- 13 Ekim 2016
- 3.195
- 39.708
- 508
- Konu Sahibi designer23
-
halbuki ben sırf onure olsun diye eşime bırakırım. kararı o verir bi yere gidilceğinde
E ne guzel iste..Eşim benle birlikte adaletli bi sekilde gider aileme . Ama burda tavır beni çok üzüyor. Gidip gitmemek degil tabi.
Öyle her seferinde bir yere gitmek olmaz, baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Ya bir seferinde eşinin tarafi diğerinde senin tarafın olacak öyle sıraya koyacaksınız, ki yok öyle olmaz uzak yer görülmeden dönülmez deniyorsa günleri paylaştıracaksınız. Cmt kv de mi geçti pazar annenlerde geçecek. Giderken kv ne mi gittiniz ilk, dönüşünüz annenlerden olacak. Yani bence böyle olması gerekiyor. Biz kv ile aynı şehirde yaşıyoruz ama bayramlarda memlekete gidiliyor; çok beklediler her bayram orda olsun ama daha da çok beklerler bir bayram onların, bir bayram bizim memleket. Öyle yagma yok, agac kovuğundan çıkmadık onlar nasıl anne babaysa bizlerinki de anne baba.öncelikle uyumayanlara selam kızlar.
konu biraz saçma ama devamlı aynı şeyler olduğunda birikiyor birikiyor ve dağ gibi oluyor. neyse uzatmadan konuya gireyim .
Ben Ankarada yaşıyorum benim ailem ve eşimin ailesi ise Kocaelide. 2 3 ayda bir gideriz veya onlardan gelen olur. Benim ablamın bu c.tesi bebek mevlidi var. Benle eşime sorup karar verdi ablam gününe , sırf gidebilelim diye. Biz de eşimle cuma görümcemde c.tesi gündüz ablama geçeriz planı yapmıştık. (Görümcemle aram çok iyidir severim) . ikisinin evi de çok yakın birbirine. neyse bugün ( normalde aramaz evdeyken ) eşim ablasını görüntülü aradı tabi ben de geçtim neyse . kv vardı onun yanında da . işte ne zaman geliyosunuz c.tesi bize geçeriz dedi kv. eşim de siz nasıl isterseniz öyle yaparız dedi. yani cumartesi mevlit var oraya gidicez demedi. kapattıktan sonra neymiş gönüllerini hoş tutmak istiyomuş . zaten c.tesi gidicez oraya dedi. desem ne demesem ne dedi.
Hep aynı şey oluyor. benim aileme gideceksek veya hatta eşimin bir arkadaşında kalıcaksak hep son dakika söyler eş kişisi. kv de eşim yanımda yokken niye annene gidiyosunuz niye arkadaşınıza gidiyosunuz diye bana sorar. halbuki ben sırf onure olsun diye eşime bırakırım. kararı o verir bi yere gidilceğinde. ben de dedim ki evliliğin bi çizgisi olmalı annen nereye gideceğimize benden çok karışıyor karar vermeye kalkıyor. bana sen pasifsin dedi bi de öyle ağlattı . ben de annen ben daha hiç karışmadan böyle olduysa bi de aktif olsam ne olur dedim. Sonrası bağrış çağrış...
Yani annesi hep ona gidelim istiyor hep eşimin tarafında olalım. onun dışında beni sever. ama bu resmen benim ailemi yok saymak değil mi. Çözüm önerisi istiyorum kızlar. nasıl davranmam gerek. bugün resmen yok yere kavga ettik ya.
En buyuk hata tavrını koymamak ve eş kişisine soz hakkı brakmak ben karsıyım sen ne istiyorsn o olmalı atıyorum ayse oyle istiyor demeliler anlatabldimmi ama eşinde aileside tabi kendini dusunur seni dusunmezki kim dusunuyor cok nadir evlennce oraya gtmeni kskanırlar standartöncelikle uyumayanlara selam kızlar.
konu biraz saçma ama devamlı aynı şeyler olduğunda birikiyor birikiyor ve dağ gibi oluyor. neyse uzatmadan konuya gireyim .
Ben Ankarada yaşıyorum benim ailem ve eşimin ailesi ise Kocaelide. 2 3 ayda bir gideriz veya onlardan gelen olur. Benim ablamın bu c.tesi bebek mevlidi var. Benle eşime sorup karar verdi ablam gününe , sırf gidebilelim diye. Biz de eşimle cuma görümcemde c.tesi gündüz ablama geçeriz planı yapmıştık. (Görümcemle aram çok iyidir severim) . ikisinin evi de çok yakın birbirine. neyse bugün ( normalde aramaz evdeyken ) eşim ablasını görüntülü aradı tabi ben de geçtim neyse . kv vardı onun yanında da . işte ne zaman geliyosunuz c.tesi bize geçeriz dedi kv. eşim de siz nasıl isterseniz öyle yaparız dedi. yani cumartesi mevlit var oraya gidicez demedi. kapattıktan sonra neymiş gönüllerini hoş tutmak istiyomuş . zaten c.tesi gidicez oraya dedi. desem ne demesem ne dedi.
Hep aynı şey oluyor. benim aileme gideceksek veya hatta eşimin bir arkadaşında kalıcaksak hep son dakika söyler eş kişisi. kv de eşim yanımda yokken niye annene gidiyosunuz niye arkadaşınıza gidiyosunuz diye bana sorar. halbuki ben sırf onure olsun diye eşime bırakırım. kararı o verir bi yere gidilceğinde. ben de dedim ki evliliğin bi çizgisi olmalı annen nereye gideceğimize benden çok karışıyor karar vermeye kalkıyor. bana sen pasifsin dedi bi de öyle ağlattı . ben de annen ben daha hiç karışmadan böyle olduysa bi de aktif olsam ne olur dedim. Sonrası bağrış çağrış...
Yani annesi hep ona gidelim istiyor hep eşimin tarafında olalım. onun dışında beni sever. ama bu resmen benim ailemi yok saymak değil mi. Çözüm önerisi istiyorum kızlar. nasıl davranmam gerek. bugün resmen yok yere kavga ettik ya.
öncelikle uyumayanlara selam kızlar.
Demek istiyorum artık. Kaynanam erkek gibi kadındır. Nasıl desem beni çok sever ama ben de onların demelerine göre çıtkırıldım narin zayıf birşeyim.gerçekten hatalarım kombo .Peki nasıl değişebilirim ?
Alakasi yok.
Siz kimseye yuz vermiyorsunuz. Siz daha kendinizi ifade edemiyorsunuz. Cidden 2 universite bitirdiginize inanmak mumkun degil.
(Kusura bakmayin, cok agir yazdim faekindayim, sadece akliniz basiniza gelir umarim diye sertce durtmek istedim sizi)
Aferin sana
Bi kere başla gerisi gelir. Ezdirme kendini.
Görsün bakalım kocan kimmiş pasif
Herkes sizi seviyor evet çok haklısınız. Kocanız da haklı ama....
Bu konular olunca evlilik gercekten de zor. 2 3 ay gibi uzun bir zaman aileni göremiyorsun ama 2 günlük tatilde sadece mevlütte görebileceksin mevlütte de kargaşa telaş oluyo zaten. En güzeli herkesin kendi ailesinde vakit geçirmesi bence ama ona da ayıp gözüyle bakıyorşar nedense. 2 günlük tatilin bir gününü diğer tarafa ayırmak bile bence fazla görümcende kalcakmışsın seviyor olabilirsin ama ben olsam 2 3 ay ailemi göremedikten sonra onlarla aynı yere gittiğimde onlara bu kadar yakınken gidip görümcemde kalamazdım. Önceden pasif olabilirsiniz ama bundan sonra bunu değiştirebilirsiniz. Herkes nasihat vermiş bence dinleyin yoksa hayatınız sürekli başkalarını memnun etmekle geçecek
Kızı kendi elleriyle bilerek bastırıp pasif yapmışlar şimdi de pasif diyorlar
Valla ben 2 aylık evliyim.Konuşmalarımızda 10 gün bizde 5 gün sizde kalırız diyordu eşim misal olarak.Hemen parlıyordum anlamadımmmm?neden 10 gün sizde 5 gün bizde.Seninki aile de benimki değil mi diyordum.Hatta 15se 7.5 7.5 bile dedim.Biliyorum komik ama...
Geçenlerde de eşime kızdım telefonda neden sizde 1 gün fazla kalıyormuşuz diye..kapattık telefonu.Baktım hafif ağlamaklı seni anlıyorum nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi...bu sefer ben kıyamadım sen nasıl istiyorsan öyle yapalım dedim...Başta koymasaydım tepkilerimi inan bana böyle olmayacaktı.
Gönülleri olsun diye evet söylemedikleri oluyor.Ama sonuç olarak evet oraya gidecekseniz uzatmanın mantığı yok.Görüntülü konuşuyorsunuz madem desene anneme geçicez diye.Sonuçta sen de konuşabilir söyleyebilirsin.
Pasif konusuna gelince anlayamadım sen ne konuda pasifmişsin ki?Karşı mı gelmeni istiyormuş?
Ben eşime tepki veriyorum. Hani adaletsizlik olmaz heryerde eşit kaliriz. Pasif derken ortamda bişey demiyormusum. Kalabalıkta pasifsin diyor yani. Evet kendi düşüncelerimi söylememi istiyormuş. Ama nedense söyleyince de gıcık olmuştu 1 kac kez. Oyle öyle pasif oldum zaten. Şmdi de bunu beğenmiyor. En güzeli ortamda ses cikarmak.
Onun ablası yerine kendi annenizde neden kalmıyorsunuz 2 gün sizin tarafta bir gün de kayınvakidenizde kalsaydınızyaBugün yaptım:) okadar iyi geldi ki anlatamam. Mevlüt iptal oldu. Eşimi aradim boyle böyle mevlüt iptal oyüzden ilk gün ablamda bir gün de ablanda kalalim 1 gun de kv. Herkesin gönlü olsun dedim. Bundan sonra annenler aktif tamam ama ben de aktif olucam kendimiz ezdirmicem dedim. Ben de ortamda nereye gidcegimi soylicem. Planimizi ben soylicem dedim. Aman kimse şey yapmasin diye sessiz sakin suspus olmuşum ,hakkım olanı yapicam soylicem dedim . Seni seviyorum Arkandayım boyle olman beni de mutlu eder sen kendini nasil mutlu ediceksen oyle yap vs dedi. Şimdilik böyle.
Bana düşen burdan cesaret alıp gerçekten değisimi ortamda da gösterebilmek :)
Onun ablası yerine kendi annenizde neden kalmıyorsunuz 2 gün sizin tarafta bir gün de kayınvakidenizde kalsaydınızyaEşinizin arkanızda olmasına sevindim belki de sizin söyleyemediklerinizi kendisi söylemek zorunda kaldığı için üzerinde baskı hissediyordu. Buradan cesaret almanız çok iyi olmuş. Baktınız yine pasif olcak gibisiniz hemen buraya yazın biz gazı verelim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?