Bu gidişle ev almak bi hayal oldu

aynı dert bende de var. mecbur kaynanama cektirecegiz yarısını :) eltimgile aldılar. biraz bizede yardım etsin ne olacak :)benimle kalıyor hemde :)))
 
Anladım teşekkür ederim
 
 
Benim ev almayı düşündüğüm bölge,kendi halinde bir semtken, yeni yapılmaya başlanan metro inşaatı sayesinde uçuşa geçti.2 yıl önce araştırdığım sıfır 3+1 110 metrekare 2ci kat daireler 180e bulunurken şimdi 2+1ler 250 bin:)
 
Krediler uçtu
Herşey uçtu çok zor
Şimdilik plan dursun
Yatırımı altın yada dolar olarak yatırın
İlerde alırsınız inşallah
 
Bulunduğum bölgedeki tokileri araştırdım son yapılan toki de 2+1 en üstün bi altını, önden 25.000 bin verip 20 yıl vadeli 725 tlye bulduk. Bize 20 yıl uzun 5 en fazla 10 senede ödemek istiyoruz. Bu şekilde ödersek bi indirim olurmu acaba. Birde sizce toki den ev almak mantıklımı 6 ayda bir artacak. Artırumlar ne kadar oluyor
 
Ben niye bu kadar umutsuz olduğunuzu anlayamadım.
Elbette bu sıkıntılı süreçler geçer, daha gencsiniz diye tahmin ediyorum.
Karı Koca el ele verir çalışır alırsınız başınızı sokacak bir ev.
Biz de yıllarca kirada oturduk sonra yeri guzel ama eski bir ev aldık, 5 yıl sonra tekrar kredi çekip sıfır eve geçtik ki ben 38 eşim 46 yaşındaydik. Sağolsun evin beşte bir miktarını da kayinpederim karşılıksız verdi.
Demem o ki gün doğmadan neler doğar yeter ki sağlığınız yerinde olsun.
 
Öyle aslında ama bize ailelerden yardım gelmesi imkansız. Biraz birikim var o da gidecek diye endişeliyim. Umarım dediğiniz gibi olur. Hayırlı olsun güle güle oturun evinizde huzurla.
 
Öyle aslında ama bize ailelerden yardım gelmesi imkansız. Biraz birikim var o da gidecek diye endişeliyim. Umarım dediğiniz gibi olur. Hayırlı olsun güle güle oturun evinizde huzurla.
Sağolun çok naziksiniz daha güzeli size nasip olsun inşallah.
Bol bol dua edin Rabbimin hazinesi çok geniş elbette size de istediğinizi verir.
 
birikiminiz ne kadar bilmiyorum ama buyuksehirlerden kuculde olsa borcsuz bir arsa alabiliyorsaniz alin en azindan paraniz carcur olmasin
 

Çok daha ucuza gelir.
Bana evin peşinatını
Vadesini ve aylık taksit ödemesi bilgisini verirseniz hesaplamasını yapabilirim ve O evin en uygun nasıl alabilirsiniz hesaplarım ara ödemelerle böylelikle varolan paranızı uyuturak değersizleştirmezsiniz.
 
Dert etme bunları canım. Herkes ev sahibi olmak zorunda değil ki! Kredi çekip hayat standardını düşürmene ne gerek var. Yaşın kaç bilmiyorum. Ben 28 Yaşındayım. Evim olsun isterim tabii ki. Ama şöyle düşün: 5 Yıl veya 10 yıl kredi ödeyip sıkışıyorsun. 3e veya 38 yaşımdan sonra gelen rahatlığı ben ne yapayım diyorum mesela. Hayatımı yasayamadıktan, yaşlandıktan sonra napcam evi, parayı... Sonra sağlık sorunları başlıyor zaten. Evmiş arabaymış dert etmeyin bunları. Gençken hayatı yaşamaya bakın. Hayat standardınız daha gençken yüksek olsun.
 

Ayni dertten muzdaribiz
Secimden onceki 0.98 faiz kampanyasini kacirdik Tam dogum zamanina denk gelmisti dogum ha oldu ha olacak derken ev arama konusuna odaklanamadik Simdi bizim.icin de imkansiz hale geldi Birikimimizin degeri artti aslinda cunku altin ve doviz artti en azindan para TL.de erimedi ama bu sefer kredi faizleri kredi cekmeyi imkansiz hale getirdi
Bizim yaşadığımız yerde ev fiyatlari hic düşmüyor Sifir ev zaten hic dusunmedik ama 15 20 yillik evler bile pahalı
Toki falan da yok burda

Dun bi arkadasla konusurken iki haftaya konut kredisinde yine indirim gelecekmia dedi ama aynisini kurbam bayrami sonu icin se duymuştuk çıka çıka birkac ilde birkac projeyi iceren bir kampanya cikti o yuzden ben de umutlu degilim artik

Zaten kriz buyudukce kredi faizlerinin dusme ihtimali yok oluyor
Siz krizin yakinda aşılacağını dusunuyor musunuz? Ben düşünmüyorum
 
Bende uzun vadede ülkemizin bu sorunu yeneceğini düşünmüyorum. Misafirlerimiz var gitmeye hiç niyeti olmayan. Ve gittikçe nüfusları çoğalıyor. Her çocuk için sosyal hizmetlerden para alıyorlar. İşsizlik çok fazla. Enflasyon yüksek. Dolar düşmüyor, altın fırladı. Sıkıştık kaldık. Herşeye %40_45 zam. Dün aldıklarını bugün yanına yaklaşamıyorsun. Tam aksi TL min değeri düştü. Erken seçime neden gidildiği çok belli. Umudum yok, geçinebilrsek kardatıx.
 
Bizde bu konudan muzdaribiz bir laf var tok acın halinden ne anlar zengin fakirin halinden ne anlar 2 ay önce hesap tanıştım konut kredisinde 140bin cektigimiz zaman 10 yıl vadede 1850 tl aylık odememiz olacaktı ama şimdi hesapladigimda ayda 3348 tl aylık taksit ödemesi oluyor şaka gibi aldığımız. Maasin 48 tl fazlasi böyle vicdansizlik olamaz ev almakta hayal oldi bizim için hiç dusecegede benzemiyor 140 bin pesin paramız var 140 cekicektik ev almak için ama malesefffff
 
Önden 25.000 vericez, 2,500 dosya masrafı. 120 ay vadeli ödemesi 1440 2+1
Şu bilgilerinde ekleyim. Ev site gibi güvenlikli, market, cami, sosyal tesisler, yüzme havuzu var.
Ama yeri çok ters. Uyuşturucu madde, alkol batağı. İki çocuğum var. Oğlum seneye 1.sınıfa başlıycak. Sizce bir ev için bunları görmezden geliyimmi. Muhit olarak yanlış bi yer, dibi mezarlık felan.
 
Aynen öyle, farka bakarmısın. İnsanları kandırıyorlar. Bu sistem zengine ve fakire dokunmaz ama orta gelirli mahveder. Neden zengin zaten paralı, kredi faiz düşünmez, fakirin zaten umudu yok. Orta gelirli elimde para tututuö, birikim yapıyım diyor. Aldığı gidiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…