Bu ilişki bitmeli mi sizce?

Aslında tam da böyle, sürekli arada kaldım diyor, bende arada kaldıysan ailene bu kadar bağımlı olmayacaksın, 32 yaşında erkek ailesine bu kadar bağımlı mı olur, ben değilim diyorum. Kendi ayaklarının üzerinde duramadan çıkma karşıma dedim, en ufak bir hatan da asla gerişi olmaz, ben bu ilişkiyi bitirdim kafamda dedim. 3 gündür ailesi ile konuşmuyormuş, o yüzden arıyorlar beni, yoksa aramazlar, annesi güya yataklara düşmüş, hiç inanmıyorum.

Ya keşke şu yorumu okutabilsem, hala savunuyor çünkü, bunun savunulacak ne tarafı var, sonra haklısın ama ben ne yapayım diyor. Senin ailen nezaket kurallarını bilmiyor, insan verdiği sözü tutar ki biz sizin şehrinizdeyim dedim, her şeyi dedim, ailen senin için 10 dakika çay içmeye tenezzül etmiyor sen hala ailem diyorsun asla ama asla ailenin adını bile duymayacağım bu saatten sonra dedim ne desen haklısın diyor. Acıyorum ona da çünkü benim ailem çok iyi hep destekler onun durumunda olmak istemezdim.

Bunları biliyorum ama başka birisinden duymaya ihtiyacım vardı, teşekkürler.

Ailesi neyse kendisi de o belli ki. Düğün günü demiş aylardır gelişme olmamış. Bir problem varsa hiç bahsetmemeliymiş, insan ailesini tanır sonuçta .
Sanki sondan başa gidiyor gibi. Önce düğün salonundan bahsedip sonra tanışmaktan dem vurmak da ilginç.

İlişkinin ilk 3 ayı yurtdışındaydım sanırım bu yüzden bazı şeyleri de geç görebildim. Buralarda evlenmeden yaşamak çok zor, bir kesim var ki evlenmeden nefes alınabildiğine bile inanmıyor, utanmadan sen nasıl nefes alıyorsun bu yaşta evlenmeden diye soracaklar, benzeri soruları her gün duyuyorum. Ayrılırsam yurtdışına yerleşicem post doc için, bu sorulardan da kurtulurum artık inşallah.

Bide sen evlenmeden gormussun iyiki. Ben evlenmeden once iyilerdi bide ayni evde yasiyorumda noldu. Kotuler diyemem ama cidden cok degistiler.
Bence sevgiline bi sans daha vermelisin. Sevgini ona verdigin sansta gorursun. Seviyo musun sevmiyo musun. Hem onu test edersin hem kendi sevgini.

Birebir aynısını düşünüyorum, ona da söylüyorum bunları. Sanki evlenmekten mi vazgeçtim diyor. Sen kimsin benle evlenmekten vazgeçeceksin ben senin için bulunmaz hint kumaşıyım diyorum, biliyorum diyor. ailenden nefret ediyorum diye defalarca söyledim, tek laf diyemedi. Ben her türlü ilişkide saygıya çok önem veririm ama bu ilişkide hiç saygı kalmadı, şu an devam etmemin tek nedeni ona eziyet edebilmek sanırım, beni bu hale getirdi ne yazık ki.

O bana çok iyi davranıyor arayı düzeltmeye çalışıyor, ben hatırladıkça olanları ona daha da kötü davranıyorum, başka türlüsü elimden gelmiyor şu an.

Geçmişte üstesinden geldiğiniz zorluklar hayat arkadaşı ile ilgili değilmiş ki ama..konuda da yazmışsınız ilk erkek arkadaşınızla olan durumu..
Zıt kutuplar birbirini çeker, ya da siz tolere edebildiğiniz için bu adam böyle sallapati,geldi sizi buldu falan..bence siz psikolog desteği alın..burdaki genel kanıyı dikkate alın..ama kendinizi yakmayın emek verdim diye..yaklaşık 1 yıllık birlikteliğik için geleceğini yakmamalı insan..açıkçası ben sizin evliliğe yürüdüğünüzü düşünüyorum:/ sizin yaşınızdaki bir insan bu olaylardaki bütün mantık hatalarını görüp,son olaylardaki saygısızlıkları da göz önünde bulundurunca şak diye kesitirip atabilmeli bence.. başka bir akademisyenin bi konusu vardı,kocası mal kaçırmış falan onun da,arabayı üstüne sürmüş..bir sürü rezillik,seviyesiz muameleler vardı onda:/
Neden sizi böyle davranışlara maruz bırakan insanlara vakit ayırıp,prim verip,hayatınıza dahil edip, o güzelim ailelerinizin karşısına çıkartıp dahası evlilik konusunda ısrarcı oluyorsunuz?
Yapmayın yahu, gerçekten yapmayın..evlenecekseniz, güle oynaya,hoplaya zıplaya evlenin:)

O bana çok iyi davranıyor arayı düzeltmeye çalışıyor, ben hatırladıkça olanları ona daha da kötü davranıyorum, başka türlüsü elimden gelmiyor şu an.
Yani bunlar evliliktede olan seyler. Ailesi yuzunden esimden bosanmam bosanamam. Yani siz tavrinizi koymussunuz aileni istemiyorum demissiniz net bi sekilde. Eger bu konuda yan cizmeyecegine inaniyosaniz sans verin diyeyim ben size. Ilerde ya bak ailem soyle diyo hadi sende gel bak gecti o gunler vs der mi siz tanirsiniz. Ben tavriniza bayildim. O kadarini yapmam gerekir ama ben yapamazdim sanirim.

Evlenmeyin bencede. Yani sacma geldi bana yasadiklariniz size yasattiklari.bu adam niye seni ailenden istemeye gelmedi siz babaniza dugun salonu bak diyorsunuz adamcagiz yazik kizi vermemiz soz yok nisan yok dugun salonu baktirmissiniz. Ne zaman bu kadar avrupali olduk bilmiyoeum ilk defa denk geldim boylesinede.
Ha dersen aileleri katmadan nikah yapacagiz boyle birseye gerek yok onuda anlardim daha normal karsilardim. Yada bu adam size ic guveysi girse onuda ablardim. Ama.sizin durumunuzu anlamadim ben.
Adam seni ailene rezil etmis resmen. Bide ögretim gorevlisi imis duy da inanma bu ne sacma sapan bir insandir.
Hem evlenmek istiyorum diyen kendisivailesini onune katip getirmiyor kiz istemeyi birak gorusmeye bile getiremiyor. Madem ailesi iyi bir aile degilmis rededer ailesini gider bir dayi amca bulur gelir adam akilli ister seni babandan..bastan boyle baslamamakla hata etmissin. Baban su zamanda sun dugun derdi afedersinde esek gibi kabul ederdi kiviramazdi boyle seni sahipsiz bellemis sessiz bulmuslar. Ay bide sanki sen evlilige merakliymissinda mecbursunda bu oglanla.evlenmeye kendilerini naza çekmişler resmen.

Bence ayril bu aileyi hic gozum tutmadi hadi adama sans ver demek istesemde diyemiyorum ne aile ne bu adam 5 para etmez. Sevginde kalmamis madem vur g*tune rahvan gitsin.
Ondan once ama iyice dinle kalbini eminmisin sevgi kalmadi mi icinde icinde sevgi kaldi ise bir sans daha verebilirsin. Cunku sevgi her engeli asar. Sevgin kalmadiysa eninde sonunda bu iliski bitmeye mahkum çünkü bunlar zamanla daha cok sorun acarlar basina ve sende tahammul edemezsin.

Bir erkeğin bir kadına yalvarip ondan af dilemesi ne yazık ki her zaman o kadını çok sevdiği ve evlenmek istediği anlamına gelmiyor. Bu erkeklerin kafasının nasıl çalıştığını çözmüş değilim ben de henüz. Kafaya kendilerini affetirmeyi koymuşlarsa her türlü hakareti kaldırabiliyorlar nedense. Affedildiklerinden emin oldukları andan itibaren de hersey en başa dönüyor. Tecrübeyle sabit :)

Ailesinin yaptıklarının ise açıklanabilir yani yok.

Anneciginiz kısmen haklı evet kimse mükemmel değil ve illa ki hayatımıza girecek insanla veya ailesiyle ilgili pürüzler çıkacak. Burda önemli olan neyi tolere edip neyi edemeyeceğimiz. Şahsi fikrim bu ilişkideki pürüzlerin tolere edilemeyecek boyutlarda olduğu. Ama sizin hisleriniz, beklentileriniz vs esas belirleyici olacak olan.

Sırf bu konuya yorum yazmak için hesap açtım. Aynı şeyler başıma geldi. Maalesef ben evlendim. Başta herşeye evet diyen adam gitti yerine aileci biri geldi. Evlenmeden önce yok para veemiyecem yok görüstürmiyecem diyecek ama evlendjkteb sonra o adam gidecek başka biri gelecek yol yakınken dön derim.

O konuyu bende okudum ve inanamadım. İnsan konunun içinde olunca ne kadar acayip olduğunu fark edemiyor sanırım. Ben fazlası ile farkındayım ama dün itibari ile de kesin bitirecektim sadece yüzüğünü vermeye gittim oda geçirdiğim zamana olan saygımdan, yoksa kardeşim götürmeyi teklif etmişti. Çok seviyordum ama çok sevmek asla kısıt değil benim için, kimse vazgeçilmez değildir bu dünyada, ben ondan vazgeçeli çok oldu, konuşmadığımız iki günde özlemedim hiç, o da farkında sen benden vazgeçeli çok oldu diyor. Şu an ona eziyet etmek için kestirip atmadım sanırım, ama bu da sağlıksız bir şey, enerjimi niye onla harcıyorum ki, daha güzel bir şey yapabilmek varken.

Başta böyle değildi inanın, bu kadar mükemmel bir erkek nasıl olabilir diyordu herkes, ya da böyleydi ben uzakta olduğum için göremedim bilemiyorum ama şu an görebiliyorum.

Bu hayattta kimse insanın kendisinden değerli değil, insan kendi değerini bilmezse karşısındaki insan hiç bilmiyor. Bu ilişkiyi yarın kesin sonlandıracağım. Evet hata yapmış olabilir ama ona da yazık, böyle kötü bir ilişki içinde olmamalı kimse.

İnanın biliyorum bunları. Nasıl yeminler ediyor, yalvarıyor, asla öyle şey olur mu diyor ama biliyorum yapacağını. Haklı olduğumu duymak için açtım bu konuyu. Çok teşekkür ederim.

İnanın tanıyamam, siz de tanıyamamışsınız, kimse tanıyamaz evlenmeden. Bana sorsanız benim sevgilim bunları da asla yapmazdı ama yaptı. Bir de evlendikten sonra işi garantiledim diye düşünüp neler yapabilir hayal bile edemiyorum. Ben bunları söyleyince bana sanki bilimkurgu tarzı bir şey anlatıyormuşum gibi hayretle bakıyor, bunları nasıl düşünebiliyorsun diyor, bende düşündürenler utansın diyorum ama utanmıyor.

İnanın biliyorum bunları. Nasıl yeminler ediyor, yalvarıyor, asla öyle şey olur mu diyor ama biliyorum yapacağını. Haklı olduğumu duymak için açtım bu konuyu. Çok teşekkür ederim.
Biz evlenmeden önce aynen böyleydi. Ufacık bir tartışmada dahi afetmem için elinden geleni yapıyordu. Yalvarmalar, ağlamalar yok kendini öldürmeler hepsi boş böyle yapan adama hic güvenmiyeceksin. Sana net bişi söliyecem sana gelip ailesini kötüleyen adam senide onlara kötülüyodur. Güya iki tarafıda elinde tutacak. Adam daha parasına sahip çıkamıyor ondan bissi olmaz. O ailede sizi rahat bırakmaz.

Söz nişan olmadan düğün salonu bakma benim fikrimdi. O nişan olmasını hep çok istedi, ben düğünden bir ay önce olacak diye şart koştum. Garantici bir insanım, önümü görmeden adım atamam, nişandan ayrılmakla sevgiliden ayrılmak aynı kolaylıkta değil. İyi ki de öyle yapmışım, şimdi çok daha zor ayrılacaktım, bir daha ilişkim olursa yine aynısını yapıcam düğün günü alınsın nişan söyle olsun. Nişan dediğiniz de evde aileler arasında sade bir şey olacak zaten, bana kalsa düğün de istemiyorum onun ailesi kabul etmedi.

Ablası bu olaylardan önce aradı beni, evlenmek isteyen o ben değilim, bir de onun kararsızlığını mı çekicem bitti bu ilişki dedim. Kendileri ikna etmek için o kadar dil döktüler. Şu anda hepsi hem beni hem ailemi arıyor açmıyoruz telefonlarını, ne yapmak istediler anlamadım bende tam olarak. Bunlar iyi insanlar susar dediler sanırım böyle büyük bir tepki beklemiyorlardı.

Şu an kalmadı gibime geliyor ama illa ki zamanla üzülücem, alışkanlık var sonuçta ve gerçekten çok seviyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…