• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu huyundan nasıl vazgeçer?

gamzeliyarim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
104
0
96
35
Almanya
yazin dügünümüzde benim ailem bana ablamlara taktiklari kadar cok taki takmadilar. annem herzaman derdi hepinize ayni takacagim diye. ama gecen yaz araba aldiklari icin fazla taki takamadilar. yazin izinden geldigimizde evimizde mutfagimiz yoktu daha. esim tutturdu senin ailen sana az taki taktilar onlar alacak mutfagi diye. dedim eger ellerinde olsa takitan kacmaz takarlari heralde, ozaman olmayani simdi nerden bulacaklar diye. dedi iyi taksitlealalim ozaman. mobilyaciya gittik mutfagi begendik. ben ozaman meslek yaptigim icin benim adima taksit olmuyordu babamin üstünden taksit yaptirdik. babam hatta dedi elimde olsa direk alirdim falan diye ama neyse. babmin hesaptan kesilecekti bizde ona yatiracaktik parayi. neyse öyle anlastik 500 eurosunu pesin verdik 1500 eurosuda taksitti. her ay 250 euro ödenecekti. esimin ailesi biz almanyaya gelirken yanimiza 2000 euro vermislerdi. ben o paradan öderiz taksitlerimi diye düsündüm. ilk taksitin günp geldi. esim dedi ödemeyeceksin dedi. ollmaz ama öyle anlastik felan dedim. yok dedi ben hesapladim ablanlarin ikisinede toplam 120gr bilezik takmislar sizinkiler dedi. sana yarisini takmislar dedi. yani 60gr altin 1500 euro eder dedi. birak onlar ödesin dedi. yatirtmadi parayi babamin hesabina. kimse birsey demedi. sonra babamla insaata calisti esim bi kac gün onun parasini babam is verenden alamadigi icin vermedi daha hala. 750 euro mu ne. taksiti ödetirmedi birde basladi babandan parayi iste diye. dedim olsa verir paran kalmaz babamda dedim tmmd iyo iki gün sonra tekrar. ikinci taksitide yatirtmadi annem dedi. kizim hic taksit yatirmamissiniz babanin bankada borcu cogaliyor faizi cok oluyor dedi. esime söyledim dediki takilari alirkene düsünseydiler ablamlara nasil yaptilarsa sanada yasinlar dedi. sonra babamgil bize camasir makinasi alacakti gittik dükkana ben birtane begenmistim. iki gün sonra babamla annem gitmis begendigim makinanin ayni markasi ama dijital ekrani biraz kücük olani kampanyada oldugu icin onu almislar. cok güzel makina cokta kullanisli. neyse getirdilar eve taktik falan annemler gitti basladi beyefendi yine. iste gördün mü begendigini almadilar. benim parami vermedi daha benim paramla bana makina aliyorlar falan demeye. ya rabbim deli oluyorum böyle para konusunda tartisma cikartmaya baslamak istediginde. dedimki iki dakika önce burdaydilar kendilerine söyleseydinya dedim. diyo ben deyince ozaman tartisiriz falan geri barisilmaz ama sen söylersen sen kizlarisin sana birsey demezler tartissanzda barisirsiniz diyo. hadi kötüsünü alsalar neyse ama cok iyi makina annemin kendi makinasindanda iyi. kalkip ertesi gün o dükkandan birsey alcam diye benimle ta o dükkana gitti. meger makinanin fiyatina bakacakmis. bakti kampanyada oldugunu gördü orda calisan bir arkadasimda dedi cok iyi makina falan diye ama eve gidince yine basladi. kampanyada oldugu icin almislar, sana ucuzunu almislar. dedimki tmm sus artik ben yikicam onunla camasirlari sen degil, ben bu makinayi begendim sevdim dedim. eger camasirlarinda bi leke görürsen ozaman konus dedim biredaha birsey demedi. aradan 2-3ay gecti simdi yine basladi parayi iste parayi iste diye. üfffffffff....
gecende arkadasiyla konusmus oda almanyaya evlenip geldi onun kayinbabasi kizina araba almis kücük bitane. aksam basladi elin babasi kizina araba aliyo bizimkiler kizina begendi makinayi bile almiyo. parami vermiyo diye. (o kizda zamaninda babsi icin kredi cekmis hala onun borcunu ödüyo, bunu hic söylemiyo ama. yani o kiz babasina para vermis hatta veriyorki babasida birseyler yapiyo kizina) hic seslenmedim. cünki artik ne diyecegimi bilmiyorum. ben aileme laf sokunca cok seviniyo. simdi beni öyle kizdiracak, hirslandiracakki ben babama dicem baba bak el kizina araba aliyo sen almiyorsun diye. valla demem ne dicem adam borc icinde birde benim mutfagimi ödüyo. makinami aldi okadar evi yerlestirmeye yardim etti sunun dedigine bak ya. sinir sey nolacak. ama onun ailesinin verdigi 2000 euro hala dokunulmadi o beyefendinin araba parasi icin duracakmis. daha genciz bende bazi seylere özeniyorum, beyefendi daha bir yil olmadi evine, bana kendine birsey alacagina araba sevdasinin pesinde. kim gelip almanyayada 1yil icinde araba alipo izine gitmis ya. anlamiyorum üstelik ben bu aya kadar zaten az para aliyordum. gidip türkiyede havasini atacak. benim paramla.
evlilikte senin benim olmaz ama ben daha cok para kazaniyorum ve benim kazandigim parayla daha bana daha dogrusu evimize bir yemek masasi almadiki annemleri bi yemege kavaltiya davet edeyim. benim istedigim kac paralik masa alinmiyo ama onun istedigi kac bin euroluk araba alinacak. ha birde isin en sinir bozucu tarafi benimde ehliyetim var ama o olunca ben araba kullanamazmisim. bana arabayi hic vermicekmis.
sonra birde gecen taki konusu acildi. dedimki eger bosanirsak falan bana takilan bilezikler, set falan bende kalirmis dedim. (zaten hediyelik bilezikleri altinlari bozdurdular)kim dedi diye sordu dedim hoca imam nikahi kiyarken dediya öyle bi durumda bilezikler, geline takilanlar gelinde kalir dedi dedim. yok öyle birsey derse desin benimde hakkim var o bileziklerde dedi. dedim kimin hakki varsa veya kim aldiysa onda kalacak demedi gelinde kalacak dedi dedim. sen öyle san diyo annengilin taktiklari kalsin benim ailemin taktiklari bizde kalir diyo. allah gözünü doyursun dedim baska birseyde demedim. dinimizcede benim dedigim dogru ve bosuna sahitler olmuyo heralde. sinir ya valla cok paraya düskün ben bunu böyle bilmezdim. benim ailemi sömürmek istiyo resmen. ben onlara karsi gelince cok seviniyo, hosuna gidiyo. her tartismamizida ailesine anlatiyoki bana kizsinlar, onlar birsey demiyor bana cünki onlara ne benim tartismam. onlar birsey demiyor diyede annesine kiziyo sen ne bicim kaynanasin iki gün sonra bu gelinin seni hic saymaz gör sen diyo. ayyyy sinirlendim simdi aklima gelince.
bu huyundan nasil vaz gecer acaba ?bilmiyorumkismile

Şok oldum. Nasıl birşey bu. Normalde erkekler kadın tarafından birşey kabul etmeye çekinir. Ki zaten takı yapmak kız evinin görevi değildir. Takıyı oğlan tarafı yapar. Tabi daha doğrusu kimde ne varsa o yapılır, ille oğlan atarfı kız tarafı değil ama madem beyfendi o kadar gözetiyor, o bakımdan söyledim. Daha fazla taviz vermeyin, ailenize de verdirtmeyin. Sanki sırf ailenizin parasına gelmiş gibi. Babanız size hiçbirşey yapmak zorunda değil.

anammm paragoz kocan varmis kis. ya birde annan baban simdi olmaz eline ne zaman gecerse o zaman alir yaparlar. esinin senin anne babana karisma hakki yok ki. o ne hem. ister yapar annen baban ister yapmaz. niye sana gaz verip ortaligi karistirmaya calisiyor. valla cok garipsedim acikcasi.....makine alt tarafi onlar iyisini alamadilar kusura bakma git sen en iyisini alda senden gorelim diceydin valla orda :).. cok ayip valla kocanin bu kadar para pul meselesine girmesi ve sizin aileye bu kadar yuklenmesi.

benim babam hep der insan 7 sinde neyse 70 inde de oyledir// annemde huylu huyunddan vazgecmez yaslandikca daha beter olur dder :(

ya kusura bakma ama sende çocukca laflar etmişsin böyle bi kocaya durup dururken boşanınca takılar beni olacakmış denirmi,çamaşır makinana laf ediceğine evine bi yemek masası alsın.

hem birse fark ettim kendi annesine diyor sanirim gelinin iki gun sonra kafana cikar filan die.. ne yani seni onlarada mi ezdircek:1shok:

Yazmıyayım diyorum ama dayanamıyorum ki..
Sürekli eşinizden şikayet ediyorsunuz..
Yerden göğe de haklısınız bu şikayetlerinizde,eşiniz maalesef ne sizi ne de ailenizi sevmiyor,sürekli sömürme çabası içinde sizi..
Ama bir insanı kendinizi zorla sevdiremezsiniz ki..
Adam resmen sizi,ailenizi aşağılıyor,ama siz "şu huyu kötü bu huyu iyi değil ne yapsam?" derdindesiniz..
Eşinizin karakteri bozuk,daha önce de söyledim,elle tutulacak bir yanı yok,ama siz kendi hayatınızı kurmak yerine sadece eşiniz hakkında ileri geri konuşuyorsunuz..
Bir yere varmaz ki bunun sonu..:delphin:

degil ama iste. arkadsinin kayin babasi alinca benimkide almali ona göre ama arkadsinin karisi babasina para verince biz vermek zorunda degiliz. hep hersey bana yapilsin ben kimseye birsey yapmiyayim diye düsnüyor. ha ailesine gelince o baska. telefonlar alinir, laptoplar alinir, fotograf makinalari,para gönderilir ooo. 14yasindaki sipanin bi dedigi iki olmaz. ben almanyada dogmus büyümüsüm benim simdiye kadar bi laptopum olmadi. kardesine alinan telefon kadar fiyakali telefonum olmadi. heleki en cok zoruma giden. ben ona burdan dogumgününde, sevgililer gününde kücükte olsa hediye alirdim. parasi olmayinca parada göndermisimdir. ama ozamanlar bana igne almazdi. gönderdigim seylere tsk bile etmezdi. simdi hic üsenmeden utanmadan sogukta cikip dayisina bile para gönderiyo. valla dügünde alinanlardan baska bi 2 t-shirt, bi kolye, birde künye birde yüzük almislardir. oda annesinin canindan can aldi sanki. ben begeniyorum, o diyo ben sunu begenmistim ama su daha iyi degilmi falan diye ucuzlarina gitti hep. dügün alisverisinde geline birkac özel gün icin kiyafet alinir . onu bile almadilar ben sesimi bile cikartmadim, sonra utanmadan dügüne falan giderken esim derdiki niye söyle gelin gibi giyinmiyorsunda, evlenmeden önceki gibi giyiniyorsun. bir keeresinde dedim. yokki diye almiyorsuz sanki istedigini senin hosuna gidiyo bölye bekar gibi giyinmek dedi cikti kenara

benim anladığım kadarıyla bunlar çok gençler ve daha hayatın ne olduğunun farkında değiller:)

birisi altınların peşinde birisi aileyi sömürme peşinde.biz evlenirken kimse yardım etmedi karı koca yaptık herşeyi .ailen şunu yaptı seninki yapmadı altınlar bende kalsınnn yokk sende kalmaz bunlar çok çocukca laflar. lütfen büyüyün artık ve birey olduğunuzun farkına varın

mafoldumben ne paragöz kocan varmış maşallah

vazgeçmez hiç heveslenme

para para para... niyeti sizle evlenmek değil ananızdan babanızdan gelen takılarmış

benim anladığım kadarıyla bunlar çok gençler ve daha hayatın ne olduğunun farkında değiller:)

birisi altınların peşinde birisi aileyi sömürme peşinde.biz evlenirken kimse yardım etmedi karı koca yaptık herşeyi .ailen şunu yaptı seninki yapmadı altınlar bende kalsınnn yokk sende kalmaz bunlar çok çocukca laflar. lütfen büyüyün artık ve birey olduğunuzun farkına varın

ben altin pesinde degilim konu acildi bende öyle birsey dedim. o güne kadarda kim ne takmis kimde altin kalcakmis falan diye lafini etmedim. hatta kactigimda ben babasinada dedim baba ben birsey bekliyerek degil. takilmasada olur diye

bak sende cocukca laflar etmişsin örneğin çamaşır makinası olayında "yıkadıklarımda leke bulursan ozaman konuş "felan diye,böyle savunma olmaz.leke bulsa eşin haklımı olacak yani.ailenin gönlünden onu almak gelmiş onu hediye etmişler.ayıp hakikaten.

degil ama iste. arkadsinin kayin babasi alinca benimkide almali ona göre ama arkadsinin karisi babasina para verince biz vermek zorunda degiliz. hep hersey bana yapilsin ben kimseye birsey yapmiyayim diye düsnüyor. ha ailesine gelince o baska. telefonlar alinir, laptoplar alinir, fotograf makinalari,para gönderilir ooo. 14yasindaki sipanin bi dedigi iki olmaz. ben almanyada dogmus büyümüsüm benim simdiye kadar bi laptopum olmadi. kardesine alinan telefon kadar fiyakali telefonum olmadi. heleki en cok zoruma giden. ben ona burdan dogumgününde, sevgililer gününde kücükte olsa hediye alirdim. parasi olmayinca parada göndermisimdir. ama ozamanlar bana igne almazdi. gönderdigim seylere tsk bile etmezdi. simdi hic üsenmeden utanmadan sogukta cikip dayisina bile para gönderiyo. valla dügünde alinanlardan baska bi 2 t-shirt, bi kolye, birde künye birde yüzük almislardir. oda annesinin canindan can aldi sanki. ben begeniyorum, o diyo ben sunu begenmistim ama su daha iyi degilmi falan diye ucuzlarina gitti hep. dügün alisverisinde geline birkac özel gün icin kiyafet alinir . onu bile almadilar ben sesimi bile cikartmadim, sonra utanmadan dügüne falan giderken esim derdiki niye söyle gelin gibi giyinmiyorsunda, evlenmeden önceki gibi giyiniyorsun. bir keeresinde dedim. yokki diye almiyorsuz sanki istedigini senin hosuna gidiyo bölye bekar gibi giyinmek dedi cikti kenara

Ya üzgünüm ama eşin seninle sırf Almanya'ya gelip ailenin imkanlarından faydalanmak için evlenmiş gibi. Belki acı gelcek ama görünen o. Resmen ailen ona baksın diye bekliyor. Ömeür geçmez böyle.

ben altin pesinde degilim konu acildi bende öyle birsey dedim. o güne kadarda kim ne takmis kimde altin kalcakmis falan diye lafini etmedim. hatta kactigimda ben babasinada dedim baba ben birsey bekliyerek degil. takilmasada olur diye

yaşınız kaç?
birde türkiyeden biriylemi evlendin?

keske o insanla birbirinizi daha iyi tanisaydiniz. sen olaylara cok farkli bakiyorsun o en ufak seyleri hesap edip para dusunuyor. hem sevgiliykende hediyenize tsk etmeyen biriydi!!! keskke daha iyi tanisaydinizzzzz

Back