• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hisler sizede tanidik geliyor mu?

Sevgiliniz nereli? Belki de biraz kültürle alakalidir. Gecen Danimarkali bir is arkadasimla ilk kez telefonda görüstüm bir konu ile alakali ve kapattigimda „allahim ne kadar nazik ve kibar bir insan“ diye düsünmekten alikoyamadim kendimi.
Tavri filan cok saygili ve karsisindakini düsünür sekildeydi.

Bence güzel bir sey. Ne kadar „feminen“ diye de düsünmedim hic. Ama tabi is arkadasi baska sevgili baska.
Daha kararli, dominant, tuttugunu koparan birisini mi istiyorsunuz? Kendinden emin, baskalarinin düsüncelerini cokta takmayan?

Bunu size cevaben yazmistim aslinda ama alintilayamamisim, kusura bakmayin: Cok fazla detay vermeyeyim, kendisi bir orta dogu ülkesinde dogma büyüme. Tahsil icin yurtdisina yasadigim ülkeye geldi ve biz bir sekilde tanistik. Nezaketi aileden aldigi egitimiyle alakali diye düsünüyorum ki kendisi de bunu böyle dile getirmisti.
Evet, bunlar kesinlikle güzel hasletler, buna sonuna kadar katiliyorum. Fakat bazen benim gözümde sorun teskil edebiliyor maalesef. Dogru düzgün tartisamiyorum bile beyefendiyle. Ya alttan aliyor ya da konuyu kapatiyor. Ki ben huysuz biri de degilim, sadece rahatsiz oldugum seyleri dile getirmeye özen gösteren biriyim. Bizimkisi biraz "aman ali riza bey, agzimizin tadi kacmasin" gillerden. Bi ablam vardi "kocamla kavga bile edemiyorum"deyip dururdu ve bu benim zamaninda cok tuhafima giderdi. Simdi ne demek istedigini daha iyi anliyorum.

Mesleki anlamda tuttugunu koparan, hirsli birisi. Kendisi aslan burcu. Beseri iliskilerde daha uysal. Hatta bana göre zaman zaman fazlasiyla uysal.

Vay arkadas ya, o feminen sözcügünü agzima almaz olaydim :KK48: "sükürsüz,nankör, adamcagizin günahina girme" diyen ic seslerinizi duyar gibiyim. Niyetim o degil ki zaten. Kendisi de bunun farkinda. "Ben gecmiste cok kandirildim, annem de öyle" diyor "e sende buna izin verme ozaman beybisi" diyorum. Yok yapamazmis, o öyle yetistirilmis. Bana verdigi cevap bu. Bakin iyi insan oldugunun bende farkindayim, sükürler olsun karsima cikti. Ama bu huyu beni az da olsa kuskuya düsürebiliyor. Sonucta insan evlilik düsündügü beye babalik rolünü de yakistirabilmeli. Bu noktada "ah keske biraz da elini masaya vurabilen tarzda biri olabilse" düsünebiliyorum. Umarim biraz da olsa anlatabilmisimdir.
Ben anladım seni. Feminenden ziyade süt kuzusu sanırım birazcık.

sizi asil korkutan sey iliskinizin ciddilesmesi bence, herkes evlilik icin uygun degildir bunu kesinlikle yargilamak icin soylemiyorum. Belki siz kendinizi evlilige giden ciddi bir iliskiye hazir hissetmediginiz icin beyefendinin tavirlari sizi rahatsiz etmis olabilir. Onun disinda ataerkil bir toplumda buyudugumuz icin kafamizda ister istemez cinsiyet rolleriyle ilgili onhukumler olusuyor. Bu yuzden her ne kadar beyefendinin tavirlari olmasi gerektigi gibiyse de alisildigin disinda olmasi sizi rahatsiz etmis olabilir. Teorilerim bu kadar :)

ay agzindan yel alsin kiz ne canavari. evet, konustuk. ama beyimize göre bunlar gereksiz konular, cocukca. hersey cok güzel gidiyormus, bunu bozmayalimmis. pozitif, güzel konular hakkinda konusalimmis. bende cok fazla üstelemiyorum, konu böylelikle kapaniyor. yani sanki sorunla yüzlesmekten kaciyor gibi geliyor. ama cok fazlada üstüne gitmek istemiyorum, cok ciddi bi sorun olmadigi sürece.

Ilk aklima gelen kultur ve dil farki bence sizi yoran.
Düşünüyorum, bildigim tek yabanci dil ingilizce, ana dilim gibi diyemem ama iyi biliyorum.
Bos seyleri tartismaya useniyorum ama.
Hani normalde de geecek hayatta tartismalarimizi bir keee daha dusunsek, yarisindan fazlasini yapmayız.
Anlik gaza gelip agzimizdan cikiyor bir cok sey.
Dil farki 2 kere düşünmeye sebep :)
Bu bir anlamda iyi, gerçekten onemsiz ve gereksiz seyleri insan normal hayatinda.yuz goz oldugu biri ile uzatiyor.
Ama boyle olunca,sadece olmazsa olmazlar mesele oluyor.

Bu arada benim esim de tartisilmasi zor insanlardan..
Konuyu kapatip gitmez, sonunda konusur cozeriz. Ama Sicagi sicagina ortada o sinirle beni yalniz bırakır.
Baslarda cok dogru oldugunu dusunurdum
Simdi ara ara icimdeki çirkef, boyle de olmaz ki, agiz tadiyla kavga bile edemiyoruz, diye bagriniyor :)
Yasadiginiz sorunlari ertelemeyin, sakinlesince acik acik söyleyin bu konu hakkinda konuşmak istiyorum diye.

Kullanıcı adınızı düşünerek soruyorum bunu. Dean Winchester beklerken karşınıza Sam Winchester mı çıktı?
Bence Ruhsuz Sam beklerken ilk iki sezondaki Sam çıkmış karşısına. Dean de beğendiği hanımlara karşı kibarlaşan azıcık da olsa duygularını belli eden birisi sonuçta. Ama Ruhsuz Sam’de duygu diye bir şey yoktu :KK70:

Ben konu sahibini anlayamıyorum maalesef. Erkek arkadaşım dışarıdan maskülen görünür ama çok naif, saftır. Yerine göre kibardır yerine göre korumacıdır. Uyumlu, uysal, sakin bir Türk erkeğiyle birlikte olduğum için pek empati kuramadım.

1.5 yıl kısa bir süre bence. Yaşa göre de değişir. Ancak bu kadar uzun süreli ilişkisi olan birinin de “aman bosver, evlenme, iliskinde olmasin, hayatini tek basina yasa, gez, toz” demesi de çok normal gelmedi. Belki de neden bir ilişkiniz olduğunu sorgulamalısınız. Çevrenizdeki insanların sevgilisi olduğu için, yalnız kalmak istemediğiniz için olabilir. Gerçek bir hayat arkadaşı edinen, hayatı paylaşabileceği bir insanla birlikte olan bir insanın o cümleyi kurabileceğini pek sanmıyorum. Ya evlenmek ya ömür boyu tek başına olmak gibi uç fikirler arasında kalmak çok sağlıklı bir durum değil gibi duruyor. İlişkinizi ve neden bu ilişkinin içinde olduğunuzu kendi içinizde sorgulamanızı öneririm 😊.

Bunu size cevaben yazmistim aslinda ama alintilayamamisim, kusura bakmayin: Cok fazla detay vermeyeyim, kendisi bir orta dogu ülkesinde dogma büyüme. Tahsil icin yurtdisina yasadigim ülkeye geldi ve biz bir sekilde tanistik. Nezaketi aileden aldigi egitimiyle alakali diye düsünüyorum ki kendisi de bunu böyle dile getirmisti.
Evet, bunlar kesinlikle güzel hasletler, buna sonuna kadar katiliyorum. Fakat bazen benim gözümde sorun teskil edebiliyor maalesef. Dogru düzgün tartisamiyorum bile beyefendiyle. Ya alttan aliyor ya da konuyu kapatiyor. Ki ben huysuz biri de degilim, sadece rahatsiz oldugum seyleri dile getirmeye özen gösteren biriyim. Bizimkisi biraz "aman ali riza bey, agzimizin tadi kacmasin" gillerden. Bi ablam vardi "kocamla kavga bile edemiyorum"deyip dururdu ve bu benim zamaninda cok tuhafima giderdi. Simdi ne demek istedigini daha iyi anliyorum.

Mesleki anlamda tuttugunu koparan, hirsli birisi. Kendisi aslan burcu. Beseri iliskilerde daha uysal. Hatta bana göre zaman zaman fazlasiyla uysal.

Anladim sizi, o zaman bunu acik acik konusun onunla lütfen.

Rahatsiz oldugumuz seyleri konusmak ve partnerimize karsi dile getirmek zaten olmasi gereken sey. Ille de kavgaya dönüsmesi gerekmiyor, sakin sakin de konusulabilir bu tür konular. Ama konusulmali iste, alttan alip konuyu kapatmasi bazi seylerin üstünü örtüyor gibi geldi bana.

Siz de tatmin olmuyorsunuz cünkü sorun cözülmemis oluyor büyük ihtimal yani icinizde kaliyor birseyler.

Partnerimize karsi ihtiyaclarimizi, beklentilerimizi her zaman dile getirmemiz gerekiyor. Icimizde büyütmek ve konusmamak ancak kendi kendimize mutsuz olmamiza neden oluyor. Ve bence sizinki gayet hak verdigim bir ihtiyac.
Biz buna „kavga etmek“ demeyelim de, „anlasamadiginiz konulari enine boyuna tartismak“ mesela.
Karsi taraftan cekinmeden, belki ara ara daha hararetli, ama tabi kirici olmadan.

sizi asil korkutan sey iliskinizin ciddilesmesi bence, herkes evlilik icin uygun degildir bunu kesinlikle yargilamak icin soylemiyorum. Belki siz kendinizi evlilige giden ciddi bir iliskiye hazir hissetmediginiz icin beyefendinin tavirlari sizi rahatsiz etmis olabilir. Onun disinda ataerkil bir toplumda buyudugumuz icin kafamizda ister istemez cinsiyet rolleriyle ilgili onhukumler olusuyor. Bu yuzden her ne kadar beyefendinin tavirlari olmasi gerektigi gibiyse de alisildigin disinda olmasi sizi rahatsiz etmis olabilir. Teorilerim bu kadar :)

Evet, sanirim asil sebep bu. Sevmedigim, saymadigimdan degil. Hem kendi sevgimden hem onun sevgisinden eminim. Sanirim simdiye kadar bekarligimdan da memnun oldugum icin bu düsüncelere sariyorum. Ya eski hayatimi özlersem? sorunsali. Halbuki onunla evliliginde beni mutlu edecegini hissediyorum. Sanirim dertsiz basima dert ariyorum. Sorun olmadigi yerde sorun cikariyorum.

Ama dedigim gibi, onun kendini ezdirme potansiyeli de beni öfkelendiriyor. Güzel sakin dille "böyle yapma guzum, seni ezerler, kullanirlar" diyorum. "Olabilir, ama benimde huyum bu" diyor. Ha asla salak biriside degil, is konusunda cok maharetli. Ama bu konuda niye bu kadar vurdum duymaz anlayamiyorum.

Bende kendimi ezdiren bir kisi degilim. Hosuma gitmeyen birseyi aninda belli ederim. Haksizliga karsi -bana yada baska birine karsi- asla tahammül edemeyip cevabini veren birisiyim. Belkide o yüzden onun bu hali beni azda olsa cileden cikarabiliyor.

Biraz daha detay vereydim iyiydi:) feminenlikten kastim, evet asiri naif, nazik olmasi. Insanlara karsi kolay güven duyabilen biri. Ben daha kuskucuyum, belki de o yüzden bunu böyle algiliyorum. Misal daha bugün konustuk, bir arkadasinin bir hareketi hosuna gitmiyormus. Bende "e konus ozaman bunu onunla" dedim. "Yok yapamam, ben insanlarin kalbini kiramam" diyor. 30 yasindaki adam. Sanirim bu kirilganlik beni biraz rahatsiz ediyor. Yoksa görünüs itibariyle gayet maskulen, cekici, bakimli falan. Kavga aninda alttan alabilen, cok nadiren sinirlenen bi tip.
Tamam bu özellikleri çok güzel herkes çok begenir ama size itici geliyor. Çünkü siz daha erkeksi maçolardan hoşlanıyorsunız. Onlar sizi heyecanlandırıyor. Bu adam size sıkıcı geliyor. İlişki de tutku arıyorsunuz hani filmlerde bir anda kavga ederler erkek sert bir şekilde kızı tutar öper ya işte o his🙈🙈bence aşk kriteriniz farklı size heyecan vermiyor sadece güven ve huzur veriyor. Asla beni üzmez asla beni yarı yolda bırakmaz hep benim dediğim olur felan diye kendinizi onunla olmaya ikna etmeye çalıiıyorsunuz

Ilk aklima gelen kultur ve dil farki bence sizi yoran.
Düşünüyorum, bildigim tek yabanci dil ingilizce, ana dilim gibi diyemem ama iyi biliyorum.
Bos seyleri tartismaya useniyorum ama.
Hani normalde de geecek hayatta tartismalarimizi bir keee daha dusunsek, yarisindan fazlasini yapmayız.
Anlik gaza gelip agzimizdan cikiyor bir cok sey.
Dil farki 2 kere düşünmeye sebep :)
Bu bir anlamda iyi, gerçekten onemsiz ve gereksiz seyleri insan normal hayatinda.yuz goz oldugu biri ile uzatiyor.
Ama boyle olunca,sadece olmazsa olmazlar mesele oluyor.

Bu arada benim esim de tartisilmasi zor insanlardan..
Konuyu kapatip gitmez, sonunda konusur cozeriz. Ama Sicagi sicagina ortada o sinirle beni yalniz bırakır.
Baslarda cok dogru oldugunu dusunurdum
Simdi ara ara icimdeki çirkef, boyle de olmaz ki, agiz tadiyla kavga bile edemiyoruz, diye bagriniyor :)
Yasadiginiz sorunlari ertelemeyin, sakinlesince acik acik söyleyin bu konu hakkinda konuşmak istiyorum diye.

Yok burdaki yerli dilini gayet iyi konusuyor, takildigimiz yerde ingilizceyle devam ediyoruz, cok nadir de olsa. Bu ikimiz icinde sorun olmadi simdiye kadar. O sicagi sicagina sinirimle yanliz birakilmalari cok iyi bilirim. Böyle yapmasi beni daha da sinirlendirirdi, sonradan farkettim bunu benim iyiligim icin yaptigini, sogumami bekledigini. Sinir bozucu ama etkili yöntem:) Ama iste ara sira icimden "söyle bi güzel kavga edeydikte iyiydi" dedigimde olur. Halbuki sus otur, icat cikarma. Bulmussun gül gibi cocugu. Benim aradigim birazda eksin sanirim :KK45:

Evet, sanirim asil sebep bu. Sevmedigim, saymadigimdan degil. Hem kendi sevgimden hem onun sevgisinden eminim. Sanirim simdiye kadar bekarligimdan da memnun oldugum icin bu düsüncelere sariyorum. Ya eski hayatimi özlersem? sorunsali. Halbuki onunla evliliginde beni mutlu edecegini hissediyorum. Sanirim dertsiz basima dert ariyorum. Sorun olmadigi yerde sorun cikariyorum.

Ama dedigim gibi, onun kendini ezdirme potansiyeli de beni öfkelendiriyor. Güzel sakin dille "böyle yapma guzum, seni ezerler, kullanirlar" diyorum. "Olabilir, ama benimde huyum bu" diyor. Ha asla salak biriside degil, is konusunda cok maharetli. Ama bu konuda niye bu kadar vurdum duymaz anlayamiyorum.

Bende kendimi ezdiren bir kisi degilim. Hosuma gitmeyen birseyi aninda belli ederim. Haksizliga karsi -bana yada baska birine karsi- asla tahammül edemeyip cevabini veren birisiyim. Belkide o yüzden onun bu hali beni azda olsa cileden cikarabiliyor.
Ben sizi anlıyorum. Benim esimde çok sakin bir adam sizin bahsettiğinize yakin diyebilirim, ayrıca babasi da yabancı. benimde çok aliskin oldugum bir durum degildi ama sonra oturup dusundum şöyle bir sağıma soluma baktım. Gercekten kabaligi, hakareti erkeklik olarak goren ne kadar erkek var cevrenizde farkında misiniz? Ayrıca boyle bir adamla evlenirseniz zaten bekarken yaptiginiz bir çok seyi yine yaparsınız hoşgörüyle karşılar size de her konuda destek olur (Ornegin ev islerinde). Emin olun kendisini de ezdirmiyordur sadece sakin bir yapısı oldugunu dusunun, mutlaka onunda kirimizi çizgileri vardır sadece sizinkinden farklılar bunu boyle yorumlamayın, ilk yorumda da belirttiğim gibi öğrenilmiş cinsiyet rolleri size bunu düşündürüyor.

Selam kknin tatli hanimlari, ablalarim, kizkardeslerim:)sizlere aslinda dert denemeyecek ama bazen icime dert olan bir sorunu danismak istiyorum. Önden bilgileri vereyim: 28 yasindayim, 1,5 yillik bir iliskim var, kendisiyle sosyal medya dan tanistik (aslinda hic istemedigim bir tanisma bicimiydi) ve yabanci bir bey (bunda bir sorun yok, türk erkeklerine karsi bazi sebeplerden dolayi sicak bakmiyordum zaten). Simdi gelelim asil meseleye: iliskimiz sükürler olsun ki iyi gidiyor, hatta ve hatta bekledigimden daha iyi gidiyor. Olgun, saygili bir beyefendi, kafalar uyusuyor, tenler de. Kendisinin biraz da olsa feminen bi tarafi var, yani cok nazik, kimseyi kirmamaya özen gösteren ve sevgisini de güzel bir sekilde dile getiren, iltifat eden biri. Sanirim bu feminenlik beni irite ediyor, cevremde bu kadar nazik erkekler olmadigindandir belki de, bilemiyorum. (Cok fazla tecrübemde olmadi simdiye kadar, tekliflerin cogunu geri cevirdim) Nadir de olsa sevgi sözcükerinden de bunaliyorum, ki abartmiyor da hic. Ama ben niye bunaliyorum? Veya bazen kendime "aman bosver, evlenme, iliskinde olmasin, hayatini tek basina yasa, gez, toz" diyorum ve bu düsünce beni mutlu ediyor. Öte yandan onunla da bir ömür gecirme hayali, cocuk büyütme hayali beni ayni sekilde mutlu ediyor. Cok sacma degilmi? Piskopat miyim ben? Bu düsünceler size de tanidik geliyor mu? Erkek arkadasiniz ile ilgili veya da esiniz ile? Nasil bas ettiniz/ ediyorsunuz bunlarla? Simdiden cevaplariniz icin teşekkürler.
Sosyal medya dan mı? Valla bi biz yiyemedik oranın ekmeğini 😂 büyük cesretmiş sizinki kanlı canlı gördüğüm bildiğim tanıdığım insanların her gun yeni huylarını görüyorum ben mesela.

Canım kafan karışmış kendinle çelişmişsin Türk erkeği istemiyorsun ama kibar centilmen üzerine titreyen seni seven incitmeyen birinden de bunalıyorsun. Dur ve kendine sor ben ne istiyorum diye. Yalnız sana tek tavsiyem bu çocuğu kaybedersen gerçekten pişman olursun çünkü gerçekten sevenin yeri dolmuyor nasıl sevdiğini unutursun ama nasıl sevildiğini asla unutamazsın ki yerine bir kro gelirse o zaman başını daşlara vurursun :) ayrıca bende eşimle sosyal medyadan tanıştım oradakilerde genelde bizim gibi kolu bacağı olan insanlar sen dengeyi korur haddini bilmesini sağlarsan kimle nerede tanıştığını bir önemi yok bence

Bence daha gercekci birini bekleyin, sosyal medyadan sosyal ask olmuyor. Size yaziyor sizinle baska kimseyle konusmadigina nasil eminsiniz? Benim basima geldi mesela bana yazdiysa o kadar hesap arasindan baadkasina da yazar bunu bilemeyiz. Cunku o kisiyi tanimiyorsunuz.

Selam kknin tatli hanimlari, ablalarim, kizkardeslerim:)sizlere aslinda dert denemeyecek ama bazen icime dert olan bir sorunu danismak istiyorum. Önden bilgileri vereyim: 28 yasindayim, 1,5 yillik bir iliskim var, kendisiyle sosyal medya dan tanistik (aslinda hic istemedigim bir tanisma bicimiydi) ve yabanci bir bey (bunda bir sorun yok, türk erkeklerine karsi bazi sebeplerden dolayi sicak bakmiyordum zaten). Simdi gelelim asil meseleye: iliskimiz sükürler olsun ki iyi gidiyor, hatta ve hatta bekledigimden daha iyi gidiyor. Olgun, saygili bir beyefendi, kafalar uyusuyor, tenler de. Kendisinin biraz da olsa feminen bi tarafi var, yani cok nazik, kimseyi kirmamaya özen gösteren ve sevgisini de güzel bir sekilde dile getiren, iltifat eden biri. Sanirim bu feminenlik beni irite ediyor, cevremde bu kadar nazik erkekler olmadigindandir belki de, bilemiyorum. (Cok fazla tecrübemde olmadi simdiye kadar, tekliflerin cogunu geri cevirdim) Nadir de olsa sevgi sözcükerinden de bunaliyorum, ki abartmiyor da hic. Ama ben niye bunaliyorum? Veya bazen kendime "aman bosver, evlenme, iliskinde olmasin, hayatini tek basina yasa, gez, toz" diyorum ve bu düsünce beni mutlu ediyor. Öte yandan onunla da bir ömür gecirme hayali, cocuk büyütme hayali beni ayni sekilde mutlu ediyor. Cok sacma degilmi? Piskopat miyim ben? Bu düsünceler size de tanidik geliyor mu? Erkek arkadasiniz ile ilgili veya da esiniz ile? Nasil bas ettiniz/ ediyorsunuz bunlarla? Simdiden cevaplariniz icin teşekkürler.
Hangi siteden buldun nereden buldun turkiyede mi yasiyor arkadasi var mi bana yapsana:confused:

Bence daha gercekci birini bekleyin, sosyal medyadan sosyal ask olmuyor. Size yaziyor sizinle baska kimseyle konusmadigina nasil eminsiniz? Benim basima geldi mesela bana yazdiysa o kadar hesap arasindan baadkasina da yazar bunu bilemeyiz. Cunku o kisiyi tanimiyorsunuz.
Iyi de normal hayatta tanistiginiz birinin siz yaninda yokken baska biriyle yazismadigindan nasil emin oluyorsunuz?

Back