Öyle özgüvenim vardı ki yerle bir etti. Güvenim kalmadı kendime haklısınız.Kendinize güvenmiyorsunuz.
Siz bu adamla evlenmeden önce ne yapıyordunuz?
Zaten bir hayatınız yok muydu?
Bu adamla varolmadınız dimi?
Siz baya bi düşünün.
Kimse vazgeçilmez değildir.
Hele ilk adımı bir atın,bakın devamı nasıl geliyor.
Cesareti içinizde arayın. Ve bulun.Ne güzel de özetlemişsiniz. İşin özü bu; evlilik bir kere olur ömür boyu sürer diye beynime öyle kodlamışım ki, şimdi bu kodlamadan kurtulmaya çalışıyorum. Uzun zamandır kendi yaralarımı kendim sarıyorum zaten. O kanatmasa eskileri kabuk bağlamıştı ama duramadı yine işte...
Doğru çok yoruldum çok hırpalandım. Ailesini tüm haksızlıklarına rağmen savunması, hiçbir zaman yanımda olmaması, beni suçlaması hemen her şeyde, konuyu istemediği bir şey olduğunda saptırması, bana ağır hakaretler etmesi.... Çok doldum çok!.... İhtiyacım olan cesareti bulurum umuduyla, belki bu sefer harekete geçerim umuduyla buradayım kendime inanmasam da...
Beni sıkıştıran bir konu da kızım elbette. Zaman önemli. Kızım hızla büyüyor. İstiyorum ki o acı çekmesin. Babasına alışırsa ona daha zor olur ileride diye panikliyorum.Olacak olan er geç olacak fakat zamanlama sizin elinizde. Her şey bittiğinde geriye sadece siz ve çocuğunuz kalacaksiniz. Daha nereye kadar gidecek böyle? Siz kararınızı vermişsiniz haklısınız bunları yaşamak zorunda değilsiniz bunları haketmiyorsunuz.
Aslında siz ona bağımlı değilsiniz sadece değişimi kabullenmek istemiyorsunuz fakat günden güne olanlar size hadi artık diyor
zamanı var demekkı inanıyorsanız eğer kadere ne zaman bitmesi gerekiyorsa o zaman bitiyor umudunu yitirme ben bu adamdan bir gün kurtulacağım ve kızımla çok mutlu olacam de ailen destek olur konularından bildigım kadarıyla yeni hayatın için planlar kur ona gore adımlar atHaklısınız. Başkaları yarısını çeyreğini yaşamıyor yaşadıklarımın ama çat diye boşanıyor
Beni sıkıştıran bir konu da kızım elbette. Zaman önemli. Kızım hızla büyüyor. İstiyorum ki o acı çekmesin. Babasına alışırsa ona daha zor olur ileride diye panikliyorum.
İnşallah dediğiniz gibi mutlu ve güçlü bir annesi olur kızımın. Önce kabullenmem gerekiyor sanırım olanları. Zor bir dönem. Dua edin bana... Böyle bitmesin diye o kadar çok uğraştım ki... Bundan dolayı da kabullenemiyorum belki de.Kızınızin mutlulugu mutlu anne babadan geçer. Babasını bilemicem Allah onada yardım etsin ama kızınızı mutlu etmek için önce kendinizi mutlu edip iyilestirmelisiniz ona güçlü bir annesi olduğunu gösterin her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Eşinizle de düşman olmaya gerek yok sizde kendi yolunuzu çizersiniz kalbinizi iyi dinleyin ne istiyorsanız hayal edin ve yapın. Siz bir mutlu olun hele ne düşmanlık kalır ne sizi üzen etkenler. Kötü seyler bile bir kalkan varmış gibi değmeden geçer önce siz mutlu olun
Aynen öyle... Dahası büyüdüğünde çocuğuma da anlatacakmış gibi üstü kapalı tehdit etti yuvana sahip çık diye. Ona göre yuvasına sahip çıkmayan Benim çünkü. Susup ailesinin yaptıklarını söylemesem hatta gitsem ellerini öpsem benden iyisi olmaz şimdilik. Şimdilik diyorum çünkü sonra yine birşey bulur kesin. Ben adamlığına laf ettim böyle adamlık mı olur anneme gidip anlattın diye sonra iyice çıldırdı adamlığı kimlerden öğrendin sen diye. Şahsiyet meselesi olduğunu hala anlayamamış adamlığın....Geçmişte başkalarıyla yaşadıklarınızı gidip annenize mi anlattı? Şimdi de babana da dürüst ol diyor öyle mi?Yani yakında gidip ona da tüm özelini anlatacağım diyor anladığım kadarıyla size.Çocuğunun annesine yapıyor bunu birde.Hayır insanlar çocuklar var diye kendini aldatan kadının bile ayıbını örtüp ayrılıyor.Bu adamdan boşanmak isteseniz bile seviyeli bir şekilde kurtulamazsınız siz.
Çok terbiyesiz bir eşiniz var, ayrılsanız hiç değilse bir kere çirkefini çekersiniz, sonrası belkide güzel mutlu bir hayat sizi bekliyordur.İnsanın eşinden bunları duyması çok acı.Eşiniz çok kompleksli bir adam sanırım.Bence sizin ona fazla olduğunuzu düşünüyor ve size eziyet edip eksik hissettiğinizi düşündüğü noktalardan sizi sindirmeye çalışıyor.Aşağılık kompleksi var ve muhtemelen ona fazlasınız.Aynen öyle... Dahası büyüdüğünde çocuğuma da anlatacakmış gibi üstü kapalı tehdit etti yuvana sahip çık diye. Ona göre yuvasına sahip çıkmayan Benim çünkü. Susup ailesinin yaptıklarını söylemesem hatta gitsem ellerini öpsem benden iyisi olmaz şimdilik. Şimdilik diyorum çünkü sonra yine birşey bulur kesin. Ben adamlığına laf ettim böyle adamlık mı olur anneme gidip anlattın diye sonra iyice çıldırdı adamlığı kimlerden öğrendin sen diye. Şahsiyet meselesi olduğunu hala anlayamamış adamlığın....
İnşallah dediğiniz gibi mutlu ve güçlü bir annesi olur kızımın. Önce kabullenmem gerekiyor sanırım olanları. Zor bir dönem. Dua edin bana... Böyle bitmesin diye o kadar çok uğraştım ki... Bundan dolayı da kabullenemiyorum belki de.
Bir arkadaşıma yaşadığım bir olayı anlatmıştım ve o da sizinle aynı yorumu yapmıştı. Tam bir narsisy eşim. Aşağılık kompleksi var evet. Ama görseniz aynada kendini dev görür. Kibrinden burnunun ucunu göremediğini bile farkedemiyor...Çok terbiyesiz bir eşiniz var, ayrılsanız hiç değilse bir kere çirkefini çekersiniz, sonrası belkide güzel mutlu bir hayat sizi bekliyordur.İnsanın eşinden bunları duyması çok acı.Eşiniz çok kompleksli bir adam sanırım.Bence sizin ona fazla olduğunuzu düşünüyor ve size eziyet edip eksik hissettiğinizi düşündüğü noktalardan sizi sindirmeye çalışıyor.Aşağılık kompleksi var ve muhtemelen ona fazlasınız.
Evet aynen çok tanıdık. Benzer bir durum yaşadığınız satırlardan anlaşılıyor. Size de geçmiş olsun. İnsana kendini kaybettiriyor böyleleri...Bu hisleri bende yaşadım ben evli değildim ama emin olun çok çok iyi anlıyorum kalbininizi . O emekleri o kendinden defalarca taviz vermeyi aslında sucunuz yokken bile tüm kılıçların size döndüğünü o caresizligi gizli gizli ağlamalarınızı sonra her şey yolunda gibi davranmaya çalışmaları bunlar tanıdık geliyor değil mi? Iyi ki bitirmisim demiştim keşke daha önceden bitirseymisim demiştim zaten içten içe biteceğini biliyorsun ama nasıl olacak o süreç nasıl gecicek hazır değilsin insan hayatında surekli bosanmiyor yasadece cesaret ve emin olun her şey daha iyi olucak eğer cesaretiniz olursa. Sonra diyeceksiniz ki vay be ne güçlü kadınım atlattım içiniz ferah olsun
Biliyorum araştırdım Videolar izledim kitaplar okudum ama yok yok yok.... Ben bu adamla yaşarken ancak kendimden vazgeçersem Mutlu olabilirim o da mümkün değil. Vazgeçtiğim zamanlarda da başka problemler bulabildi.ağır narsistik özellikler gösteriyor eşiniz ve boşanamam derseniz bir narsistle nasıl yaşayacağınızı araştırın sizi daha mutlu yapmaz bu seçenek ama en azından olabilecek kötü olayları engellersiniz. boşanmamak boşanmaktan daha yorucu olacak sizin için. gençliğinize yazık etmeyin
Evet aynen çok tanıdık. Benzer bir durum yaşadığınız satırlardan anlaşılıyor. Size de geçmiş olsun. İnsana kendini kaybettiriyor böyleleri...
Biliyorum araştırdım Videolar izledim kitaplar okudum ama yok yok yok.... Ben bu adamla yaşarken ancak kendimden vazgeçersem Mutlu olabilirim o da mümkün değil. Vazgeçtiğim zamanlarda da başka problemler bulabildi.
Her yolu denedim aslında. 2 ay annemlerde kaldım. Boşanma aşamasına geldim. Geldi ikna etti yeniden denemeye karar verdim. Ama değişen birşey olmadı. Dediğiniz gibi naif ve kırılganım ama olur olmadık şeylere de kırılmam. Çirkefleşen o olur sonunda da beni de sinirden deli edince ben de bağırırım. Bağırdığıma beni tanıyanlar inanamaz öyle diyeyim ben size. Ama kendime de diyorum ki taş olsa çatlatır bu adam. Sabır taşı da olmadığıma göre...Yanı sızın gıbı naif ve kırılgan bı kadınla neden bu cekısme anlamadım yanı acaba sız cok mu cemkıren surat asan irkeflesen tarafsınız bılmıyoruz soncta ama konusmanız yazmanız olaylara tepkıletınz olsun gayet sakın ve kıbarca. Bosanmaktan korkuyorsunuz bosanma sonrası sıze zarar verır dıyemı? Valla alkolede basladıysa o konuda haklısınz napacagı belli olmaz bu adamın. Ama bır el kaldırmasında polıse basvurcagınızı soyleyınce korkusundan el kalfıramıyorsa yanı ğolıs cagırmanızdan korkuyorsa aslında bosansanız bısey yapamaz gıbı. Hıc ayrı yasadınızmı. Bakı nsız bu adamla otrup sakın sakın konusun herseyı rahatsız oldhnuz her konuyu. Baktınız devam edıyor. Cekın gıdın. Olmuyor duzelmıyorsun dıyın cıkıp gıdın. O surecte belkı duzelır y da ne bıleym daha rahat bosanmıs olursunuz. Ne yapsanız batıyor, nere gıtsenız batıyor, yakında ısınızede engel olur. Emımım kafanızda bosanma fıkrı dolanıyordur ama yasadıgınz gecırdıgınz guzel anlarda dolanıyordur bır pısmanlıgınzda bu sanırım. Yanı illa kı oyledır nısanlanırsın ceyızını nasıl telasla hazırlarsın dugun gunu biran once gelsın ıstersın sevdogın adamla artık aynı catı altında yasamak ıstersın, nıkah kıyılır oyle heyecanlı ve guvende hıssedersınkı bu adam sana hep iyi olacak, hep mutlu edecek okadr emın ve asıksın ne bıleceksın ılerde olacakları o an cok ıyıler, zamanla beklemedıgın haketmedıgın seylerı goruyorsun sonra bosanmakla pısmanlık arasında gıdıp geliyorsun. Evlendıkten sonra ne degısıyor anlamıyorum hıc imza atılana kadar ailelere etrafa olam, efendı saygılı damat süsü. imzayı attıktan sonra döverimde söverimde severımde size ne. Yok bılmıyorm ınsallah hayırlısı olur Rabbım sana yardımcı olur kolaylık verir. Dua et ona sıgın, ya duzelr ya bitirir
İnşallah. Sizin de her şey gönlünüzce olsun çok sağolun.Her şey insanlar için her şey daha iyi olacak inanın.Hayatınız alt üst olacak zannediyorsunuz ama belkide altı üstünden daha güzeldirSizi en iyi koruyacak düzeltecek kişi kendinizsiniz. Inşallah her şey gönlünüzce olur