farklı yaklaşabilir ki...Temelde olan duygularından sıyrılması
ne kadar mümkündür? Hal böyle olduğu sürece biz bunları tartışmaya,
çözüm bulamamaya devam edeceğiz sanırım. Erkek annelerine kız
annelerinden çok daha fazla görev düşüyor bu noktada.
Tartışmak, eleştirmek gibi sözlü faaliyetlerimizden çok
çocuklarımızı doğru yetiştierek çözüm bulacağımızı düşünüyorum.

işte bu zihniyetle yetişen kadınların bile hayatının bir noktasında durup bi düşünmesi
çocuğumu nasıl önyargılar denizinde boğuyorum demesi lazım...
bunun için herkes anne olamaz işte...

En komiği de ne biliyo musunuz?
Bekarete önem veren bir çok erkeğin "nasılsa evleneceğiz" diyerek sevgilileri ya da nişanlılarına yaklaşmaya çalışması.
Hulen hadi bişey oldu evlenemedin?
Ya kız bunu kaldıramayacak karakterde bir insansa, o kadar güçlü değilse ne olacak?
Nasıl başedecek bu durumla?
Hem zinhar namustur, önemlidir onlar için hem de yapalım demekten geri durmazlar.

Bu arada beraber olup evlendikten sonra eşlerini "sen zaten benimle de evlenmeden birlikte olmuştun" diyerek aşağılayan, kıran erkek kısmısına da izninizle öküz demek istiyorum.

öküz az kalır bence monam onlara :oklava:
işlerine geldiği gibi hayat, oh ne ala :mymeka:

bunu düşünen erkekler de ya eşlerinin veya sevgililerinin aşkından, sevgisinden şüphe duyuyorlardır ya da başlarından geçen kötü bir tecrübe yüzünden böyle düşünüyorlardır.

ama benim fikrimi sorarsan böyle düşünen erkeklerin hepsi olmasa bile birçoğu bu ihtimali bahane ediyor olabilir

bu tezi de çürütmüş olduk o zaman kaydirigubbakcemile5

Erkekler bu kafa yapılarını değiştirmedikleri sürece kadınlar tarafından daha çok kandırılırlar.. Kendi cinselliğin her türlüsünü yaşayıp da evleneceği zaman bakire kız arayan erkekleredir bu lafım.. Siz sanıyor musunuz ki bakire diye evlenmeye karar verdiğiniz o kadınların hepsi cinselliği ilk sizinle yaşayacak? Bekaret kaybedilmeden de cinsellik yaşanabiliyor.. KK'da da bunun örneklerini defalarca gördük.. He-man diktirme operasyonu nasıl yapılır, bekaretimi kaybetmemek için farklı yoldan ilişkiye giriyoruz ne gibi sakıncaları vardır, vs.. Bu topikleri hepimiz görmedik mi? Bence namus bu değildir.. Namus bir zardan ibaret değildir her şeyden önce..
Ben, nasıl her erkeğin bu ülkede cinselliği yaşama hakkı varsa, her kadının da olması gerektiğine inanıyorum.. Ama elbette, doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiyle ve en önemlisi doğru yaşta olması gerektiğine inanıyorum.. Kız çocuğum olduğunda da onu bu şekilde yetiştireceğim.. Cinsellik bir tabu değildir, ayıp da değildir.. ıhtiyaç olarak da nitelendirmiyorum cinselliği.. Sadece doğa ananın bize verdiği bir nimettir cinsellik.

çok kişi söylemiş iççimden geçenleri
ayrıca sönmezimi kutlar alnından da öperim her cümlesine katılıyorum
benim anlayamadığım nokta da kadınlar evlilik öncesi ilişkiye nasıl karşı oluyorlar
karşı olursun ama sadece kendin için olursun
bu başkasına müdahale edebileceğin yorum yapabileceğin yargılayabileceğin bir konu değil ki
herkesin bekareti kendine değil mi ama:))
sen korursun ben korumam bu kadar basit
ne ben sana ne gerek var saklıyorsun deme hakkına sahibim ne de senin bana yapamazsın ben karşıyım deme hakkın var
o yüzden bu konuda insanların yorum yapması bana tuhaf geliyor cidden
(bu topiği kastetmiyorum tabi, burası güzel olmuş)

Erkekler bu kafa yapılarını değiştirmedikleri sürece kadınlar tarafından daha çok kandırılırlar.. Kendi cinselliğin her türlüsünü yaşayıp da evleneceği zaman bakire kız arayan erkekleredir bu lafım.. Siz sanıyor musunuz ki bakire diye evlenmeye karar verdiğiniz o kadınların hepsi cinselliği ilk sizinle yaşayacak? Bekaret kaybedilmeden de cinsellik yaşanabiliyor.. KK'da da bunun örneklerini defalarca gördük.. He-man diktirme operasyonu nasıl yapılır, bekaretimi kaybetmemek için farklı yoldan ilişkiye giriyoruz ne gibi sakıncaları vardır, vs.. Bu topikleri hepimiz görmedik mi? Bence namus bu değildir.. Namus bir zardan ibaret değildir her şeyden önce..
Ben, nasıl her erkeğin bu ülkede cinselliği yaşama hakkı varsa, her kadının da olması gerektiğine inanıyorum.. Ama elbette, doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiyle ve en önemlisi doğru yaşta olması gerektiğine inanıyorum.. Kız çocuğum olduğunda da onu bu şekilde yetiştireceğim.. Cinsellik bir tabu değildir, ayıp da değildir.. İhtiyaç olarak da nitelendirmiyorum cinselliği.. Sadece doğa ananın bize verdiği bir nimettir cinsellik.

her kelimesine katılıyorum

Kötü sözler sarfedilmeden bunu tartışabilmek ne güzel oldu. Ama sanırım şu nedenle, konu ortaya olduğu için ve konu ve ilk yorumlar benzer yönde olduğu için pek saldırı ortamı oluşmadı. Yoksa birimiz kendi hayatı üzerinden yorum almak için açsaydık bu topiği gene aynı sona mahkum olacaktı. Olsun, bu da birşeydir. Yavaş yavaş alışacağız kendi doğrumuz dışında da doğruların varlığını kabullenmeye.

Ben, nasıl her erkeğin bu ülkede cinselliği yaşama hakkı varsa, her kadının da olması gerektiğine inanıyorum.. Ama elbette, doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiyle ve en önemlisi doğru yaşta olması gerektiğine inanıyorum.. Kız çocuğum olduğunda da onu bu şekilde yetiştireceğim.. Cinsellik bir tabu değildir, ayıp da değildir.. İhtiyaç olarak da nitelendirmiyorum cinselliği.. Sadece doğa ananın bize verdiği bir nimettir cinsellik.

bunu da burdan erkek milletine duyuralım şakkıdı
geçmiş ola... saf bakire sandığınız kızlar için :roflol:

çok kişi söylemiş iççimden geçenleri
ayrıca sönmezimi kutlar alnından da öperim her cümlesine katılıyorum
benim anlayamadığım nokta da kadınlar evlilik öncesi ilişkiye nasıl karşı oluyorlar
karşı olursun ama sadece kendin için olursun
bu başkasına müdahale edebileceğin yorum yapabileceğin yargılayabileceğin bir konu değil ki
herkesin bekareti kendine değil mi ama:))
sen korursun ben korumam bu kadar basit
ne ben sana ne gerek var saklıyorsun deme hakkına sahibim ne de senin bana yapamazsın ben karşıyım deme hakkın var
o yüzden bu konuda insanların yorum yapması bana tuhaf geliyor cidden
(bu topiği kastetmiyorum tabi, burası güzel olmuş)

tut ki onların fikrine sahip olduk...
evet dedik öyle, karşıyız veya değiliz
ne geçecek ellerine çok merak ediyorum :delphin:
zafer nidalarıyla koşuşturacaklar sanırım :icecream:

Kötü sözler sarfedilmeden bunu tartışabilmek ne güzel oldu. Ama sanırım şu nedenle, konu ortaya olduğu için ve konu ve ilk yorumlar benzer yönde olduğu için pek saldırı ortamı oluşmadı. Yoksa birimiz kendi hayatı üzerinden yorum almak için açsaydık bu topiği gene aynı sona mahkum olacaktı. Olsun, bu da birşeydir. Yavaş yavaş alışacağız kendi doğrumuz dışında da doğruların varlığını kabullenmeye.

evet konu ortaya ama emin ol kavga çıkarmak isteyen en alakasız yerinden bile yakalayıp
zıt kutupları bir anda oluşturabiliyor...
herkesin kendi iradesi kimsenin tartışmasına açık bir konu değildir bence
yeterki iradesi oluşmuş yaşta olsun...
kurda kuşa yem olmasın...

isteyen kurda kuşa da yem olabilir, benim için sakıncası yok. :ecrin_bebek:

benim saklamama karışmasın yeter.:olmaz: her saklayan örümcek beyinli, sofu, irticacı olacak diye bişi yok. olanlar var tabi mirmirmirmir olsa da banane, sanane, ona ne.
bana göre bekaret özel bişey. ama sırf bekaret değil, özel olan BENİM. ben istediğim zaman, ben istediğim kadar. benim isteğim için kriterim din de olabilir, aşk da. aşkı için bekaretinden olanı alkışlayıp da dini için kendini koruyana öcü gözüyle bakmak abes. dedim ya, bana karışmasın istediğini yapsın.şakkıdı

isteyen kurda kuşa da yem olabilir, benim için sakıncası yok. :ecrin_bebek:

benim saklamama karışmasın yeter.:olmaz: her saklayan örümcek beyinli, sofu, irticacı olacak diye bişi yok. olanlar var tabi mirmirmirmir olsa da banane, sanane, ona ne.
bana göre bekaret özel bişey. ama sırf bekaret değil, özel olan BENİM. ben istediğim zaman, ben istediğim kadar. benim isteğim için kriterim din de olabilir, aşk da. aşkı için bekaretinden olanı alkışlayıp da dini için kendini koruyana öcü gözüyle bakmak abes. dedim ya, bana karışmasın istediğini yapsın.şakkıdı

işte genelde bunun tersi bir durum oluyor
yani saklamayan saklayana değil de saklayan saklamayana karışıyor
sen de sakla, tu rezil tavırlarına giriyor
yoksa saklayanı da kardeşimiz, saklamayanı da
tekerleme gibi mi oldu ne :uhm:

sakla samanı gelir zamanı
sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak
bunlar kişiye kalmış....

kurda
isteyen kuşa da yem olabilir, benim için sakıncası yok. :ecrin_bebek:

başlangıçta saldırıyorsunuz sonrasında bana kimse bişey demesin
kurda kuşa yem olmak nedir???
bence kişi istediği için yapmalı yada yapmamalı
ama karşısından beklememeli

yoğurdu saklıyoz bacım, geceden dolaba koyuyoz
yıllarca saklıyoz...
bigün hediye paketi olarak sunuyoruz :roflol:

yogurt deyilmis nan bekaretmis:sinifsinif:

aceleci davranmayip saklansa iyi ama iste sabir lazim, ben biraz sabirsizimda:kedi:
eger dogru kisiyse eminse yasanabilir bence, ama erken yasta deyil cizzzzzz:olmaz:

Back