• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik çok ince bir ipliğe bağlıymış. Eşim öyle söyledi

Saftirikinsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
187
64
98
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Burda dertleşmek içimi rahatlatıyor. Biraz uzun olcak sanırım kusura bakmayın.
Nerden başlasam bilmiyorum. Bir buçuk yıllık evliyim. Üç buçuk aylık ikizlerim var. Eşimle severek evlendik. Muhafazakar bir yapımız olduğu için Ailem pek istemedi evlenmemi eşimin geçmişinden dolayı. Ama ben istediğim için bişey demediler. Tanışma isteme dönemleri biraz sıkıntılı geçti ailem istemediği için. Sıkıntılı dediysem tartışma falan yok hasadece bikaç defa gelip gitmek zorunda kaldılar o kadar. Eşim sırf bu yüzden evlenir evlenmez aileme cephe almaya başladı beni istemediler dedi sürekli ve soğuk davrandı hala da öyle devam ediyor. Bu yüzden hiç gitmek istemiyor benim aileme ve beni de götürmek istemiyor. Her gittiğimizde bi bahane bulup kavga ediyor. Şuanda doğudayız fakat aynı şehirdeyken hergün onun ailesindeydik. Bizimkiler yok sayılıyordu hala da öyle devam ediyorlar ailecek.
Evlendik tartışmalarımız başladı. Bana hiç tahammülü yok hiç anlayışı yok. En ufak bi hatamda ve hatta hatam olmayan şeyde bile kıyametler kopar. Taa ki her durumda ben alttan alıp özür dileyene kadar. Hakaretler aşşağılamalar küçümsemeler küfürler aileme ve hiç tanımadığı sülaleme karşı ağır laflar.
Ben çalışıyorum bütün paranın idaresi onda fakat iki maaş ve ailesinin gönderdiği paraya rağmen ev geçindiremiyor çünkü ikizlerimizin olacağı ve masraf iki katı olacağını bildiği halde yatırım için benim üzerime kredi çektirdi zorla. Kendi üzerine zaten kredi vardı.
Büyük bir hata olan hamileliğim boyunca dahi yüzüm gülmedi. Bi olaydan dolayı ablasını aramadığım için 7 aylıkken beni kapının önüne koyacaklardı başka bi ablasıyla beraber. Ablalar yüzüme karşı çok iyidir fakat arkamdan eşimi sürekli dolduruyorlar yüz verme ona diye. Çünkü bi defa yanımda bile doldurup kavga ettirmeye çalıştılar.

Evde bana gram yardım etmez suyunu bile almaz. Ben yorgunum desem de bi ton laf eder. Herkese reklam eder bana bir bardak su bile vermedi diye.

Bana hiç güven vermiyor zaten evliliğimizin başından beri tuvalete bile telefonla giderdi son bir aya kadar. Bana da bir o kadar baskı yapar telefonumu sürekli kurcalar. Kimseyle konuşmamı istemez.

Ev kadınlığıma laf eder anneliğime laf eder sürekli. Fakat kendi hiçbir sorumluluk almaz. Evin elektrik faturası bende. Çocukların mama bez masrafları bende. Kişisel masraflarım zaten bende. Mutfak masrafı dışında alınacak herşey benden alınıyor. Bi de üzerime kredi var. Para sıkıntısı bitmez.

Birkaç tane nırmal kız arkadaşı var görüştüğü. Tabi ben hiçbiriyle görüşmesini istemiyorum çünkü kız erkek arkadaş olamaz diye düşünenlerdenim. Ve üstelik bu normal arkadaşlardan birisini annesi zamanında oğlum sana isteyelim demiş de bu olmaz demiş. Hiç istemediğim halde onunla bile görüşüyor. Bir erkekle kız her ne sebeple olursa olsun geç saatte konuşamaz Mesajlaşamaz. Ben karşı çıkmasam bunları da yapıyor.
Ailesiyle günde 6-7 defa konuşur gece yarısında bile arayıp ablasını sohbet ediyor. Sonra ben konuşmak istediğim zaman tel elinde onunla uğraşıyor benim sorularıma cevap bile vermiyor. Bugün yine ablasıylauzun uzun sohbet etti. Sonra ben benimle neden sohbet etmiyorsun dedim konuyu değiştiriyor. Yine bana cevap bile vermiyor. Sonra tartıştık biraz ve bu evlilik zaten ince bir ipliğe bağlı temellerimiz zayıf bizim dedi. Herzamanki gibi döndü arkasını yatt.

Çocuklarım için sabretmeye çalışıyorum fakat yavaş yavaş tüketiyor beni bu evlilik..

Allah yardimcin olsun .. keske esini daha iyi tanimadan evliligin ilk zamanlarinda hamilelik dusunmeseydinn.. eşin yanlis anlama ama safkan öküz Allah kurtarsin nediyimm.. oturup duzgunce dusuncelerini ifade etsen ne tepki veriyo. Beklentilerini kirginliklarini anlatsan ona baba oldugunu hatirlatsan herseye yetisemedigini ve ona ihtiyacin oldugunu soylesen ..

Allah yardimcin olsun .. keske esini daha iyi tanimadan evliligin ilk zamanlarinda hamilelik dusunmeseydinn.. eşin yanlis anlama ama safkan öküz Allah kurtarsin nediyimm.. oturup duzgunce dusuncelerini ifade etsen ne tepki veriyo. Beklentilerini kirginliklarini anlatsan ona baba oldugunu hatirlatsan herseye yetisemedigini ve ona ihtiyacin oldugunu soylesen ..
Oturup düzgün konuşulmuyor ki. Sonu direk tartışmaya dayanıyor. İşin garip tarafı kendisini dört dörtlük çok iyi bir insan zannediyor.

Esin daha oturamamis ablasi falanda dolduruyo belli.Esinin evde oldugunu bildigi halde beden ariyir ablasi ablaciligimi tutmuş:sinirli:
Bebebklerin butun masrafi sende isin var ailen de arkandaysa o ipi bugun kes .
Ablası değil kendisi arıyor gece. O ip bigün kesilecek de hangi gün. Sabrıma bağlı sanırım.

Oturup düzgün konuşulmuyor ki. Sonu direk tartışmaya dayanıyor. İşin garip tarafı kendisini dört dörtlük çok iyi bir insan zannediyor.
Zatrn en cok da ona ayar oluyorum ya ... bi model degisigi de bende ... kendini dev aynasinda goruyolar.. kaybetme korkusu yok adamlarin eli mahkum ceker ne yaparsam yapiyim susuyo diye dusunuyolar.. al aileni karsina durumunu anlat ne olursa olsun arkanda olurlar diye dusunuyorumm seni ailenden uzaklastirdigi icin zaten bu rahatligi

Zatrn en cok da ona ayar oluyorum ya ... bi model degisigi de bende ... kendini dev aynasinda goruyolar.. kaybetme korkusu yok adamlarin eli mahkum ceker ne yaparsam yapiyim susuyo diye dusunuyolar.. al aileni karsina durumunu anlat ne olursa olsun arkanda olurlar diye dusunuyorumm seni ailenden uzaklastirdigi icin zaten bu rahatligi
Ailem konuların çoğunu biliyor ve arkamda olduklarını sürekli söylüyorlar. Annem de sürekli allah yardımcın olsun der.

Özgüveninizi yok ederek sizi kendine bağımlı hâle getirmiş. Dışarıda çalış, evde iş yap, çocuk bak üstüne psikolojik ve ekonomik şiddet gör. Bu işte sizce de bir tuhaflık yok mu? Bırakın hayatınızın altı üstüne gelsin. Belki altı üstünden daha güzel ve huzur vericidir.

Ailem konuların çoğunu biliyor ve arkamda olduklarını sürekli söylüyorlar. Annem de sürekli allah yardımcın olsun der.
O zaman bigun sessizce cik evden kapa telefonunu da .. bi tutussun beyfendi hayatnin ondan ibaret olmadigini ve bi ailen oldugunu bilsin.. 1 yildir bende buna benzer seyler yasadim kotuye gitti bir gram duzelmedi en son valizimi aldigim gibi geldim babamin evine belki gormussundur konumu.. haketmeyen insanlar icin ömrünu hebaa etme ya adam olur kiymet bilir ya da defolur gider..

Özgüveninizi yok ederek sizi kendine bağımlı hâle getirmiş. Dışarıda çalış, evde iş yap, çocuk bak üstüne psikolojik ve ekonomik şiddet gör. Bu işte sizce de bir tuhaflık yok mu? Bırakın hayatınızın altı üstüne gelsin. Belki altı üstünden daha güzel ve huzur vericidir.
Gördüğüm şiddetin farkındayım. Çok haklısınız.

O zaman bigun sessizce cik evden kapa telefonunu da .. bi tutussun beyfendi hayatnin ondan ibaret olmadigini ve bi ailen oldugunu bilsin.. 1 yildir bende buna benzer seyler yasadim kotuye gitti bir gram duzelmedi en son valizimi aldigim gibi geldim babamin evine belki gormussundur konumu.. haketmeyen insanlar icin ömrünu hebaa etme ya adam olur kiymet bilir ya da defolur gider..
Sizinkinin tepkisi ne oldu öyle yapınca. Hiçbirşeyi haketmiyorlar.

Gördüğüm şiddetin farkındayım. Çok haklısınız.
Küçük çocuklarınızın cesaretle karar almanıza engel olduğuna inanıyorsanız bir önerim var. Hayatta herşey bizim için. Varsayın ki kocanız öldü. Çocuklarınızı yine tek başınıza büyüteceksiniz öyle değil mi? O zaman başaracağınız şeyi şimdi de başarabilirsiniz.

Her evliligin bı kıyameti var..bunu eşine yaşat..başka türlü elinin altinda,ve senin hayatını hiçe sayarak yaşamaya devam edecek..

İkizlerin varmış,Rabbim güç versin.. zorluğunu yaşayan bilir.iki bebekle eşimd böyle davransa ne olurduk bilmiyorum..

Kimi 5 ayda kimi 5 yılda tanıyor aynı yastığa baş koyduğu nu.. cocuklar i bırakabileceğini bir yer varsa kaybol bı gün ortadan..yada evde gizlen.kasinsin biraz..

Üzme kendini ve hayatının kendi hayatın olduğunu yasadiklarin " dank " ettirmeden farket!!

Küçük çocuklarınızın cesaretle karar almanıza engel olduğuna inanıyorsanız bir önerim var. Hayatta herşey bizim için. Varsayın ki kocanız öldü. Çocuklarınızı yine tek başınıza büyüteceksiniz öyle değil mi? O zaman başaracağınız şeyi şimdi de başarabilirsiniz.
Doğru söylüyorsunuz ama öyle bi durumda çocukları bana vermiceğini söylüyor.

Back