Bu kadar basit mi hersey?

Türkiye gibi evlenip boşanmış kadın durumunun hala bi tabu olduğu yerde senin karşındakinin bu durumu rahatça kabul edebileceğini sanman bana tuhaf geldi..

bi arkadaş daha yazmış, hakkaten sen sen ol evlenmemiş adama umut bağlama..

sana acı gelebilir ama bu ülkede hiç evlenmemiş hiçbi erkek evlenip boşanmış bi kadınla kolay kolay evlenmez.

Ne alaka benim abim evlendi dayım evlendi yengemin abisi evlendi evlenip ayrılınca ne oluyor sorun ne ne eksiği oluyor o çok eskidendi yıl oldu 2013 gerilerde değiliz yani :KK66:
bir arkadaş yazmış evlenmemiş her kız evlenen kadından farklımı diye bencede çok haklı yani sağlıkçıyım ortalık beka... diktirenlerle dolu sırf sebep oysa ki böyle mantıksız düşünenlerin sebebi odur !

Kızcağız zaten 3 hafta içinde anlattım diyor sanki aylar geçmişte anlatmamış gibi ayrıca hemen duygusal bir dialog içerisinde değilmişki tanımaya çalışmış ilşki başlamamışki başlamasına karar verdiğinde söylemiş oda esip gürlemiş kiiii sen o sana o lafları söylediğinde ağzının payını verecektin canım

Ne alaka benim abim evlendi dayım evlendi yengemin abisi evlendi evlenip ayrılınca ne oluyor sorun ne ne eksiği oluyor o çok eskidendi yıl oldu 2013 gerilerde değiliz yani :KK66:
bir arkadaş yazmış evlenmemiş her kız evlenen kadından farklımı diye bencede çok haklı yani sağlıkçıyım ortalık beka... diktirenlerle dolu sırf sebep oysa ki böyle mantıksız düşünenlerin sebebi odur !

yengenizin abisi ve abiniz bu ülkede hala istisna durumundalar..kadın evlenip ayrılınca tabi ki bi eksiği olmuyo, ben eksiği var demedim zaten.evlenip boşanmış kadına bakış açısından bahsettim.konu sahibi arkadaşın karşısındaki adam da böle düşünmüş olacak ki bırakıp gitmiş.

ohooo, bu ülkede doktorlar bile boşanmayı bu kadar basite indirgeyebiliyorsa vay halimize. inşallah kadın doğum doktoru diildir bahsedilen şahıs. kesinlikle ona denk gelmek istemem.

ne demek ya ''benden önce sana başkaları dokunmuş''.
hiç evlenmemiş bir bayana ilk dokunanın kendisi olacağını zannediyor sanırım,şapşal!!
bu kadar sığ düşünceli bir adamla yolun başındayken ayrılmanız senin hayrına olmuş.
hiç üzülme canım,umutlarında tükenmesin daha çok gençsin,mutlu olacağına inanıyorum.

Hiç üzülme canım sonuçta sen meşru bir evlilik yapmış ve bitirmişsin.Bu senin en doğal hakkın ve doğru zamanda anlatmışsın daha önceki evliliğini. Sakın kendini üzüp yıpratma seven insan böyle bir kalemde silmezdi hem dr olmak okumuş kültürlü olmak bazı insanların düşünce yapısını değiştirmiyor.Şimdi kabullenip senle evlenseydi evliliğinizde seni daha çok üzerdi.Sen herşeyin hayırlısını iste inş karşına seni çok mutlu edecek biri çıkacak sen bunu hakediyorsun sakın unutma

Hiç üzülme canım sonuçta sen meşru bir evlilik yapmış ve bitirmişsin.Bu senin en doğal hakkın ve doğru zamanda anlatmışsın daha önceki evliliğini. Sakın kendini üzüp yıpratma seven insan böyle bir kalemde silmezdi hem dr olmak okumuş kültürlü olmak bazı insanların düşünce yapısını değiştirmiyor.Şimdi kabullenip senle evlenseydi evliliğinizde seni daha çok üzerdi.Sen herşeyin hayırlısını iste inş karşına seni çok mutlu edecek biri çıkacak sen bunu hakediyorsun sakın unutma

seven erkek böyle yapmaz..öğrendiğinde kendince üzülür ama hemen çekip gitmez ya da gitse bile öyle hemen unutup başkalarına bakmaz..hakkınızda hayırlısı buymuş..içten içe kızgınlık duyup evlenseydi ve sonra ilk evliliğinizi başınıza kaksaydı emin olun şu ankinden çok daha fazla incinirdiniz..

Çok güzel anlatmışsın öncelikle bunu söylemek istedim.. Çok incinmiş,kırılmış olduğun yazıdan bana, okuyana geçiyor emin ol.. En başından ona anlatmak zorunda değildin tabii ki orda saçmalamış, "beni kandırdın" demiş ama alakası yok her sana açılana hayat hikayeni anlatmak zorunda değilsin.. Tabiki seni sevdiğinden emin olduğun ve seninde sevdiğin kişiyle paylaşmalısın özelini..
Diğer yazdığına gelince (onu kaybetmek değil umudumun kırılması üzdü beni demişsin) böyle böyle birşeyler öğrenicez hayattan.. Ve yaşadıklarımız ileride bizim işimize yarayacak, hayırlısı böyleymiş deyip daha kötüsü başımıza gelmediği için şükretmekten başka yapabileceğimiz daha iyi birşey yok şimdilik.. :)

yine okurken midemi bulandıran bir konu daha.bu erkekler dünyaya kadınları üzmeye mi gelmiş anlamıyorum.bence sen sonuna kadar haklısın.bir kere senin peşinde deli gibi koşturan ta kendisi ve en başta sen onu sevmemişsin.tabi ki söylemek zorunda değildin boşanmış olduğunu.hatta sevmiş bile olsan hemen herşeyini anlatmak zorunda değilsin.hadi anlattın diyelim onun böyle çemkirmesi daha bi çirkin.böyle bir talihsizlik başından geçmiş,ama bitmiş seni anlaması gerekirdi ama demek ki; üniversitede 6 yıl okuyup doktorluk gibi bir mesleği de olsa insan, kendini eğitemiyorsa ben ona adam demem.''sana daha önce birisi değmiş.''lafa bak.arkadaşım lütfen bu gerizekalı için hiç ama hiç üzülme.inan ki değmez.sana bir et parçası gibi bakan zihniyetten uzak dur.ruhlarımız ne güne duruyor.bedenlerimiz sadece birer elbise.elbisene biri dokundu diye mi seni bırakıp gidiyor.?böyle sevgi olur mu?böyle yapan adamdan herşey beklenir.bence yol yakınken onun gerçek yüzünü,zihniyetini göstermesi daha iyi olmuş.seni olduğun gibi seven biriyle ancak mutlu olabilirsin.o da kendine bulsun bakalım bu devirde dokunulmamış bir bakire(!)bu arada,bu arkadaşın 29 yaşına kadar hiç sevgilisi ya da birlikte olduğu kadın olmamış mı?illa ki olmuştur.onun yaptıkları mübah da sana mı günah?suç mu işlemişsin sen?biz kadınlar ne zaman ruhumuzla,kalbimizle sevileceğiz?çok acımasız bir toplumda yaşıyoruz.:KK19:sakın sonradan pişman olup seni ararsa kabul etme.bu kişi yarın bir gün senin başına kakıp durur bu mevzuyu,hiç uğraşmaya değmez.

Hakkında hayırlısını diliyorum. Eğer hayırsız ise şimdi az üzülürsün ama geçer gider. Ancak şu aşamada 5 hafta boyunca sindiremediyse bunu ileriki zamanlarda sorun çıkarması çok olası. O zaman daha çok üzülürsün hayatlarınızı birleştirmiş olacaksınız. Yarası da büyük olur telafisi de. Zaman her şeyin ilacı bence. Biraz sıkıntılı bir dönem olacak senin için… sabır sabır sabır..

herkesin başarılı bir evliliği olacak diye birşey yok herkes hata yapabilir ama bunun bedeli bu kadar ağır olmamalı.

Ancak bunu durumu daha önceden söylemen gerekirdi..
Yanlış biliyorum ama erkekler bu durumda çok hassaslar.

oncelıkle yasadıklarına cok uzuldum benımde evlılıgımde sorunlarım var forumda konuma herkes bosan karsına yenı bırılerı cıkar dıyor ama senın yasadıgınm olayları yasayacagımı bılıyorum kı sana bır doktor soylemıs bunu o bukadar duz mantık dusunuyorsa benım cevrem bıraz daha memur kesım neler dusunmez ?ıste ben bundan korktugum ıcın bosanmaya ve yenı ılıskılere cesaret edemıorum ama allah bırgun yuzune gulecektır emınım hayırlısı olsun hakkında

Arkadaşım şu devirde evlilik dışı her türlü ilişkiyi yaşayıp sonra evleneceği adama kendini dokunulmamış gibi gösteren kadınlar var ve erkekler de ben bilmediğim sürece sorun yok mantığında. Böyle gittiği sürece de kaybeden hep erkekler olacak.
Sen gayet doğru zamanda anlatmışsın. İlk tanıştığını gün ben evlendim boşandım diyecek halin yoktu ki.
Eğer kaldıramıyorsa ileride her şeyi yaşamış ama bakire bulur evlenir, sen evlenmemiş ama 10 sevgili değiştirmiş bir kız olsaydın o zaman tamam
mıydı doktor bey için?

hayırlısı arkadaşım devam etseniz belki daha çok üzülecektiniz her şerde bi hayır her hayırda bi şer vardır derler

genelde toplumda anlasilmasi zor olan kadinlar gibi imaj yaratilsa da bence erkekleri anlamak daha zor. ne istediklerini bilmiyorlar... ansal zevkleri ugruna hayalleri yikarlar, onun istemedigini yapinca dunyayi dar ederler vs vs. o kadar cok sey okudum o kadar karaktersiz erkekle karsilastim ki artik sasiramiyorum bile. evlendim diyen insanlara saskinlikla yaklasiyorum nasil karar verdiniz diyerek. bence onun bu tavri rengini simdiden belli etmesi iyi olmus yolun basindayken daha az yipranirsin. kendini kapatma ve mutlu olmaya calis. ansizin gelir cunku mutluluklar:)

koskoca Kainatın Efendisi Peygemberimiz s.a.v dul hanımla evlenmişte beyimiz evlenemezmiş...............

Çocuğun olsa zor olur kabul etmesi dicemde 20 yaşında yaptığın bi cahillik sanki 2 3 yıl ilişkisi olmad

Be mübarek sende niye baştan demedin ? üzülen sen oldun

Zahmet edip okuyan ve olumlu olumsuz cevap veren butun arkadaslara tesekkur ediyorum. Hepsini okudum yazilanlarin...bircoguna ozellikle tesekkur ediyorum, desteginiz icin. Zira hersey oldu ve bitti, yeni bir tecrube edinmis oldum. Sen haksizsin diyenlere zerre katilmiyorum cunku, yaptiklarimindan hic pisman degilim.

Ilk baslarda hoslanmadigim ve iliskimin olmadigi bir erkege asla gecmisimi anlatmam! Ne icin anlatacagim ki? Hangi mantikla?
Basta ona asik olmadigimi, duygularina karsilik veremeyecegimi acik acik defalarca anlattigim birine mi?

Son 3 hafta icinde bende alismistim ona.. Ki bu 3 hafta icinde sadece 3 kere gorustum, diger gorusmelerim telefonla olmustu. Yuzyuze anlatmam gereken bir meseleyi telefondanda anlatamazdim, ki bu haftalarda sinavlarimin ve projelerimin oldugu donemde...nasil diyecektim? Ogrenci olan halimden anlar diyebilirim sadece :)

Turkiye meselesine gelince ben Hollanda'da dogdum, buyudum ve hala burada yasamaktayim. Burada cok evlenip ayrilan var malesef, ben ilk degildim, sonda olmayacagim...gonul ister tek evliligi ama zerre pisman degilim ayrildigima.

Suanda mutluyum ve yolunda giden saglikli bir hayatim var.

Evlenmemis erkege gonul baglama diyenlere verecek cevabimda sudur ki: 21 yasinda bosanmis bir ogrenciydim, hic kimse bana dul gozuyle bakmadi! Zaten dulda degilim, evlendim ve yurutemedik bosandik. Asla boynum egilmedi. Suan 25 yasindayim ve kendime illede bosanmis biri arayacak degilim. Benim yasitlarim hepsi bekar! Etrafimda evli erkek dahi yok! Ben hala tahsil goruyorum..

Hayatim hep universitede ve hastanede gecti, cokta mutluyum bulundugum yerden.

Varsin olmasin hayatimda bir erkek, 4 yil yalnizdim..ilk kez ciddi bir iliski ile karsisaydim, bundan once hic bir erkekle ayni masada gonul eglendirmem dahi olmamistir.

Hic kimse, kendini baskasina istemedigi muddetce kullandirmaz. Boyle seylerle karsilasmadim, Allahta kimseyi karsilastirmasin.

Konuyla ilgili baska soyleyecek birseyim yok... Elbette herkez er yada gec layigini bulacaktir. Allahin adaleti cok yucedir.

Selamlarimla

yengenizin abisi ve abiniz bu ülkede hala istisna durumundalar..kadın evlenip ayrılınca tabi ki bi eksiği olmuyo, ben eksiği var demedim zaten.evlenip boşanmış kadına bakış açısından bahsettim.konu sahibi arkadaşın karşısındaki adam da böle düşünmüş olacak ki bırakıp gitmiş.

Ozellikle sizin yorumlariniz ayrica tuhafima gitti :)

Herneyse.

seni başkası dokunduğu için hor gören adam önce kendi haysiyetsizliğine baksın..hem peşinden koşuyor seni ikna etmek için hem de aynı anda senle beraber birkaç kişiyi idare ediyor..belki zamanında sana ettiği iltifatları başkalrına da ediyor..belli ki üçkağıtçının teki..bir gün gelecek iyi ki gitti diyeceksin..kardeşim Allah kurtarmış seni..

umarım istemediği ot burnunda bitsin.. inşallah her haltı yiyip kendini el değmemiş diye kaktıran bir yılanla evlenir de..ahhh eder ben ne yaptım diye seni anıp pişman olur..

X