• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar zor mu okumak

Maşallah ne güzel

Bu sene part time çalışmayı denesen mesela haftanın belli günleri olabilir o şekilde okulla birlikte idare edemez misin ?

Nerelisin bilmiyorum ama şehrinin dernekleri mutlaka vardır onlara basvur burs için canım umarım hersey gönlünce olur
 
Maşallah ne güzel

Bu sene part time çalışmayı denesen mesela haftanın belli günleri olabilir o şekilde okulla birlikte idare edemez misin ?

Nerelisin bilmiyorum ama şehrinin dernekleri mutlaka vardır onlara basvur burs için canım umarım hersey gönlünce olur
Canim deneyeceğim gittiğimde . Bir kaç güne gidicem zaten. Part time is ve okulda olabilen işlere bakacağım. Umarım teşekkür ederim çok çok
 
Benimde ailemin durumu da sıkıntılı. 4.sınıfa geçtim ve 3 senedir hep özel ders verdim. Sizi öyle iyi anlıyorum ki.
Soğukta otobus beklerken nasıl donduğumu unutamam. Öğrencilerin evine ilk gidişimde yaşadığım korkuyu, tedirginliği...

Ne yazık ki bazılarımız için okumak hiç kolay değil. 3yıldır öğrenci miyim yoksa çalışan mıyım bilmiyorum. Sınav haftalarımda bile özel ders vermeye devam ettiğim için not ortalamam da düştü. Bu yüzden vakıflardan bursta alamam
 
Son düzenleme:
Kızlar bir hafta sonra okula gidicem ve cidden maddi anlamda bu okumak beni çok yoruyor. Sadece sıkıntımı paylaşmak istedim ben okumak için bu kadar cirpinirken yine de zor durumda olmaktan dolayı çok strese girdim. Geçen sene hazırlık okudum bu sene 1. Sınıfa başlıyorum. Devlet yurdunda kalıyorum ve geçen sene 150 liraydı. Ailemin durumu baya kötü ve onlardan istemek istemedim hiç, burs da çıktı 425 lira; ama yurt parasını ve onun dışında tüm masraflarımi kendim ödedim ve cok zor oldu. gider gitmez ise girdim. her gün sabah işe akşam okula gidiyordum hergun 6 saat dersim vardı ve yorgunluktan derslerime yoğunluk veremedim. ilk vizelerimden kötü not aldım sonra iş yerimle konuşup sadece hafta sonları çalıştım bı şekilde idare ettim .Derslerim de aşırı zordu yabancı dil ve geçme notu 70 di gerçekten ikisi beraber çok zor oldu benim için ve yazın bu seneye hazırlık olsun diye 3 ay garsonluk yaptım asgari ucrete. Ama gel gör ki geriye şu an 1500 lira birşey kaldı nereye gitti derseniz aileme verdim biraz, kardeşimin yaz okuluna verdim babam zaten borcun içinde ondan istemesin diye. Kendime de kıyafet aldim bir kısmına çünkü cidden çok ihtiyacım vardi. İkinci öğretim olduğu için ona para verdim otobüs biletine verdim ona buna derken geriye 1500 lira birşey kaldı ve yurt yenilendiği için 260 liraya çıktı. yani burstan geriye 175 lira gibi birşey kalicak. Yine bir işe girsem derslerim bu sene çok daha zor olucak bu 1500 lira da eminim çok kısa sürede biticek. Aşırı strese girdim gerçekten tüm yaz boyunca her gün akşam 10 a 11 e kadar çalıştım ve gercekten çok yorucuydu hiç bir şekilde dinlenmedim ve o para o kadar kolay bitti ki... kaldı ki bana üniversitede lazım olucak. Sanki boşa çalışmışim elde kalan sifirmis gibi oldu. Belki yazmam saçma oldu ama ne yapsam bilmiyorum.Bir ara burs veren vakıflar olduğunu duymuştum ama nasıl başvurulur nerdedir bilmiyorum eğer bilen varsa bu konuda yardımcı olur musunuz? Birde bu sene de çalışayım mı sizce ama bir yandan da derslerimde cok başarılı olmak istiyorum. Ortalamami yüksek tutmak istiyorum. Ve ikisi birden çok zor olacak ne yapacağım bilmiyorum. Sadece paylaşmak istedim teşekkür ederim okuduğunuz için.

Okulun yemek yardımı ve öğrencilere yönelik işleri oluyor kütüphanede falan
Her dönemin başında belli sayıdaki öğrenciye yemekhane yardımı çıkar
Gidip başvur derim
 
Öncelikle gerçekten kolay gelsin, ikisini birden yapmak gerçekten çok zor. Gazetenin sayfasında burslarla ilgili uzun bir listeye denk geldim aklıma siz geldiniz. Link'in buradan direkt olarak paylaşılamayacağını düşünüyorum ondan dolayı hepsini buraya yapıştırıyorum, umarım işinize yarar bir şey çıkar.

Üniversite kayıtlarının bitmesinin ardından öğrencilerin burs maratonu başladı. eğitim masrafına destek olmak isteyen pek çok kurum var. Vakıflar, dernekler ve odalar öğrencilere destek oluyor. Burs süresi 9-12 ay arasında değişirken; aylık ödemeler 200 liradan başlıyor, 510 liraya kadar çıkıyor. Bursiyer seçim kriterlerinde maddi yetersizlik ve başarı ön plana çıkıyor.

EYLÜL'DE BAŞVURU
Karşılıksız burs desteği veren kurumlar arasında; Sabancı, Vehbi Koç, Tekfen, Borusan Kocabıyık Vakfı gibi kurumlar yer alıyor. Ayrıca İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası gibi iş örgütleri de öğrencilere destek oluyor. Başvurular, kurumların internet sitesi üzerinden yapılırken, çoğu başvuru Eylül ayı içinde bitiyor. Bu nedenle hızlı davranmakta fayda var.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
Kurum üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca aylık 200 TL burs veriyor. Başvuru koşulları; devlet üniversitesinde okumak, KYK hariç başka kurumdan burs almamak, başarı ortalamasının en az 2 olması. Son başvuru tarihi 18 Eylül. Başvurular internet sitesi üzerinden yapılıyor.

VEHBİ KOÇ VAKFI
Burs başvuruları 29 Eylül’e kadar www.vkv.org.tr adresinden gerçekleştirilecek. Başvuru koşulları: Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, maddi yardıma ihtiyacı olmak, disiplin cezası almamış olmak, başarı notunun en az 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2.50 olması ve karşılıksız burs almıyor olmak.

SABANCI VAKFI
Burs, lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerli. Ekim-Haziran aylarında 9 ay süreyle aylık 500 TL burs veriliyor. Burs karşılıksız, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermiyor. Son başvuru tarihi 13 Ekim. Gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekiyor.

TÜRK EĞİTİM VAKFI
Burslar Ekim-Haziran arasında 9 ay ödeniyor. Üniversitede lisans eğitimi görenlere aylık 510 TL veriliyor. Burs karşılıksız ancak bursiyerlerin vicdani yükümlülükleri var. Mezun olup, iş hayatına atıldıklarında onların da vakfa destek olması bekleniyor. Son başvuru tarihi 30 Eylül. Kurumun internet sitesinden başvuru yapılıyor.

TÜRK DİL KURUMU
LYS’de ilk 2 bine giren öğrencilere 9 ay boyunca aylık 400 TL burs veriyor. Dernekçe verilen karşılıksız burs yardımları, sosyal yardıma muhtaç, kendi imkanları ile tahsil hayatlarını sürdüremeyen öğrencilere veriliyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri takdirde bursları okul hayatları boyunca devam ediyor.

YAŞAR EĞİTİM VAKFI
Yüksek lisans, lisans, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriliyor. Bursiyerlere 9 ay aylık 480 TL ödeme yapılıyor. Disiplin cezası bulunmamak, bir işte çalışmamak, başka kurumdan burs almamak ve başarılı olmak başvuru koşulları arasında. Online olarak yapılan başvuruda son tarih 7 Ekim.

İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI
Vakıf, Ankara; ODTÜ, hacettepe, Ankara ve Gazi Üniversitesi, İstanbul; İTÜ, Boğaziçi ve İstanbul Üniversiteleri’nin Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Hukuk öğrencilerinden başvuru kabul ediyor. Burs miktarı aylık 400 TL. 9 ay karşılıksız ödeniyor. Yeni dönem başvuruları bu ay içinde duyurulacak.

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI
Burslar Türkiye’de öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere sağlanır. Üniversite bursundan yararlanmak için 100 üzerinden en az 70; 4 üzerinden en az 2.75 ortalamaya sahip olmak gerekiyor. Burs süresi 12 ay. Burslar karşılıksız, öğrenciye mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Burs başvuruları okulların Burs Birim Merkezi’ne yapılıyor.

İSTANBUL SANAYİ ODASI
Başvuru koşulları; başka bir kurumdan burs veya kredi almamak, gelir düzeyi düşük olmak, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olması, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ’da bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak. Başvurular 30 Eylül’e kadar internet sitesi üzerinden online yapılacak.

İSTANBUL TİCARET ODASI
İstanbul’da okuyanlara burs veriyor. Başvuru koşulları arasında; birinci sınıfta 22, ikincide 24, üçüncüde 25, dördüncüde 26 yaşından büyük olmamak, başka kurumdan burs almamak, başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2.25 veya 100 üzerinden en az 60 olması yer alıyor. Başvurular 24 Eylül’e kadar kurumun internet sitesinden yapılacak.

MEHMET ZORLU VAKFI
Yeni dönem burs başvuruları 18 Eylül’de başlayacak. Başvurular ilgili üniversitelere şahsen yapılacak, vakıf üzerinden bireysel başvuru alınmıyor. Burs kapsamında belirlenmiş devlet üniversiteleri, devlet konservatuarları ile yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilere burs veriliyor.

CAFER SADIK ABALIOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
Denizli ile bağlantısı olan (Denizlili olan ya da liseyi Denizli’de tamamlayan) adaylara burs veriliyor. Başvurular 29 Eylül’e kadar vakfa şahsen yapılıyor. Başvurmak için 2017’de üniversite sınavında yerleştiği puan türünde Türkiye çapında ilk 5 bin sıralamasında bulunmak gerekiyor.

ŞAHİNLER VAKFI
Her yıl 500 öğrenciye burs veriyor. Bursiyere 9 ay boyunca ödeme yapılıyor. Başvuru koşulları; sabıka kaydı olmaması, kazanç getiren bir işte çalışmamak, aileden başka birinin Vakıf’tan burs almaması olarak sıralanıyor. Başvuru formu ve gerekli belgeler internet sitesi üzerinden temin edilip, posta yoluyla vakfa gönderilecek. Son başvuru tarihi 31 Ekim.

TEKFEN VAKFI
500 öğrenciye burs verilecek. Başvuru www.tekfenburs.org adresinden 24 Eylül’e kadar yapılacak. Bölüm kısıtlaması yok ancak burstan faydalanmak isteyen öğrencilerin, velileri arasında en yüksek gelir sahibi kişinin yıllık brüt gelirinin 63 bin 880 TL ve altında olması şartı aranıyor. Bursiyerlere Tekfen Grup Şirketleri’nde staj imkanı da sunuluyor.

ANADOLU VAKFI
Burs başvuruları 30 Eylül’e kadar Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılacak. Kriterler arasında, devlet üniversitelerini kazanmış olmak yer alıyor. Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler için yüzde 100 başarı bursuyla yerleşmiş olma kriterleri aranıyor. Başbakanlık bursu hariç, farklı kurumlardan alınan burslar, başvuruya engel değil.
 
Back