BU İŞ NASIL DEVAM EDİCEK BÖYLE... HAYATTAKİ ROLUM ACILARIN KADINI

1511amorfati111

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
84
21
18
35
kızlar zaman zaman dertlerimi yazıyorum sizlere. daha önce açtığım konuları değişik bi ruh hali silmişim içeriklerini. neyse 27 yaşından özel sektörde muhasebeciyim. işim gücüm iyi , düzgün düzenli bi ailem var. 4 yıl önce abimi kanser illeti yüzünden kaybettim. tabi büyük acı dolu hikayelerim var abimin hastalık süreçlerinde. abimin ölümünden sonra ruhsal dünyamı toplamaya calışrken yanlış bi arkadaşlık yaptım. art niyetlerini görmediğim bi adam güvenmeye çalıştım. aslında güvenmekte değil sanki ondan başka kimsem yokmuş gibi bi psikoloji içine girdim.hiç istemeden o kişiyle birlikte oldum. hatamı anlayıp ilişkimi bitirdim . ama ilk yaşandığında onunla evlenmem gerektiğini düşünerek ve tabi o pisliğinde psikolojik baskılarıyla aklım sıra iş kursun diye ve birde aileme söyleme tehditleri bitsin diye kredi çektim . 15.000 tl kredi çektim. cinsel ilişkileri devam ettirmek isteyince ben uyandım işe ama çoktan kandırılmıştım. zaten abimin acısıyla yıkılan psikolojim birde bu sorunlarda eklendi. hem borç hem beraketimi kaybetmek hem abimin kaybı.. cok zor süreçler geçirdim. ailem ve yetiştirilme tarzımdan dolayı bu yaşadığım şey benim için herşeyin bitişydi ben öyle kabul ediyordum. 4 yılım borçları ödemekle ve ruhsal acılarımla baş etmekle geçti. neyse karşıma 1 yıl önce biri çıktı. oda özel sektörde işçi olarak çalışan biri. Onu tanıdıkça birbirimize uygun olduğumuzu anlamaya başladım. Oda sıkıntılı günler geçirmiş, 25 yaşındayken babasını kaybetmiş, şu an 33 yaşında ikimizde duygusalız, düşünce yapılarımız benzer. Zaten o çok ısrarcıydı ilişkimizn 3. Ayında aileler tanışsın diye. Neyse tanıştırdık . annesi abisi ve iki teyze ile geldi. Abisi evli 2 cocugu var ve bir evde yaşıyorlar. Babaları hayattaykende böyleymiş yani abi evlenmiş gelin eve alınmış. İlk gelişlerinde neden geldiklerini söylemediler zaten abinin hanımıda gelmedi. Ki nişanlımla anlaşamıyorlarmış biraz bahsetmişti. Neyse 2 ciye geldiler yine sebebi ziyaretimiz şu demediler. Yani böyle sanki zorla geliniyormuş gibi bi halleri var . böyle git gel derken tam 3 ay geçti. Bu süreçte annesi ne benle diyalog kuruyo yengesini zaten bi kez dışarı davet ettim tamm dedi gelmedi falan derken ben ayrılcam senden yeter dedim. Bu naptı bilmiyorum ailesi geldi apartopar istedi heme söz takıldı. ama söz akşamı sanki kız isteyen onlar değilmiş gibi ne annesi ne abisi nede o yenge doğru dürüst ilgilenmedi. Sonra nişan faslı ordada bi ton tantana yenge yine bi geliyor bi gelmiyor. Neyse nişandan sonra nişanlım evindeki fazla hoperlorleri bize getirmiş ( bizimki bozulmuştu nişanlımda biliyordu). Neyse yengesi evdeki eşyayı sen neden götürdün diye kavga çıkarmış illada onları isterim demiş. Nşanlım bana onları götürmem lazım diyince delirdim. Tabi annemde duydu bunu nişanlıma o gün vermedi hoperlörleri biz götürelim şu husumet neymiş anlayalım diye. Gittik yengesine annem verdi. Bu küçücük şey için neden tartışma çıkıyo neden bu aranızdaki anlaşmazlık kızımı yarın öbürgün etkiler mi demeye kalmadan yenge başladı bagrınmaya .. ben yıllardır neler çekiyorum. Çektiklerim yeter o bu evden bi çöp alamaz , bu ev benim kocam bu evin reisi . reisi benim kocamsa bu evden o bişi almaz. Bende en başından beri suskundum dayanamadım orda nişanlımı ezmesini kaldıramadım. Bu güne kadar yaptıklarını yüzüne söyledim. Kadın sinir krizi geçirdi resmen. Gittik hoperlörleri mutfak masasına fırlattı kapı pencere tekmeledi. Nişanlımın annesi sesini çıkaramıyor resmen bende döndüm annesine bu rezillikten sonra ben buraya adımımı atmam dedim. Annemi aldım çıktım. Ama hayatımda hiç böyle duruma düşmemiştim. Çok ötü oldum. Artık kimseyle görüşmüyorum onlardan. Zaten pek görüşmüyordum çünkü soğuk insanlar bi tuhaflar. Neyse nişanlımda ekonomik olarak durumu pek düzgün değil. Yengesi yüzünden iş dışındaki vaktini dışarlarda geçiriyor yatmadan yatmaya eve gidiyo. Bu kavgadan öncede böyleydi. Akrabalarıda var ama pek görüşmüyor. Nişanlım bana karşı çok ilgili ailemde pek seviyor onu. Ama bazen çok cahilce hareketlerde bulunuyor çocukça. Ama beni cok düşünür. Yedi kat yabancı dışardan bakınca bize onun bana nasıl düşkün olduğunu anlıyor. Neyse kızlar böylesine bana düşkün bi insan. ki özel durumumuda biliyor ta enbaşında anlatmıştım oda beni sevdiğini boşluğunda hataya düştüğümü söyledi ve konu o gün konuşulduktan sonra birdaha hiç açılmadı. Sadece ilişkimize baktıgımdaa herşey cok güzel ama aile durumları ekonomik durumlarına bakılınca karmakarışık. Hele bide o yengeyle yaşanılanlar offff… napıcagımı inanın bilemiyorummm…

zaten hayatımda hiçbir şey kolay olmadı ki. şimdi geçmişten bu yana yaşadığım sorunlar bide üstüne sorunlu nişanlılık cok bunaldım. nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum. aslında nişanlımı seviyorum. onunla herşey cok güzel ve özel ama etrafımızda olanlar onun sıkıntıları .. offf çok yorgun ve bitkinim bırakmak herşeyi yarıda bırakmak istiyorum ama sevgim engel oluyor. nişanlımında benden başka kimsesi yok. abisi ve yengesiyle zaten sorunlu olan ilişkisini son yaşanılandan sonra tamamen kesti. yengesiyle evde artık hiç konuşmuyor. napıcam bilemiyorum
kusura bakmayın çok uzun oldu. Ama içimi döktüm rahatladım. Sizlerde içinde bulunduğum duruma yorum yapıp beni aydınlatırmıısınız….

Öncelikle büyük geçmiş olsun yaşadıklarınız ağır, nişanlınız sizi gerçekten seviyorsa bırakmayın birbirinizi, maddiyat bir şekilde aşılır, yengesine ben ifrit oldum buradan, her şeyinize burunlarını sokacak gibiler, ailesiyle aynı evde yaşamamanız gerek kesinlikle.

hayır zaten aileler tanışmadan önce konuşmuştuk bu konuları ayrı evde yaşıcaktık. onlar kendi düzenlerine devam edicekler. zaten nişanlım evde telfonla konuşurken bile dikkat ediyor. çünkü artık kadının sesini duymaya bile tahammülüm kalmadı.

Tamam işte ev bark ayrı olması en iyisi, canınızı sıkmayın yengeden de uzak durun o kadın düzelmez artık şu saatten sonra, dikkat edin.

Yorumları okumadan yanıtlıyorum.

Bence abartıyorsun .Tek önemli sıkıntı istemeye gelecekleri zaman bir türlü isteyememeleri olmuş.Sıkıntı neymiş ozamanki.Sormadın mı?Senin eve evli abisinin fazla eşyasını getirmiş ama abisine yengesine sormuş mu?Hadi getirdi geri istemesi ayıp oldu, siz niye o eşyayı başlarına çarpıyorsunuz.?Belki yenge başkasına verecekti.Ne olursa olsun bunun için yüzgöz olmayacaktınız.Nişanlın her konuda iyi biri bence.Bekaret durumunu da takmamış bu konuda da yengesine tavır koymuş senden yana olmuş.Adamcağız iş dışı bile abisinin evine gitmiyormuş.Abisinde kalıyor belli.Hem kendi hem yengesi için zor Yengeye de sormak lazım tabi..
Yani sonuç:..Adam size yüzünü vermiş astarını istiyorsunuz bu anlattıklarınıza göre..

bence yenge haklı evden ızınsız esya alıp goturmek de neymış?
siz daha uyumlu olabılırdınız. emınım annenız de evınden ızınsız eşya alınsa hoşlanmaz.
bır de onların arasındakı soruna hesap sormak için gıdıyorsunuz. yazık ben yengeye uzuldum.

Son düzenleme:
Adam evdeki hoparloru izinsiz alip size hibe ediyor, yengede adama diyo getir kardesim aleti, siz ne munasebet annenle eve baskina gidiyosunuz? Sizin muhatabiniz adam. Getirdigini geri isteyeceksen getirmeseydin deyip adamin eline verecektiniz hoparloru gececektiniz kenara. Milletle bu kadar yuz goz olacak ne vardi

Sen onca acılara katlan şimdi gereksiz şeylere kafa yor.Rahatlık batıyor galiba.
Artık olgunlaşmış olman lazım canım.

sana ait olan bi esya icin neden izin alinsin ki. Hem biz oraya hesap sormaya degil aylardir yengesnin bi var bi yok hallerinden dolayi ve soz ve nisandaki cikardigi tatsizliklardan dolayi isin icerigini anlamaya konusmaya gittik. Yani sadece bana kalsa ben yine gitmezdim ama anneme engel olamadim.. nisanl gelip evimin icinde bunu soyleyince annemde duydu.

pardon da bir hoparlör 40 lira.
evden gizli saklı çalar gibi alacağına ya para verip alsaydı ya da yengesinden müsaade isteseydi.
bir de anneli kızlı hesap sormaya gitmişsiniz.
yok artık.
Hayir is sadece bi hoperlor degil. Yenge hanim isin basindan beri hep bi gelmedi bi geldi... mesele onunda gelmemesi degil kayinvalidede olmak uzere evde kimse onun sozunden cikamiyo nisanlim her ne kadar ailesi gibi yengesine hassasiyet gostermesede digerleri adam gibi yanimizda olmadi.. Nisanlim zaten kendi evinde yasiyo yenge ve abisi evlendikten sonra baba evinde yasamaya baslamislar.

yasadiginiz uzuntulerin telafisi olan yarinlara ermenizi temenni ederim oncelikle.

her iki tarafin da hatali oldugu yerler var. oncelikle esya nisanlinizindir, yahut ev icin alinmistir... bunu bilemeyiz, ancak esya ev icin nisanliniz tarafindan dahi alinmissa, yine de yengesine - ailesine danismasi gerekirdi. o kadincagiz da kim bilir neler yasayarak bu denli agresif bir hale geldi? yahut normalde agresif, gene bilemeyiz.

ancak sizin anneniz ile 'su husumet neymis anlayalim' yaklasiminiz hatali olmus, erkek tarafindaki evin derdi onlari, kiz tarafindaki evin derdi sizi alakadar eder.

Insan kendisine ait bi esya icin neden izin alsin ki bu bir ikinci bu kadin en basindan beri adam gbi yanimizda olmadigi gibi birde esini esirgedi kayinvaliden bile ona gore hareket ediyoms ben bu son olayda anladim. Ya varmis gibi davranip beni biseye saymadilar olmalari sart degilde boylesi sinir bozucuydu. Nisanlimda ailesi diye yanliz olmayim diye basindan beri sularina gitmeye calisiyordu. Ama son yasananda oda onlarin hayatimizda olmamalari gerektiginden emin oldu. Ya neler neler yapti anlatmaya kalksam bunalirsiniz ama icinden basit bi ornek vereyim. Yakin zamanda nisaniim oldu. Hazirliklarda alisveris suresinde bize eslik etnedi , etmemesinde sorun yok zaten gelmek zorunda degil. Nisan toreni saati 1 olarak kararlastirildi. Ve yenge hanim kuafore gittimis nisan icin ve saat 3.30 da geldi torene onca insan onu bekledi bazi misfirlerimiz kalkma zorunda kaldi ve nisanlimin ailesinden kimsede sesini cikarmadi...

Son düzenleme:
O ailenin içini asla bilemezsiniz.Belli ki yengeye bir gebelik var.....Annenizin tavrını çok çirkin, o mesele o evin meselesi.Anneniz bu tavrını korudukça mutlu olamazsınız.Ben de yeni gelin geliyordu ve nişanı dahil hiçbir şeyine gitmedim.Konuşmuyorum bile...nedenini zaman içinde anlayacak.Kızla bir meselem yok.olumsuz bir şey, laf sokma vs.hiçbir şeyim yok ama tek kelime de konuşmam.yok gibi benim için....yalnız bunlar eşinden dolayı, kızı tanımam bile

Ya benden uzak kalislarina bastan beri saygi duydum. Tipki sizin izinde bulundugunuz durum gibi dusundum. Cunku nisanlimla anlasamiyorlar. Bunu.biliyodm zaten. Ama hic biseye karismasin madem... nisan takisi olarak resatli kolye aldim.set falan seevmem takmam diyince. Altin icin ciktigimiz gun aksamina gidip kendine resatli kolye aldirmis esine.. ben bunu gorunce gozum korkutu kadindan
Nisan bohcasi adettir dedi annler neyse formalite icabi gittm anneleri kirmamak alisveris sirasinda.makyaj malzemeleri alinirken aldigimiz goz kaleminden kauinvaliden bi tane daha aldi. Neymis yenge hanim istmis. Ya bazi arkadaslar bunlari okuyunca nekadar basit konulara takiliyor dicekler ama benim gozumu korkutan bu kadar basit seylerle ugrasan kadin yarin evlendigimde beni.huzursuz edrmi. Gerci nisanlm asla gorusmem onlarla diyo ama bilemiyorum kizlar. Onca uzuntu sikinti yasadim evliligiminde uzuntu icinde olsun istemiyorum

Yani kafam.cok karisik bu yuzden.. bumlarin disinda nisanlimla arami cok ii. Sevgimden de eminim. Zaten boylesine sevmesem bu yasanilan sacmalikllara katlanmazdm. Ama hersey sevgi degil. Yarin aile icinde huzurum kacar mi korkisu var icimde.

İşte onın için de yüzgöz olmayacaktınız.Varla yoksa yok.Başka ne sorun oldu aranızda yengeyle?İsteyememişlerdi bir türlü o mu?Onun için de yüzgöz olmayacaktınız.Nişanlın arkanda zaten.Anne babası bile değil.Alakasızsa alakasız daha iyi işte karılmalarından.
Hopörler nasıl kendi eşyası?Kimin eşyası?Sen evdeki fazla hopörler demedin mi?Nişanlın da abisinde kalmıyor mu?
Daha sakin olun annenle..

Beğ
Beğenmiştir belki.Göz kalemine de ihtiyacı varmış kaynanasından istemiş ne var bunda.Küçük şeylerde çok şey arıyor bazıları.Ona buna takarsak hoşgörüsüz olursak geçim olmaz.Bşraz da siz geçimli hoşgörülü olacaksınız.
Nişanlın da iyiymiş.Onun abisigille görüşmeyecek olma sebebi neymiş peki?Bunlarsa o da büyütüyor,başka şeyler içinse bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…