- 25 Mart 2015
- 1.084
- 691
-
- Konu Sahibi Vakana-pan
iş sıkıntısı varsa istifa etme azcık sabret bence
Ne hakla aşçıya kendi evini toplatıyor?
Resmen dünyanın çivisi çıkmış.
İnsanlar doğru dürüst iş bulamayız diye ses de çıkarmıyor böyleleri de tepe tepe kullanıyorlar.Yazıklar olsun.
Is imkani yoksa sirf bu nedenle is birakilmaz.
Ayrica yeni isinizde patronun iyi olacaginin garantisi yok.
Kızlar..
Bir haftadır iş yerimle ilgili inanılmaz canım sıkılıyor. Evlendikten sonra Silivri'ye geldim ve burada iş imkanı o kadar kısıtlı ki.. Tam bir fabrika bölgesi.
Grafik tasarım mezunuyum ve şuan çok alakasız bir yerde sırf lisans diplomam var diye sorumlu müdür oldum. Ama lafta yani.. Öyle böyle ben 1 seneyi devirdim. İyice de işe güce alıştım.
Fakat bir işverenim var kiiii... Kadın rahatına düşkün ya evet patron istediği gibi yapacaktır da ev taşıyor diye bizim aşçıyı yanına aldı 3 gündür ev topluyorlar. Buradaki insanlar isyan durumunda ve ben dün mutfağa inip pilav yaptım ya..
Ama inanılmaz sinirle yapıyorum yemeği. Sonradan yukarı çıkınca patronu aradım, brini bulalım yemeklere baksın diye. Kiii sadece yemek değil bunun bulaşığı da var..
Bana dedi ki "3 gün idare edemiyor musunuz" ay o kadar sinir oldum ki...
İşler aksıyor il müdürlüğüne raporları gönderecektim ama ben mutfağa inip pilav yaptım dedim.
Gülerek bir şey olmaz eliniz alışır dedi.. Kapattık öyle
O kadar sinirim bozuldu ki eve geldim bir dünya ağladım. Çıksam ne yapıcam nerde çalışıcam.. Fabrikaya mı gireyim herkes gibi..
Yoruldum artık
Zaten sabretmekten hasta oldum artık. stresten vücudum sivilce döküyorsabret ne yapacaksın
Kafam rahat sadece işime odaklanmak istiyorum ama kadının felsefesi "bu iş yerinde herkes her şeyi yapacak"
Kişi sayısı çokkkk fazla değilse dışarıdan söyleyin; faturayı da verin muhasebeye gider diye işlesin. Kaldı ki siz pilavı pişirdiniz bulaşığı kim yıkadı; sizin pişirdiğiniz yeterse dışarıdan lahmacun vs söylenebilir gibi geldi bana; hem çalışanlara da değişiklik olur
Madem müdürsünüz; yemek pişirmek yerine hazır bir şeyler ile idare edin; patrona da böyle dersiniz
Maalesef işler ile alakasız işleri hepimiz yapıyoruz; istisna ise idare edilir ama sizinki keyfi patron kendi işinin derdinde
Hani aşçı hasta 3 gün gelmedi yaptık deseniz anlarım; ama patron yanına kadın tutup para vereceğine aşçıyı almış
Çay da yaptım; müşteriye çay da verdim ama çaycı iş yerinde yanmıştı ve yoktu. Ya da sekreter yokken telefonlara baktım; tesadüf arayan patron imiş sen niye bakıyorsun o büroda başka bakacak adam kalmadı mı diye kızmıştı. Ben de şimdi yoklar; santral de benim odamın önünde ya, ben geçerken baktım demiştim. sonra muhasebedeki kızı çağırıp ona baktırmıştım; olur böyle şeyler; sıkmayın canınızı; patron pişkin işte.
Zam döneminde de iki iş yapanlara ekstra zam yapacak mıyız der lafınızı söylersiniz.;
Küçük yerlerde genelde öyledir; yukarıda yazarken unuttum; ben temizlik bile yaptım
Boya badana yapıldı; iki temizlikçi çalışan, bir de dışarıdan bir kadın daha tuttular ama onları beklemek daha zorladı bizi alıp bezi temizliğe de giriştik; patron değil ama birim yöneticimiz kızıncaya kadar da yaptık valla. Bu kadınlar bu iş için para alıyor; siz kendi işinizi yapın dedi; yapamıyoruz; odalarımız yok deyince de oturun çay için o zaman dedi.
Bu arada bu söz konusu dönemde iş yerinde çalışan sayısı 60-70 arasında idi; çok küçük bir yer değil yani
anlamadigim birsey var, óda asci ne alaka ev toplamada..bencede arkadasin dedigi gibi, is sIkIntIsI varsa sabret biraz...
Ne güzel ne yemek yapıyorsunuz sorması ayıp :))
Müdür dediğin böyle olmalı:))
Patron şirketleri öyle oluyor. Senin zamanını parayla satın aldığı için ne isterse yaptırır diye düşünüyor. Eğer maaşınızdan memnunsanız gururunuzu biraz frenleyip devam edin ama yeni iş bakın.Kafam rahat sadece işime odaklanmak istiyorum ama kadının felsefesi "bu iş yerinde herkes her şeyi yapacak"
Hey maşallah..
Bezi suratına fırlatıp gidesin gelmedi mii
İyi sabır varmış sende
Dünkü konuşmamdan sonra aşçı bugün geldi ama patronda da binbir suratla yani. Kaldı ki bir dahaki sefere dışarıdan söyleyeceğim dediğin gibi.
Telefon falan açarım bunlara hiç gocunmam ama dün mutfağa inmem canımı çok sıktı