Bu halle kılçıksız nasıl başa çıkılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu açan arkadaş 7 yaşından beri kısır günlerinde baş köşede oturmuş, ilkokul 3 terk biri sanırım aksi halde 70 yaşındaki kadının selamını almazsam elalem dedikodumu yapar veya demezler mi talibini arabaya aldı şimdi olmaz diyorlar falan Hahahahahaha allahım allahım sen sabır ver.
Babanın saygınlığını bilenler 1.5 senedir evden çıkmadığınıda bilir merak etme kimse 70 yaşındaki insanların dedikodusunu yapmaz ha yapsalar da çokda tınnn denir geçilir.

Ayrıca konuyu güncelle istersen her öneriye açığım kısmını değiştirip Kadını yericek her öneriye açığım yaz. Konuya gelen mantıklı tüm yorumlara verdiği cevaplara bak birine siz çok yanlış gelmişsiniz demiş. Diğerine aklınıza anca bunlar gelir demiş. Diğerine Saçma demiş gece gece uyuz oldum.
Babana talip olan kadının verilmiş sadakası vardır umarım zira sizle hayat çok zor :)

Bu arada kadın sanki birine tecavüz etmiş gibi tepki verenler olmuşta belli bir yaşın üzerindeki insanlar evlenmek istediğinde çoğu zaman bu sebeplerle evlenirler karşılıklı uyuşurlar son demleri böyle geçer. Baban 1.5 senedir evden çıkmamış olabilir hatta aklında evlilik fikri dahi olmayabilir ama bu olmayacağı anlamına gelmez değil mi? Belli bu konu kendisine açılınca kafasına yatıcak daha gündeme bile gelmeden kıytırık bir yazlık ve araba üzerindeki hırslarınız için ( mısırlı milyarder çöpçü şeymayla evleniyor o bile serveti için sizin bana geçirdiğiniz endişe kadar endişelenmemiştir.)
Bu kadar tepki göstermeniz doğru değil.
Ayrıca endişe etmeyin Babanızın mallarında en çok hak sahibi olanlar sizlersiniz. Bence bir Avukat arkadaşla babanızın olası bir evliliğinde gerçeleşebilecek tüm senaryolar üzerine danışın içiniz daha fazla rahatlar. Ben tüm olasılıkları anlatırdım da Mesleğini söylemek veya mesleğinden bahsetmek KK da ego gösterisi olduğu için susmayı tercih ediyor. Küçük ilçenizdeki avukat arkadaşların ekmeğine mani olmamayı tercih ediyorum.
Domina diye yeni Bir Roma dönem dizisi çıktı geçenlerde onu seyrediyordum gidip 4.bölümünü izliyim.
Sizin gibi Hırslı bir Kraliçeyi konu alıyor.
Bu kadar yazdım birazdan öfke ve nefretinize nail olacam ama çokta tın...
Sizin küçük ilçenizdeki Melahat teyzelerin dedikodusunu umursadığınız kadar ben sizi umursamıyorum o yüzden tüm nefretinizi bana boşaltabilirsiniz.
En azından diğer yorum yapan insanlara kalmaz onlar rahat eder.
Böyle de Yüce gönüllü bir insanım.
İyi geceler 😘

Edebim el vermez edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene.
Yunus Emre

En sevdiğim sözlerden biridir.
Sözde de söylenmek istediği gibi biraz sessiz kalın bakalım, tabi bu süreçte kesinlikle istemediğini gerek siz gerek babanız hal ve hareketleriyle belli etsin. Biraz mantığını kullanabilirse anlar zaten. Hem bu süreçten sonra isteyene istediğini söylese de babanızın tavrı göz önünde olduğu için sadece kendisini rezil eder. Üzüldüm babacığınıza, bir yandan da çok şanslı. Sizin gibi düşünen bir kızı var. Dilerim iyileşir, uzun yıllar birlikte diz dize olursunuz.
Sessiz kalmak benim aklıma yattı şu an.
Çok teşekkür ediyorum hem iyi dilekleriniz için hem tavsiyeniz için.

Aday hanima babanızın miras kavgasi vs olmadan guzellikle cozulsun diye mali mülkü simdiden cocuklarina paylastirdigini cıtlatın.

Hala gönlüm var evlenicem der mi acaba :) bence o zaman bi sansi hakediyor.
:))
Aday hanım sanıyorum o saniye yenisini arar.
Hem kendi hem oğlu için.

Bir süre sessiz kalmaya karar verdim, sanki hiçbir şeyden haberim yok gibi. Olmamış gibi davranacağım. Zaten babamı göremez, evden çıkmıyor.

Babam hastalıktan başını kaldıramıyor, pandemiden evden çıkamıyor, derdi sırtında kambur olmuş. Gönül mü kaptıracak? Babamın gönlü hala annemde, boş olan gönül kapar, gider. Babamın gönlü dolu.
Kusura bakmayın lütfen, yorumuzun geri kalanı çok saçma. Belki ben anlamadım bilmiyorum
yazik ya boyle yasli insanlar evlenmesin diye bin takla atiyorsunuz, sonra yalniz baslarina olup gidiyorlar. bence evlenmek isteyen yaslilari mutlaka evlendirmek lazim.

yazik ya boyle yasli insanlar evlenmesin diye bin takla atiyorsunuz, sonra yalniz baslarina olup gidiyorlar. bence evlenmek isteyen yaslilari mutlaka evlendirmek lazim.
Ben her şeyi arkamda bırakıp babama geldim, iki kişi kaldık zaten birbirimizden önemli kim var ne var?
Siz sahiden konuda anlattığım profilde bir kadının hasta bakacağına inanıyor musunuz?

Diyelim sizinle konuşmaya geldi selam sabah bahanesiyle, x teyze kulağıma çok çirkin bir şey çalındı, bu doğruysa gerçekten bizi üzersiniz, böyle bir niyetiniz varsa bizden yana bir şey yok ama küçük ilçe huzurumuz kaçmasın. Gibi şeyler deyin. Hemen inkar edip kim dedi kim dedi diye sorarsa kestirip atın, kimin dediği önemli değil ama ilginiz hoş değil lütfen ... Deyip gidin. Mesajı alır konuyu kapatır.

Ben konu sahibinin duygularını anlıyorum.Ben de anne ve babama karşı bu duygulardayim çünkü.Sukurler olsun ikisi de hayatta.Ama aksi bı durumda ben de sizden farklı davranamazdim.Araci yok diosunuz ama aslında Fatma teyze dediğiniz kişi bu işte bi nevi aracı konumunda bulunmuş oldu.Ben olsam onunla haber gönderirdim.Ama bu şık şuan elenmiş görünüyor.Babaniz annenize elbette hala aşık olabilir,elbette hiç sokağa cikmio olabilir ama siz kendi evinize dondugunuzde bu durum o kadının babanızın aklını celmesine engel deil.Kac yaşına gelmiş sizinle taksiye atlayıp babanizi hastanede beklicek kadar cesur biri siz yokken yemek getirebilir,hal hatır sormaya geldim diyebilir bu şekilde evliliğe ikna edebilir.Belki sinirleniceksiniz bu dediğime ama olmaz demeyin inanın bu hayatta herşey olabilir.Belki kadına siz direk söyleyip önünü kesebilirsiniz.Hatta mümkünse ben olsam Fatma teyzeyle de kesin ve net bı haber gönderirdim.Sinirinizi,telasinizi anlıyorum çok da hak veriyorum.40 yaşında bı baltaya sap olamamış oğlunu da arkasına takip başınıza bela olacak kim olsa delirir.Ayrica dedikodu kısmına da katılıyorum.Degil 70 170 yaşında da 17 yaşında da dedikodusu yapilio insanların.Hele ki küçük yerse.Nacizane tavsiyem sinirle,panikle hareket etmeden rahat bı tavırla kesin ve kararlı şekilde haber göndermeniz ya da direk söylemeniz.Hatta ben olsam babamdan numarasını da engellerdim.

Diyelim sizinle konuşmaya geldi selam sabah bahanesiyle, x teyze kulağıma çok çirkin bir şey çalındı, bu doğruysa gerçekten bizi üzersiniz, böyle bir niyetiniz varsa bizden yana bir şey yok ama küçük ilçe huzurumuz kaçmasın. Gibi şeyler deyin. Hemen inkar edip kim dedi kim dedi diye sorarsa kestirip atın, kimin dediği önemli değil ama ilginiz hoş değil lütfen ... Deyip gidin. Mesajı alır konuyu kapatır.
Ha yani onun konuyu açmasına fırsat vermeden ben hemen bunları söyleyeyim diyorsunuz?

Ha yani onun konuyu açmasına fırsat vermeden ben hemen bunları söyleyeyim diyorsunuz?
Kesinlikle. Zaten kadın kadının halinden bilir. O da sizin ters çıkacağınızı seziyordur konuyu hemen size açmaz. Siz baştan söylerseniz o konuyu açmadan kapatmış olursunuz.

Babam hastalıktan başını kaldıramıyor, pandemiden evden çıkamıyor, derdi sırtında kambur olmuş. Gönül mü kaptıracak? Babamın gönlü hala annemde, boş olan gönül kapar, gider. Babamın gönlü dolu.
Kusura bakmayın lütfen, yorumuzun geri kalanı çok saçma. Belki ben anlamadım bilmiyorum

Bu konuda babanizin tavri da bu kadar keskin mi peki? Kac yasinda?
Ben esimi kaybettim. Onu asla unutamam, bendeki yeri cok büyük. Ama bu hayatimi yalniz gecirme düsüncesini hic aklima bile getirmedi.

Söz konusu adaydan bagimsiz soruyorum bunu. Aday hanimla ilgili fikrimi az önce yazmistim.

Ben konu sahibinin duygularını anlıyorum.Ben de anne ve babama karşı bu duygulardayim çünkü.Sukurler olsun ikisi de hayatta.Ama aksi bı durumda ben de sizden farklı davranamazdim.Araci yok diosunuz ama aslında Fatma teyze dediğiniz kişi bu işte bi nevi aracı konumunda bulunmuş oldu.Ben olsam onunla haber gönderirdim.Ama bu şık şuan elenmiş görünüyor.Babaniz annenize elbette hala aşık olabilir,elbette hiç sokağa cikmio olabilir ama siz kendi evinize dondugunuzde bu durum o kadının babanızın aklını celmesine engel deil.Kac yaşına gelmiş sizinle taksiye atlayıp babanizi hastanede beklicek kadar cesur biri siz yokken yemek getirebilir,hal hatır sormaya geldim diyebilir bu şekilde evliliğe ikna edebilir.Belki sinirleniceksiniz bu dediğime ama olmaz demeyin inanın bu hayatta herşey olabilir.Belki kadına siz direk söyleyip önünü kesebilirsiniz.Hatta mümkünse ben olsam Fatma teyzeyle de kesin ve net bı haber gönderirdim.Sinirinizi,telasinizi anlıyorum çok da hak veriyorum.40 yaşında bı baltaya sap olamamış oğlunu da arkasına takip başınıza bela olacak kim olsa delirir.Ayrica dedikodu kısmına da katılıyorum.Degil 70 170 yaşında da 17 yaşında da dedikodusu yapilio insanların.Hele ki küçük yerse.Nacizane tavsiyem sinirle,panikle hareket etmeden rahat bı tavırla kesin ve kararlı şekilde haber göndermeniz ya da direk söylemeniz.Hatta ben olsam babamdan numarasını da engellerdim.
Öncelikle anneniz ve babanızla sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum sizlere.
Fatma teyze de her an her yerde gördüğüm kadın değil, sık denk gelsek belki konuşabilirdim. Ben şimdilik üç maymun oynamaya karar verdim. Karşılaşırsak daha kısa kesmeye, hatta selam verip acelem var diyip devam etmeye.

Zor bir durum ama biraz abartmışsınız bence.. Kadın çok mu kötü biri ki asla adımız anılmasın kirlenmesin diyorsunuz anlamadım. Babanızın bir talibi varsa reddedilir mesele uzamadan kapanır. Böyle rencide edice bir biçimde ismimize leke sürülmesin tripleri çok manasız. Reddettikten sonra kim niye kadınla babanızı beraber ansın ki zaten?

Ben her şeyi arkamda bırakıp babama geldim, iki kişi kaldık zaten birbirimizden önemli kim var ne var?
Siz sahiden konuda anlattığım profilde bir kadının hasta bakacağına inanıyor musunuz?
Ben inanmıyorum. Böyle bir tanıdığım var diyelim. Kadın daha genç adamdan, adam ölecek diye evleniyor ama adam hâlâ maşallah sağlıklı 80 küsur yaşında. Kadın adamı dövmüş, paran yetmiyor diyerek.
İlerleyen yaşlarda evliliklerde çok daha dikkatli olmak gerekir. Ki bir de kadının genç oğlu var o da eve taşınacak bu durumda. Niye böyle bir riske girsin ki konu sahibi endişelenmekte çok haklı.

Bu konuda babanizin tavri da bu kadar keskin mi peki? Kac yasinda?
Ben esimi kaybettim. Onu asla unutamam, bendeki yeri cok büyük. Ama bu hayatimi yalniz gecirme düsüncesini hic aklima bile getirmedi.

Söz konusu adaydan bagimsiz soruyorum bunu. Aday hanimla ilgili fikrimi az önce yazmistim.
Babam 67 yaşında bence genç. Yeniden evliliğine karşı değilim ki ben, onun aklından geçse bana söylerdi. Çünkü biz her şeyimizi paylaşırız. Ama evlilik o kadınla olacaksa elbette karşıyım, ki babam da aklı melekeleri yerindeyken bunu asla düşünmez.

Eşinizi muhakkak çok seviyorsunuz, tarifsiz özlüyorsunuz. Fakat hayatın gerçeği yalnız geçmeyeceği. Eminim babamdan daha gençsinizdir

Ben inanmıyorum. Böyle bir tanıdığım var diyelim. Kadın daha genç adamdan, adam ölecek diye evleniyor ama adam hâlâ maşallah sağlıklı 80 küsur yaşında. Kadın adamı dövmüş, paran yetmiyor diyerek.
İlerleyen yaşlarda evliliklerde çok daha dikkatli olmak gerekir. Ki bir de kadının genç oğlu var o da eve taşınacak bu durumda. Niye böyle bir riske girsin ki konu sahibi endişelenmekte çok haklı.
Az önce de yazdım. Babamın yeniden evlilik durumuna ancak onun adına sevinirim. Ama o kadın ve gibilerle değil.

Babam 67 yaşında bence genç. Yeniden evliliğine karşı değilim ki ben, onun aklından geçse bana söylerdi. Çünkü biz her şeyimizi paylaşırız. Ama evlilik o kadınla olacaksa elbette karşıyım, ki babam da aklı melekeleri yerindeyken bunu asla düşünmez.

Eşinizi muhakkak çok seviyorsunuz, tarifsiz özlüyorsunuz. Fakat hayatın gerçeği yalnız geçmeyeceği. Eminim babamdan daha gençsinizdir

Bana tavriniz cok keskin geldi. Babamin gönlünde annem var, gönlü bos olanlar kapilir seklinde. Allah rahmet eylesin anneciginiz tabi ki babanizin gönlündedir.
Bu hanimla olmayacagini ben de ayri bir mesajimda yazmistim zaten.

Babanizin yarisi kadar bile degil yasim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back