- 11 Ağustos 2019
- 188
- 123
- 53
- 30
Aynı ben. Hem karnım doysun hem pastam dursunSelam kknin tatli hanimlari, ablalarim, kizkardeslerim:)sizlere aslinda dert denemeyecek ama bazen icime dert olan bir sorunu danismak istiyorum. Önden bilgileri vereyim: 28 yasindayim, 1,5 yillik bir iliskim var, kendisiyle sosyal medya dan tanistik (aslinda hic istemedigim bir tanisma bicimiydi) ve yabanci bir bey (bunda bir sorun yok, türk erkeklerine karsi bazi sebeplerden dolayi sicak bakmiyordum zaten). Simdi gelelim asil meseleye: iliskimiz sükürler olsun ki iyi gidiyor, hatta ve hatta bekledigimden daha iyi gidiyor. Olgun, saygili bir beyefendi, kafalar uyusuyor, tenler de. Kendisinin biraz da olsa feminen bi tarafi var, yani cok nazik, kimseyi kirmamaya özen gösteren ve sevgisini de güzel bir sekilde dile getiren, iltifat eden biri. Sanirim bu feminenlik beni irite ediyor, cevremde bu kadar nazik erkekler olmadigindandir belki de, bilemiyorum. (Cok fazla tecrübemde olmadi simdiye kadar, tekliflerin cogunu geri cevirdim) Nadir de olsa sevgi sözcükerinden de bunaliyorum, ki abartmiyor da hic. Ama ben niye bunaliyorum? Veya bazen kendime "aman bosver, evlenme, iliskinde olmasin, hayatini tek basina yasa, gez, toz" diyorum ve bu düsünce beni mutlu ediyor. Öte yandan onunla da bir ömür gecirme hayali, cocuk büyütme hayali beni ayni sekilde mutlu ediyor. Cok sacma degilmi? Piskopat miyim ben? Bu düsünceler size de tanidik geliyor mu? Erkek arkadasiniz ile ilgili veya da esiniz ile? Nasil bas ettiniz/ ediyorsunuz bunlarla? Simdiden cevaplariniz icin teşekkürler.
Onu kastetmedim yapicak olan yapar ama basta tanismada bir dezavantaj var. Adam o kadar hesaptan size mesaj atiyor bi yerde karsilasmiyorsunuz bir sohbet etmiyorsunuz prifilinize gore size istek atiyor sizemesaj atiyor bi fotografa gore yapiyor bunu bu nasil bi ask baslangici olabilir ki?saglikli dusunun . Bir insana bir seyler hisstmek icin bi gozunuzle gormeniz lazim bi gozgoze gelmeniz lazim bir seylerin olmasinicin. Sosyal medyadan istek atip fotograftan ask yasayacak yaslarin gecildigini dusunuyirum Ve malesef ki cogu sosyal medya tanismalari baska bir hesaba rastlayip ona mesaj atinca biter. Ha ben ilahi bir ask yasiyorum Allah bu kisiyi bana yazdi diye dusunuyorsa bilemem.Iyi de normal hayatta tanistiginiz birinin siz yaninda yokken baska biriyle yazismadigindan nasil emin oluyorsunuz?
TAnıdık gelmiyor, çünkü o feminen dediğiniz taraf bence bu işi bitirecek. Çoğumuz alıştık tatlı sert adamlara, ne çok maço olsun ne çok serbest bıraksın tarzında erkek seviliyor. Hep iyi davranan, biraz fazla naif adamlara genelde pek kan kaynamıyor. Aslında daha çok sevip huzur verebilirler ama işte aşktaki o heyecan eksik kalıyor sanırım. Tavsiyem adamın kendini daha erkeksi hissedebileceği yönlerini, konuşma tarzını siz ortaya çıkarın. Futbol maçı izliyor mu sorun, araba kullanırken hiç sinirleniyor mu mesela, ben bazen kızınca basıyorum küfürü diyin, cinsellik sırasında kirli konuşulmasını seviyorum diyin, bence o adamı yeri gelince kibar, yeri gelince maço haline çevirirsiniz:)
Internetten de tanisip bir cok beraber ve mutlu olan insan var. Ben de güvenemezdim ama bilmiyorum konu sahibi adamla hic bulusmus mu ya da baskasina da yaziyormuymus. Mesela ben internetten biriyle tanissam ve iliskiye baslasam o programi silmesini isterim ondan bu da aramizda problem olabilirOnu kastetmedim yapicak olan yapar ama basta tanismada bir dezavantaj var. Adam o kadar hesaptan size mesaj atiyor bi yerde karsilasmiyorsunuz bir sohbet etmiyorsunuz prifilinize gore size istek atiyor sizemesaj atiyor bi fotografa gore yapiyor bunu bu nasil bi ask baslangici olabilir ki?saglikli dusunun . Bir insana bir seyler hisstmek icin bi gozunuzle gormeniz lazim bi gozgoze gelmeniz lazim bir seylerin olmasinicin. Sosyal medyadan istek atip fotograftan ask yasayacak yaslarin gecildigini dusunuyirum Ve malesef ki cogu sosyal medya tanismalari baska bir hesaba rastlayip ona mesaj atinca biter. Ha ben ilahi bir ask yasiyorum Allah bu kisiyi bana yazdi diye dusunuyorsa bilemem.
Instagramdan tanistiniz mesela.. sizce adam siler mi? Silmez beni kisitliyorsuna getiriir. Ayrica sizn bile icinize kusku duser hakli olarak programi silmesini istersiniz. Bazi seyler kaderdir ona sozum yok ama birinin fotografini gorerek iliskiye baslamaj hele ki hic gormediginiz biriyle bir muddet olsa da konusup iliski yasamak hic saglikli degil ustelik su gunumuz errkeklerinde. Kanli canli gordugunuz sorup sorustiracaginiz biri olursa ne mutlu.Internetten de tanisip bir cok beraber ve mutlu olan insan var. Ben de güvenemezdim ama bilmiyorum konu sahibi adamla hic bulusmus mu ya da baskasina da yaziyormuymus. Mesela ben internetten biriyle tanissam ve iliskiye baslasam o programi silmesini isterim ondan bu da aramizda problem olabilir
Ben internet olayıma karşıyım açıkcası bugün sizle tanışan başka gün başkasıyla rahatlıkla tanışabilirSelam kknin tatli hanimlari, ablalarim, kizkardeslerim:)sizlere aslinda dert denemeyecek ama bazen icime dert olan bir sorunu danismak istiyorum. Önden bilgileri vereyim: 28 yasindayim, 1,5 yillik bir iliskim var, kendisiyle sosyal medya dan tanistik (aslinda hic istemedigim bir tanisma bicimiydi) ve yabanci bir bey (bunda bir sorun yok, türk erkeklerine karsi bazi sebeplerden dolayi sicak bakmiyordum zaten). Simdi gelelim asil meseleye: iliskimiz sükürler olsun ki iyi gidiyor, hatta ve hatta bekledigimden daha iyi gidiyor. Olgun, saygili bir beyefendi, kafalar uyusuyor, tenler de. Kendisinin biraz da olsa feminen bi tarafi var, yani cok nazik, kimseyi kirmamaya özen gösteren ve sevgisini de güzel bir sekilde dile getiren, iltifat eden biri. Sanirim bu feminenlik beni irite ediyor, cevremde bu kadar nazik erkekler olmadigindandir belki de, bilemiyorum. (Cok fazla tecrübemde olmadi simdiye kadar, tekliflerin cogunu geri cevirdim) Nadir de olsa sevgi sözcükerinden de bunaliyorum, ki abartmiyor da hic. Ama ben niye bunaliyorum? Veya bazen kendime "aman bosver, evlenme, iliskinde olmasin, hayatini tek basina yasa, gez, toz" diyorum ve bu düsünce beni mutlu ediyor. Öte yandan onunla da bir ömür gecirme hayali, cocuk büyütme hayali beni ayni sekilde mutlu ediyor. Cok sacma degilmi? Piskopat miyim ben? Bu düsünceler size de tanidik geliyor mu? Erkek arkadasiniz ile ilgili veya da esiniz ile? Nasil bas ettiniz/ ediyorsunuz bunlarla? Simdiden cevaplariniz icin teşekkürler.
Tam da bahsettigim bu. Bugun seni bir tikla bulan obur gun baskasini da bulur. Insta sagolsun.Ben internet olayıma karşıyım açıkcası bugün sizle tanışan başka gün başkasıyla rahatlıkla tanışabilir
Çok riskli yani ne kadar da güvensen ve iyibir insan olsa aklında hep o şüphe kalır senin de onun daTam da bahsettigim bu. Bugun seni bir tikla bulan obur gun baskasini da bulur. Insta sagolsun.
Türk istemeyip ortadoğuluyla flört etmek üç nokta.Bunu size cevaben yazmistim aslinda ama alintilayamamisim, kusura bakmayin: Cok fazla detay vermeyeyim, kendisi bir orta dogu ülkesinde dogma büyüme. Tahsil icin yurtdisina yasadigim ülkeye geldi ve biz bir sekilde tanistik. Nezaketi aileden aldigi egitimiyle alakali diye düsünüyorum ki kendisi de bunu böyle dile getirmisti.
Evet, bunlar kesinlikle güzel hasletler, buna sonuna kadar katiliyorum. Fakat bazen benim gözümde sorun teskil edebiliyor maalesef. Dogru düzgün tartisamiyorum bile beyefendiyle. Ya alttan aliyor ya da konuyu kapatiyor. Ki ben huysuz biri de degilim, sadece rahatsiz oldugum seyleri dile getirmeye özen gösteren biriyim. Bizimkisi biraz "aman ali riza bey, agzimizin tadi kacmasin" gillerden. Bi ablam vardi "kocamla kavga bile edemiyorum"deyip dururdu ve bu benim zamaninda cok tuhafima giderdi. Simdi ne demek istedigini daha iyi anliyorum.
Mesleki anlamda tuttugunu koparan, hirsli birisi. Kendisi aslan burcu. Beseri iliskilerde daha uysal. Hatta bana göre zaman zaman fazlasiyla uysal.
Belkide iliskinin basinda sizi etkilemek icin en kibar halini takiniyordur, alttan almaya calisiyordur. Bilemedim.Türk istemeyip ortadoğuluyla flört etmek üç nokta.al birini vur ötekine gibi sanki.
Yukarıda anlattığınız sıkıntı, naif- feminen tanımlarından ziyade, problemleri halının altına süpürme hali. İletişim problemi yaşatacak ve sorunların buz dağı olmasına yol açacak bir durum. Sakinleşince konuşsanız yine öyle olmaz ama anlaşılan problemi yok sayma hali hakim. Kızgınlıkla konuşulmasın, ok. Ben sakinleşince konuşulması taraftarıyım. Hiç konuşulmazsa, Hareketler tavırlar yok sayılıyor gibi gelir, birikimle öyle bir patlar ki.
Türk istemeyip ortadoğuluyla flört etmek üç nokta.al birini vur ötekine gibi sanki.
Ayni sekilde sevgiliside konu sahibine camasirlari kac derecede yikadigini, haftada kac defa evi süpürüp paspas ettigini ve en önemli nokta, hamur islerini biliyormu diye sorsun.
Bu sekilde cinsiyetcilik tavan yapmis bir iliskileri olur, ne güzel
Başlık açanın isteği bu yönde, yani mükemmel ilişki nasıl olmalı değil konu. Hanfendi rahatsız olduğu konuyu söylemiş, biz de nasıl düzeltebileceğini yazıyoruz. İnsanın yorumu kişilerin durumu ve isteklerine göre değişebilir, tek doğru yoktur.
Anlayamadim, rahatsizligi sevgilisinin futbola bakmadiği yönundemiydi? Erkekligin ispita bu mu cidden? Futbol bakmak, araba tahamir etmek.
2020deyiz artik cinsiyet nedir diye tartismalar var, bilimsel arasirmalar var ve sen 1950den firlama klise önyargilar ile geliyorsun.
Tabi herkes istedigi şekilde cevap yazabilir fakat cinsiyet, feministlik, translik,.. gibi konular üzerine kitap okumani tavsiye ederim.
Ha bide ola ki cocuklarik olur, lütfen ogluna sadece araba, kizina bebek verme oyuncak olarak. Oglanlarda bebekler ile oynamali, sefkatin, duygularin normal oldugunu ögrenmeliler. Kizlarda arabalar ile, legolar ile oynamali. Hayatlarindaki tek amac hep verici olmak, cocuk bakmak olmadigini ögrenmeliler.
rahatsızlığı sevgilisinin feminen hareketleriydi, üyenin ilk mesajını okuyabilirsin. Konunun ilk mesajında bu feminenliğin ne olduğu tam olarak açık verilmediği için, aklıma ilk gelen konularda tavsiye verdim. Sana saçma gelmiş olabilir, zaten ben yardım istedin de sana yazmadım. Sevgilisinin daha maskulen olmasını istediğini düşündüğüm birine yazdım. Erkeğin rolü, kadının rolü benim konum değil burada. Sen istediğin kadar cinsiyetçi vs yaklaş, ben yardım istenen konuya bakarım. Ben sana konulara özel bakmanı öneririm, yani ben birine tavsiye verirken aman biri alınır mı vs diye yazmam.Alınacak , sorun çıkaracak olan varsa kendi kendine çıkarsın.
Ayrıca mesajımı anlamamışsın ki, git sevgiline futbol izlet mi yazmışım?Futbol izliyor mu sor demekle adama futbol izlet aynı şey mi :) Oradaki mantık adamı açmak , rahat olmasını sağlamak ve gerekirse daha maskülen hale getirmek için ona bir ( hatta birden fazla konuda yazdım ) yol göstermekti. Sen bana kitap tavsiyesi veriyorsun da daha kendi okuduğunu anlamıyorsun :)
Çocuklarıma nasıl davranacağımı biliyorum, umarım sen de erkek çocuğunun saçını bukle bukle örmezsin, senin düşüncenin aksine ben bu durumun sakıncalı olacağını düşünüyorum :)
Bir oglan cocugunun bebekler ile oynamasimi sakincali? Maskulenlik futbol meraki mi? Araba mi?
Sorun burda alinip alinmamak degil, tamamen yanlis ve cehalet üzerine kurulmuş bilgiler vermek.
Neyse senin ile tartisilmaz. Ha sunuda söyleyim bir kizim var bebek ilede oynar, arabalarida cok sever, legolarida. Oglum olsa ayni sekilde egitirdim.
Türk istemeyip ortadoğuluyla flört etmek üç nokta.al birini vur ötekine gibi sanki.
Yukarıda anlattığınız sıkıntı, naif- feminen tanımlarından ziyade, problemleri halının altına süpürme hali. İletişim problemi yaşatacak ve sorunların buz dağı olmasına yol açacak bir durum. Sakinleşince konuşsanız yine öyle olmaz ama anlaşılan problemi yok sayma hali hakim. Kızgınlıkla konuşulmasın, ok. Ben sakinleşince konuşulması taraftarıyım. Hiç konuşulmazsa, Hareketler tavırlar yok sayılıyor gibi gelir, birikimle öyle bir patlar ki.
Ben de Avrupali sandim. Ortadogu erkeklerinin mantik az cok ayni calisiyorYabancı deyince Avrupalı, Amerikalı sandım ben de. Ortadoğulu ile Türk erkeklerin çok da farkı yok hatta daha sıkıntılı bile olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?