• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik bitmeli mi?

anneni sevip sevmemesi zerrre umrumda degil. kv mi bende sevmem.
ama sana dedikleri ve yaptıkları cekilir gibi degil. heömen ayrıl hemen
elbette o maaşle herşeyi yapabilrsin.
ayyyyy ben böle adamlardan nefret edewrim. gecmiş gecmiş ne kurcalıyorsun... bunca yıl bunu yüzüne vurmak ne demek ya... insanlık dışı.
evet sevmeyebilir ama saygı gostermek zorunda

Yazılanları başından sonuna dek okudum. Ve gercekten okuduklarima inanamadım. Isiniz var 4 bin maasiniz var huzursuz ve mutsuz bir evliliginiz var mutsuz büyüyen bir çocuk var ve siz hala kici kırık bir ev ve çocuğun kreş parasının derdindesiniz. Bu evlilik sizin için cekilmez hal almış olsaydı emin olun sadece kizinizin elinden tutup çıkıp gitmistiniz. Gercekten son damlada da olsaydınız bunları dile getirmezdiniz. Anladığım kadarıyla esiniz sizi sevmiyor. Eger sizi sevseydi ne kadar nefret ederse etsin sırf siz üzülmeyin diye ailenize tahammül edip hiç bişey demezdi. Gecmisteki iliski durumlarına girmek bile istemiyorum kim olursa olsun sizi gecmisinizle yargilayamaz ayrica bunlari sizin anlatmaniz başlı başına bir hata...
Ayrıca mesleki bilgilerime dayanarak bu tür adamlar bosanma evrelerinde (hakim velayeti size vereceği için) sizin için değil sırf çocuk sizde kalıyor diye ortak evin mülkiyetini kadına verir ve çocuğa her ay belli miktarlarda iştirak nafakasi verir. (Tabi bu yüksek bi meblağ olmaz keza sizde çalışıyorsunuz ve çocuğun giderlerine sizde katki saglamak zorundasınız. ) bu bilgilerle boşanma surecinizi hizlandirmak istedim.
Ancak sizin boşanmak istediginizi düşünmüyorum. Umarım cocugunuz hakkında hayırlısı olur.

Merhabalar. . Sizlerin fikirlerine ihtiyacim var cunku gerçekten cok kotuyum ve kararsizim. Oncelikle kendimi anlatayim. 10 yillik evliyim. 4 yasinda bir kizim var. Ozel sektorde kurumsal bir firmada insan kaynaklari muduruyum. Aylik 4bin tl maaşım var. 1 sene icinde terfi alicam 5 bin tl yi geçecek insallah. Istanbulda yaşıyorum. Esim de özel sektörde mühendis o da aylik 6-7 bin tl arasi alıyor. Esim doktora yapmis biri ama sanırım okumakla adam olunmuyorun en guzel ornegi. Nerden baslicam nasıl baslicam bilmiyorum. En iyisi son olaylardan basliyim. Esim malesef annemle hic anlasamiyor.annemler izmirde yasiyorlar arada istanbula yanima geliyorlar hem kizimi gormeye hem beni gormeye.ama esim malesef anneme tahammül edemiyor. Annemin pis oldugunu düşünüyor bu nedenle o ne yaparsa agzina koymuyor. Bir kac kere elleri islakken yemek yaptigini ellerindeki suyun damladigini gormus.Annemin cok konuştuğunu herseye müdahale ettiğini düşünüyor. Annemin istanbulda bi akrabası var. Topu topu bir akraba.onu gormek istedi bu geldiginde. Ama kıyametler koptu.annemi babami gezdirmemi asla istemiyor.bi arkadaşim gelse bi akrabam gelse cok istiyorlarsa eve gelsinler disarda bulusamayiz diyor. Gezmekten disarda olmaktan nefret ediyor. Bana karşı da pek iyi degil. Malesef cok kaba bir insan. Sevgi sozcukleri ask cümleleri 10 yillik iliskimiz boyunca hic görmedim. Ne bi cicek alir ne bi ozel gunu hatırlar.gecmiste yasadigim iliskilerimi evlendikten sonra anlatmistim.surekli her kavgamizda bunu önüme koyuyor.ne ahlaksizligim kaldi ne or.....evliligimiz boyunca kesinlikle onu aldatmadim ama gecmiste yaptigim hatalari sürekli yuzume vuruyor. Ben geçmişi bi pot kirmamdan dolayi olduğu gibi anlatmak zorunda kaldim. Bunu kaldıramadi surekli bunu diyor. Inanin ilişkiye bile girmek bana işkence gibi geliyor.cunku ne bi tatli soz ne bi iltifat duyuyorum.sadece isini görüp gidiyor. Onu reddedince bu sefer ee tabi gecmiste cok yasamissin icinde istek kalmamistir diye yuzume vuruyor. Bu arada gecmisteki iliskilerimde asla cok ileri gitmemistim. Ilkim esim olmuştu ama buna ınanmiyor.bu gelişlerinde anneme anlattim dertlestik biraz. Zaten annemde cok uzgundu o akraba olayina takilmisti o da.Bana anneme cok kaba davrandi. Biz onu disari cikti sanmistik megerse kapiyi dinlemis.konuştuğumuz herseyi duymus.annem o sinirle beddua etmisti. Bende anne napiyim bundan ancak ölürse kurtulurum. Evi satar daha uygun bi yer alir yasarim Kizim var boşanamiyorum. Demiştim. Hepsini ama hepsini duymus. Bugun gelip babama baba seni severim srn ıyisin ama anne seni sevmiyorum sen kötü birisin dedi.bana döndü demek ölümumu bekliyorsun bundan sonra sana ona gore muamele olacak dedi. Butun gun ne bişey yedim ne bisey konusabildim. Ailem zaten izmire döndü annem aglayarak babam da Kalbi kirik sekilde. Bu arada gecmis olayini aileme anlatmaya kalkti cogunu da anlatti zaten. Son olarak esimin sigarasi ickisi gece hayati yok. Evine baglidir.kizimda babasina cok bagli.ben simdi napiyim? Ailemle kopardi ilişkiyi. Benimlede cok kötü. Ben aldığım maasla kimse min olmadığı bu sehirde kizimla yasayabilir miyim? Is degistirmem imkansız isimi seviyorum. Sadece evine bagli kotu aliskanligi yok diye arada bi siddet dahi gördüğüm bu kaba adamla evliliğe devam etmeli miyim? Cok uzun ve karışık yazdım kusura bakmayin.inanin cok kötüyüm. .hakkınızı helal edin
Gecinirsiniz tabi. Hemen boşanın. Bu kadar hakarete katlanmanız hata. Insan karısina dil uzatır mi. Kendisi çok iyi bi şeymiş gibi.

Ben benm aileme böyle davranan kırk yılda bir kapıma gelen annemi aglatayarak gönderen adama ne saygı duyarım ne sevgi.sizin içinizdede duygu kalmamıştır sanırım.maaşınız gayet iyi insanlar çok daha az parayla geçiniyorlar sadece biraz cesarete ihtiyacınız var

Yazdiklarinizi öyle içten okudum ki gerçekten çok üzüldüm size daha duygusal bir açıdan yazmak isterim. Çünkü ben daima kalbimin sesini dinlerim ...o yüzden de pişman olmam.eşiniz gerçekten de kaba biri.fakat bir kadın olarak onu değiştirebilirsiniz ...insanlar değişmez demeyin.bir kadın çok güçlüdür hele de bir anne ise.bir kadının en çok istediği şeydir kocasının evine bağlı olması...ne güzel çocuğunuz da var .maaş çok güzel eşinize yapabileceginiz değışık aktiviteler yapın .hayatıniza ailenizi katmadan anne ve baba yani önünüze bakın. Eşinize kendinizi yeniden aşık edin.bir kadın güçlüdür .onun istediği gibi olmayı deneyin sizde....sabredin. ve inanıyorum ki eşini de size karşı değişimleri gözlemersiniz. Ayrıca empati kurun ve eşinize kurdurun. Boşanmak kolay ve aldığınız parayla istanbul da çok güzel de gecinjrinjz.fakat ayrılan bir eş ve ortada çocuk ve onca yasanmisliklari kenara koymak hiç de kolay değildir. Hayatı daha iyi yaşarım demeden önce Bence ikinize birden bir şans daha verin .umudunuzu yitirmeyin. Isınizde başarı sağlamış bir bayansiniz. Kafanızı iyi kullanın. Evladınız var ve küçük.onun yaşayacağı psikolojik travmalar ilerleyen yaşlarında çocuğunuzu çok etkilicektir. Eğer bir anne olarak kendinizden çok çocuğunuzu düşünüyorsanız bence ayrilmayip hayatıniza eşinizle yapabileceğiniz renk katın. Deneyin. Belki de denediniz ama konuşun karşılıklı .arkadaş gibi.umarım bu tavsiyeler işinize yarar. Emin olun ayrılınca hersey yoluna girer sanmayın daha çok problemler ile karşılaşma ihtimaliniz var.eşiniz size karşı kötü sözler söylemiş ne kadar ayıp ettiğinin o da farkındadır. Bu sözleri size sinirli bir haldeyken söylüyordur muhtemelen. Iyi zamanlarinizda bu sözlerin sizi ne kadar yaraladiginj çocuğunun annesi olarak beni nasıl bu cumlelerle tabir ettiğinin farkindasindir diyerek bir insan olarak ne kadar çok kırıldığıni ona ifade et.bir kere anlamiyorsa bin kere söyle. Erkekler böyledir. Çocuk gibidir buna inan biz kadınların yonlendjrmelwriyle harekete geçerler. Aklında bulunsun. Ama yok ben bunlara katlanamiyorum diyorsan da hayat senin mücadelen ağır olabilir.allahım hakkında hayırlısı olan neyse onu kilsin

Son düzenleme:
Bayanlar neden bircok kisi bu kadar rahat bosanin tavsiyesi veriyor? Kadinin cocugu var. Cocuk ne kadar onemli biliyor musunuz? Elbette biliyorsunuzdur da, o cocugun psikolojisini, babasiz buyumesini, annenin hem calismasini, hem cocuguna bakmasini, hem anne hem baba olmasini bir dusunsenize. Hayata bir kere geliyoruz tamam ama o cocuk da bir kere geliyor, babasizlik demiyorum da o babanin golgesi olmadan buyumek, yaninda hissetmeden buyumek ne zor olur onun icin.

10 yıldır niye katlanıyorsun allah aşkına. . Bildiğin psikolojik şiddet görüyorsun. Buda şiddetr girer ve sağlam nafaka alırsın. Senin 5 bin tl maaşın hayli hayli yeter. Millet askeri ücretle geçiniyor.çocuğun masraflarını ortak karşılıcaksınız. Daha az lüks yaşayıp daha mutlu olmak varken neden işgence gibi hayat yaşıyorsunuz.yada boşamayı düşünmesniz dahi kenara birikim yapın kendiniz için.evladınız için.Ben kaynanama görümceme dahil herkese dediğim tek laf. Kadın kocasına asla güvenmeyecek kenara para koyacak her ay 100 -200 koysan yada zammı söylemesen nerden bilcek. At kenara dursun. Ölüm kalım olmadanda borçta dahi verme. Ayaklarının üzerinde duruyorsun.biriktirin paranızı bu herkes için geçerli bazen yeri geliyor bir iki aylık ev kirasını ödicek paran olsa eve çıkarsın kafan atarsa. Şu kocalara biraz az güvenin hakkınızıda boşayacaksanız söke söke alın kaç senedir çalışıyorsunuz herşey ortak. O çocuğuda tek yapmadınız ya nafakasını alın. Şiddet gördüm demişsiniz. Eğer doğru anladıysam
Şiddet gördüğünüz evde çocuğunuzu büyütmek ne kadar doğru sizce.o çocuk ne kadar mutlu olacak. Şiddet gösteren hiç bir erkek affedilemez. Sadece size olan şiddet değil herkese olan. 10 senedir değiştirmeye uğraşmadınızmı. Konuşmadınızmı anlatmadınız mı.ben eşimin çoğu huyunu yonttum. Düzeldi. Ama kavga ama on kerr söyledim.ama en önemlisi erkek her zaman kaybedeceğini ve vazgeçilmez olucağını hssetmeli bence.hiç bir kul vazgeçilmez değildir.bana bu kadar şey yapsa düşünmezdim bile. Ama siz karar veremezsiniz yazdığınıza göre.ve evliliği kurtarmaya çalışıyorsun.Bari tek tavsiyem sana boşamasan bile eşim beniaç bırakmaz deme sakın ve kendin için üç beş kuruş biriktir lütfen.

Son düzenleme:
Merhabalar. . Sizlerin fikirlerine ihtiyacim var cunku gerçekten cok kotuyum ve kararsizim. Oncelikle kendimi anlatayim. 10 yillik evliyim. 4 yasinda bir kizim var. Ozel sektorde kurumsal bir firmada insan kaynaklari muduruyum. Aylik 4bin tl maaşım var. 1 sene icinde terfi alicam 5 bin tl yi geçecek insallah. Istanbulda yaşıyorum. Esim de özel sektörde mühendis o da aylik 6-7 bin tl arasi alıyor. Esim doktora yapmis biri ama sanırım okumakla adam olunmuyorun en guzel ornegi. Nerden baslicam nasıl baslicam bilmiyorum. En iyisi son olaylardan basliyim. Esim malesef annemle hic anlasamiyor.annemler izmirde yasiyorlar arada istanbula yanima geliyorlar hem kizimi gormeye hem beni gormeye.ama esim malesef anneme tahammül edemiyor. Annemin pis oldugunu düşünüyor bu nedenle o ne yaparsa agzina koymuyor. Bir kac kere elleri islakken yemek yaptigini ellerindeki suyun damladigini gormus.Annemin cok konuştuğunu herseye müdahale ettiğini düşünüyor. Annemin istanbulda bi akrabası var. Topu topu bir akraba.onu gormek istedi bu geldiginde. Ama kıyametler koptu.annemi babami gezdirmemi asla istemiyor.bi arkadaşim gelse bi akrabam gelse cok istiyorlarsa eve gelsinler disarda bulusamayiz diyor. Gezmekten disarda olmaktan nefret ediyor. Bana karşı da pek iyi degil. Malesef cok kaba bir insan. Sevgi sozcukleri ask cümleleri 10 yillik iliskimiz boyunca hic görmedim. Ne bi cicek alir ne bi ozel gunu hatırlar.gecmiste yasadigim iliskilerimi evlendikten sonra anlatmistim.surekli her kavgamizda bunu önüme koyuyor.ne ahlaksizligim kaldi ne or.....evliligimiz boyunca kesinlikle onu aldatmadim ama gecmiste yaptigim hatalari sürekli yuzume vuruyor. Ben geçmişi bi pot kirmamdan dolayi olduğu gibi anlatmak zorunda kaldim. Bunu kaldıramadi surekli bunu diyor. Inanin ilişkiye bile girmek bana işkence gibi geliyor.cunku ne bi tatli soz ne bi iltifat duyuyorum.sadece isini görüp gidiyor. Onu reddedince bu sefer ee tabi gecmiste cok yasamissin icinde istek kalmamistir diye yuzume vuruyor. Bu arada gecmisteki iliskilerimde asla cok ileri gitmemistim. Ilkim esim olmuştu ama buna ınanmiyor.bu gelişlerinde anneme anlattim dertlestik biraz. Zaten annemde cok uzgundu o akraba olayina takilmisti o da.Bana anneme cok kaba davrandi. Biz onu disari cikti sanmistik megerse kapiyi dinlemis.konuştuğumuz herseyi duymus.annem o sinirle beddua etmisti. Bende anne napiyim bundan ancak ölürse kurtulurum. Evi satar daha uygun bi yer alir yasarim Kizim var boşanamiyorum. Demiştim. Hepsini ama hepsini duymus. Bugun gelip babama baba seni severim srn ıyisin ama anne seni sevmiyorum sen kötü birisin dedi.bana döndü demek ölümumu bekliyorsun bundan sonra sana ona gore muamele olacak dedi. Butun gun ne bişey yedim ne bisey konusabildim. Ailem zaten izmire döndü annem aglayarak babam da Kalbi kirik sekilde. Bu arada gecmis olayini aileme anlatmaya kalkti cogunu da anlatti zaten. Son olarak esimin sigarasi ickisi gece hayati yok. Evine baglidir.kizimda babasina cok bagli.ben simdi napiyim? Ailemle kopardi ilişkiyi. Benimlede cok kötü. Ben aldığım maasla kimse min olmadığı bu sehirde kizimla yasayabilir miyim? Is degistirmem imkansız isimi seviyorum. Sadece evine bagli kotu aliskanligi yok diye arada bi siddet dahi gördüğüm bu kaba adamla evliliğe devam etmeli miyim? Cok uzun ve karışık yazdım kusura bakmayin.inanin cok kötüyüm. .hakkınızı helal edin
Bunu asla unutma ne kadar çok ölmesini istediğin kişi ölmez.Herkezin ömrü doğumuyla birlikte belirlenmiş.Kötü olmuş duyması annen ve sende eşine karşı dolu olunca ağır sözler havada uçar bu normal.Eşiniz geçmişi ve hataları hoşgörme yeteneğine sahip bir kişilik değil eski ilişkinizi ısıtıp ısıtıp önünüze sürüyorsa Maaşınız ve işiniz güzel bir çocukla her şekilde hayatınızı sürdüre bilirsiniz.

Bayanlar neden bircok kisi bu kadar rahat bosanin tavsiyesi veriyor? Kadinin cocugu var. Cocuk ne kadar onemli biliyor musunuz? Elbette biliyorsunuzdur da, o cocugun psikolojisini, babasiz buyumesini, annenin hem calismasini, hem cocuguna bakmasini, hem anne hem baba olmasini bir dusunsenize. Hayata bir kere geliyoruz tamam ama o cocuk da bir kere geliyor, babasizlik demiyorum da o babanin golgesi olmadan buyumek, yaninda hissetmeden buyumek ne zor olur onun icin.[/QUOTE ya ne da
Bayanlar neden bircok kisi bu kadar rahat bosanin tavsiyesi veriyor? Kadinin cocugu var. Cocuk ne kadar onemli biliyor musunuz? Elbette biliyorsunuzdur da, o cocugun psikolojisini, babasiz buyumesini, annenin hem calismasini, hem cocuguna bakmasini, hem anne hem baba olmasini bir dusunsenize. Hayata bir kere geliyoruz tamam ama o cocuk da bir kere geliyor, babasizlik demiyorum da o babanin golgesi olmadan buyumek, yaninda hissetmeden buyumek ne zor olur onun icin.
Ya ne sacmaliyosunuz ne babasi ne golgesi cocuk sanki boyle bi ailede ruh sagligi bozulmadan buyuyecek. Adamin kadina ettigi laflarin igrencligini algilayamadysaniz tekrar ojuyun. Cocuk var deyip durmussunuz zaten cocugunun mutlulugu icin de bosanmali oyle bi evde cocuk mu buyur. Ama yok basimda erkek olsun golgesi yeterci zihniyeti curutemeyiz.

Bir çocuk, annesinin psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü 'aile' adı altında mutsuzluk hapishanesinde büyümeye mahkum mudur, sırf 'baba gölgesi' olsun diye?
Kadın şiddet görüyorum diyor, iki türlüsünü de.
Ne diyelim, öbür yanağını mı dönsün vurdukça?

Boşanın. Öyle de güzel hayat kurarsınız ki geçirdiğiniz onca yıla acırsınız.. Kendinize bunu yapmayın. 4000 tl maaş yetmez mi hiç? İnsanlar merven silerek temizliğe giderek tekstillerde çalışarak geçiniyorlar. Kaç kuruşa onu bir düşünün. Değmezzz bu adama katlanmaya.. Eşim bana o.. dicek anneme sövecek sonra bennn dayanacağım.. Asla ve asla..

anneme o...pu diyen babam olacağına olmaz olsun derim ben
o da öyle diyecektir büyüyunce

Azıcık üste çık. Asıl sen onunla muhatap olma. Terbiyesiz kapı mı dinliyorsun ,utanmıyormusun falan de. Pısırık olursan çok şey kaybedersin. Korkma. Korkuların olduğunu bildiği için gayet rahat sana kötü davranıyor. Boşayacağım seni de o korksun. Ve korkutmakla kalma boşa gitsin şu ruh hastasını. Ablamın ilk eşi diş hekimiydi. Aynen eşiniz gibi birisiydi. 10 sene her türlü suratsızlığına,kaprisine dayandı küçük çocuğu var diye. 10. Senede gözünün yaşına bakmadan koydu kapının önüne. Zor zamanlar geçirdi ama mutluydu,huzurluydu. Şimdi eski eniştemin adını dahi duysa tüyleri diken diken oluyor. Geçen sene ikinci evliliğini yaptı ablam. Seviyor,seviliyor çok şükür. Hayat kısa. Bu ruh hastasını çekmek zorunda değilsiniz hatırlatayım size

Bosanmak gibi nir dusuncen varsa az delil topla ve birikim yap. Delilden kastim mesela sana kufrettigi bi an yada ailene hakaret etmesi gibi. Sen mahkemeye basvursanda esin seninle adam gibi bosanmayacak gibi gorunuyo. Iftira filan bile edebilir. Mahkemeler yeni evlilikleri kolay bosuyor ancak arada cocuk varsa celseler uzuyo biraz. Sizi haksiz gorurse cocuk zaten size verilmez. Once kendinizi hakli cikartabileceginiz deliller bulun. 36 yasina gelmissiniz ve geliriniz iyi. Neyin korkusunu yasiyorsunuz anlamis degilim. Anneye hakaret sana hakaret... oyle hayat mi olur? Gercekten ilgincsiniz. Benim esim benim namusuma dil uzatip iffetsizlikle suclayacakta bende hala kara kara dusuncem mumkun degil

Esiniz evine bagli degil.evine bagli olan adam once karisina bagli olmali ki bu tabiri hak etsin.
Çok üzücü bir durum hayatiniz ellerinizden ne ugruna kayip gidecek.
Bir erkek gecmisi agzina sakiz yaparsa bir hayir beklemeyin derim.

Bence bu konuya yanlış soru olmuş
Asıl bu evlilik neden devam etmeli diye bir sorun kendinize
Cevaplarinızla kendinizi avutabileceksen devam et

Peki kizimi tek basima nasil buyutecegim? Ya zaten kizim olmasa asla cekmem tek düşüncem o.. berbat bir durummus bu. Rabbim dusmanima vermesin
izmir'e dön, başka iş bul.
ailen kızına bakar, sen de geçinir gidersin.

bırakamadığın eşinin sağladığı imkanlar mı acaba?

her çocuk ana babasına düşkün olur da evdeki huzursuzluğu da anlar.

Zaten ortada evlilik yok bacım ne sürdürmesi
Topla pılını pırtını çocuğunu İzmire yerleş cok rahat iş bulursun ailenle de çocuğunu mis gibi bir yerde büyütmüş olursun

ha İzmir ha İstanbul. Zaten kariyer sahibi bir İK Müdürüymüşsünüz. İzmir'de çok rahat iş bulursunuz. Hem anne babanıza yakın olursunuz hem çocuğunuza güvenle emanet edersiniz.
yeni bir şehir, yeni bir iş, yeni bir hayat.
hakkınızda hayırlısı olsun.

Back