- 18 Aralık 2019
- 3.218
- 4.713
Zeynep çok güzel bir isim tek basına da kullanılır.Eşinize söz vermişsiniz bırakın kşm ne derse desin eşinizi kırmaya değer mi?Eşiniz için yapıyorsunuz bunu bencillik yapmayın bence.İkinci bebeğime hamileyim. İlkinde oğlumuz olmuştu ve bana Cemalcan ismini koymam konusunda müthiş bir baskı yapmışlardı (Cemal kayınpederimin ismi) ben de baştan eşim erkeğe ben karışmıyorum ne isterse koy dediği için bir de kayınpederimin ismi kötü olduğu ve onu kendi ailesi dahil kimse sevmediği için koymadım Aren Mert oldu ismi. Şimdi ise kızım olacak ve eşim bebekken onun kucağında ölen kardeşinin adını koymak istiyor. Ben de en sonunda tamam dedim ama yine de aileden ve ölmüş birinin adının çocuğa verilmesini sevmiyorum. Ona farklı bir isim seç dedim ama ikna olmuyor hiç bir şekilde. İsim de Zeynep ben de yanına Arya ya da Alin'i koymayı düşünüyorum çoğunlukla onlar kullanılır zaten ama yine de üstelemeli miyim başka isim seçmesi için bilmiyorum. Bir sebep de yine dışarıdan müdahale olması. Siz ne bilirsiniz isim seçmeyi, işte bize sorulmuş mu, hele bir bu sefer Zeynep ya da Cemal koymayın o zaman sorarız tarzı laflar yüzünden isimden biraz soğuğum. Hatta en son kayınvalidem eltilerime ah yaptım torunlardan birinin adı Gizem olacak demiş (eşimin eski nişanlısının adı) işte bu lafları yüzünden bir yandan koymak istemiyorum ama bir yandan eşim bana ilk hamileliğimde kız olursa Zeynep'in adını vermek istiyorum benim hayalim erkeğe sen ne istersen koy dediği için karışmak da istemiyorum. Zaten ilk ismini ben vereceğim ikinci Zeynep olacak ama işte tavırları beni deli ediyor düşündükçe çünkü dediğimizi yaptırdık falan diyecekler sağ da sol da. Bir de Mart'ta doğan abisinin kızının adını da sadece Zeynep koydular onu söylediğimde de önemi yok bizi ilgilendirmez diyor ama kuzenler yani bana göre saçma. Bir de bizde büyüklerin isimlerini vermek yok diye bu kadar saçma geliyor herhalde bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım başka isim için diretmeli miyim yoksa kabul mu etmeliyim?