bu evlilik ne zor şeymiş arkadaş ...

Eşin ailene gelip gidiyorsa, seni kısıtlamıyor ve huzursuz etmiyorsa kayinvalideyi umursama.. Hani eşin onun dediklerini yapıyor olsa takarsın da burda eşinin tavri ve duruşu onemli..
Kayinvalideyi de hic ilgilendirmez annenlere ne zaman ve niye gittiğin, pasif olma madem, "anneme niye mi gidiyorum, bu nasil bi soru ya" diyerek gül bakalim hayretle, ne oluyor gorelim..

Eşim benle birlikte adaletli bi sekilde gider aileme . Ama burda tavır beni çok üzüyor. Gidip gitmemek degil tabi.

Devamli kvnin bir lafina plan degistiriyorsa pesine takilip gitmezdim ben olsam. Yollarim bir basina gitsin. Ben de gidecegim yere giderdim.

Plan değistirmiyor. Ama mesela bi plan yaptık sanki ayıpmış gibi yaptığımız son şeye varana kadar söylemiyor. Garip ya

Benim kv de de bir gun (annemlerin evi sehir disinda) sohbet arasinda bu ay gitmem heralde gibi bi nuhabbet oldugunda " halen alisamadin mi ' dedi. Bende kotu niyet anlamadim saf saf cevap verdim alistim ama ozleniyor falan derken 'yok halen gidicem diyosun ya alisamadin mi ' dedi.
Benim beyin birden gitti. O an yuzum freddynin kabusuna donmus olabilir. Bi sinir geldi "ne demek alisamadin mi . Alissam da gitcem . Alistim tamam bitti artik aramicam mi yani " dedim. "Yok ben git gitme demiyorum sordum sadece " dedi
Bende "valla zatttteeeenn giderim de alismakla alakasini anlamadim neyse gidicem neticede 'diye konuyu kapamistim.
Esin ailesine gelince gonlunu hos tutuyor da senin ailene gelince niye hos tutmuyor. Ben senin yerinde olsam mevlitten tel ederim ben kaliyorum bu aksam burda sen yalniz git diye. Yalniz basina gitsin anasinin yanina. Hos tutsun gonlunu.
Kv konusuna girmiyorum ona cok takilma alttan da alma hrzaman

onure etmeyi bunlar eziklik sanıyor
bence cevap verin, planınız var deyin
laf ederse de kendi değiştirdiği plana kendi gitsin

Bu konuda onore mi olur ya:)) karsina gelince konuscaksin kocana.. erkekler dolayli seyden anlamazlarrrr duz mantik. Nesini anlamiyosunuz:)

Bu eşi onore etmek değildir bana göre
Bir yere gidilecekse, bir misafir gelecekse buna evin hanımı karar verir.
Siz kurallarınızı , sınırlarınızı baştan oluşturmalısınız ki kayınvalideniz de aile birliğinize, aldığınız kararlara saygı duysun.

Konuyu okuyunca benim kalbim çarpmaya başladı,yüreğim sıkıştı.ne yapsam da bu huyundan vazgeçmeyen bir kaynana var bende de.böyle kaçamak cevaplar olunca,gönül yapayım derken daha kötü oluyor bence.biz açık açık söylüyoruz artık,planimiz var gelemeyiz ya da erken doneriz vs.ha söylenmeye devam ediyor kendisi yine ama yaoacak bişey yok öteki türlü insanların beklentisi bitmiyor.siz açık olun her zaman.size sorulduğunda direk söyleyin planimiz var diye

Neden iki gecede onların tarafında kalınıyo ya cuma ailene geç cumartesi mevlit sonrası kv geç, yada cuma kal kv de buraya gelme amacımız ablam dersin

Bebek mevludune erkek geliyor mu ya ben bilmiyorum. Bizde kimse yapmadigi icin. Erkek gelmez diye dusundum,esiniz anasina gitsin siz mevlude. Her yere beraber gitmek zorunda degilsiniz. Sonra bir araya gelirsiniz mevlut bitince

Cuma akşamı kayınvalide de gelsin görümceye eşiniz tüm ailesiyle görüşmüş olun işte ben görümcemi sevmeme rağmen tek sıkılıyorum mesela orada cümbür cemaat daha güzel kaynıyor ortam sonra da ablana geçersiniz mevlit var diye ayrıca onore edilmekten filan değil bayağı pasiflikten ağzını açamıyorsun belli ki durumla yüzleştirilince de bozuluyorsun. Epey hatalı davranıyorsub bence etrafındakiler de doğal olarak kullanıyor bu durumu.

Kardeşimin eşi de böyle çok severiz kızı ama bütün gün vakit geçirirken problem yok akşama kardeşime bizi şikayet eder :) çoğu zaman konular üfürükten tayyare olur, ciddiye alıp tekrar konuşmayız bile konuştuğumuzda da kardeşim de yarım akıllı olgunlukla problemi çözeceğine gelir dedikodu gibi anlatır durumu,sonra bizim cevapları yine eşine anlatır :)))) en son ablacım ne desek gelin hanım kızıyor bize bari siz beraber gelin kurtarın bizi bu yükten dedik en azından yanımızda şahit olarak sen olursun dedik ama güzel kızımız yine tek geliyor hassas davranıyoruz artık onunla konuşurken tekrar tekrar düşünüyoruz kardeşimi üzmemek adına :)

Ben kv ya da görümcemle sıkıntı yaşadığımda ciddi anlamda büyük bir şey olmadığı sürece kendim cevap veriyorum,eşim çünkü tepkinin dozunu ayarlayamıyor. Kvde de eşime her zaman anlatmıyor sanırım sonrasında pek olayın peşine düşmüyorum çünkü.

konu sahibine cok yuklenmeyin var boyle aileler, oraya geldiniz ilk bana gelceksiniz, ilerleyen zamanlarda torunu ozledik de getirmediler, aglamalar, hakkini helal etmemeler, küsmeler, elini vermemeler, tele cikmamalar, direkt huzur bozucular! eşler yetersizse hele kabus oluyorlar.

yakacaksin gemileri, ne derlerse desinler planini uygula,ileri gidecek olurlarsa, eş olacak kişi de gitsin anasinin yanina otursun, sinirlerim tepeme cikti yine, bunlarla oyle basedilir, kafani kullan.

D designer23 Kocanızı gereksiz yere onerasyon çabasına girerseniz başınız daha çok ağrır.
'Gidilecek yere,yapılacak işe' erkek karar veriyor gibi olunca ne oluyor? Ben gerçekten anlamadım.

Sağlıklı evliliklerde, eşleri ilgilendiren tüm kararlar eşler tarafından ortak alınır ve gerektiğinde ilgili kişilere ortak bir ifadeyle anlatılır.
Siz evliliğinizde ne yazık ki baştan hatalı bir strateji kullanmışsınız.
Kabulleri yıkmak,alışkanlıkları değiştirmek imkansız olmasa da zordur,biraz uğraşmanız ve tabiri caizse dişinizi göstermeniz gerekiyor.
Doğan Cüceloğlu'nun 'Evlenmeden Önce' adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Bizimkiler böyle şeyleri sorun etmez ama öyle bir şey olsa tamam canım sen annene geç ben anneme/ablama geçiyorum der, yanağına da bir öpücük kondurur giderim. Kimse benim programımı bozamaz. Sorun kayınvaliden de değil, eşinde. Tüm anneler çocukları onlarla vakit geçirsin ister, dur demesi gereken eşin olmalı.

Ben olayı anladım. Mevlüde gidilecek. Mevlüde kayınvalidelerde gelecek ve mevlütten sonra kayınvalideye geçilecek. Planı çok ters yapmışsınız. Ben olsam mevlüdü bahane eder, hayatım cuma gecesinden ablama gidelim, cumartesi mevlütten sonra sizinkilere geçeriz derdim. Ortada sorun kalmazdı. Eğer eşim ablama gelmek istemezse de iyi o halde bebeğim sen annenlere geçersin, der kendi ailem ile vakit geçirmek istediğimi bu şekilde açıkça belli ederdim. Ayrıca göbek bağınız bir kesilmedi ya canım ayrı ayrı yerlerde de kalabilirsiniz.

Eşlere ulu sahip gibi muamele ediyoruz, sonra gram saygı duymadıklarını görünce şok olup ağlıyoruz.
Anne babasına bu kadar taviz vermeyen kızlarımız, konu koca olunca kendi kişiliğinden bile vazgeçiyor. Ne mutlu Türkiye de erkek doğana....

valla iyiki uzaktasın canım :) yakında olsan daha çok şeyler olur. sen söyle gidicez die eşine bırakma herşeyi. bende öyle yaptım yaptım baktım olmuyor bide benm kv suratı düşer hemen 5 karış olur laf vurur yanii.. şimdi bende desemm aynı eşimde dese aynı şeyi yapıyor. 15 gün boyunca her akşam gittm yemek yaptm ameliyt oldudie. bigünde aneme gidelm dedik tabak çanak yerleştiriyodu neerdeyse koyarken tabakları kırıcak anneme gidiyorum die. evlenince anne baba yok kaynanan anne kayınbaba baba oluyor onlara göre :) kapıdan çıkarkende ayrı bozdu bizi. derin bi nefes aldım eşime saygımdan sustum pusuya yattım bekliyrm bi kere daha aynısı olsun ben ona diyeceğim lafı biliyorum artık. eşindede var ama madem eşine bıraktığında olmuyor sen söyle geç takma. ben taktımda nolduu yanii. annem bi sokak altımda zannediliyor ki hergün ordayımm.. kv dede 10 dk uzakta arabayla gideerim gelirim yaranamam. öyle despot öyle değişik diktatör. yani dua et gerçekten yat kalk uzaktasın. 2-3 ayda birde gidince ailene ayrı onlara ayrı vakit ayır eşin diyemiyosa sen de sonrasında ailesinin ne dediğini takma bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…