EV ALMA HAYALİ

150-200 e evler var bu fiyatlara illa eski ve kötü semtte evler degiller. Birazda hangi şehirde oldugunuza görede değişiyor tabiki. Ama çok şirin, oturulabilecek evler var o fiyata. Onun dısında evim olsun isteği saçma değil. Sonuçta elalemin mülkünü istedigin gibi kullanamıyorsun. Ben bekarken hep kendi evimizde oturduk. Esimde kiracı olmamıs hiç. Böyle olunca ev sahibiyle vs uğrasmak istemeyebiliyor insanlar. Zaten dugun takıları, aile destegi, birikim filan o evin parasinin cogu cikiyor. Bende 10 sene, 20 sene kredi altında ezilmekten bahsetmiyorum tabiki. Onu bende yapmazdım belki. Konu sahibi biraz acele etmis sadece ortada hicbisey yok daha orada hak veriyorum size.
İşte ben de onu diyorum, takı gelir, destek gelir, birikimin vardır, lotodan para çıkmıştır falan satın alma gücü olur gider evi alırsınız. Ama gücü olmayan insanlar da hadi evim olsun deyip de o borcun altına girince eziliyorlar, üzülüyorlar. Konu sahibinin yaptığı gibi. Üzülüyor yani.

Daha nasıl eşya alıcağınız ne kadar alabiliceğiniz belli değilken ev hayali kurmak sizcede biraz fazla değil mi? Bu yıkım çok normal alakasız şekilde yüksekten gitmişsiniz çünkü.Garipsedim ben ne yalan söyliyim.

İsteğiniz çok mantıklı. Annenize de katılıyorum. Bence evlenmeden önce yeni başlayan bir inşaata girin, bitene kadar elden ödeyin 2 yıl sonra kalan kısım için kredi çekin. Hem faizlerin düşmesi bekleniyor iyi olur hemde 2 yılda eviniz değerlenir. Bizde söz nişan isteme yapmadan önce evimizi aldık, sonra başladık bunlara. Hem evlendikten sonra kredi süresi azaldı hem ailelerin kafası rahat oldu hemde ben kendi evime gelin gelebilecek durumda oldum. Anneniz haklı.

Nasıl aldınız peki hemen evi? Belli bır nakdınız mı vardı??

Erkek arkadaş ile evlenme birlikte yaşama ömrünü birlikte geçirme hayal edilir de ev alma çok absürt geldi yahu:KK57: Üstelik köydeki arsayı satıp falan.
Ben mi toz pembe yaşıyordum ki acaba. Kiralık evimize eşimin aldığı teflon tava ve çaydanlığı görünce hüngür hüngür ağlamıştım bunları senle yaşarken kullanıcaz senle birlikte bu demlikte çay yapıp bu tavada yumurta kırıcaz diye :oops:

Ha bu aşkla ben bile evliliğin ilk senesini çok zor atlattım sizde ki bu hayaller ile geleceğiniz nişanda altın kavgasında son bulur gibime geliyor.

Ev araba para her zaman olur aşkınıza sevginize saygınıza zeval gelmesin ;)

Bence yatırım yapmak istiyorsanız arsa alın sonra mutehait gelir kat karşılığı ev verir.biraz kredi evlenirseniz altınlar belki aileler destek olur çift taraflı calısırsınz uc yıl ocınde yarı fiyatına evinz olur.Ama önce bir evlenin sonra ev-lenirsinz

Bu evi almak istediğiniz yere ve maaşınızı bağlı biraz da. Biz istanbuldayiz. Kirada oturuyoruz. 850 kira bir o kadar bakıcı maaşı ve şuan 3000 lira ev taksitine girdik. İsteyince biraz şartları zorlamak yeterli.

Evlendiğimiz yıl eşim işsiz kaldı. İki yıl sonra ise ben işsiz kaldım. Yani bi o bana bi ben ona baktık. Bence hemen ev almamış olmamız şans oldu bize. Ailelerin isteklerini karşılamaya çalış tabiki ama önemli olan bu süreci atlatabilmek. Arkadaşa katılıyorum evliliğin en zor yılı ilk yıldır. Bi sakin ol.

Merhabalar,

Dün itibariyle umutlarım suya düştü :KK43: Erkek arkadaşımın ailesinin köy gibi bir yerde evleri vardı bur dan yol geçilecek yıkılacak denmişti fakat dün öğrendik ki düzargah değişmiş bur dan geçmiyormuş.. Bizde bura yıkılırsa ev alırız umuduyla bekliyorduk,, şimdi ise hayal oldu.. 2 ay sonra askerden geliyor.. Elimizde hiç nakit birikimimiz bile yok. Ben şimdiden bir şeyler aldım, fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz,ailesinin durumu yok onlarda pek eşya alımında yardım etmeyecekmiş..Benim umrumda değil eşyalar alınır ama benim ilk hedefimde ev alma hayali var, ama bu çok zor görünüyor krediler inanılmaz faizler uçmuş..Bunun daha kolay bir yolu var mıdır? Neyapmamız lazım dünden beri düşünmekten kafam durdu :KK43:
Huzur olduktan sonra hersey olur ailesinin durumu yoksa ne yapsınlar ki. Once esya alırsınız onun borcu bitince de ev borcuna girersiniz.

Merhabalar,

Dün itibariyle umutlarım suya düştü :KK43: Erkek arkadaşımın ailesinin köy gibi bir yerde evleri vardı bur dan yol geçilecek yıkılacak denmişti fakat dün öğrendik ki düzargah değişmiş bur dan geçmiyormuş.. Bizde bura yıkılırsa ev alırız umuduyla bekliyorduk,, şimdi ise hayal oldu.. 2 ay sonra askerden geliyor.. Elimizde hiç nakit birikimimiz bile yok. Ben şimdiden bir şeyler aldım, fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz,ailesinin durumu yok onlarda pek eşya alımında yardım etmeyecekmiş..Benim umrumda değil eşyalar alınır ama benim ilk hedefimde ev alma hayali var, ama bu çok zor görünüyor krediler inanılmaz faizler uçmuş..Bunun daha kolay bir yolu var mıdır? Neyapmamız lazım dünden beri düşünmekten kafam durdu :KK43:
Hayalin ilk etapta ev olmamali. Once mutluluk evlenin sonra beraber elele verip evinizi alin. Madem ev alcak gucunuz yok neden sikintiya giriyorsunki.

Nasıl aldınız peki hemen evi? Belli bır nakdınız mı vardı??

Valla Allah yardım etti desem yeridir. Aldığımız ev yakın bir arkadaşımızın aracılığıyla oldu normalden bir 70 bin ucuza aldık. elimizde de 40 bin kadar bir peşinat vardı. Burda alıp ödeyemezsen falan diyenlere bakma, aldığımız ev 3 ayda 120 bin prim yaptı. Yani 3 ay önce 40 bin peşinatımız varken şimdi satsak 160 bin tl paramız olabilir. O yüzden iyi kötü mutlaka ama mutlaka bir ev al. İnan deli gibi artıyor ev fiyatları.

Merhabalar,

Eşya alma durumunuz olmadan ev almayı hayal etmek, hayalden öteye geçmez.

Yere gerçekçi basmaya çalışın.

Artı başkasının malına umut bağlamak yerine kendiniz çalışın kazanın.

Back