Memurların ek iş yapamamalari bana hep çok sacma gelmiştir. İngilizce öğretmeni mesela neden YouTube'dan dil öğrenme sayfası oluşturup işleri ilerletince reklam almasın? Evini kit kanaat gecindiren düz memur neden aksamlari düğünlerde servis hostesligi yapmasın? Devlette basım yayında çalışan biri neden kendini geliştirip freelance banner vs yapıp para kazanmasın? Ya da haftasonu turistleri oradan oraya götür getir işleri yapıp döviz kazanmasın?
Ceplerine para girmesini geç çoğu ek iş, insanı geliştirecek seylerken işte, klasik memur kafasinda yaşa, sabah 8-aksam 5 çalış, aldığın parayla 'buna da şükür' modunda kemer sıka sıka yaşa, kendini gram gelistirme.
bence saçma bir uygulama.
Memursun,memur kal
Konuya gelirsek ben de hiç sevmiyorum kendi çocuğu hariç çocuk paylaşanlari. Ben yeğenimi bile atmam Instagrama,ama öğretmen olan arkadaşlarım boy boy paylaşıyor çocukları. Özellikle kreş öğretmenleri. Bazen komik buldukları şeyin videosunu çekiyorlar falan... İzin aldıklarını da hiç sanmıyorum. Böyle seylere takılmayan insanlar oldukları gibi takılan da çok insan vardır. Bir takık veliye gelseler bin pişman olurlar aslinda