Bu kadar zor mu okumak

Becauseimhappy

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2017
421
324
Kızlar bir hafta sonra okula gidicem ve cidden maddi anlamda bu okumak beni çok yoruyor. Sadece sıkıntımı paylaşmak istedim ben okumak için bu kadar cirpinirken yine de zor durumda olmaktan dolayı çok strese girdim. Geçen sene hazırlık okudum bu sene 1. Sınıfa başlıyorum. Devlet yurdunda kalıyorum ve geçen sene 150 liraydı. Ailemin durumu baya kötü ve onlardan istemek istemedim hiç, burs da çıktı 425 lira; ama yurt parasını ve onun dışında tüm masraflarımi kendim ödedim ve cok zor oldu. gider gitmez ise girdim. her gün sabah işe akşam okula gidiyordum hergun 6 saat dersim vardı ve yorgunluktan derslerime yoğunluk veremedim. ilk vizelerimden kötü not aldım sonra iş yerimle konuşup sadece hafta sonları çalıştım bı şekilde idare ettim .Derslerim de aşırı zordu yabancı dil ve geçme notu 70 di gerçekten ikisi beraber çok zor oldu benim için ve yazın bu seneye hazırlık olsun diye 3 ay garsonluk yaptım asgari ucrete. Ama gel gör ki geriye şu an 1500 lira birşey kaldı nereye gitti derseniz aileme verdim biraz, kardeşimin yaz okuluna verdim babam zaten borcun içinde ondan istemesin diye. Kendime de kıyafet aldim bir kısmına çünkü cidden çok ihtiyacım vardi. İkinci öğretim olduğu için ona para verdim otobüs biletine verdim ona buna derken geriye 1500 lira birşey kaldı ve yurt yenilendiği için 260 liraya çıktı. yani burstan geriye 175 lira gibi birşey kalicak. Yine bir işe girsem derslerim bu sene çok daha zor olucak bu 1500 lira da eminim çok kısa sürede biticek. Aşırı strese girdim gerçekten tüm yaz boyunca her gün akşam 10 a 11 e kadar çalıştım ve gercekten çok yorucuydu hiç bir şekilde dinlenmedim ve o para o kadar kolay bitti ki... kaldı ki bana üniversitede lazım olucak. Sanki boşa çalışmışim elde kalan sifirmis gibi oldu. Belki yazmam saçma oldu ama ne yapsam bilmiyorum.Bir ara burs veren vakıflar olduğunu duymuştum ama nasıl başvurulur nerdedir bilmiyorum eğer bilen varsa bu konuda yardımcı olur musunuz? Birde bu sene de çalışayım mı sizce ama bir yandan da derslerimde cok başarılı olmak istiyorum. Ortalamami yüksek tutmak istiyorum. Ve ikisi birden çok zor olacak ne yapacağım bilmiyorum. Sadece paylaşmak istedim teşekkür ederim okuduğunuz için.

Maşallah Rabbim yüzünü güldürsün inşallah senin gibi kadınlar kesinlikle boş kalmaz kendi ayaklarının üzerinde duran bir yapıya sahipsin.Tebrik ediyorum.
Geçinmek zor hele ki ünv daha da zor.
Bursaları dernekleri vakıfları araştır.
Bir de kaymakamlıga belediyelere başvur bakalım bir şey çıkabilir
Aileleere yardım veriyorlardı hatırladıgım kadarıyla.

Çok çok teşekkür ediyorum size. arastiricam bulurum inşallah

Allah yolunuzu açık etsin eminim bir kolaylık çıkaracaktır Rabbim.. çevrede de bir iş yeri vs sahibi de burs verebilir aslında hiç tanıdık filan yok mu böyle tanıdığın tanıdığı filan

Seni çok takdir ettim, ne kadar çalışkan ve sorumluluk sahibisin. Ab-ilan.com diye bir site var, menüye tıkla, eğitim/burslar yazar ona tıkla, burs veren kurumlar yurtiçi yurtdışı karışık çıkıyor. Bugün rastladım bu ilanlara, sana faydası olur belki. Başvuracağın zaman da buraya anlattığın gibi anlat onlara da derdini. Umarım para sıkıntısı çekmeden başarılı bir öğrencilik geçirirsin.

Ya cok sağolun çok işime yarayacak. Çoğu kurum devlet bursu almama şartı istiyor ama çok var ve bakicam hepsine teşekkür ederim çok

Insallah bir burs bulursunuz ve egitiminizi basariyla tamamlarsiniz
Cok gonulden diliyorum bunu
Astoria burslarla ilgili bilgin vardi yanlis hatirlamiyorsam ?

Birkaç ihtiyacı olana başvurması için özel mesajla vakıfları göndermiştim evet. :)

Konu sahibi size özelden yazıyorum, size uygun olan vakıflara başvuru yapın muhakkak olur mu?

Öncelikle Allah yardımcın olsun.. Azmin ve ışığın hiç sönmesin :)
Ben senin yerinde olsam aylık 300 tl alacak şekilde bölerdim ve öyle harcardım.. Bu arada hafta sonları 1 2 gün yapabileceğim işlere devam ederdim ( vize, final haftası hariç).. Kazandığım parayla da mümkün olduğunca o fonu beslerdim.. Ara tatilde bir ay çalışsan asgari ücretle buda bahar dönemini kurtarmanı sağlar..
Ders konusuna gelince gerekirse sabah 5te kalk, olmadı kütüphanede sabahla hafta içi ama önceliğinin sadece o okul olduğunu unutma.. Yolun açık olsun, sakın pes etme bende üniversitede 2 yıl çok zorluk çektim.. Şanslıydım ki sağlık meslek lisesi mezunu olduğum için bu süreçte deli gibi köşeye çalışarak atandım.. Maaşım sabit ve iyi olsa da iş sorunları zamansızlık bitmedi sonunda bende bir koltuğa 2 3 karpuz sığdırmaya alıştım sanırım

Guzel yorumunuz için teşekkür ederim.bende böyle birşey yapacağım sanırım o parayı bölerek ve hafta sonu işlere bakarak. Umarım bende görürüm emeğimin karşılığını çok sağolun:)

Her okul kendi icinde basarili ogrencilerini part time olarak gorevlendiriyor kutuphanede,yemekhanede vs. Ucretleri min 400 lira. Derslerini etkilememesi icin dusunebilirsin. Danisman hocana sor istersen

Her okul kendi icinde basarili ogrencilerini part time olarak gorevlendiriyor kutuphanede,yemekhanede vs. Ucretleri min 400 lira. Derslerini etkilememesi icin dusunebilirsin. Danisman hocana sor istersen
Boyle birsey oldugunu bilmiyordum. Söylemeniz çok iyi oldu. Derslerimde başarılı olacağıma eminim . O zaman gittiğimde direk danışman hocamla konuşayım teşekkürler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…